netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili arkadaşlar, estağfurullah, sizlere layık olmaya çalışıyorum. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Esisman, topiğe hoşgeldin.

Sevgili Selahattin abi, casus avcısı fotoğrafın ve yorumun çok güzel.

Smlzl, exiflerin gözükmediği için fazla yardımcı olmıyorum, ancak 3. kare kadraj, ve bokeh açısından diğerlerinden daha iyi gözüküyor.

Sevgili Endorf, 50mm insan gözüne en yakın ama Full frame veya 35mm film makinalar için. bizim makinanın crop faktörünün 1.5 olması nedeniyle bu lens 75mm oluyor, diğeri de 60mm. Diğer arkadaşların yorumları bence çok açıklayıcı. Lakin, benim önerim; sonunda 31mm Lim. alacaksan başka lenslere extra para harcamaya gerek yok. 31mm için zaten yeterince harcayacaksın.
Makro da çok hoş olmuş, f/13 yerine f/11 veya daha düşük bir değer de deneyebilirmişsin.

Sevgili Hsnysl, Gölcük karesi nefis resmin renkleri, forumun geri plan rengiyle aynı olduğundan çerçeve olsaymış keşke.

Sevgili Bitpire, topiğe paylaşımların ve fotoğraflarınla kattığın renk için teşekkür edeerim. Yaşlı balıkçı fotoğrafın gerçekten her açıdan nefis. Eline sağlık.

Sevgili Stahl, harikasın konverter ile istavrite kafa tutmuşsun. eline sağlık Ama Onixona kafa tutmak pek kimsenin harcı değil bence.

Sevgili Kadir, inşallah hepsine sahip olursun.

Sevgili Komutan' ım, AHENK gerçekten muhteşem olmuş. Eline sağlık.

Tarih: 29 Ocak 2008, 23:31 - İp: 88.***.**8.101
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Evlerinde lambaları yanıyor..
Üstelik,
Evlerinin önü boyalı direk..

Tarih: 29 Ocak 2008, 23:42 - İp: 88.***.**8.101
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Erhan abi koparttınız beni valla.

Tarih: 30 Ocak 2008, 00:12 - İp: 85.***.**5.70
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Hsnysl abi uzun süredir göremiyordum kareyi gördüm çok güzel bir kış karesi.

erex abi yeşil direk

Tarih: 30 Ocak 2008, 00:29 - İp: 85.***.**8.135
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili bozbey, öncelikle şunu söyleyeyim kesinlikle 300 mm seni kesmez ornitofotocu olarak, bence sigma 50-500 mm düşünülebilir.
Sevgili Kadir 50 mm in makro özelliği yok bildiğim kadarı ile. Japonya'dayken analog makina alırken dikkatimi çeken şey şu oldu; Pentax ın Canon Nikon'a göre daha farklı bir havası, algılanışı vardı, nasıl söylesem daha elit bir kesimin tercihi gibi. Tam kelimelerle bunu ifade edemiyorum, hissettiğim hava buydu.
Sevgili esisiman, bahsettiğin o 2 lens te bende var, şahsi tercihim 50-200 mm daha pratik, daha kullanılabilir gibi dursa da 70-300 mm sigma. Fotoğraflarda bokehi çok daha güzel duruyor.
Sevgili onixon ve bitpire, süper açıklamalar

Sevgili erex, 50 mm 35 mm filmli makinamda da kullanılmak üzere daha avantajlı ama MTF grafiklerine göre DA 40 mm daha başarılı, beni çelişkide bırakan nokta bu, elbette 31 mm lim. kesin çözüm ama onu alana kadarki zaman periyodunda boşluğu doldurma düşüncem etkili. Kadir'in söylediği gibi kit lense ben de bir türlü ısınamadım kullananlar harikalar yaratsa da.
Makro beğenin için teşekkürler, o fotoğraf için şöyle bir yorum aldım "Bu kadar yakın çalışmada daha fazla detay beklerdim" Acaba diye düşünmedim değil.
Her zaman dile getirdiğim gibi ben sizin fotoğraflarınızın netlik ve renk doygunluğu konusunda ekstra olmak üzere 4:4 lük olduğu fikrindeyim, lambalarda da bunun en güzel örneğini yine sergilemişsiniz.

Tarih: 30 Ocak 2008, 00:33 - İp: 85.***.**5.38
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

@endorf
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. 70-300m aralığına sahip sigma da iki lens var gördüğüm kadarı ile bunlardan biri 70-300mm f:4/5.6 DG makro objektif diğeri ise 70-300mm 4-5.6 APO DG Macro Objektif bunlardan hangisi bahsettiğiniz daha iyi şeklinde tercih edilebilecek model.

@erex
Teşekkür ederim aranızda olmak mutluluk verici başlığı aktif olarak kullanan arkadaşlar sayesinde çok şey öğreniyorum.

Tarih: 30 Ocak 2008, 00:52 - İp: 85.***.**8.252
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

esisman, bendeki makro olanı ama mokrosu 200 mm üzeri çalışıyor, makrosundan çok fazla bir şey beklememek lazım

Tarih: 30 Ocak 2008, 01:00 - İp: 85.***.**5.38
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

@endorf

O zaman sorumu şöyle değiştireyim, makro yu göz ardı ettiğimizde iki sigma 70-300 arasında ne gibi bir fark var? Eğer başka fark yok ise yalandan makrosuna para vermekten se makrosuz olanı alıp ilerde bir Pentax 50mm makro yada 100mm makro almak daha mantıklı olmazmı?

Tarih: 30 Ocak 2008, 01:02 - İp: 85.***.**8.252
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili Erhan fotoğraf da espri de çok hoş.

Tarih: 30 Ocak 2008, 01:09 - İp: 85.***.**9.105
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

İki 70-300 e tekrar bakıyorum fakat arada APO ibaresinden başka bir fark yok ben makrodan başka ne fark var demiştim ama ikisinde de makro var sadece birinde ekstradan APO ibaresi var. APO nun anlamı yada lense katkısı nedir bu konuda yardımcı olabilirmisin endorf? yada iki 70-300 ü de bilen arkadaşlar var ise yardımlarını esirgemezlerse sevinirim.

Tarih: 30 Ocak 2008, 01:26 - İp: 85.***.**8.252