Fotoğrafçılık Forumları
Açılıma Mola..
Açılımdan başbakan geri adım attığı ya da attırıldığı için
birileri ellerini ovuşturup oh çekiyorlardır.
Hemen aklıma gelenler;
1-Silah tüccarları
2-Suyun bulanık olmasından faydalanıp uyuşturucu kaçakçılığı yapanlar
3-Barış olursa kendileri işsiz ve işlevsiz kalacak olan korucular.
4-Çatışma ortamını bahane edip halkı korkutarak soyan ağalar şeyhler
5-Bölgede terör estiren terör estirdikçe maaşları ve kıdemleri artan güvenlik güçleri
6-İşkenceciler
7-Milyar dolarlara varan harcamalarla
çöküntüye uğrayan ekonomi nedeniyle
ülkenin İMF’ye Dünya bankasına muhtaç hale gelmesinden nemalananlar.
(Bankerler, Tröstler, Çok uluslu şirketler)
8-Kısaca Kürtlerin ve Türklerin şahinleri.(Faşistleri)
9-En çok milliyetçi kim yarışına girip bunu oya tahvil eden etmek isteyen MHP’si CHP’si
Açılım durdurulduğu için sevinen ellerini ovuşturan daha bir sürü grup, küme sayabilirim.
Ne kadar çok gibi görünüyorlar değil mi??
Gerçekte ise o kadar azlar ki…
………
……..
…….
Oysa savaşın sürdürülmesinden zarar edecek olanlar;
Her iki taraftan gençler
Her iki tarafın anaları
Her iki tarafın yoksul halkı..
Kısaca TÜM ÜLKE…
akhisarlı'ya bir iki dipnot :
Şimdi soruyu bana soruyor ve benim"masum talepler"den ne kastettiğimi merak ediyorsan soruyu sorar,beklemeye geçersin.Normal olanı budur benim bildiğim.Soruyu bana sorup,benim asla tasvip edemiyeceğim/paylaşamıyacağım saçmalıkları benim adıma cevap diye yazmaya kalkmazsın
dediğiniz gibi olsaydı, gerçekten hoş olmazdı ama benim tepkisel olduğum yer, size karşı tepki değildi. bunun altını kırmızıyla çiziyorum.
Tepki şu idi, sözde kürt vatandaşlar ve DTP'de ÖZERKLİK taleplerini "masum talepler" cümlesi altında zikrettikleri için, cümlelerimdeki sert tavır onların duruşuna idi. Bu sebepledir ki, cümlem soru anlamı taşımıyordu, öyle olsa ben cevaplamazdım.
Cümle sizin de cümleniz olunca yanlış anlaşıldı. üzgünüm.
Yoksa, kimsenin adalet arayışına, ve insan gibi yaşama haklarını taleplerine bir itirazı olamaz, olmamalı.
Kusura bakmayın ama, bu kadar tepkisel yaklaşmanız da bana göre HİÇ HOŞ DEĞİL !!
#designwish' tarafından 04.11.2009 21:37:12 tarihinde düzenlendi.
Ben boktan bir ihaleye girmek için bile savcılıktan temiz kağıdı almak zorundayım ama benim verdiğim vergilerle maaşı ödenen bir pkk sempatizananı hapsihaneden meclise sokabiliyorlar.
helal olsun işte bu.
Adamlar araç yakar dükkan patlatır, bakayı yakar ceza yok biz bişey yapsak hemen tepemizde sabıka kaydı geçer..
oldu canım.. Başka bir arzunuz varmıydı acaba?
Çocuk doğurmakla analık olmuyor malesef.
Bakamıyormusun?
açmısın açıktamısın?
o zaman çocuk yapma be kardeşim. Ben yapıyormuyum?
ondan sonra biz ezilenleriz hak özgürlük falan filan..
çok komik bunlar ya ayrıcada çok sinir bozucu..
Şimdi küfretsem hafif kalacak bunlara..
onca şehit onca acı..
hangi bahane bunların üstünü kapatır?
hangi bahane bu yaraya merhem olur?
kuzum o zaman neyi tartışıyoruz ki biz seninle bak ne güzel yazmışsın: "Yoksa, kimsenin adalet arayışına, ve insan gibi yaşama haklarını taleplerine bir itirazı olamaz, olmamalı"
say ki bu cümleyi ben yazdım
Bu topiğe girip birşeyler karalamaya çalıştımsa da sanırım ne demek istediğim tam anlaşılmadı.
