paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Gel De Yorum Yap ...

Üst bant olmuş aşağıdaki fotoğrafa bir yorum yaptım ...Buyrun sonucunu ....

TIKLAYIN

------------------------

Üst bant olduğuna göre beğenen çoktur ama benim böyle bir fotografta 1/2000 @ ISO 2000 ( f4.5 ) gibi pozlama değerlerine katılmam mümkün değil - fotoğraf nasıl olursa olsun .

ISO 100'de çekilebilecel bir fotoğrafta bilmem bu zorlamanın bir sebebi var mı ??

Tarih: 12 Ekim 2009, 21:27 - İp: 96.***.**9.175

----------------

newsucetin

"gerçekten bu işden anladığınızı düşünüyorsunuz !!!

üstbant bukadar önemlimi ?

bütür paylaşım sitelerindeki yorumlar ve eleştiriler ciddiye alınırmı?

gerçekden anladığınızı düşünüyorsanız bidaha bakın kontras levels ile oynanmış bir fotonun ıso değerının bir anlamı kalırmı ki ordaki ışık azmıydı çokmuydu nekadr azdı veya çok duda 100ıso yeter diyosunuz ordamıydınız?
YORUM YAPMAK için YORUM YAPMAYI SEVENLERDEN yani paylaşım sitelerinin VAZGEÇILMEZ VARLIKLARINDANSINIZ "

(edit : Büyük harfe ben çevirdim )

------------------------------

#paperman' tarafından 12.10.2009 22:50:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ekim 2009, 22:41 - İp: 96.***.**9.175
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

paperman bu türden gelebilecek eleştirileri bilerek eleştiri yap. hatta bana kalırsa bas gaza dostum. kırıcı bir şey yok ortada. o fotoğraf tercih meselesi ise yorumda tercih meselesidir.

takma kafana.

devam.

Tarih: 12 Ekim 2009, 23:25 - İp: 88.***.**2.238
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Remi , sağol ...

Gençliklerine vereceğiz artık ...

Tarih: 12 Ekim 2009, 23:31 - İp: 96.***.**9.175
eflatunca
eflatunca (üye)
İçel / Amatör

böylesi yorumlar yani Paperman'ın yaptığı ve buna benzer yorumlar bi üçüncü kişiye pek bi fayda sağlıyor teknik yönden...
tabiki belli bir saygı çerçevesinde....
unutmayın burda sadece karşılıklı iki kişi yok...
sizi herkes okuyor

Tarih: 12 Ekim 2009, 23:32 - İp: 88.***.**2.58
sansabosa
sansabosa (Dedektif)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

Bence de eleştiri her daim olmalı. hatta olmalı ve hatta olmalı.

Gerçekten eleştirenlerin hep arkasındayım, bunun ismini ne koyarlarsa koysunlar.

Tarih: 12 Ekim 2009, 23:32 - İp: 78.***.**2.190
eskidost
eskidost (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

eleştri bi şey katmak icin yapıldıgı zaman ewet onun yeri bellidir
bu şekilde kücümser gibi yapılmasıı benim pek hoosuma gitmezz ben uzun zamandır yazmıyorum topiklerde 4 yıla yakındırda burdayım eleştriyide bilirim ignelemeyide ...

siz benim gencligime felan vermeyin poperman bey bu yukardan bakmayı geri alın

#eskidost' tarafından 12.10.2009 23:41:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ekim 2009, 23:41 - İp: 85.***.**4.19
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

Sanırım yorumları okurken, içimizden bize yorumları okuyan şahsiyetin ifadeleri etkiliyor bizleri.

Son derece temiz ve iyi niyetle yazılmış bir yorumu içimizdeki ses bize öyle okuyor ki, hırçınlaşıyoruz birden; ya da tam tersi.

paperman in yaptığı eleştirinin teknik olarak doğruluğunda/yanlışlığında değilim; tekrar tekrar okudum, en ufak bir art niyet, hakaret, kötülük vs. sezmedim. Verilen cevabı kesinlikle haketmeyen teşekkür edilesi bir yorum, üstelik teknik bir yorum... Sadece fotoğrafa bakıp "sen buna fotoğraf mı diyorsun, bu da fotoğraf mı" diyenler, alay edenler var. Sorsanız eleştirmiştir tatlı dille, oysaki tek bir teknik öneri yok, nesini beğenmedin o da yok.

fotoğraf sahibine yapılan eleştiriyi içerdeki ses biraz sert okumuş, tüm bu gürültünün sebebi o sestir. Benim içimdeki ses de son derece yumuşak okudu bana o yorumu.

