netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sevgili endorf, 50 f/1.4 zeissler ve makro 50ler haric, benim bildigim en keskin 50mmlerden. Ama dedigin gibi 2.8 ve uzeri en uygun diyafram. 50mmyi 2-3 ay kullandim. Gecen sene ilk yegenim dogdugunda, dusuk isikta flassiz fotograflarini cekebilmek icin almistim. Sonuclardan cok memnundum. Tek sorun ev icinde biraz uzun kaliyordu. Bir de 1.4de cok keskin olsa bile, alan derinligi cok az oldugu icin mecburen diyaframi kismak zorunda kaliyordum. Ama 1.4, netleme hizina cok yardimci oluyor.

Bendeki 35mm FA35 f/2. Bu lens f/2 de bile cok iyi. 31ltd almayacak olsan kesin tavsiye ederdim.

Uzun lens derken aslinda gecen haftaya kadar baya uzun dusunuyordum Uygun fiyata bir Sigma 500 f/4.5 ya da 300 f/2.8 bulabilirsem alacaktim ama malesef Pentax, kus ve spor fotografcilarini boynu bukuk birakti Artik sigma 50-500 ya da fiyatini en azindan 50-500 civarina dusururlerse DA*300 dusunuyorum.

Bu arada sevgili komutan, fotograflarim konusundaki yorumlarin icin tesekkur ederim ama benim gercek anlamda fotograf cekmeye heveslendiren kus fotografciligi olmustu. Makinayi ilk aldigimdan beri hem vakitsel hem nakitsel sebeplerden dolayi pek tatmin edici sonuclar alamadim ama artik daha da fazla ertelemek istemiyorum. Yoksa ben ekipmani tamamlayincaya kadar kursel isinma, Ankara Buyuksehir Belediyesi vs. sebeplerden ortada kus kalmayacak K1D soylentileri Pentax Almanya yonetici tarafindan da dile getirilmemis olsaydi Pentaxla yollari ayiracaktim

Makinalarimizdan 1D-MIII performansi bekledigimizden degil tabi de en azindan bi 40D performansi ya da D300 fena mi olur (sadece AF olarak ) Bu arada, ben makinayi limitlerinde kullandigimi dusunmuyorum zaten. Ama benim beceriksizligimi makinanin kapatmasini istiyorum Yoksa eskiden manual lenslerle de cok mukemmel yaban hayat fotograflari cekiliyormus. Burada da baya guzel aksiyon fotograflari gorduk son zamanlarda

Sevgili bitpire, fotograflar cok guzel. Ozellikle sonuncusu
DA kodlu lenslerin cogu aps-c sensorler icin ama DA40, analog SLRlarda kullanilan M40 tasarimi uzerine gelistirildigi icin FF makinalara da uyumlu diye biliyorum ben.
Asagida M40 ve DA40 optik yapisi var:

#bozbey' tarafından 29.01.2008 04:21:29 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Ocak 2008, 01:28 - İp: 133.***.**6.102
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

bozbey şu 250-600 lens netleşirse,bende beklemedeyim.200-500 ler yerine çıkacak

Tarih: 29 Ocak 2008, 09:22 - İp: 88.***.**4.39
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

onixon, gecende de soracaktim da unuttum.
Yeni cikacak dedigin 250-600 lens dedigin hangisi? Cok eskiden vardi oyle bir lensi pentaxin. Onu yeniden mi cikaracaklar? Oyleyse ben de beklerim.

60-250 demek istemiyorsun degil mi?

Tarih: 29 Ocak 2008, 09:31 - İp: 133.***.**6.102
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Tamron AF200-500mm F/5-6.3 Di LD (IF) yenileniyor haberi gelmişti,250-600 olarak ve pentax uyumlusununda çıkması bekleniyor.

Tarih: 29 Ocak 2008, 10:03 - İp: 88.***.**4.39
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Hsnysl, Sizin Gölcük karekerine bayılıyorum. Bu da çok hoş olmuş. Elinize sağlık.

Arkadaşlar lenslerin optik yapılarına kadar varan derin bir muhabbete dalmışlar. Helal olsun vallahi. Pentax World'dek haberlere göre Şubat ve Mart ayı içinde 5 yeni lens geliyor.
200mm F2,8 ,300mm F4,35 mm F2,8 Macro lim.,50-300mm F4-5.8 ve kit lens de yenileniyor anlaşılan.

