paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Gel De Yorum Yap ...

Üst bant olmuş aşağıdaki fotoğrafa bir yorum yaptım ...Buyrun sonucunu ....

TIKLAYIN

------------------------

Üst bant olduğuna göre beğenen çoktur ama benim böyle bir fotografta 1/2000 @ ISO 2000 ( f4.5 ) gibi pozlama değerlerine katılmam mümkün değil - fotoğraf nasıl olursa olsun .

ISO 100'de çekilebilecel bir fotoğrafta bilmem bu zorlamanın bir sebebi var mı ??

Tarih: 12 Ekim 2009, 21:27 - İp: 96.***.**9.175

----------------

newsucetin

"gerçekten bu işden anladığınızı düşünüyorsunuz !!!

üstbant bukadar önemlimi ?

bütür paylaşım sitelerindeki yorumlar ve eleştiriler ciddiye alınırmı?

gerçekden anladığınızı düşünüyorsanız bidaha bakın kontras levels ile oynanmış bir fotonun ıso değerının bir anlamı kalırmı ki ordaki ışık azmıydı çokmuydu nekadr azdı veya çok duda 100ıso yeter diyosunuz ordamıydınız?
YORUM YAPMAK için YORUM YAPMAYI SEVENLERDEN yani paylaşım sitelerinin VAZGEÇILMEZ VARLIKLARINDANSINIZ "

(edit : Büyük harfe ben çevirdim )

------------------------------

#paperman' tarafından 12.10.2009 22:50:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ekim 2009, 22:41 - İp: 96.***.**9.175
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

hem eleştirel yoruma evet diyip hem bu olayı savunan kişininde samimiyetinden suphe ederim.
ortada hakaret yok,bişey yok...

bundan sonra, zamanında eleştirel yorum almak için ciddi ciddi haykıranlar dahil, eleştirel yoruma evet diyenleri iki kere suzmek gerek anlasılan..

Tarih: 14 Ekim 2009, 00:41 - İp: 78.***.**0.18
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

" eger bu kişi "fotograf cekmeyi bilen biriyse", oda isoyu yuksekte unuttugu..insanlık halidir.

der ki "ya evet unutmusum bende,allahtan makine tolore ediyor..."
hiçbi gerilim olmaz..

ha yok ezbere ceken biridir ne gelirse,allah ne verdiyse fotograf cekiyorsa,
ozaman da teknik bişeyler ogrenir "

-------------------------

Gaijin , yazacağım ayıp olacak diye yazmıyordum . Arkadaşın digital fotografçılıkta nerede hangi perde hızı kullanılacağı ve ISO 'nun önemi konusunda herhangi bir bilgisi olduğunu sanmıyorum .

Tek bir eleştiriyi kaldıramayan bu kişinin son çektiği bir kaç fotoğrafa baktım portfolyosundan .

Mısır koçanlı foto - 1/2500 @ISO 500 ... ( Mısırlar kaçıyor mu acaba ?? )

"Düşünen dersin" - oturan kadın fotografı 1/500 @ ISO 640 !! ( Kadın oturuyor , yanlış olmasın )

"Öğle yemeği " - 1/250 @ IS0 800 ...( Adam elinde sandviç tutuyor )

Hortumlu/sulu başka bir fotoğraf 1 /8000 ! ! @ ISO 2500 ....Makina conta filan yakacak neredeyse ...

Ben bir fena oldum - gerisine siz bakım ...

Hayatımda pozlama değerlerinin böyle katledildiğini görmedim ... Yatsın kalksın D300'e dua etsin .

Az bile yazmışım(z) .... Tesadüfen fotograf çeken bu kişinin ukalalıklarını mı dikkate aldık biz ??

