buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Samsung Gx 10: İlk İzlenimlerim

Bir ara bazı vatandaşlar web adreslerinin ismini kapatıyordu. Mesela www.tarkan.com.tr , www.arcelik.com.tr gibi. Firmalar bu adresi kullanmak için para ödüyordu.

Pazarbey, senden önce açtım konuyu, ilk izlenim filan yapamazsın artık .

nıhahhahaha

#buffalo' tarafından 14.11.2008 19:57:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Ağustos 2007, 16:53 - İp: 88.***.**3.134
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

bu lens aşacak sanırım pazarbeyi

compact makinalara alışmış baksana gitti 18... bilmem kaç aldı... o zaman SLR neden aldın ki

bu iş çantada 3-5 lensele oluyor en az...

ALL IN ONE için SLR dan compacta terfi etmen lazım

Tarih: 9 Eylül 2007, 01:26 - İp: 88.***.**3.217
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

taze taze VL 125 bokeh fasulye

bokehsiz fasulye

#Komutan' tarafından 09.09.2007 01:41:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 01:35 - İp: 88.***.**3.217
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

k10d topiginde bir arkadas almıstı amati miydi tam ahtırlamıyoru kusura bakmayın ordaki fotolarda inceleme sitelerindekilerden cok daha guzeldi..
kimindi o lens

Tarih: 9 Eylül 2007, 01:38 - İp: 81.***.**0.6
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Amati evet...onun macrolar ÖDÜLLÜK...

Tarih: 9 Eylül 2007, 01:43 - İp: 88.***.**3.217
ozzy baba
ozzy baba (üye)
Ankara / Meraklı

Pazarbey kardeşim sen hala makro lens almadın mı?
Bırak bu geniş açıdaki ve teledeki keskinlik mevzuularını....
Lenslerin keskinliği konusunda bu ve benzeri sitelerde yaşanan sohbetlerin %90 ı geyik... Zaten o yüzden bu geyiklere profesyonel fotoğrafçılar pek de iştirak etmiyor... Tripodsuz yüksek objektif açıklıklığında hemde düşük enstantanede jilet gibi keskin fotoğraf çeken bir sistem yok....
İçin rahat olsun...Bunun için zaten 3 4 stop diyafram kazandıran lenslerin fiyatı 5 e katlanıyor... 5000 dolar veriyor adam 3 stop diyaframı açmak için...
Prime lensin keskin olması zaten kaçınılmaz...Hem daha az optik kullanıyor yani ışık bilmem kaçtane mercekten aynadan geçmeden geliyor hem de dana gözü kadar diyaframı açık... Birak da keskin fotoğraf çeksin.. Ben de bunları ben mi çektim dediğim tüm fotoğrafları benim 50mm le alıyorum... Zoom lens alıp gezeceksen hemen hemen tüm lenslerin kestinliği aynı... Keskinlik ışık koşullarından, diyaframın açıklığından (mesela ben en keskin sonuçlarımı 8 veya 11 diyaframda alıyorum daha düşüğünde veya yükseğinde çuvallıyor benim 18-200)Birde her optiğin kendine göre sınırları var... Mesela benim 18-200 Vr Nikon (1000 dolardan fazla para bayıldığım) 150 mm den sonra elde saçmalıyor...Eski kullandığım Canon S3 ün 300 mm performansını bile sergilemiyor... Sitede yayınlanan keskin kuş fotolarına filan hep baktım ışık koşulları mükemmel... Daha sonradan müdahale de edilmiş belki de keskinlik için... Ancak bu keskinliğin bir sınırı var... Sana şöyle açıklayayım... Benim 50 mm 1.4 te çektiğim fotoğrafların daha sonradan keskinliğini arttırmak mümkün değil biliyormusun... 1 puan bile arttırsam bozuluyor... Yani zaten yeterince keskinler... 50 mm ile tripodu koyarak çektiğim fotoğrafları hele birde 5,6 diyaframda 100 ve civarı enstantaneyi yakalamışsam öyle bir fotoğrafın keskinliğini tartışmak anlamsız... Jilet milet hikaye lazer bıçağı gibi çıkıyor...

Bir kaç gün önce bir arkadaş Canon S5 almış getirdi beraber kurcaladık... Bana söylediği ilk laf ne biliyormusun bu makina bozuk eski 5 megapiksellik panasonicten bile kötü çekiyor geri götürsem alırlar mı? Teknosadan aldığın için hiç şansın yok deyip söze başladıktan sonra ver bakim abicim nasılmış senin makina dedim... Bir kaç kare çektikten sonra bilgisayara yükledik... benim D-80 i ve objektifleri atıp alasım geldi makinayı.... Cam gibi jilet gibi neredeyse yani keskinlik arttırmak hakaret olacak makinaya okadar olur...

Yeni makina alınca bu bir süre yaşanıyor... Yani ben Benim Canon S3 ü bile aradım... Bak aradan bir yıl geçmiş S5 bile aklımı çeliyordu neredeyse... Ama sonra 50mm lens ve 10-20 geniş açı ile çektiklerim aklına gelince bırakıyorsun bu sevdayı... Keskinlik tutkusu yaşamak istiyorsan git bir tane sabit lens al... Makinanın gerçek gücünü de keşfetmeni sağlar hem...

