buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Samsung Gx 10: İlk İzlenimlerim

Bir ara bazı vatandaşlar web adreslerinin ismini kapatıyordu. Mesela www.tarkan.com.tr , www.arcelik.com.tr gibi. Firmalar bu adresi kullanmak için para ödüyordu.

Pazarbey, senden önce açtım konuyu, ilk izlenim filan yapamazsın artık .

nıhahhahaha

#buffalo' tarafından 14.11.2008 19:57:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Ağustos 2007, 16:53 - İp: 88.***.**3.134
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kadir evet net.Ama fitre ne için gerekiyor anlamadım. Daha doğrusu bilmiyorum. Ama gerekirse alayım.Daha doğrusu okyanus alcek bana polarize.

Tarih: 3 Ekim 2007, 23:52 - İp: 88.***.**6.188
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

kadir senin 70*300 macro ile bu macro lensler biraz farklıdır, Macro uzmanı Pazarbey aslında...
Sevgili pazarcım arkadaşı bilgilendirsene Üstadımız olaraktan

Tarih: 3 Ekim 2007, 23:55 - İp: 88.***.**3.217
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Allah LAlah niye af makro saçma olsun ki. Delirdiniz mi siz yahu.
Komutan essahmı keskinmi o kadar. BUf her fotoda zaten bokehten bahseder. Bokeh aşşa bokeh yukarı.
Valla flaşla süper olmuş çekemin.
Kadir ne aldın makro sen.

Tarih: 3 Ekim 2007, 23:56 - İp: 88.***.**6.188
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

yahu pazarbey net alan derinliğinde odaklayacağın yeri AF ile macroda nasıl belirleyorsun sen? hele ışık koşullarıda uygun değilse? TELE de değil MACRO da???

Tarih: 4 Ekim 2007, 00:00 - İp: 88.***.**3.217
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

simdi anladim ben neden komutan zirt pirt foto ekliyor VL si ile....

iyide komutancigim bu fotolari pentax yada samsung disinda baska makinalar cekemiyor mu

ikincisi madem ole adnan beni neden ariyor bana tokina lens baksana diye (80-400) madem alinmiyor bu lensler...gereksiz bole araliklar...hayyamin altini ustune getirdim bulamadim...hatta cok sevdigim metin e klas fotoya lam neden lens getirmiyorsunuz pentax icin dedim...

tamron 17-50 gibi cok saglam bir lensin neden pentax uyumlusu yok...

serkan star serisi lensin cokda iyi olmadigini soyledi bana takside... alternatifleriniz neler

vs. vs. vs....

konu uzar gider...

benim derdim makineye kimse b.k atmazken neden bole fasizan oldunuz..neden hep bir ispat icersindesiniz anlamadim ki...

neyse yaa iyice tadi kacti forumun...kendi kendinize calip oynayin ne diyim...

Tarih: 4 Ekim 2007, 00:03 - İp: 88.***.**0.24
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Soruyu tekrar sorabilirmisiniz acaba.
Valla dediğim gibi şimdiye kadar hep manuel kullandım. KEndim ileri geri gidip geldim.
Ama kadırın dediği sanırım 300mm de tele makro.

Tarih: 4 Ekim 2007, 00:03 - İp: 88.***.**6.188
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Monitörü değiştirip baktım da,evet haklısın Pazarbey,Komutan'ın fotosu da güzel hakikaten.
Tüplü ile düz ekran görüntüyü bayağı farkettiriyor,detayları da.
Kıymetini bilin ,

Tarih: 4 Ekim 2007, 00:04 - İp: 88.***.**4.234
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Pazarbey mesela senin dış çekimlerinde binalar gayet net ve güzel duruyor.Ama gökyüzü o kahverengi binaların üstünde çok cılız kalıyor.Bu değişik filtreler daha koyu ve canlı bir gökyüzüne çevirirsen daha şık görüntü olabilir.Tabi yine senin zevkine kalmış.

Tarih: 4 Ekim 2007, 00:06 - İp: 85.***.**8.22
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Anladım şimdi kadır. Ancak bu sadece filtre ile olacak iş değil. Uygun ışıkta önemli. Ayrıca bu günkü gibi puslu havalarda zor o gökyüzü.
Kumköy abi haklısın düz crt monitör ço kfarkediyor.

Tarih: 4 Ekim 2007, 00:10 - İp: 88.***.**6.188
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

40d alacağım demedim, 40d ya da a700 alacağım dedim

40d üstüne bir de d300 bile alırım, biraz da dengesiz biriyim maalesef, alırım yani...

hızlı ve kaliteli bir lens alırsanız nasıl AF yaptığını görürsünüz merak etmeyin.pentaxın AF lensi yok diye AF lensleri de amatör yaptınız ya helal olsun valla:D

komutan amatörler AF makro kullanır diye bir şey yok. elindeki makro çok iyi bir makro ama bu AF lenslerin amatör olduğu anlamı da gelmiyor.yani böyle genellemer çok yanlış .

pazar kuş çekmek için başka önerin vara alayım?

hem sen ona bokeh mi diyorsun, bokeh görmememişsin sen

Tarih: 4 Ekim 2007, 00:11 - İp: 85.***.**5.252