Ben bu topiği açan arkadaşı tanımam,yazdıklarım da asla onun yazdıklarına bir destek amacı taşımaz,arada ortak düşündüğüm bazı noktalar olsa da!
Kabaca şunu ifade etmekti amacım:istesek de istemesek de,beğensek de beğenmesek de bu ülkede bir kürt gerçeği var-isterdim herkes Türk olsun,gereksiz kargaşalar yaşamayalım ama realite bu-.Zaten devlet de nihayet aklını başına kısmen de olsa toplamış ve bu realiteyi tanımak gerektiğini kavramıştır.
2009 yılında bile hala"kürt de yoktur,kürtçe de"diyenler olsa da bu ülke de kürt de var,yaşayan bir kürtçe de!
Bilimsel dayanağı vardır-yoktur bilmem,realite bu!
"ben Türk değil Kürdüm"diyorsa adam,kendini böyle ifade ediyorsa varsın etsin.Tartışmaya konu ettiğim"masum talepler"le ilgili"varsa eğer kanuni engeller kaldırılsın"dedim,varsa eğer!Önceden vardı biliyorum,Kürtçe ile ilgili herşey yasaktı.Şimdilerde birçok iyileştirme yapıldı,eksikler varsa da tamamlansın dedim.
Neydi kastettiklerim mesela;vatandaş istiyorsa çocuğuna,ne bileyim zozan adını vermek istiyorsa gönül rahatlığı ile verebilsin.Yaşamında özgürce dilini,kültürünü,geleneğini göreneğini vs yaşayabilsin."yaşıyor zaten"diyorsanız bir itirazım da yok."varsa"dedim zaten!Çok istiyorlarsa kürdoloji enstitüsü ya da kürt dili ve edebiyatı gibi açılımlar sağlansın!Ölmeyiz,Rus,İngiliz,Fransız,Çin,Hindu vs.vs filoloji bölümleri var bu ülkede,isteniyorsa Kürdoloji de oluversin!
Bu saydığım ve benzeri bazı taleplerin tamamlanmayan kanuni eksiklikleri varsa bunlar tamamlanıversin,demek istedim.Bunların yapılması bize birşey kaybettirmez.Aksine bu talepler karşılandığında kalıbımı basarak söylüyorum ki,gazı kaçmış gibi olacak,yasaklar kalktığında bu işlere olan talep de azalacak.Kürtçe kursları hatırlayın!!!
Kürdoloji'de okumak için de kaç kişi başvuracak göreceğiz.İlk bir-iki yıl biraz heyecan sonra fıssssssssssssss!!!!!
12 Eylül döneminde hangi ihtiyaçtan kaynaklanmışsa birçok köy-kasabanın adı değiştirilmiş ve adamlar dönüp dönüp bunu ağızlarına sakız ediyorlar.Ne işimiz vardı köy kasaba isimleriyle!!Bu anlamsız yasaklarla PKK'nın değirmenine su taşıdık,yapmayalım bu anlamsız dayatmaları,demek istedim.
Zaman zaman bunları çeşitli ortamlarda dillendirdiğimde şöyle karşı çıkışlarla karşılaşıyorum:"iyi güzel de,bu hakları versek burada durmayacaklar ki!bu talepler başka başka taleplere zemin hazırlayacak"
Ben hiç katılamıyorum bu argümana!Söylenen yanlış mı,emin değilim!benim"masum talepler"dediklerim tam anlamıyla sağlansa Kürtler"tamam istediklerimiz bunlardı,artık ortalık süt liman"diyecekler mi,ben de emin değilim,en azından bir kısmı için.Fakat insanca yaşamanın gereklerini,olası risk ve tehlike içeren başka ihtimallere kurban edilmesi hiç hakkaniyete uygun bir durum değil.
"ben Kürtçemi özgürce kullanmak,yaşamak istiyorum"başka birşeydir,
"kürtlerin kendilerini idare etmelerine olanak sağlanmalı"başka birşeydir.