#paperman' tarafından 14.10.2009 03:40:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Ekim 2009, 03:18 - İp: 96.***.**9.175
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

acıkcası,isterse 1/15000 de ceksin iso 6400de ceksin, umurumda degil, kendi bilecegi iş...
ama işin dogrusunu gosterene hakaret ediyorsa bu umurumda..

birileride ortada hakaret yokken eleştiriye laf ediyorsa, goz onundeki kustahlıgı, küçük gormeyi gormezden gelip, diger tarafı küçük gormekle sucluyorsa umurumda...

bazıları sadece kendileri okuyor eleştirileri sanıyor..
halbuki o eleştirileri okuyup bişeyler kapan amatorler var.
siz kabul edin yada etmeyin, var.
bir zamanlar sizlerde oyleydiniz,belki hala oylesiniz.ben oyleyim.
siz kendi fotografınıza gelen eleştiriyi bile okumayacak kadar bu işi kaptım diyebilirsiniz.
en iyisini ben biliyorum diyecek kadar eleştiriye kapalı olabilirsiniz..
ozaman kapatırsınız eleştiriye paylasırsınız..
alkış duymak için eleştiriye acan, yanlısıda duyacak..
ego cilalamak isteyen gitsin kendine dalkavuk tutsun..

uzun uzun iki kişi nedenleriyle bu olculerin neden bu sekilde olmazsa daha iyi olacagını yazıyor, buna ragmen tersinin dogru olacagını savunan "görüşler" degil, sen nasıl beni eleştirirsin diye kustah cevaplar alıyor,
işin eglencesi birde buna destek verenler cıkıyor..
ayakta alkıslıyorum.

sırf bu yorumlara verilen cevaplar yuzunden okadar degerli insanlar gittiki bu siteden, bu sitenin bu bomboş halinin nedeni bunlardır.
hepsinin arkasından aman cok uzuldum demeyi aglamayı, cokd egerliydi demeyi biliyorsunuz..

biriside yazmıs fotografın altına nasıl bir mantıktır cozemedim, "üslubu cirkin olabilir ama fotografları güzel, o onu telafi ediyor" diye..
demekki bu sitede cirkinleşebilmek için tek yapmak gereken "sansa kısmete" vasat ustu bikac fotograf cekmek..

bi hesaba vurunda bilelim bizim kustahlasma sınırımız nedir?
ona gore davranalım,olmazsa kuyrugumuzu sıkıstırıp susalım.

merak ediyorum kustahlık kendisine edilse dermi
"bana terbiyesizlik ediyor ama fotografları guzel adamın" diye..

siz dermisiniz mesela?
demezsiniz, surda 40 kişiyiz, birbirimizi biliriz.

#gaijin' tarafından 14.10.2009 05:29:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Ekim 2009, 05:15 - İp: 78.***.**8.175
eskidost
eskidost (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

sanırım konu olması gereken yere geldi
istedigim buydu poperman evet o an iso bilmem kacta unutmus olabilir felan gibi bi ihtimali bile göz onunde tutacak kadare ince düsünerek arkadasın gercekten ggüzel bi fotograf yakalamıs olmasına daha cok önem verir bi havaya girdi

bi digeri ben sizi ve diger tüm fotografcı arkadasları seviyorum kimseye kırgınlıgım yada herhangi bi kötü niyetim yok öyle olsaydı süzerek kullanırdım cümlelerimi icimden geldigi gibi süzmeden yazıyorum ben konuyu kendimce yorumladım yoksa o ben olmam cogunlugun gördügü dogrudur die bi dogru olamaz belkide dogru odur degisebilir bazen ama bu onlardan biri diil
----------------------------------
Bu konu benim icin burada kapanmıstır

Saglıcakla kalın ...

Eskidost

Tarih: 14 Ekim 2009, 14:31 - İp: 78.***.**9.198
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

eskidost küstahlıga falan karsı cıkıyorsun cok guzel..
guzel-de
niye burdaki kustahlık hakkında bir iki kelime etmeden konu benim için kapandı diyorsun anlamıyorum..
hak hukuk degilmi senin gozettigin degerler?

birine kustah diye kızıyorsan digerinede kızarsın diye dusunuyordum ben oysaki

Tarih: 14 Ekim 2009, 15:58 - İp: 78.***.**2.90
eskidost
eskidost (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

haklısın atlamısım demiyecegim atlamadım diger arkadasada sölenmesi gerekenleri siz bence yeteri kadar söylediniz daha olumlu olması gerekiyor elestrisel yorumlara ewet ...

