netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Dostlar, uğramayalı 15 sayfa ilerlemişsiniz. Fotoğraflar, sohbet ve yorumlarınızla çok keyifli.

S:803
Sevgili Komutan, kış karelerin özellikle kadraj yönünden çok güzel. İkinci karedeki derinliği beğendim özellikle.

Sevgili Bozbey, foto olmaz ne demek, bal gibi olmuş işte

S: 804
Sevgili Ahmed, Barcelona oldukça bereketli geçmiş sanırım
Tabelayı saymazsak, 1. karedeki derinlik, açı ve gökyüzü detayları çok güzel olmuş. Sokak müzisyeni karen "Yaşam, İnsan ve Barcelona" diye bir sergiden fırlamış gibi. Tavan detayları ise, lensin yarattğı bükülme sayesinde nefis bir kadraj oluşturmuş. Son kare iguana değil sanat eseri gibi olmuş. Eline sağlık kardeşim.

Serkan Kardeşim, gördüğüm en güzel kış kareleri. Adın boşuna "Kar Leoparı" na çıkmamış.

Sevgili Kadir, her üç kare de an' ı yakalamak açısından güzel olmuş. Romantik martı yı çok beğendim. Ters ışık, derinlik ve sudaki parıltıları güzel yakalamışsın

S: 805
Ahmed,adamın orada ne yaptığını anlayamadım ana, Sedat' ın dediği gibi renkler ve detaylar harika.

Kadir bu kez de yakalama anını yakalamşsın.

S: 806
Komutan, şu ana kadar baktığım karelerinde biraz mavi hakimiyeti var. 2. kare nefis olmuş. kadraj, ışık kullanımı ve derinlik çok güzel.

Selahattin Abi, hafif sis varmış herhalde, rüya gibi olmuş, eline sağlık.

S: 807
Komutan, kızak çeken adam nefis olmuş, yol kenarındaki kütüklerin perspektifi güzel bir derinlik oluşturmuş.

Selahattin Abi, bembeyaz karlar içinde renkleri bulmuşsun.

Sevgili Recep Kardeşim, müthiş kareler.. Buz kristallerindeki müthiş detaylar ve bokeh süper

S: 808
Recep yine çok güzel bir kadraj. 17-70mm nin nasıl kullanılabileceğine güzel bir örnek olmuş

Serkan, yorum yapmanın cesaret istediği iki kare, müthiş. Kadraj, ışık, kontrast, derinlik.. hepsi mükemmel.

S:809
Kadir denemelerinden YOL karesi hoş olmuş.

Selahattin Abi, kar soğuğu ve sıcak bir kare

Esisman, birinci kare kadraj, ikinci kare çekim açısından başarılı. Emeğine sağlık.

S:810
Serkan, bir sıpa ancak bu kadar güzel çekilebilirdi

Ahmed, "The Last of the Mohicans" Yatay kadraj da olabilirmiş.

Recep, bu buz kristallerinin sırrını çözemedim. Flash da kullanmamışsın. IR filtre midir bilmem ama nefis olmuş. Portre ise "budur" der gibi..

Sevgili Nicolayy, böyle berbat bir havada, böyle süper bir kadraj.. tonlama da nefis olmuş.

Sedat' cım geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.

S:811
Serkan, patlaşmışsn gerçekten bombayı.. Bu istavriti icad edenler senin karelerini görselerdi $1000 dan aşağı satmazlardı.

Sinan^cım, bu karadeki kontrast mükemmel bir hava katmış, çok beğendim.

S:814
Recep, önemli bir konuya dikkat çekmişsin. Affınıza sığınarak ben bu topik dışında hiçbir yerde yorum yapmıyorum, yarışmaya katılmıyorum ve resim de eklemiyorum. Gealeriye foto ekleyen arkadaşlar bu topikte belirtirlerse sanırım daha iyi olur.
Tamamen haklısın. değil bu sitenin galerisindekiler, PPG deki fotoğrafların bile çoğu bu topikteki fotoğrafların eline su dökemez.

Sevgili Adnan, hoşgeldin. Konu mükemmel, Haddim olmayarak, bu fotoğrafında tava soldan ve üstten kesilmemiş olsaydı iyi olurmuş. Tabağında kesim yeri farklı olabilir veya tamamı alınabilirmiş. Bu kareyi tabak hizasından ve yağın dökülüşünü alacak şekilde veya tam yukarıdan tavanın ucu ve yağın döküşüşünü alacak şekilde tabağı görüntüleyebilsen mükemmel olacakmış. Fakat oğlunun portre4si çok güzel olmuş. Eline sağlık. Sevgiler.

S:815
Sekan, yine mükemmel bir kare, senden öğreneceğim çok şey var.