"özel kürtçe tv-radyo,gazete-dergi"başka birşeydir,
"özerklik,federasyon,bilmem nerelerde temsilcilikler açmak"başka birşeydir.
Kimimiz,benim"masum talepler"dediğim şeylerin sağlanmasının ülkeyi parçalamaya kadar götüreceğini düşünür,bense tam aksine,Kürtlerin kendilerini bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı hissetmelerini sağlayacağını-en azından katkısı olacağını-,dolayısıyla bu"masum talepler"in bütünleştirici bir işlevi olacağını düşünürüm.Bu konuda geç kalmış olsak da yine de böyle düşünürüm.
Ama sakın ola"masum talepler"dediğim şeyden,özerklikti,federasyondu,dışarıda Türk bayrağı,içeride ayrı bir bayrak/flama gibi zımbırtılar anlaşılmasın.Her helal süt emmiş gibi bu ülkenin birliğinden,bütünlüğünden,kardeşliğinden,barıştan yanayım.İş PKK ve yandaşlarının suratına tükürmekse en ön safta yerim hazırdır her zaman!
Devlet vatandaşına farzedelim ki yanlış yapmış olsun,haksızlık etmiş olsun.Bunun karşılığı asla ve asla eline silah alıp dağa çıkmak değildir.Önüne çıkan masum/günahsız insanları katletmek değildir.
Lütfen tartışırken toptancı tavırlardan sakınalım derim.Şeytan detayda gizlidir!
Mesela DTP'nin herzaman PKK yanında saf tutmasına elbet illet olurum ama,"her kürt dilini öğrensin,yaşasın.Bu bizim en doğal hakkımızdır.Ama her Kürt elbette Türkçe de öğrenmeli,konuşmalıdır"söylemini de önemserim.
Son birşey;saygıdeğer Sultan Hn.ın yazdıklarından yola çıkarak ifade etmek isterim ki:
Doğu'nun yoksulluğu ile Karadeniz'de yaşanan yoksulluğu karşılaştırarak buradan bir sonuç çıkarmak maalesef aynı şey değil.Bu örnekle Kürtlerin yoksul ve geri kaldığı için dağa çıktıkları sonucunu çıkarırız ki bu konuyu tam anlamadığımız anlamına gelir,maalesef!
Güneydoğu/kürt sorununda elbette yoksulluğun,geri kalmışlığın,cehaletin,ağalık düzeninin vs.etkileri vardır,hem de çok vardır.Ama başka şeyler de vardır ki,ülkenin başka bölgelerindeki benzer sorunlar,güneydoğu'daki sonuçları vermez.İnsafla şu sorunun cevabını verelim hepimiz: PKK güneydoğu'da yaptığı propagandada kullandığı argümanları mesela karadeniz'de kullanabilir miydi?Kullansa kaç kişiyi inandırabilirdi?Burada Karadenizde Türk,Güneydoğuda Kürt aidiyetini bir an için bir kenara koyarak düşünelim!!!
Öncelikle,bu insanlar kendini Türk değil,Kürt olarak tanımlıyor.Başka bir ırk olduklarını ifade ediyor.Her başı sıkıştığını düşündüğünde vereceği tepki biz Türklerle aynı olmayabilir.Ben ne olursa olsun bu ülkenin bir unsuruyum,başka ne gibi bir arayışa girebilirim ki!!Ama o adam Kürt.Kendini itilmiş hissettiğinde bizim gibi tepki vermeyebilir,buradaki nüans farkına görmemiz lazım.Asla bu doğal bir haktır falan demiyorum sakın haa ama böyle düşünebilirler diyorum.Zaten tarih bunun canlı şahidi değil mi?haklıydılar,haksızdılar konusu ayrı mesele!
Çok önemli birşey daha var.Yeri geldiğinde aynayı kendimize tutmasını da bilmek lazım.Yakın geçmiş tarihimiz,devletin Güneydoğu'ya bakışının ne kadar hatalarla dolu olduğunu gösterir.Hertürlü yanlış,kanunsuz işlere bulaşan bürokratlar ceza olsun diye Karadeniz'e değil,doğu'ya sürülüyordu.Bunun anlamı kabaca,devletin gözünde doğunun çöplük olduğudur.Şükür ki artık bu sakat anlayış terkedildi.Faili meçhul cinayetler,12 Eylül döneminde yaşanan Diyarbakır cezaevi rezillikleri karadeniz bölgesinde değil,güneydoğu'da yaşandı.