Burada sözü edilen diğer lensleri de dikkate aldığımızda Hoya birleşmesinden sonra Pentax'ın Kemera ve optik piyasasında ciddi bir atağa kalktığını söyleyebiliriz. Sensör üretimine dahi girmiş olması piyasayı sallamaya niyetli olduğunu gösteriyor. Pentax zaten çok iyi bir geçmişe sahip. Knowhow'ı piyasadaki en büyüklerden hiç de aşağı değil. Hoya-Pentax'ın isteyip de yapamayacağı bir şey olduğunu sanmıyorum.

Objektif alacak arkadaşlar birkaç ay daha sabretsinler. Aynı önerim sistem değiştirmek isteyenler için de geçerli.

Bir anımı anlatayım. Aslında buna benzer şeyleri 3-4 defa yaşadım 10-15 gün kadar önce arkadaşlarla fotoğraf çekmek için Sultanahmet'e gitmek için Taksim-Kabataş hattında çalışan Finüküler'e binmiştim. Vagonda bir Japon karı-koca dil bilmeyen birinden birşeyler soruyorlardı. Onlara yardımcı olabileceğimi söyledim. Önce turit'in karısı boybumda asılı makinenin yazısından Pentax'ı farketmiş. Hararetle kocasına bende Pentax olduğunu anlattı. Sonra kocası ile bir pentax sohbeti başlattık. Türkiyede Pentax satıldığını duyunca pek bir memnun oldu. Benzeri bir şey de Kız Kulesi'ni çekerken olmuştu. Arkadaşlar kameraları ile ünlü Japonlar bu Pentax markasını çok ama çok seviyorlar. Sanıyorum pentax da artık onların bu sevgilerini tatmin edecek adımları atmaya başladı. Bekleyelim görelim ben çok iyi şeyler olacak gibi hissediyorum.

Tarih: 29 Ocak 2008, 10:38 - İp: 85.***.**4.66
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Selahattin abi,japonlar pentax ı seviyor ama Pentax Türkiye bu kadar sevildiğini bilmiyor bence.
çıkaracakları lenslerde çok kişiye hitap edecek türden değil bence.16 mm -150 mm arasında değişik versiyonlar ve aralıklarda çıkarsalar daha çok kişi memnun olur.Ama daha düşük diyafram değerleri ile.

Tarih: 29 Ocak 2008, 11:22 - İp: 85.***.**9.67
slavezero
slavezero (üye)
İstanbul / Meraklı

gerçi yeterince kullanamadım kit lensi ama nedendir bilemiyom içimden bi ses lensi değiştir 300-500 ytl ver al güzel bişey diyor. ama nedenini bilmiyorum. sanırım her acemi gibi 70-300 apoya gözüm kayıyor, daha 70-300 le resim çekmişliğim bile yok. ama dedimya merak işte.

Tarih: 29 Ocak 2008, 11:44 - İp: 212.***.**1.130
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

Serkan'ın (onixon) İstavritine ithafen
Onun istavriti varsa bizimde aslanlar gibi kit lensimiz ve geniş açı converterimiz var

K100D SUPER
18-55 kit lens
0.42x geniş açı converter
orjinal kadraj

Tarih: 29 Ocak 2008, 11:53 - İp: 88.***.**8.195
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

bende şu kit lensi sevemedim bir türlü.

Ben kendime şöyle ideal lens donanımı belirledim(param olursa)

** 50-135mm veya 50-150mm f:2,8
** 50 mm f:1,2 manuel
** 90 veya 105 mm makro
** balık gözü 4,5 mm veya 8 mm
** 24-70mm f:2,8 veya 16-50 mm
** 50-500 mm (merak ediyorum) yada 400 mm yukarısında farklı bir şey.
** 18-250mm günlük kullanım için.

hesap çok kabarık çıktı ((

yoksa hepsini bir kenara bırakıp 20 zoomlu dslr-like mı alsam.

Tarih: 29 Ocak 2008, 12:05 - İp: 85.***.**9.67
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Stahl helal olsun, kit lens'i konuşturmuşsun vallahi. Ben en çok Giriş kapısından çerçeve yaptığın kilise fotoğrafını beğendim. Kadraj olarak bu türde resimleri çok seviyorum.

Lens konusu çok derin. Ben az ama öz'den yanayım.

Tarih: 29 Ocak 2008, 12:53 - İp: 81.***.**8.226