poperman hocam siz kesinlikle bu sekilde yorumlar yapmayın karsınızda hep birini bulur tartısırsınız uslubunuz kötü demiyorum ewet teknik bi yorum yyaptıgınız elestri hatalı hic yapıcı degil bi sey ögretmiyor demiyorum yanlız bir cümlenin kullanılma tarzı bi kac degisik hal alabilir mesela cok yakın bi dostuna lan dersin alınmaz hic tanımadıgın birisine kullanırsın bilemem noolur sontası demek istediigim cümle ikince kullanım tarzınız kelimeleri kullanma tarzınız itici benim gözetmem Oo diger arkadas ewet bi cok arkadas'ta elestri yapmıs ve tepkin cok iyi degil bence o iki kisi arasında kalır yanlız ona ben ve bi baskası karısamaz 3. kisi sıfatına girer artık bana ne düsüyorsa onu yerim yanlız buraya tasınırsa söz hakkı banada dogar forum bölümü bunun icin yapılmıstır herkes fikirlerini söylemeli tekrar söylüyorum poperman hocam elestri tabiki yapılacak buna ben ve bi baaskası izin yada red veremez aynen devam edin ama buraya foruma tasıyarak bunu yapmayın benim icin haksız oldugunuz asıl konu bu tasıyacak kadar abartılacak bi durum degil yoksa burası şişerrr bizde icinden cıkamayız...

kalp kırmadıgıma inanıyorum hepinizi gercekten ayırt etmeksizin aynı pencereden yorumluyorum kendimce

Tarih: 14 Ekim 2009, 16:59 - İp: 78.***.**9.198
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

İşin sonunda buraya gelmesi ,havanın yumuşaması sevindirici .....

Ben eleştirilerimin sert/kırıcı olduğuna kesinlikle inanmıyorum - normalde 30 saniyede 2 cümlede yazacağım teknik eleştiriye bazen belki 5-10 dakika harcarım - sırf kırıcı olmayan bir şekilde ifade edebilmek için ...

Açıp bakmanızı beklemiyorum ama yaptığım NEGATIF yorumlarda - ki 360 tanenin 300'ü öyledir - yaptığım eleştiride mutlaka hatanın çözümü de yer alır .

Bu tartışmalara yol açan yorumumda , eleştirimin içinde de ISO 100 kullanılması konusunda tavsiye vardır . Bundan daha fazlasını söylemek , inanın Nikon D300 gibi bir makina kullanan ve BELIRLI BIR SEVIYEDE OLDUĞUNU VARSAYDIĞIMIZ KİŞİYE HAKARETTİR . Bir D300 sahibine benim burada kalkıp ISO ve perde hızları konusunda ders vermeye çalışmam normalde gülünç kaçar .

Ne var ki , yukarıda da yazdığım gibi portfolyosuna bakıldığında bu kişinin gerçekten temel fotoğraf bilgisinden yoksun olduğu ve benim genelde yeni başlayanlara yaptığım tip uzun açıklamalı eleştirileri hakettiği gözüküyor .

Olsa olsa tek yanılgım bu konuda olmuş diyebilirim . Ama o zaman nasıl bir cevap alırdım diye gerçekten merak ediyorum - diğer kişilere verilen cevaplar da ortada ...

---------------

Bu konuyu foruma açmama gelince ....

Daha önceden bir topikte , bu tip hakaret eden kişilerin foruma taşınması,afişe edilmesi konusunda ortak fikir vardı . Hakarete maruz kaldığı için konuyu foruma açan ilk lişi de ben değilim .

Tarih: 14 Ekim 2009, 20:10 - İp: 96.***.**9.175
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

papermana katılıyorum benimde hatalı fotoğrafı gören acımasızca eleştirsinki doğruyu bulalım amaç birşeyler öğrenmeyip vakit geçirmek için siteye giriliyorsa o başka.tabi eleştirirken ve cevap yazarken uslubumuza dikkat etmeliyiz.

Tarih: 14 Ekim 2009, 21:03 - İp: 78.***.**6.197
mino
mino (üye)
İstanbul / Amatör

inanın Nikon D300 gibi bir makina kullanan ve BELIRLI BIR SEVIYEDE OLDUĞUNU VARSAYDIĞIMIZ KİŞİYE HAKARETTİR . Bir D300 sahibine benim burada kalkıp ISO ve perde hızları konusunda ders vermeye çalışmam normalde gülünç kaçar .

gülünçdende öteye kaçmış .
18x135 kit lens kullana biri bu kadar saldırgan olması ilginç nedir sorun açba kaç gündür bakıyorum sürekli hala devam ettiriyoprsunuz paperman tartıştığınız kişinin size cevap vermeyişimi çıldırtıyor sizi artık o kişini diğer fotolarına da saldırmaya başladınız ki o kişiyide tanımam.
şu var eskidost defalarca yazdı olay eleştirel yorum değildiye iğneliyorsunuz derdiniz başka diye gercekden siz yorum yazmayın insanlara buşekilde eskidost bıktı bıraktı yazmayı anlamıyorsunuz çünki konpleks kapılmış durumdasınız.

buarda bukadar herkeze işibilene de bilmeyenede iğneleyici eleştiri yapıyorsunuz bu konuda bir otaritemisiniz biz bilmiyoruz ki öyleyeseniz bizi lütfen uyandırın uykudan gereken hürmeti gösterelim size.

saldırdığınız kişinin evet uslübu sert ama doğruyu söylüyor size tercih kendine aitdir fotografcının daha bunu aşamdan bu ukalalık gülünç tabi ki o kişiyi okudum yazdıklarını ıso 100 olmaz demiyor ki 2000 olsa neyazar tercihdir diyorumya, sizin portföyünüze baktım gercekden sağlıklı bir bakış acınız yok kızmayın ama bu gercek sizinki resmen konpak makine ile tatile gidilip çekilmiş tatil fotografları hakınız yemıyım arada bir kacı fena değil ama oda olur normal .
evet ben şimdi bunları yazdım diye benim içinde bir topik acırmısınız yada burdanmı saldırısınız bilmem ama inanın bende size cevap vermiycem anlama sorunuz var çünki cevap versemde anlamıycaksınız .

Tarih: 14 Ekim 2009, 21:51 - İp: 92.***.**1.127
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

mino
sence birisinin eleştirilebilir olmasının olcutu cebindeki parayla aldıgı makinemidir? yada kullandıgı lensmidir? bir kullanıcı giriş seviyesi bir makine kullanıyorsa orta seviye kullanan birini eleştiremezmi?
bumu sizin mantıklı bakıs acınız?

bırakın allah askına ya.
d300u varmıs eleştirilemezmiş.
18-135 kullanıyomus eleştiremezmiş
yok artık daha neler...
bukadar sacma bir bakıs acısına sahıpsınız ve cıkıp ınsanların bakıs acılarını eleştiriyoırsunuz.

bu mantıktaki birine teknik eleştirinin faydasını anlatsan ne olur anlatmasan ne olur..
duvara konussan daha iyi...

bak arkadasım zor degil, galeriye gir fotograf ekleme butonuna bas,
karsına uc secenek cıkar,
eleştirel yorum istemiyorum
eleştirel yorum istiyorum
hiç yorum istemiyorum

sen eleştirel yorum istiyorumu secmezsen sana kimse eleştirel yorum yazmaz.
sadece alkış tebirk falan alırsın,o uyarıyı gorende fotografı eleştirilecek noktaları olsada eleştirmez..
eleştiri istemeyen bunu belirtecek,
istiyorum diyende aldıgı eleştiriye hakaret etmeyecek kustahlık hiç etmeyecek..
biz biliyoruz kim neden eleştiri istemiyorum butonunu tıklamıyor.

eleştiriden bukadar korkacak neyiniz var anlamıyorumki..
maşallah şah oldunuzda milletin eleştirisini begenmiyorsunuz, en buyuk sizsiniz kaptınız yediniz yuttunuz fotograf işini..

bu sitenin sahibi sıfatını tasıyan fdiker bile konudan rahatsız olup uyarı yaptı, eleştiri istemiyorsan git diger iki sıkkı işaretle dedi.
daha neyin kavgasındasınız?

Tarih: 15 Ekim 2009, 00:34 - İp: 78.***.**5.45