buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Samsung Gx 10: İlk İzlenimlerim

Bir ara bazı vatandaşlar web adreslerinin ismini kapatıyordu. Mesela www.tarkan.com.tr , www.arcelik.com.tr gibi. Firmalar bu adresi kullanmak için para ödüyordu.

Pazarbey, senden önce açtım konuyu, ilk izlenim filan yapamazsın artık .

nıhahhahaha

#buffalo' tarafından 14.11.2008 19:57:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Ağustos 2007, 16:53 - İp: 88.***.**3.134
ozzy baba
ozzy baba (üye)
Ankara / Meraklı

Pazarbey objektif açıklığı çok önemli kaç mm de çektin fotoları... birde croplumu değilmi belirtebilir misin?

Tarih: 9 Eylül 2007, 17:34 - İp: 88.***.**9.54
deparius
deparius (üye)
İstanbul / Amatör

Pazarbey focus hatası olan bir örnek amatör bir arkadaşım benim makinem ile çekmişti değerler senin kuş fotografına yakın.

baş kısmı bulanık ama arka planda ayrıntı oldukça fazla. 1/200 ile çekilmiş senin çekimlerinden bile daha uzun pozlanmış ama titremenin etkisi yok.

Tarih: 9 Eylül 2007, 18:14 - İp: 195.***.**0.27
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Ördekte fokus hatası
SAMSUNG GX-10 dan ilk izlenimlerim...

Tarih: 9 Eylül 2007, 18:31 - İp: 81.***.**7.239
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

hocam samsung 50*200 lensini al canavar gibi çek...

Tarih: 9 Eylül 2007, 18:38 - İp: 81.***.**7.239
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

SEvgili pazarbey ozzynin dediği gibi hangi aralıkta çektin..Onu da yaz sana.

İkinci olarak..
Abi Makineni tripoda bağla ve mesela odada duvardaki bir şeyi çek.Ama makineyi mesela 2 sn kendi kendine çekime al ve titreşimi kapa.Çekimi öyle yap..Bu şekilde farklı aralıklarda 18 mm, 30 mm, 100 mm, 200mm ve 300 mm de..Ondan sonra yükle fotoğrafları buraya

Tarih: 9 Eylül 2007, 19:31 - İp: 88.***.**3.197
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tamamını 300 mm de çektim.
Focus hatası yapma ihtimalim çok zayıf çünkü kuştan başka bir obje yoktu.Ve kuşun tam göbeğine yaptım .Kuşlar croplu zaten. Sadece kuş değil.İnsanlardada aynı durum var.Hemen hemen hiçbir insanı doğru focuslamadı.
Diyaframı yazdım zaten.
Olmazsa artık lazıtın dediğini yapmalı.
SAnırım deperyusun belirttiği sorun oluşmuş gibi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 19:36 - İp: 88.***.**8.228
ozzy baba
ozzy baba (üye)
Ankara / Meraklı

Pazarbey keslime oranlarını vermemişsin... birkaç metre uzaktan 300 mm de çektim dediğine göre 1/1 crop değildir her halde... Yalnız enstantaneler çok yüksek yani bu kadar iyi ışık alan ve kısa pozlanan bir çekim için resimlerin keskinliği cidden kabul edilebilir seviyenin altında... Serçe fotoğraflarından birinde sanırım bir parça rüzgar var... Arka dallar filan fena kıpırdamış... Yalnız şunu açık seçik ifade etmeliyim ki 300 mm lens açıklığı ciddi bir zoom mesafesi... Yani daha önce kullandığın SLR like tam anlamıyla kompakt ve mercek yapısı farklı ne kadar 400 mm gezinirse gezinsin mukayese edilmemeli...
Bak altını çizerek söylüyorum... Bak tekrar tekrar söylüyorum... Elde çekimle 300mm ve daha uzun tele mesfelerinde bir objektifin asla ve asla keskinliği değerlendirilemez... Sen hemen teşhisi koymuşsun...Belki de titreşim engelleme sistemin bu objektifle veya bu açıklıkta bekleneni vermiyor... Kesinlikle tripoda kur makinayı...Tripodun yoksa sabitle bir yere... 300 mm getir... Odaklama için nokta ölçümü seç... Gecikmeli çek... Eğer fotoğraftan beklenen netliği alıyorsan... Objektifte kesinlikle sorun yoktur... Kusuru makina ve objektif uyumunda aramalısın o zaman... Ama tripodsuz kesinlikle teşhis yapma derim ben... 300 mm gerçekten az buz bir mesafe değil... İyi bir tele mesafesi... Bir de 300 mm nin bir parça altında deneme ypmanı öneririm.. Benim 18-200 VR lens tam 200 mm deyken pek tatminkar sonuçlar vermiyor... Birde bu resimleri nasıl yüklüyorsunuz arkadaşlar foruma onu da bir söylerseniz sevinirim...

Tarih: 9 Eylül 2007, 20:26 - İp: 88.***.**9.54
ozzy baba
ozzy baba (üye)
Ankara / Meraklı

Nasılfotoğraf yüklendiğini söylersen bir kaç örnek yollayacağım... Henüz (şimdi) senin için taze taze çektim...

Tarih: 9 Eylül 2007, 20:40 - İp: 88.***.**9.54
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Pazarbey, sanırım hepsinde ciddi anlamda crop var.

Lenste backfokus var mı kestirmek zor.Ama gözüm hep vizördeydi diyorsun ve vizörde kuş netti. O zaman yanlış bir yeri fokusluyor bu lens.

Ama kuş çekimi için berbat ötesi bir lens olduğu ortada.Senin kuş merakın olduğunu bilmezdim bak

keskinlik yok lenste, bunu photoshop filan adam edemez.
işte 200mm den sonrasını laf olsun diye koymuşlar.

arabanın camına as sen bu lensi

Tarih: 9 Eylül 2007, 20:43 - İp: 88.***.**2.214
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

ozzbaba, www.imageshack.us adresine girin.
fotoğrafı yükleyin. yüklemeden önce 800*600 ebatında küçültürseniz iyi olur.
yükleme işlemi bitince en altta yer alan drect linki kopyalayıp buradaki araç çubuğundan manzarayı seçip yapıştırın.

#buffalo' tarafından 09.09.2007 20:54:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 20:48 - İp: 88.***.**2.214