buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Samsung Gx 10: İlk İzlenimlerim

Bir ara bazı vatandaşlar web adreslerinin ismini kapatıyordu. Mesela www.tarkan.com.tr , www.arcelik.com.tr gibi. Firmalar bu adresi kullanmak için para ödüyordu.

Pazarbey, senden önce açtım konuyu, ilk izlenim filan yapamazsın artık .

nıhahhahaha

#buffalo' tarafından 14.11.2008 19:57:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Ağustos 2007, 16:53 - İp: 88.***.**3.134
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

bende 70-300 veya 18-125 mi alsam diyordum. sanırım 18-125 6x olduğu için çok fazla kalite kaybı yoktur.
Feridun b şu anda eğer 28-300 ü geri veribelirsem gene sigma almak zorundayım.Mesele bu. Yoksa tamron 90 mm çok methediliyor.
sigma 70 te öyle. Fotoları olağanüstü.

Tarih: 8 Eylül 2007, 22:50 - İp: 88.***.**0.176
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

pazar paşa , sigma 70-300, 18-200 filan sıradan objektifler. hiç birisi telede elindeki objektiften çok farklı değil.
sigma 70-300 özellikle 300mm de keskin değil zaten.

sen makrocusun, adamı deli etme git makro al

Tarih: 8 Eylül 2007, 22:57 - İp: 88.***.**2.214
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

BAcak kadar pazarbeyi buldun at fırçanı bakalım. şu anda 18-125 in fotolarına bakayırum. Hiçte fena değiller. Sanırım 28-300 e göre çok kaliteli.
Ama dediğin gibi 70 mm makro çok iyi görünüyor.Bu kadar ayrıntıyı verebilmesi şayanı takdir. Benimkinde hiçbir şey yok maalesef
Ha birde 70-300 derken apo yu diyorum.

Tarih: 8 Eylül 2007, 23:04 - İp: 88.***.**0.176
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

28-300 ün fotoları sanki s2 ile telekonverter fotolarını hatırlatıyor. Özellikle kenarlar bulanım ve keskinlik kaybı olan fotolar her ikisindede var.

Tarih: 8 Eylül 2007, 23:07 - İp: 88.***.**0.176
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

milletle msn de sohbet ederken almak istediğim lenslerden söz ederdeim,yav siz delirdinizmi diyen vatandaşlar vardı
görmeyeli millette bayağı bir değişim olmuş bizim vatandaş lens arayışına girmiş bu gidişte inşaatın parasını lense yatıracak
bak burda cimrilik yapıp kalitesiz lens almaya kalkma parana yazık olur valla

Tarih: 8 Eylül 2007, 23:10 - İp: 88.***.**8.133
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Pazarbey aldığın lens ortalama kalite veren bir lens.
Aldığın fotoğraflarda ortalama seviyede olacaktır.

Ama senin esas yaşadığın zorluk Dslr ye alışamamış olman.
Elindeki makina üzerinde hazır çekim modları olan amatör giriş seviyesi bir makina değil.
Mesala üzerinde hazır çekim modları olan bir makina alsaydın ,makinaya alışıncaya kadar manzaraysa manzara,gece çekimiyse gece,portreyse portre modu gibi hazır modları kullanıp slr-like tan sonra daha az bir sıkıntıyla olayı geçiştirirdin.

Ama şimdi kaliteli fotoğraf için pozlamada hangi ölçüm modunu ne zaman ve hangi ışıkta nasıl kullanacağını,AFC veya AFS ı ,Netleme noktalarının manuel veya auto seçimlerine ne zaman başvuracağını zamanla deneme yanılmayla öğreneceksin.

O yüzden sana burada yazılan yazıları okuyup moralini bozma.
Git K10D topiğine ve eline ilk defa dslr almış insanların alışma devrelerinden sonra en ucuz lenslerle neler çektiğine bak.

