Fotoğrafçılık Forumları
Samsung Gx 10: İlk İzlenimlerim
Bir ara bazı vatandaşlar web adreslerinin ismini kapatıyordu. Mesela www.tarkan.com.tr , www.arcelik.com.tr gibi. Firmalar bu adresi kullanmak için para ödüyordu.
Pazarbey, senden önce açtım konuyu, ilk izlenim filan yapamazsın artık .
nıhahhahaha
#buffalo' tarafından 14.11.2008 19:57:18 tarihinde düzenlendi.
yok serkan sey demek istiyor
bu pentax ole bir makineki....hani dayiyom 300 mm ye hemde elde 1/60 da bile cam gibi foto cekiyo...
yaw bu pentaxcilar olmasa biz ne yapardik...
ehehehehe
öyle işte kardeşim baksana fotoya. cam gibi. kıskandınmı nikoncu.
isim belli pazar...nikon
anladin sen onu
pentax ormanda 9 kaplan gücündedir 300 değil 500 bile dayar
pazar sana yaramaz o lens. sendeki 300 den biraz daha keskindir, ama yanında hep ben olamam
noisenle mi uğraşacam senin.
gerçi başka da seçeneğin yok rönt için, bir tek o var senin makineye uyan
Pazarbey Sen tam SLR acemisi çıktın valla beklemezdim senden...
Her halde şöyle düşünüyordun... Şimdi ben kompakt makine ile böyle güzel çekiyorsam ve SLR ye 10 kat fazla para verdiysem 10 kat daha güzel ve net çekmem lazım...Ne mantık ama... Hayalkırıklığının etkisiyle geçirdiğin panik atağı az yada çok hepimiz geçirmişizdir... Benim ki biraz az oldu zira bir parça bilinçliydim bu konuda...En azından Sony kompaktan S3 e geçerken bu şoku yaşadıktan sonra, her fotoğrafçının kullandığı tripod gibi aksesuarların kıymetini çoktan anlamıştım...Ehh sende haklısın.. Yani S2 gibi bir oyuncağı satıp fiyakalı bir şeyler alınca insan bayaa bir şeyler bekliyor haliylen...(Bu arada S2 iyi makinadır oyuncak dediysek sadece görüntüsü ve SLR olmaması sebebiylen kimse üzerine alınmasın) Sen tam böyle panik ataktayken sana bir kaç da lens reklamı yapıldı... Eli hıslı birisi sana şöyle bir kaç bin dolarlık bir şey satabilirdi... Gerçi benim olsa ben satmazdım... nasıl olsa sen onuda dibine kadar zoom yapıp, öglenin güneşinde çıkar 10 kare ard arda çekip sekizi flu ve kontrastı kötü çıkınca bu lens bozuk hemşerim deyip iade ederdin....
Neyse geçmiş olsun alışırsın...
Sen şimdi sitede gördüğün keskin fotoları bütün bu arkadaşlar hiç kskinlik vermeden yüklüyorlar zannediyordun dimi.. Hadi utanma bana açılabilirsin...
Tripodsuz teleyle dibine dayandıktan sonra fotoğraf çekip çektiği her 10 fotoğraftan 3 tanesi keskin olan adam daha anasından doğmadı...
Eskiden 35 mm filmli günlerde bir makara filmden 36 (zorlarsan 37 poz çok zorlarsan 38 çıkar)3 veya 5 tanesi aşırı keskin olursa öpüp başımıza korduk...(Buradaki keskinlik gerçekten baba keskinlik anlamında yani öyle özenilecek türden yoksa titrek değilsen birazda makinana alıştıysan 36 lık filmin bir karesini bile harcamadan kabul edilebilir seviyede net fotoğraf alınır) O zamanlarda ne bigisayar ne sharpnesss var... Ne değişti peki ? Halen lensler camdan ve borulardan yapılıyor... Sadece filmler gitti yerini algılayıcılar aldı o kadar... Ama şöyle iyi pozlanmış iyi bir optikle ve makinayla çekilmiş bir 35 mm nin seviyesine çıkacak makina kaç megapikseldir sence... Yada bir geniş formatın? Tek fark artık deklanşöre kaç makara film harcadık demeden basıyoruz... Mevzu o işte... İçinden keskin çıkanları seçiyoruz... Allah ne verdiyse 50 makara 100 makara...Öyle yok titreşim engelleme yok baba lens yok sabit diyafram yok bomba optik lafları biraz boş şeyler... İyi bir ışık yakalarsan ( 1/750 ile çektiğin kertenkelenin çiğ öğlen ışığını kastetmiyorum) lensin tatlı yerleri vardır mesela benim lensinki (80-100 arası) bir de diyaframı azıcık kısar da 1/125 - 1/200 arası bir değerde titredmeden çekersen gayett yeterli fotoğraf çıkıyor işte... Ama öyle manyak keskinlik için ucuz bir 50 mm iyi iş görüyor... Zira yeteri kadar hızlı diyaframı çok kısmana gerek kalmadan tatlı bir aralık yakalamana müsaade ediyor...