Komutan' ım, 1. karedeki kadraj nefis olmuş

S:816
Sevgili Ironsailor, her iki kare de müthiş. Ağaçların gölgesinden güneşi sonradan eklemediğin belli, ancak ters ışıkta objelerin sana bakan kısımları nasıl bu denli aydınlık olmuş anlayamadım. HDR mi yaptın? [

Tarih: 28 Ocak 2008, 01:32 - İp: 88.***.**3.43
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Bu arada fotoğraf çekmek için bir kez dışarı çıkabildim:

Kalamş' dan gün batımı:

Lakin Bali kareleri de bitmiş değil.
bu muhabbet kuşu büyüklüğünde bir kuş, habire saklanmaya çalıştığı için güzel bir kadraj alamamıştım. Exif den de görebileceğiniz üzere ACR veya PS da müdahele edilmemiş halde renkleri paylaşmak istedim.

#erex' tarafından 28.01.2008 02:04:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Ocak 2008, 01:45 - İp: 88.***.**3.43
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

erex abi ,valla çok teşekkürler size güzel kareler izletip keyif verebiliyorsak ne mutlu

papağan fazla utanıp kızarmış çok şık tropikal kareler,insan farklı şeyleri görünce daha bir holuna gitmekte.

bu benim serideki en sevdiğim kare.

#onixon' tarafından 28.01.2008 01:50:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Ocak 2008, 01:48 - İp: 85.***.**8.135
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Serkan' cım, bu kareye "WOW" demekten başka yorum yapamam.

Tarih: 28 Ocak 2008, 01:59 - İp: 88.***.**3.43
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

@erex
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim daha yolun başındayım yavaş yavaş birşeyler çıkarmaya çalışıyorum. Papağan ve günbatımı muazzam elinize sağlık.

@onixon
Senin çektiğin kareler çıktı al duvara as şeklinde bu kadar güzel kareler olamaz arşivinin tamamını çok merak ediyorum Eline sağlık

Tarih: 28 Ocak 2008, 02:08 - İp: 88.***.**1.29
onixon
onixon (üye)

bozbey abi bu arada filtre kullanmıyorum ,o kadar sert güneşe karşı çekimde lens iç yansıma yaptı,o çekim açısında bir türlü gideremedim.

Tarih: 28 Ocak 2008, 02:23 - İp: 85.***.**8.135
slavezero
slavezero (üye)
İstanbul / Meraklı

çok güzel bir gezi olmuş, fotoğraflar herşeyi anlatıyor. hepside birbirinden güzel ve çok etkili. havanın soğuk olmasına rağmen fotoğraf aşkı hiç bitmiyor baksanıza

erex abi gerçekten bravo tek tek tüm sayfaları okuyup tek tek yorum yapıyorsunuz, üstüne birde ng fotoğrafları ekleyip süslüyorsunuz, ne diyeceğimi bilemiyorum. süperr

Tarih: 28 Ocak 2008, 08:34 - İp: 212.***.**1.130
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

erex abi gerçekten bravo tek tek tüm sayfaları okuyup tek tek yorum yapıyorsunuz, üstüne birde ng fotoğrafları ekleyip süslüyorsunuz, ne diyeceğimi bilemiyorum. süperr

Erhan abi bu sözün üstüne ne denir bilemiyorum, değerli uzun yorumlarınız ve eklediğiniz fotoğraflar ufkumuzu açıyor...

Serkan makinenin lcd'sinde gördüğüm bu kare gerçekten muhteşem.

Selahattin abi ve Fatih abi bize afişe ettiniz.

Tarih: 28 Ocak 2008, 10:18 - İp: 212.***.**7.114
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Erhan abi tektek yapmış olduğunuz değeli yorumlar için çok teşekkür ederim,,,

Sevgili bozbey bizim makinaların focuslamadaki en büyük avantajı nikon d2x modelinde bulunn 9 adet crosstype çalışan sensör, bazı teknolojiler zaman ile eskimez sadece üzerine yeni teknolojiler ilave olur... mesela araçlarda bulunan ABS gibi vazgeçilmez bir donanım, ama buna ESP vs. gibi diğer ek donanımlar ile çalışan sistem daha iyi hale getirebilir... Makinamıza pek kızmayın, yeni çıkan k20d de bazı eklentiler olabilirdi, ama biz makinamızdan sanırım 1D-MIII performansı bekliyoruz. Sınıfındaki tüm makinalardan heryönü ile çok üstün bir makina... Burada makinayı limitlerinde kullanan tüm arkadaşlarımız bize bunu biraz göstermiş oluyorlar sanırım... Sizinde zaten kareleriniz ortada, hepimiz hayranlık ile izlemekteyiz... bu yıl sonunda sanırım tüm beklentileri karşılayacak iyi bir makina çıkartacaklardır... yeni makina k20d biraz makyajlanmış ara bir makina...
bazı arkadaşlar sen sadece yemek çek, sizin gibi bazı arkadaşlarda yemek çekme diyorlar arada kaldım valla, yeni bir kategori bulmam lazım kendime

bu arada serkanın muhteşem karesinin perde arkası

Tarih: 28 Ocak 2008, 10:32 - İp: 85.***.**5.89
onixon
onixon (üye)

şimdi tepeden farkettim :D sağdaki sazlar daha sıkmış :D

#onixon' tarafından 28.01.2008 10:41:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Ocak 2008, 10:40 - İp: 88.***.**6.209