Zoom lensler günlük kullanım için gayet iyi... Yalnız almış olduğun 28-300 aralığı gerçekten geniş açıda biraz sorun yaşatır gibi sana... Çünkü ben 18-200 lins kullanırken bile tam geniş açı veya tam zoom değerlerinde çekim yapmamaya özen gösteriyorum.. Her ikisinde de gözle görülür bir bozulma ve kayıp oluyor... Benim 18-200 lensi aslında 24-150 arasında kullanıyor gibiyim...Kadrajı ayarlayamadığım Zorunlu durumlarda tabii ki tamamını kullanıyorum... Eğer senin lenste aynı mantıkla işliyorsa 28 mm çarpan filan düşününce epey bir açını daraltır.... neredeyse 50-60 mm ile başlamışsin gibi olur... Bu da sana bir geniş açı lens aldırır ama daha kötüsü iki de bir lens tak çıkar yaptırır ki... Lens değiştirmek epey bir gıcık iş... Uğraşması yanında taşıması bir yana yok toz kaçtı yok düştü yok çizildi yok kapağını taktın... Bir de bunları yaparken kaçırdığın pozları düşünürsen 28 mm den başlayan lens pek öyle tak dolaş sınıfına girmez gibime geliyor.... 18-200 ü önerirdim şiddetle... Benim makinanın hep üzerinde VR motorunu da çok kullanıyorum... Gerçi senin makinede var yani ozaman çift titreşim engelleme mi olacak bak bu da ilginç bir durum yani ikis

Tarih: 9 Eylül 2007, 02:11 - İp: 88.***.**9.54
ozzy baba
ozzy baba (üye)
Ankara / Meraklı

Bu arada komutanın dedikleri yerden göğe kadar haklı...

Yani her işimi tek lenste göreyim mantığı SLR makinada tam bir cahillik örneği...

Zaman içinde ilgi alanına göre kaliteli lensler alıp yola devam etmek gerekiyor...

İlk başlarda ben de tek lensin cazibesine kapıldım... Neticesinde 18-200 üm de var... Ama şu andaki düşüncem, tamam nasıl olsa yanımızda bir fotoğraf makinası gezdiriyorduk biraz iri ve ağırını gezdiriyoruz şimdi... eğer özel fotoğraflar çekeceksem muktlaka adam gibi lensler almayım şeklinde... Gözüm de hep lenslerde...

Bu arada SLR işi de tam zengin adam işi... Battıkça batıyorsun... Hele bir de iyi bir zoom makinadan SLR Like tan terfi ettiysen tatmin olman için epey bir çoluk çocuğun rızkını iki ucunda yuvarlak cam olan siyah borulara yatırımak gerekiyo...

Özetle bir gün diyeceksin ki Ozzy söylediydi de dinlemedik diyeceksin....

Bek şimdi tekrar ediyorum...

Pazarbey kardeşim git kendine alabileceğinin en kalitelisi bir makro lens al... Yanın da o yuvarlak flaşlardan....Ring midir nedir...
Bırak lense para yatırıcam diye germe kendini... Keskinlik arıyorsan 50 mm bir tane prime al hem de en ucuzundan....
Eğer bir dalda gözün varsa mesela makro mesela manzara mesela portre bu işi çin orta şeker bir lens seni asla kesmez kardeşim... Alır sonra çok zararına satarsın... Parana yazık...

Makrocusun sen makrocu kal....

Tarih: 9 Eylül 2007, 02:22 - İp: 88.***.**9.54
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

18-200 os
suan icin sadece canon icin var
nikon ve sigma icinde yakında cikacak

Tarih: 9 Eylül 2007, 02:22 - İp: 81.***.**0.6
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Nerden başlasam acaba. Öncelikle vr ve makinanın kendi titreşim engelleme sistemi uyumlu çalışmıyormuş. Bozuluyormuş foto.
2. si. Bende sabit odaklı veya 2-3 zoomlu bir objektif almadığıma çok pişmanım. Ama olan oldu aldım bir kere. Artık kullancez.
Makro lens muhakka alcem. büyük ihtimal 70 mm alırım.Zira çok methediliyor.
büyük aralıks lr de iş değilmiş. Bak en kaletesii olan 18-200 vr bile kötü ise gerisini siz düşünün. sanırım en fezlya 16-00 gibi bir aralık olmalı.Ki her türlü kullanım için idial. Kalanı tek lensle halletmeli.
voinder 125 biraz kalın be abiler.Muhakkak çok iyidir ancak fiyat tuzlu ve manuel. en iyisi dediğim gibi 70 mm.
bakın zaten 105 mm den farkı yokmuş.
bufalo sen keskinlik kaybı titremedenmi diyorsun yani. bu gün titreşim engelleme açık ve kapalı deneyeyim bari telede.

Tarih: 9 Eylül 2007, 08:27 - İp: 88.***.**0.176
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Pazarbay, ben 200mm de rahatlıkla foto çekiyorum, sana yollamıştım bir iki tane hatırlarsın.
Ama 200mm yi geçince iş değişiyor açıkçası, fotoğraf çok daha hassaslaşıyor. 1/100 ün altındaysan keskinlik kaybı kaçınılmaz.

**
Bir de zoom objektiflerde en eniş açı ve en dar açıda objektiflerin en skıntılı durumu var zaten. Keskinlik olsun çözünürlük olsun azdır.
300mm de f8 gibi kullanmaya çalış .

Tarih: 9 Eylül 2007, 11:23 - İp: 88.***.**2.214
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili pazarbey seni 70mm kesmez... keskinlik için VL 125 dışındaki lensler 50 USD bile olsa bu lensin yanında pahalı kalır diyorum. yarın yine üzüleceksin...

bu işte acele etme lens için derim sana...
zamana yay ve ne alacağına doğru karar ver...

istanbula gelirsen bir gün haber et... VL 125 test ederiz...

Tarih: 9 Eylül 2007, 11:43 - İp: 88.***.**3.217