Teleobjektifte keskinlik manyaklarına hitap eden lensler yok mu? Var haliylen en hafifi 3 kilo en ucuzu 3.000 dolar bu kadar para bayıldıktan sonra... Profesyonel paparrazzi olursan almak lazım tabii.. Fotoğraflarının tanesini birlerce liraya satarsan bir tanesinin parasıyla alırsın koymaz....
Bak sana son kez söylüyorum... (bir daha söylemiycem) Seni makrocu tanıdık git kendine sağlam bir makro lens al... Bırak kuşçular işini yapsın... Ne işin var teleyle meleyle... Ben sırf kadraj ayarlama kolaylığı ve SLR like taki rahatlık için gittim 18-200 aldım... Keskin foto krizim gelince takıyorum 50 mm 1.4 ü anında geçiyor kriz ucuz yoldan...
Böyle 3x 5x hele hele 10x gibi zoom bir lensle yüklediğin kuş fotoğraflarını çekebiliyorsan elde bu kadar net yatıp kalkıp şükretmen lazım... Bunu da bulamayanlar var...
Bu işi profesyonel yapan adamlar,
1. İyi optik ve iyi makina kullanıyorlar (Toplamı 10.000 USDyi filan geçer)
2. Mutlaka tripod kullanıyorlar hem de en ağırından... Tripodun başına taktıkları mafsallı başlık bile senin lensin parası kadar...
3. Deklanşöre uzakatan k
Pazarbey ustam bu ıs kapalı
bu da titreşim önleme açıkken..
Fotolar manuelde slow flaşlı ve 70mm de çekildi..
#lazut' tarafından 09.09.2007 22:35:05 tarihinde düzenlendi.
Ozybaba napmışsın sen böyle. Haklısın kesinlikle.Ama benim sorunum çok daha basit gibi geliyor.Kısaca izah etmek istersek objektifimde focus hatası var gibi. Yada hata bende.Hatalı focusluyom.
PFualo dunesa boşverin pentaksı şimdi.
İkisi de aynı fotoydu düzelttim ha..Bir de florasan ışıkta çekildiler..Ps de düzenlemesi falan da görmediler..
Kaç enstantane bunlar.Sanırım öylü büyük ber fark yok. Demi.
ozzy nin solediklerine katilmakla beraber
cok ama cok uc bir ornek vermis...
o dediklerini yapmadan da telede keskin foto cekilir...
ha o dediklerini yaparsan ucarsin o ayri...
tripot basliginin cok onemi var evet...ama illa 500 dolar olmak zorunda degil...prime lensler cok hizli ve keskin...ama illa 5000 dolarlik hizli bir prime olmasi gerekmiyor...
olursa ne ala...
cok rahat 70-300 apo macro ilede keskin foto cekilir...
uygun isik kosullari ile...
ps de mudahaleye gelince evet yapilir...yapilmasida sarttir...ama tamamen cop gibi cikmis fotoyu ps bile adam edemez...
İlgili olabilecek konular
-
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi
28 Haz. 2024, 12:45 alisamilx
2142628 Haz. 2024, 16:26
alisamilx -
-
-
-
-
-
-
-
Samsung Gx10+sigma Dc 17,70mm Ne Kadardır?
15 Haz. 2015, 11:06 sapare
1203801 Tem. 2015, 00:24
ryujin5226 -