Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Degerli yorumlarınız teşekkürler. Ayak taşımaya üşendiğim için belli bir hızın altına inemedim agaçların altında. O yüzden 2. karede Redynamix uyguladım. Gözümle gördüğüm manzarayı ancak o şekilde elde edebildim.
Gördüğüm kadarıyla Abant tan sonra ralliyi de dağıtmışsınız arkadaşlar. Gerçekten çok güzel kareler çıkmış. Tebrikler...
Serkan bütün fotolar güzeldi ama son kare nefis olmuş.
Komutan sonuçta profesyonel değiliz. Yemek fotograflarında aştın zaten, yakında ekranı yiyeceğiz. Gördüğüm kadarıyla diğer alanlarda da gayet iyisin. Her konuda devam bence. Gokyüzü fotoları enfesti.
Erhan üstad renkler ve kareler harika. Değerli/detaylı yorumlarınız içinde teşekkürler.
Selahattin agbi, bir daha Eminonü tarafına geldiğinizde kahve içmeye beklerim. (Fotograf tan vakit kalırsa tabi)
Aslında bana 1. ve 2. resimde buz parçasının kadraj a aldığın kısmında daha fazla netlik problemi varmış gibi geldi aslında 3. foto da bu biraz daha fazlalaşmış gibi. Diğer arkadaşlar da yorumlarını esirgemezler mera etme
selahattin abi,recep üstad,serkan,fatih abi harika iş çıkartmışsınız ellerinize,üşenmeyen ayaklarınıza sağlık
selahattin abi özellikle "pilot ve fotoğrafçı"ya bayıldım
kad-ir tebrik ederim güzel fotoğraf " oltayı attım denize"
#shn58' tarafından 28.01.2008 16:21:17 tarihinde düzenlendi.
Kaptan davet için teşekkürler bizim her zaman dostlara ayıracak zamanımız da vardır. Bir dahaya indiğimde mutlaka uğrarım.
Avşar, sağ olsun Fatih Bey sayesinde haberdar olduk. ben zaten Zekeriyaköy'de oturuyorum. Gittiğimize değdi. Hiç bir şey olmasa temiz hava aldık.
Recep hoş espri Diğer fotoların linklerini gönderiyorum.
Esisman bizimki muhabbet olsun. Gerçi önünde sonunda ikinci gövdeyi alacağız. İlker yakında makineyi bana bırakmaz. Hiç değilse objektiften tasarruf için ikinci gövdeyi alacağız ama gelsin, denensin görelim ondan sonra karar vereceğiz. Acelemiz yok.
smlzl senin rotan belli oldu. Sen makro'cu olacaksın anlaşılan. O zaman topiğin en başına dön ve Amati'nin yorumlarını tekrar oku. Çok şey öğrenirsin.
Yanıt için teşekkürler camoka.
Hazır mevzusu geçiyorken sorayım istedim, K200 ün mp farkından başka K100 den ne gibi artıları var bilgi sahibi arkadaşlar varmı?
Esisman henüz detaylı inceleme yok. Bilinen üstünlükler MP'in yükseltilmiş olduğu, LCD ekranın büyümüş olması, Sensörün CMOS olması gibi. Esaslı incelemeleri görmeden karar vermek zor. Yakında inceleme sonuçları yayımlanır umarım.
Giriş seviyesi makul ve performansı iyi olduğu için K100Ds i öneriyordum yakınlarıma duruma göre artık K200 önermelimiyim bunu bilmem gerekiyor o açıdan sordum. Birde bende çok fazla yanıtını bilmiyorum cmos mu? yok sa ccd mi tercih edilmeli ? hangisinin performansı daha iyi?
Sevgili arkadaşlar, güzel fotoğraflar geliyor, off-road'cular başarılı işlere imza atmışlar, tebrik ederim.
Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var, eğer kullananlar varsa daha da sevinirim;
1- SMC-FA 50 mm f1.4
2- SMC-DA 40 mm f2.8
den birini tercih edeceğim.
(Asıl hedefim 31 mm lim. fakat sonra)
1. nin FF olması, 1.4 olması, göz açısına en yakın lens olması ve ucuz olması avantajları.
2. nin MTF grafiği daha iyi ancak sadece dijital uyumlu.
Fikir verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
#endorf' tarafından 28.01.2008 21:34:25 tarihinde düzenlendi.
Sevgili endorf,
Her ikisinden de pisman olacagini dusunmuyorum. Benim bildigim kadariyla DAA40 da FF uyumlu (M40 ile ayni optik formul). DA40 almayi ben de dusunmustum ama 2.8 olmasindan dolayi vazgecmistim. Sonra FA35 aldim.
Bana sorarsan, odak uzaklilari arasinda fark yok ve 2.8 de sorun olmaz diyorsan DA40. Ama limitedlere girersen cikamama ihtimalin var Tabi FA31 alacaksan 40 ile odak uzakliklari cok yakin. O zaman sanirim 50 daha mantikli olur.
Bu arada ilgilenen olursa, Bendeki FA35 ve DA70'i satmayi dusunuyorum. Pentaxta devam edersem buyuk ihtimalle bir sure sonra tekrar alacagim bunlari ama simdilik onceligi uzun bir lense vermek istiyorum.
Sevgili bozbey, cevap için teşekkürler.
2.8 şöyle sorun olmayabilir, 50 mm 1.4 ün de f2.8 e kadar performansı düşük grafiklere göre. Ama tabi ne kadar da olsa 1.4, 2 stop fark var. Japonyadan aldığım MZ-7 analog Pentax da var 50 mm in de o avantajı var. Sendeki 35 mm in f değeri 2 mi?
Uzun bir lens derken kaç mm almayı düşünüyorsun?
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2207621 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk