Fotoğrafçılık Forumları
Gel De Yorum Yap ...
Üst bant olmuş aşağıdaki fotoğrafa bir yorum yaptım ...Buyrun sonucunu ....
TIKLAYIN
------------------------
Üst bant olduğuna göre beğenen çoktur ama benim böyle bir fotografta 1/2000 @ ISO 2000 ( f4.5 ) gibi pozlama değerlerine katılmam mümkün değil - fotoğraf nasıl olursa olsun .
ISO 100'de çekilebilecel bir fotoğrafta bilmem bu zorlamanın bir sebebi var mı ??
Tarih: 12 Ekim 2009, 21:27 - İp: 96.***.**9.175
----------------
newsucetin
"gerçekten bu işden anladığınızı düşünüyorsunuz !!!
üstbant bukadar önemlimi ?
bütür paylaşım sitelerindeki yorumlar ve eleştiriler ciddiye alınırmı?
gerçekden anladığınızı düşünüyorsanız bidaha bakın kontras levels ile oynanmış bir fotonun ıso değerının bir anlamı kalırmı ki ordaki ışık azmıydı çokmuydu nekadr azdı veya çok duda 100ıso yeter diyosunuz ordamıydınız?
YORUM YAPMAK için YORUM YAPMAYI SEVENLERDEN yani paylaşım sitelerinin VAZGEÇILMEZ VARLIKLARINDANSINIZ "
(edit : Büyük harfe ben çevirdim )
------------------------------
#paperman' tarafından 12.10.2009 22:50:30 tarihinde düzenlendi.
simdi güldüm gercekten
d300 var eleştri yapamazmıısız Onuda kim cıkardı makinanın kalitesine göre adam ayıracaksak ben bu işi su saniye bırakırım... Yok öle sacmalık
bi digeri şu etiketi kaldıralım elestri yapılacak olumlu ögretici ve teknik ise boşlukları dolduruuyorsa bizim bu konuda yerimiz belli...
----------------------------------------------
Artık bi kez daha yazmak istemiyorum aynı seyi lütfen ...
---------------------------------------------
fikret hocam eminim rahatsız olmustur aklımdan gecmedi degil biz zarar verici bi sonuca getirmeyiz konuyu en azından size deger verdigimi biliyorsanız belli bi seviyede tutacagımı biliyorsunuzdur eminim
Bazı durumlarda insanlar çok farklı tepki gösteriyorlar.
Paperman ustayı ben buralarda tanırım. Kendisi hiçbirzaman art niyetli bir yazı yazmamıştır. Ve ben bugüne kadar anlattıklarına bakacak olursam paperman benim gözümde çok değerli bir üyedir. Kendisini hiç görmedim hiç görmesemde olur. Uslübü size sert yada iğneleyici gelmiş olabilir.
bunu buşekilde dile getiremezsiniz.
dersinizki, "paperman yorumlarınız eleştiri-öğreticilikten çok iğneleyici-küçültücü oluyor. lütfen eleştirilerinize bakın ve bundan sonraki yorumlarınızda lütfen bu hususa dikkat edin" diye yazın. hemde açıkça yazın. yazınki papermana değil uslüba konuşun..
sama sakın -sakın olaki kişiye saldırmayın. hakaret etmeyin, aşağılamayın. İnsan olun. adam olun. delikanlı olun.
YORUM YAPMAK için YORUM YAPMAYI SEVENLERDEN yani paylaşım sitelerinin VAZGEÇILMEZ VARLIKLARINDANSINIZ
bu nedemektir?
haddini bilmez bir üye. peki o arkadaşın notunu verdik diyelim.
ya eskidost?
ben açıkçası eskidosttan şunu beklerdim.
paperman yorumların çok iğneleyici, bu türden ters cevaplar alman mümkündür. siz yorumlarınıza eleştir-öğret şeklinde üslüp düzltmei yaparsanız başkalarıda size aynı şekilde tepki verecektir. deyin.
yada deyinki,
papermanı haksız buluyorum..
bunuda deiyebilirsiniz.
ama bir şeye dikkat edin arkadaşlar. suç içinde suç var. suçun büyüğü ise hakaret etmektir.
YORUM YAPMAK için YORUM YAPMAYI SEVENLERDEN yani paylaşım sitelerinin VAZGEÇILMEZ VARLIKLARINDANSINIZ
işte eskidost ben sizden,
"papermana katılmıyorum ama bu arkadaşın bu cümlesinede katılmıyorum ayıp etmiştir bu arkadaş"
demenizi bekliyordum.
doğru olanda buydu. hakaretin ucu sizede bulaşıyor. farkında değilmisiniz?