Çektiğin kuş fotoğrafında fokus noktası hatalı.Kuş gökyüzünde uçuyorsa AFC modunda multi pozlama ayarında 11 AF nin auto modunda çekim yaptığında kuşu sürekli netliyebilirsin.
Ancak kuş bu şekilde ağacın dalları arasındayken AF noktasını kendin seçip hedefe kuşu almalısın.Çünkü AF point seçimini makinaya bırakırsan makina ağacın dallarından birine fokuslayıp seni yanıltabilir.

Çektiğin fotoğrafta arka planın önemi yoksa spot ölçüm modunu seç.Bırak arka taraf patlarsa patlasın.
Portre de merkez ağırlıklı ölçümü kullan.Yüzün ışık dengesini daha kolay ayarlayabilirsin.
Ayrıca portre çekimlerinde makinanı naturel moda , manzara ve diğer çekimlerinde brihgtness modunu kullan.

Renk alanını sRGB veya adobe yi deneyerek hangi moddan memnun kalıyorsan onu seç.

Hafıza kartının kapasitesinin yeterli olduğunu düşünerek çekebiliyorsan RAW , Raw işlemeyle uğraşmak istemiyorsan Jpeg in Fine yani üç yıldızlı modunu kullan.

28-300 ün MTF lerini tam incelemedim ama diyaframı F/8 civarında tutmaya çalış.

Kısa bir süre çok güzel fotoğraflar çekmeye başlıyacağını biliyorum.

Tarih: 8 Eylül 2007, 23:16 - İp: 88.***.**5.232
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

pazarbey sende keskin fotoğraflar çekene kadar fotoğrafları bilgisayarda keskinleştir
işte çektiğin fotoğraf

işte keskin hali

#feridunb' tarafından 08.09.2007 23:22:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Eylül 2007, 23:18 - İp: 85.***.**7.137
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Pazar paşa, boşver 70-300 apoyu filan, onlar basit alırsın sonra.
70-300 apo çok iyi mi sanıyorsun?

Senin seti dizmen biraz zaman alır. Anladığım kadarıyla 16-80 aralığında bir şey arıyorsun(Bak Allah söyletti ), 18-125 i filan boşver.18-125 zaten kötü bir lens.elindeki kit daha iyi.

17-70 i iyi sigmanın, 18-50 dx makro f2.8 i var bak o süper. Ama pahalıdır biraz.

Tarih: 8 Eylül 2007, 23:22 - İp: 88.***.**2.214
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

manzara keskinleştirme için
photoshopda fotoğrafı aç
filter menüsünden
sharpen ni
oradanda
unsharp Mask komutunu aç

Amount 65
Radius 3
Threshold 2 yap ok bas
ve yeniden kaydet

küçük fotoğrafta fazla belli olmadı ama tam boyu işledikten sonra farkı görürsün

Tarih: 8 Eylül 2007, 23:29 - İp: 85.***.**7.137
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

MErhaz hakkatende lens olmadın dslr nin hiçbir ehemniyeti yokmuş. En iyisini almak lazım. Fipar 16-80 den aralığı nedeni ile memnun değl ama en iyisi onu almakmış. Valla 18-55 şınaydırdan sonra 28-300 ile çekmek gerçektende zulum gibi oluyor .Veya ben öğrenemedim.
Asın dedeklerininde tesiri yok değil tebi. Bugün çektiklerimden caf ayarında imiş.DEvamlı af yapkmaya çalıştı makina. Belki bu sebeplede hatalı af ler yaptım.
Zaten ölçümü bir türlü beceremedim.Merkezde alsam genelde alsam aynı. şınaydır olmadan zaten merkez ölçüm yapıyormuş.
Feridunb haklısın galibe.
fufulo sanırım bana lazım olan 16-100 gibi bir aralık. En uyus o. Sonrada 200-500 gibi birşey.Ama hepsi 2.8 olmalı.

Tarih: 8 Eylül 2007, 23:32 - İp: 88.***.**0.176