Fotoğrafçılık Forumları
Samsung Gx 10: İlk İzlenimlerim
Bir ara bazı vatandaşlar web adreslerinin ismini kapatıyordu. Mesela www.tarkan.com.tr , www.arcelik.com.tr gibi. Firmalar bu adresi kullanmak için para ödüyordu.
Pazarbey, senden önce açtım konuyu, ilk izlenim filan yapamazsın artık .
nıhahhahaha
#buffalo' tarafından 14.11.2008 19:57:18 tarihinde düzenlendi.
Budamı hata.Bakın fotoların %90 ı böyle çıktı.Çok dikkatli çektim. Merkez focus u seçtim. Kuşu merkeze aldım. ve vizörde hep netti kuşlar.
Abi hadi kurbağıyı netlemedi bari önündeki otları netleseydi..Kırpma var mı bilmiyorum ama harbiden lensde var sanki birşey..Ya da sizde?..Bu kadar kötü çekmesi mümkün değil
Anlamadım ki lazut hoca. Bi bak şunlara Allah Aşkına.
Acaba makinanın titreşim engelleme sisteminde mi bir arazı var. Yoksa bunlar titremedenmi kaynaklanıyor.
Pazarbey hat boyunca net bir bölge yok titremeden olsa renk kayması ve kenarda halkalanma olmaz. zaten lensin bokehleri çok garip frontal lense yakın yüksek açılı bir ışık varmış gibi parasoley kullandın mı? yada grup ilişkisi bozuk gibi. Eğer diğer lenste focus hatası oluşmuyorsa ve bunda oluyorsa lenste kesin bir kalibrasyon hatası var derdim fakat yeni lenslerde kalibrasyonda kalmadı mercekler sabit noktaya montajlı.
Abi bunu anlamının iki yolu var..Bu kuşları hangi mm de çektiysen aynı mm ile üç ayakta ve kendi kendine çekimde bir çekim daha yap..ISO aynı olsun.Titreşim önleme bir açık çek bir kapalı çek..Netleme select olup merkeze al..Netlemenin tamam olduğunu belirten vizördeki ışığın yandığından emin ol..Bu şekilde bir kaç çekim yap ve yükle bir de onlara bakalım istersen
Pazarbey çektiğin bu fotolar gerçekten kötü...
Ancak böyle uzaktan fotolara bakıp lens ve hatta makina değerlendirmek de yurdum insanın daha kötü bir alışkanlığı...
Exiflerini yazabilirmisin tek tek...
Aşağıdakileri gün ışığında çektiğini farz ederek ...Beyaz ayarlarında bir hata göremedim...
Ancak aşağıdaki serçe fotosunun arka planı gerçekten anlaşılmaz...
Gerçek bir yorum yapabilmek için...
Diyafram, enstantane, değerlerini , poz ölçüm modunu, netleme modunu... Objektif açıklığını ve fotoğrafları kesip kesmediğini veya küçültme veya büyütme yapıp yapmadığını vermelisin... Hangi modda çektiğini de söylemelisin... Yani diyafram öncelikli veya manuel veya otomatik... Ayrıca elde mi çektin... Tripodlamı... Titreşim engelleme açık mıydı kapalımıydı...
Böyle uzaktan bakınca evet kötü görünüyorlar... Ancak bana bu çekimlerin hepsinde pozlama hatası var gibi görünüyor... Yani netleme noktası ile ilgili sıkıntı yok gibi... Ama yukarıda da söylediğim gibi ezbere olmaz böyle... Fotoğraf bilgileri olmadan...
Deperyus ne senin ne demek istediğini nede lazutun ne demek istediğini anlamadım.Moralim gerçekten çok bozuk. Bu kadar olmamalı. Kesin bir hata var bu lenste. Ama ne olduğunu anlamış değilim. Kuşları o kadar özenli çektim ki anlatamam.Hiç titreme olmadı.Zaten aramızda 2-3 metre gibi bir mesafe vardı. Özene özene çektim. Lakin çoğu net olmadı. Bunun bir sebibi olmalı.
En iyisi burkaya sormak.
Karbağa için:
ıso 200
1/500
f8
metering merkez ağırlıklı
titreşim engelleme eaçık
elde çekim
Kuş için:
ıso 200
1/250
f6.7
merkez ağırlıklı ölçüm
elde titreşim engelleme açık.
Tripotla titreşim engelleme kapalı aynı odak uzaklığında sabit nesneler ile deneme yapmanda fayda var. Fakat benzer etkiyi tamir için aldıgım yere düşmüş hasarlı lenslerde de görüyorum. Lenste mercekler gruplar halinde hareket ediyor bir darbe aldıgında yada yanlış montajlandıgında grupların farklı mm değerleri için aralarında kalması gereken boşluk fazla yada az olabiliyor. bazı odak uzaklığı değerlerinde sorun fazla olmazken diğer değerlerde görüntü bu şekilde karışıklaşıyor. Aynı durum ucuz kopya lenslerin kötü üretim şartlarından da kaynaklanabiliyordu eskiden ama kopya olayıda kalmadı fazla.
İlgili olabilecek konular
-
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi
28 Haz. 2024, 12:45 alisamilx
2142728 Haz. 2024, 16:26
alisamilx -
-
-
-
-
-
-
-
Samsung Gx10+sigma Dc 17,70mm Ne Kadardır?
15 Haz. 2015, 11:06 sapare
1203801 Tem. 2015, 00:24
ryujin5226 -