..paylaşım sitelerinin VAZGEÇILMEZ VARLIKLARINDANSINIZ
bu söz bile insanın içini gösteriyor zaten.
çok yazık.
bazen ustalar çıraklar hata yaptıklarında sert bir dille uyarılırlar..
hatta kavga tokatı değilde sıradan bir tokat atılabilir.
bu uslüp farkına girer işte. ama ustam bana varsın tokat atsın. yeterki öğretsin.
hala usta dediğim ustalarım var gerçek hayatta sağolsunlar..
Allah onları başımdan hiç eksik etmesin..
hakikatten ganjin neyi nerden cıkarıyorsun?
asıl gülünç olan d300 olan hata yapmıyacakmı yani dediğim bu gene herşey istenildiği yönden alınıyor .
eskidostun dilinde tüybitmiyor allah sabır versin gercekden anlamıyorsunuz ama benim şimdiden dilimde tüy bitti.
size laf anlatmak güc eskidost allah sana sabır versin.
remi vallahi yazdım billahi yazdım oku lütfen
İNSANİ DEĞERLERİMİZE HAYKIRIRCASINA SAHİP ÇIKMAK
Şimdi okudum usta. baştan beri takip etmiştim. sanırım son sayfalara doğru yazıldığı için gözümden kaçmış. tamamdır şimdi..
bana arkadaşlarım hep şunu derler. sonda söylenecek şeyi başta söylüyorsun derler.
derle ama ben yanlış anlaşılmaya kendi karizmmın çizilmesine falan bakmam rezil olacakmışsım onada bakmam direk derim. hatta o cümlem okadar yalın ve özel olurki obu okuyan birdaha beni gördüğünde o cümlemi hatırlar.
çünkü ben bilirimki insanları kırmak kolaydır zor olan düzeltmektir. Oyüzden bazı şeyleri baştan söyleyinki konu uzamasın, hemde sözünüz şimdiki gibi satır aralarında kaybolmasın.
Bukonuda bir örnek için lütfen bakın:
http://forum.netfotograf.com/onerileriniz.asp?msg_id=37220
mustafa abiye haksız yere yüklenmiştim. ama haklıyım sanmıştım. meğer değilmişim. o yüzden kırılmasın diye konu açtım. aslında söz vermiştim bir iddiada vardı. bahsi geçen konumu bulursanız özür bile dilerim herkesin içinde diye yazışmıştık özelden..
demekki insanlarda hata yapabiliyorlarmış.
neyseki gereğini yaptım. onlarda sağolsunlar anlayışla karşıladılar.
benim karizmam çizilmedi, bir yerimden bişey eksilmedi.
en açık bir dille en net en yalın halimle durmumu izah ettim.
siz yazmışsınız ben bile bunu okuyup üzerinden geçip anlayamadıysam çoğu insan bunu anlammıştır. klasik kavga dövüş işte ne olacak diyenler konunun gidişatını takip bile etmemişlerdir.
çünkü daha ilk mesajda bu belirtilmeliydi. hemde apaçık hatta büyük harflerle..
aynı hakaret eden şahsın yaptığı gibi.
üstüne basa basa..
Çünkü bir hakaret durumu var ortada ve bence çok bu çok ağır..
-------------
ELEŞTİRİNİN (ŞİKAYETİN) ÖNEMİ
o arkadaş için ağzımı açmam artık. ne eleştirisi? bulursa alsın artık. insanlar müşteri şikayeti konusunda geri bildirim alalım diye taklalar atıyor bu konuda kitaplar çıkıyor..
neden? daha iyiye gidebilelim diye..
burada ise eleştiri çöpe atılıyor..
lütfen bakınız:
http://www.idefix.com/kitap/her-sikayet-bir-armagandir-claus-moller/tanim.asp?sid=J7SCB75985MLMMF21PZ2
Artık o arkadaş istesede istemesede birdaha nasıl çekeceğini öğrenmiş oldu. Birdaha aklından çıkmaz o.
işte öğrendi. hemde ne öğreniş..
öğren öğren kimse sana bişey demiyor güzel kardeşim. insanları neden kırıyorsun?
Fotoğrafta bakış açısı farklı olur farklı şeyler ortaya çıkar. ama işin teknik kısmı tekniğe girdiği için hatan varsa hatalısındır. Bu 1+1=2 eder gibidir. buna hepimiz dikkat ederiz ama hep bu ideal değerleri yakalayamayız. Kim olursa olsun illaki bu değeri olması gereken değerden kaçırırız. Çünkü çoğu zaman o fotoğraf için ayar yapacak kadar vaktimiz olmaz. çeker geçeriz..
Buralarda ise o eksikler konusunda tartışılır..