İçimizdeki kendimize ait olan ses! Duymak istediğimiz gibi duyuyoruz...

Tarih: 12 Ekim 2009, 23:55 - İp: 88.***.**7.138
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bolubeyi , söylediklerine tamamen katılıyorum...Duymak istediğimiz gibi değil de gerçekten olduğu gibi algılıyabilmek / asıl söyleneni tarafsızca anlamaya çalışmak lazım - duyguları bir yana bırakıp . Yapılan her eleştiriyi gurur meselesi yapıp hırçınlaşan birinin , fotoğraf tekniğinden çok daha fazlasını öğrenmeye ihtiyacı olduğu kesin .

-------------

Arkadaşımız , en son Sado 34 'ün eleştirisini de kaldıramadı ve aynı tavrını ona karşı da sürdürdü . Akıllı birinin , Sadık Üçok gibi bir üstadın verdiği tavsiyeye uyup, durumu düzeltmeye çalışmasını beklerdim .

-------------

Tarih: 13 Ekim 2009, 01:32 - İp: 96.***.**9.175
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

Uğur Hocam doğru yoldasınız. eleştiri yapılsın seçeneği tıklanırken aklına ne geliyor Mehmet. adı üstüne eleştiri olumlu da olabilir. bir fotoğrafı beğenirsin beğendim çok güzel demek de yeterlidir. beğendiğin yönleri belirtirsin bu da farklı bir seçenektir. ancak bu arkadaşın sorunu olumsuz eleştiriyi kaldıramamasıdır. onun istediği eleştiri hep olumlu olacak. yaşa bravo, harikasın, eline küreğine sağlık gibisinden yazılar yaz teşekkür eder. Sadık Üçok gibi bir ustanın eleştirisine de aynı hakaretlerle dönüş yapmış. dikkate alınacak bir kişi değil. bu arada eskidost o arkadaşın nicki ile senin nickin farklı. yazdıklarını okuyunca sana yapıldı sandım. bu kadar savunma moduna geçmenin bir anlamı yok. Sadık Ustanın ve Uğur Hocamın yaptığı eleştirileri dikkatle okuyorum ve kendime pay çıkarmaya çalışıyorum. faydalı oluyor diğer yorumları okuyan insanlar için. burada yanlış olan ne ki diğer arkadaşı hala savunuyorsun. sansabosa'nın dediği gibi kendinle çok çelişiyorsun Mehmet

Tarih: 13 Ekim 2009, 08:36 - İp: 81.***.**7.150
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

sacmalıyorsun derler bizim orda

Tarih: 13 Ekim 2009, 17:05 - İp: 78.***.**0.18
eskidost
eskidost (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Sado 34 'ün eleştirisini de kaldıramadı ve aynı tavrını ona karşı da sürdürdü

arkadasslarr bakın yorumun kimden geldigi önemli degil elestrininde biz bu elestri ve olumlu yorum meselesini yıllardır biliyor tartısıyoruz bi sizimi gördü gözümüz sizden baska kırk bin kisi varken eleştrinizi yapın yormunuzu yapın kimse agzınızı tutamaz yanlız olayı sen illa öle cekmek zorundamıısın becerememissin kardesim gel ben sana ogretiiym der gibi kelimeler elestri'ye girmez kücümsemeye girer

arkadasım fotografı bilmem ne iso da cekseydiniz daha iyi olurdu gibi söleyebilmek varken .

uzatmıycam sizinde bakıs acınız buymus egemeyiz bükemeyiz gördüm tepkimi verdim siz aynen devam edin şimdi benim size eleştrisel yorum yaptınız die laf söylemem benim eletrisel yorumlara karşı oldugum anlamınamı geliyor
hayır amac benim tepkimin oo olmadıgını anlamınızı düşündürmmem icin yeteri kadar yazmama ragmen haklı cıkabilmek amacıyla dört dönmenin manası yok söylediginiz belli benimde tepki verdigim sey belli uzatmayalım sizde olay bu seviyedeyken hatanızı bilin kimseyi kücümsemeyin herkes kalbinden geldigi gibi bize dünyaya başka gözlerle bakmamızı saglayan fotograflarını cekmeye devam etsinn...

Tarih: 13 Ekim 2009, 17:49 - İp: 85.***.**9.50