paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Gel De Yorum Yap ...

Üst bant olmuş aşağıdaki fotoğrafa bir yorum yaptım ...Buyrun sonucunu ....

TIKLAYIN

------------------------

Üst bant olduğuna göre beğenen çoktur ama benim böyle bir fotografta 1/2000 @ ISO 2000 ( f4.5 ) gibi pozlama değerlerine katılmam mümkün değil - fotoğraf nasıl olursa olsun .

ISO 100'de çekilebilecel bir fotoğrafta bilmem bu zorlamanın bir sebebi var mı ??

Tarih: 12 Ekim 2009, 21:27 - İp: 96.***.**9.175

----------------

newsucetin

"gerçekten bu işden anladığınızı düşünüyorsunuz !!!

üstbant bukadar önemlimi ?

bütür paylaşım sitelerindeki yorumlar ve eleştiriler ciddiye alınırmı?

gerçekden anladığınızı düşünüyorsanız bidaha bakın kontras levels ile oynanmış bir fotonun ıso değerının bir anlamı kalırmı ki ordaki ışık azmıydı çokmuydu nekadr azdı veya çok duda 100ıso yeter diyosunuz ordamıydınız?
YORUM YAPMAK için YORUM YAPMAYI SEVENLERDEN yani paylaşım sitelerinin VAZGEÇILMEZ VARLIKLARINDANSINIZ "

(edit : Büyük harfe ben çevirdim )

------------------------------

#paperman' tarafından 12.10.2009 22:50:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ekim 2009, 22:41 - İp: 96.***.**9.175
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Eskidost,yazdıklarını okurken neden yoruluyorum?
İki tane cümleyle koskoca iki paragraf yazmışsın.Bir iki tane noktalama işareti kullanırsan daha anlaşılabilir olacaksın.
Hele ki ilk sayfada yazdığın...

Eleştiriyi kaldıramayan yoruma kapalı yüklesin,bir tıklamaya bakar...

Tarih: 13 Ekim 2009, 18:53 - İp: 78.***.**0.148
eskidost
eskidost (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

okumayın cok agır geliyorsa harmanci bey karsıysanız yazılarıma onu belirtin geriisine degerlendirme yapmayın gereksiz

eleştriye kapalı degil bence oo arkadaş eleştri yapayım derken kücümseyen arkadaslar problem olan konu

Tarih: 13 Ekim 2009, 19:49 - İp: 78.***.**8.126
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

"kabahati altından taç yapmışlarda,kimse başına takmak istememiş"..eleştiri......iki ucu sivri bir değnek..hoşlanmayan kişiye yapmamak lazım demek oluyor......

Tarih: 13 Ekim 2009, 19:56 - İp: 88.***.**2.187
eskidost
eskidost (üye)

şaban abimm burda ne arkadas elestriye tepki göstermis nede elestriye tepki gösterdi die bi mevzu yok aslında

olay tamamen ben biliyorum sen cömessin becerememissin gibi bi yorum yapılmıs ve arkadas ona kızmıs tepkisi ona eh siz kabul edersiniz yada etmessiniz benim gördüügüm oo beni bilen bilir aklıma geleni süzmeden yazarım sizinde ole olmanıızı isterim tribünlere oynamayın daha cok kızarım

Tarih: 13 Ekim 2009, 20:00 - İp: 78.***.**8.126
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Eleştirim : " Üst bant olduğuna göre beğenen çoktur ama benim böyle bir fotografta 1/2000 @ ISO 2000 ( f4.5 ) gibi pozlama değerlerine katılmam mümkün değil - fotoğraf nasıl olursa olsun .

ISO 100'de çekilebilecel bir fotoğrafta bilmem bu zorlamanın bir sebebi var mı ?? "

Eskidost'un anlaması : " olayı sen illa öle cekmek zorundamıısın becerememissin kardesim gel ben sana ogretiiym der gibi kelimeler elestri'ye girmez kücümsemeye girer "

---------------------

Demek oradan bakınca öyle gözüküyor ....

Çekilen pozlama değerlerine katılmamak ( ki sıkça kullandığım bir ifadedir ) , ne zamandan beri " gel sana öğreteyim" demek oluyor .

---------------------------

eskidost : "arkadasım fotografı bilmem ne iso da cekseydiniz daha iyi olurdu gibi söleyebilmek varken "

Onu da denedik . Daha ortada bir şey yok iken arkadaşın yosunlu/zincirli bir fotosuna aşağıdaki eleştiriyi yaptım .

"Daha aşağıdan bir açı , daha uzaktan daha fazla tele ile , sadece bir kaç halkanın net gözükeceği alan derinliği çok düşük bir fotoğrafı tercih ederdim . Hem de güneşte fazlaca yansıma yapan yeşil yosun daha ilginç bir doku alır , dikkati fazla dağıtmazdı .

Kolay Gelsin "

Tarih: 12 Ekim 2009, 21:37 - İp: 96.***.**9.175

Yaptığım yorum ve fotoğraf anında silindi , tekrar yüklendi . Ben de aynı yorumu yine yaptım . ..... aldığım cevap :

newsucetin

bukadarı yeterli

dediğiniz ayarları siz orda olursanız aynı konumda yaparsınız cekersiniz bu tür ayarlar fotografcı tercihidir bir kural yoktur burda buayarda şuayarda çekılecek diye dediğim gibi TERCİH.

-------------------

Diğer bir deyişe , sen çektiğinde öyle çek kardeşim , bana öğretme diyor ....