Fotoğrafı konuşmak zaten bu yönüyle güzel değilmidir?
Birisiyle konuşurken bu şekildemi yaklaşmalıyız? Hiç görmediğiniz birisiyle sorunumuz nedir?
Sitemizin amacı fotoğraf için fotoğraf değilmidir? hoş sohbet eşliğinde fotoğraf konuşmak (eleştiri) varken nedir bizim alıp veremediğimiz?
ASABİMİYİZ?
---------
KÜLTÜRÜMÜZE KATKI
Türkiyede fotoğraf üzerine bence en iyi, en seviyeli fotoğraf sitesinde bulunduğunuzu hatırlatırım. Geriden gelenler bunları okuyorlar. Fotoğrafın altına yazılmuş hakaret içeren sözleri kim hoş karşılar?
paperman konu açmasaydı o yazıyı sineye çekseydi geriden gelenler o yazıyı görseydi demezmiydi papermana sen nasıl adamsın diye?
Çünkü bu şekilde haddini aşmaya kimsenin yetkisi yoktur. kimsenin buna hakkı yok.
Şu an yorum yazan fotoğraf çeken bizler çoğumuz en az lise mezunuz okumuşuz.. yaşımızda küçük değil..
yani geriden gelenlerede örnek oluyoruz bir nevi.. daha adam akıllı şeyler yapmalıyız? yoksa her gelen burada kavga var durun bensiz kavga olmaz bende bir iki söveyim şunlara diye... demezmi?
dese valla haklıdır..
o yüzden bu tip insanlara kötü örnek olmamak için HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYALIM gerekirse foruma konu açalım.. Yeterki bu kendini bilmez kötü örneklere geçit vermeyelim..
Şimdi buralarda yazıyorsak bu bizim sorumluluğumuzdadır. Hem internet kültürüne yararlı katkı, hem forum hem galeri kültürüne yararlı katkı, hemde insani değerlerimöize nasıl sahip çıktığımızı ve ne kadar güzel bir iyi örnek göstergesi olduğumuzu göstermeliyiz.
ORTAK İNSANİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM KORUYALIM
En dişli eleştiriye evet hakarete saygısızlığa hayır.
Eğer bazı temel değerlerimize sahip çıkarsak inanın buraları tadından yenmez olur..
Hep istediğimiz seviyede bu sayede korunmuş olur..
saygılar.
...Bir D300 sahibine benim burada kalkıp ISO ve perde hızları konusunda ders vermeye çalışmam normalde gülünç kaçar .
gülünçdende öteye kaçmış .
18x135 kit lens kullana biri bu kadar saldırgan olması ilginç nedir sorun açba kaç gündür bakıyorum sürekli hala devam ettiriyoprsunuz paperman tartıştığınız kişinin size cevap vermeyişimi çıldırtıyor sizi artık o kişini diğer fotolarına da saldırmaya başladınız ki o kişiyide tanımam....
surada ne anlatmak istediniz?
1. d300 kullanan birine birşey ogretmeye kalkmak gulunctur
2.18-135 kullanan (paperman) birinin bukadar saldırgan olması ilginc...
bunlar ne demek?
d300 kullanan adama eleştiri yapılmaz,eger makinenin modeli daha ust degilse..
18-135 kit lens kullanana adam eleştiri yapamaz..
benim dedigim anlam cıkmıyorda ne cıkıyor buradanki lafları istedigim gibi almıs yorumlamıs oluyorum.
adam resmen hakaret etmiş,o alfları yumusatacagım diye ıkındınız sıkındınız, bu adam eleştiri yapmıs, lafları sertti asagılayıcıydı oydu buydu diye abartmak için ıkınıp sıkınıyorsunuz.
ganjin biraz önce zap yaparken yemekdeyiz e deng geldim kesin katılmalısın bu anlayışla bu ceceraronlukla ordakilerin hakkından sen gelirsin
bayıyorsun .elveda sana
terbiyesizleşmeseniz bi tanenizde dişimi kırcam..
yazık sana ya, zavallı
çağdaş abi o gün bende orda olacam, birlikte kıralım.
ama bence bu senin kötü talihin abi, yapacak bi' şey yok.
İlgili olabilecek konular
-
-
Telefonla Yüzde Hesaplama Nasıl Yapılır Kdv Dahil - Hariç
12 Oca. 2025, 21:18 prodersler
032412 Oca. 2025, 21:18
prodersler -
Vakıfbank Mobil Fast 7/24 Eft İle Para Gönderme Nasıl Yapılı
12 Oca. 2025, 00:12 prodersler
019312 Oca. 2025, 00:13
prodersler -
-