Ne yaşanmış olursa olsun yukarıda da yazdım,hiçbir haklı/haksız neden silaha sarılmanın,masum insanların kanına girmenin gerekçesi olamaz.Ama meseleyi tam anlamak istiyorsak Karadeniz ile Güneydoğu'yu karşılaştırmak yetersiz olacaktır,diyorum.
Selam ve sevgilerimle,
#akhisarli' tarafından 04.11.2009 23:38:40 tarihinde düzenlendi.
Akhisarlı eskiden bende senin gibi kürtler ve doğu-güneydoğu konusunda sağduyulu, ılımlı ve hatta birazda hoşgörülü idim..
Karadeniz ile güneydoğuyu kıyaslamayalım diyorsun..
nereyle kıyaslayalım..
Türk ve Kürt iki ayrı ırk diyorsun
güneydoğudaki olaya ırksal olarak nüans farkı var diyorsun karadenizle..
Peki Türkiyede başka ırk yokmu türk ve kürtten başka..
mesela tatarları ayrı bir ırk olarak görmemelimiyiz..
peki ya göçmenleri...
karapapaları..
süryanileri..
Çerkeşleri..
romanları..
Lazları..
türkiyede hangi bölgeye ırksal ayrımcılık yapıldı ki..
hangi konuda ırksal ayrımcılık yapıldıki kürtler silahlanıp devlete karşı koyma hakkını görsün kendinde..
bunları daha önce yazmıştım ama okuyamadın sanırım akhisarlı..
topiği zaman buldukça okursan mesajında yazdığın bazı hususlara cevapları okuyabilirsin.. Yanlış anlama.. ben doğruyum, doğru cevap bende demiyorum..
sadece kürt halkının toplumsal hareketine ve olaylara yaklaşımına tepki gösteriyorum..
bu tepkide ne şahısların, nede siyasilerin (örneğin DTP) söylemlerini ciddiye almıyorum.. malum POLİTİKA çok yüzlülük demek.. özellikle DTP liler işlerine nasıl gelirse öyle konuşurlar.. Bugün "elbette kürt çocuklar Türkçe öğrenmelidir" diyenler yarın emin ol, "türkçeyi dayatamazsınız, öğrenmek istemiyoruz TC.nin hiç bir dayatmasını kabul etmiyoruz" diye sanki ayrı bir ülkeymiş gibi söylemlerde bulunacaklar.. bulunuyorlarda.. ama görmesini duymasını bilene..
Ben bunlara bakarak düşünmüyorum..
Benim kaale aldığım tek olay var. oda kürtlerin... hatta biraz daha özelleştireyim.. bölge halkının olaylara yaklaşım biçimi ve toplumsal hareketi..
Ahmet Çiçek bey!...
Kuyuya bir taş attınız, bakın kaç kişi günlerdir çıkaramıyoruz...Kusura bakmayın ama siz ve sizin kafa yapınızda insanlar Türkiye'nin bölünmesi karşısında emin olun sesinizi çıkarmazsınız ve de bilakis yüreğiniz yağ bağlar, alkışlarsınız.
Daha önce uzunca bir cevabi yazı yazdım. Burda tekrar uzun yazmayacağım.
Size başkaca sözüm yok...
Ama size karşı yazı yazan arkadaşlara bir iki söz etmek istiyorum.
Burda Ahmet Çiçek beye yüklendik, karşı çıktık tamam da, neden aynı tepkiyi "analar ağlamasın" sloganı altında şehit anasına hiç benzemeyen, Şehit anasıyla PKK lı anasını aynı kefeye koyan, hatta anamı? babamı olduğu dahi ayırdedilemeyen fotograflara aynı tepkiyi göstermiyoruz?
DTP mitinginde zafer işareti yapan PKK lıların yayınlanan fotografında neden tepkimiz yoktu. (Sadece benden başka!...)
Bu çifte standart ve de eskilerin deyimiyle takiyye olmuyormu?