Yazık , D300'e yazık .. Kimlerin eline düşmüş

Tarih: 13 Ekim 2009, 20:08 - İp: 96.***.**9.175
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

işte eleştiriden tek anladıgı alkış, övgü olan birisi daha.
yazık gercekten yazık..

papermanında sadık hocanında yazdıklarının altına imzamı atıyorum,
sizinde biraz okuyarak teknik anlamda birşeyler ogrenmenizi dilerdim ama siz insanlar size laf sokmaya calısıyore sandıgınız için bundan bihabersiniz tabi..
siz ortaya bir fotograf cıkardım gerisi onemli degil diyorsunuz.

yaptıgım yorum fotografı galeriye tasımasın diye bir buton olsa ona tıklardım emin olun.

Cevap newsucetin

imzamı atıyorum!!!
derken sen ?
kim sinki?
birikimin?
kapasiten?
zekan? vs senin için bunları saymakla bitmez.

sen kimsinkii???

mehmet sacmalamaya devam ediyorsun,neyi savundugunu bile bilmiyorsun eminim,
yukarıdakide bana cevabı,

kucumsuyor-küçümsemiş diye papermana kızıyorsun ama gozunun onundekinden haberin yok..
kim kimi küçümsüyor gormek için cok zeki olmayada gerek yok, cok derin analiz etmeytede.

adam olmak kolay iş degil, biraz caba sarfetmesi gerek herkesin..
**
insan bir tarafı tutuyorsa o tarafın ne oldugunu bilmeli

#gaijin' tarafından 13.10.2009 20:36:11 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Ekim 2009, 20:31 - İp: 78.***.**0.18
eskidost
eskidost (üye)

ben galiba size anlatamıyorum

işte eleştiriden tek anladıgı alkış, övgü olan birisi daha.
yazık gercekten yazık..

savundugum bu degil yada birisi taraf felanda tutmuyorum o arkadasla selamımız sabahımız dahi yok popermanla ne kadar samimiysem onunlada o kadar ...

---------------------------
mehmet sacmalamaya devam ediyorsun,neyi savundugunu bile bilmiyorsun eminim,
yukarıdakide bana cevabı,

ben kendimi biliyorum savundugum seyide

asıl psikolojik baskı yapmaya calısır gibi artık vatandasın diger fotograflarınada degerlendirmeler yapılmaya baslandı nedir yoketme taktigimi ben burdayım lafımda belli savundugumda buna saclamak diorsanız o sizin bakısınız benim için gayet normal fotograf altında yorum yada eeleştrini yaparsınn tepkimi veriyor ok onada
ama foruma tasııyıp karalama kampanyası düzenler gibi davranırsanız hic k.bakmayın lafımı esirgemem

Tarih: 13 Ekim 2009, 21:27 - İp: 78.***.**8.126
eskidost
eskidost (üye)

**

ganjinn
----------------------
bu lafların yeri neresi ?

adamlık dereceleriniz neye göre yada bu konunun neresinde ?

merak ettigin benim neyi savunup neyi savunmadıgımı bilemiyecek kadar basit düşünen biri oldugumu hangi satırlarımla itham ediyorsun agır konusuyorsun asıl sacmalaya baslayan sanıırım kendini göstermeye basladı biz su an ufak tefek atıssakta hakaret varii kelimeler kullanmıyoruz seviyenin ölcüsünü belli bi derecede tutuyoruz bence lafını toparla hos degil ganjin

Tarih: 13 Ekim 2009, 21:37 - İp: 78.***.**8.126
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Keşke ben de "newsucetin " ustam gibi fotoğraf çekebilseydim..

Tarih: 13 Ekim 2009, 23:10 - İp: 88.***.**2.207
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

*
bu laf sana degil..
ustune alındıysan kusura bakma..pek yanlıs bişeyde yok lafımda, insan adam olmaya calısmalı,sen de bende baskalarıda...

ama, dunyanın en kolay işi ben adamım diye gezmektir, en zor işi adam olmak..

tutup siz bu adamı kucumsuyorsunuz diyorsun, adamın verdigi cevap ortada,kimin kimi kucumsedigide..

imzamı atıyorum!!!
derken sen ?
kim sinki?
birikimin?
kapasiten?
zekan? vs senin için bunları saymakla bitmez.

sen kimsinkii???

haa tutup diyormusun newsucetin ben seni savunuyordum ama sende insanları kucumsuyorsun diye?
yok demiyorsun,
ozaman benım karsıma hak arayan evla kul diye cıkma..

-------------------

papermanın yazdıgı yorum cokda iyi bir yorum
teknik olarak yaklasmıs konuya..
f:4.5 1/2000 2000 isonun tek acıklaması var eger bu kişi "fotograf cekmeyi bilen biriyse", oda isoyu yuksekte unuttugu..insanlık halidir.

der ki "ya evet unutmusum bende,allahtan makine tolore ediyor..."
hiçbi gerilim olmaz..

ha yok ezbere ceken biridir ne gelirse,allah ne verdiyse fotograf cekiyorsa,
ozaman da teknik bişeyler ogrenir.. bundan sonra daha dikkatli ceker,dahada iyi seyler ceker.

sanki biz bu adam fotograf cekmesin diyoruz gibi sacma sapan bir hava yaratmaya calısırsanız komık olursunuz.
ceksin,dahada iyilerini ceksinde bizde izleyelim gorelim begenelim..
bu fotografın altında o yorumları okusun biri,demek boyleymiş desin oda ogrensin..
eleştiri diyince gozleriniz niye acılıyor?

peki bu sahsın, galeride yorum sayısı dustu diye forumda konu actıgından haberin varmı? adamın yorumdan anladıgıda alkısmıs anlasılan, eskisi kadar alkıslanmıyorum diye sikayet ediyormus.
işte bu yuzden dusuyor galeride yorum sayısı..

ha biriside cıkıp psikolojik baskı yapıyorsa senin dedigin gibi onuda kınıyorum..

Tarih: 14 Ekim 2009, 00:37 - İp: 78.***.**0.18