Cumhuriyet bayramlarında, otuz ağustoslarda milliyetcilik, vatanseverlik ve ülke sevgisi ile coşup kaynayan, fışkıran genç arkadaşlar böyle fotograflar karşısında neden suskunluğa bürünüyorlar? Kendilerini tutan bir şeyler mi var acep?!...
Ercan bey,
Bahsettiğiniz fotoğrafı ben şahsen görmedim. Yorumladığınız fotoğraflara baktım göremedim.
Görmüş olsaydım tepkimi sert biçimde gösterirdim. Bundan kuşkunuz olmasın.
rokomet,
Sen de benim yazdıklarımı tam okumuyorsun herhalde
ben nerede yazdım ki dostum"kürtlerin silahlanıp devlete karşı koyma hakları var"diye???
geçmişte kürtlere ırksal ayrımcılık yapılıp yapılmadığı konusunda seninle aynı düşünmüyorum.Devletin bu konuda hataları oldu.ırksal demeyelim de bölgesel diyelim,sanırım bu daha doğru.Ama hem de iki kez belirttim"ne yapılmış olursa olsun silah alıp dağa çıkmanın,masum canına kıymanın hiçbir dayanağı olamaz"diye.
sağırlar diyaloğu olmasın lütfen!Söylemediğim,kastetmediğim şeyleri söylemişim gibi muamele görmek beni cidden rahatsız ediyor.
gözlerinden öpüyorum,
slm,
Not:birşey daha.ben karadeniz ile doğuyu kıyaslamayalım demedim.birebir aynı şeyler değil dedim.bu kıyaslama konuyu tam anlamaya yetmez dedim.sanırım aynı şeyler değil
#akhisarli' tarafından 05.11.2009 16:38:41 tarihinde düzenlendi.
sultann kardeş;
Kaç defa sordum cevap vermedi ahmetçiçek diyorsun ya,
onun için yazıyorum size;
anne misiniz bilmiyorum ama sizde bir kadınsınız
o nedenle şimdi ana değilseniz bile geleceğin anasısınız.
N'olur bir anaya "Köpeksoyları adam gibi evlat yetiştirsin" deme.
Sakın ve sakın yanlış anlamayın..
Gerçekten tüm iyi niyetimle yazıyorum
“ HER EVLAT SİZİN İSTEDİĞİNİZ GİBİ YETİŞMİYOR…
Umarım sizin evlatlarınız sizin istediğiniz gibi olur’’
Gerçekten bu sözünüz içimi acıtıyor.
Bırak bir başkası domuzlar gibi doğuruyorlar desin…
Siz bir kadınsınız..
Ve lütfen bana onlarda şu kadar adam öldürdüler bebek katili vs..gibi şeylerle cevap yazmayın..
analar ve ahmet çiçekler üzülmesin diye verin gitsin doğu ve güneydoğuyu..
sonra doğu karadenizi verirsiniz..
kıbrıs zaten gitti gibi bişey..
trakya ve ege için müşteri hazır..
orta karadenize de talipler var..
hatay civarında zaten halı hazırda bi örgüt yapılanıyor...
akdeniz desen turistik bölge vermeye gerek varmı bilmiyorum..
(alanya küçük alamanya oldu diyorlar)
kala kala kaldı iç anadolu..
peki vermeye önce kırşehirden başlasak..
yeterki analar üzülmesin..
verelim kırşehiri ve içindekileri gitsin..
hemde her türlü...
önemli not : tüm kırşehirlileri tenzih ederim.. biri hariç.. maksat "lafın gelişi"
Oğlu dağa çıkacak , benim askerime, benim kardeşime, benim canıma kurşun sıkıp, bebeleri öldürecek ve bu ana,
bu itsoyuna " oğlum" deyip bağrına basacak.
Kusura bakmayında bu anaysa ben analıktanda kadınlıktanda istifa ediyorum.
Benim bu sözüm ne hikmetse bir tek sizin canınızı acıtmakta Ahmet bey.
Açılım hikayeleri, gelen itsoylarının kahramanca karşılanması, televizyonlarda dakikalarca verilmesi, vatanını seven, benim gibi düşünenlerin canını fazlasıyla acıtmaktadır.
edit: imla hataları düzeltildi.
#sultann' tarafından 05.11.2009 17:49:37 tarihinde düzenlendi.