Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Anladım, düşündüğümden çok farklı birşey yapmamışsın ayrıca sonuçlar çok güzel olmuş, peki bu exposure denen terim hakkında biraz yardımcı olabilirmisin o soruma yanıt alamadım.
sevgili ironsailor, ormandaki bank fotografindaki netlik ve renkler cok guzel olmus. Buyuk boyunda cok daha iyi gorunuyordur herhalde.
Sevgili Camoka ve onixon, abanttan sonra ralli ) Fotograflar da cok guzel. Ben de bu aralar pentaxa kizginim yeni makinadaki AF sistemini guncellemediler diye ama demekki ceken cekebiliyor gene
Sevgili onixon, ters isik altinda kar fotografi cekme ustadi oldun artik Renkler ve detaylar cok yerinde. Yanliz lensinin onundeki filitreyi guncellesen ya da iptal etsen daha iyi olur sanki.
Sevgili esisman, slik pro serisi tripodlarin kafalari degisebiliyor. Butcene ve ekipmanina uyan istedigin bir tanesini alabilirsin. Saticilar degistigini bilmiyorlar. Ben sirf o yuzden slikin cok daha saglam bir modelinden daha fazla para verip manfrotto 190 alimistim. Burada ayni model sliklerin kafasiz satildigini gordum. Istedigin kafayi ayri aliyorsun. Yanliz vida yuvalari sliklerde daha kucuk. Manfrotto kafa takabilmek vida boyunu buyutmen gerekiyor. 1/4" - 3/8" vida adaptoru diye sorarsan fotografcilarda bulursun sanirim. (1-2 YTL falandir)
Sevgili komutan, senden bol bol gun batimi fotografi bekliyoruz. En azindan ince bellide cay ve kek olmasinda Burada bulan var bulamayan var
#bozbey' tarafından 27.01.2008 17:03:07 tarihinde düzenlendi.
Sevgili bozbey bence en iyisi akşam vakti ters ışık çekimlerinde filtreyi çıkarmak galiba. Benimki en yeni ince sigma filtre olduğu halde yansımalar nedeniyle bir sürü fotoğraf berbat olmuş. Deneye yanıla öğreniyoruz işte.
Sevgili Camoka, haklisin.
Bozulmus fotograflara ornek:
FA35'i buraya giderken ozellikle almistim karanlikta cekebilmek icin ama filitreyi cikarmayi unutmusum

Bu fotograftan sonra elimdeki UV ve CPL filitreleri denedim. Iskence yaptim bile denebilir

Arkadaşlar bütün fotolar çok güzel yine.
Bende dışarı çıkamayınca manuel 50 mm 1,4 denemeleri yaptım.
Netlemek zor ama arka plan çok hoşuma gidiyor.
Kapalı bir havada 1500 ens.hızı ISO 100
Kadir dün kulaklarını çınlattık. Kadir İstanbul'da olsa bizim kesin her hafta sonu çekim gezimiz olur diye. Fatih Bey Ankara'dan kalkıp gelmiş. Sen de kalk gel İzmirden.
Pilot ve Fotoğrafçı. Biri Kupa diğeri fotoğraf peşinde.
Şu sarı renk montlu fotoğrafçı kim ola acep?
ironsailor, abi 2. kare hdr gibi olmuş, yoksa var mı?
eline sağlık.
Bozbey değerli bilgilendirmeleriniz bize ışık tutuyor.
Yarın İstanbul'a kar geliyormuş.
Selahattin abi kimdi o
castrol yarışlarından
aynı kişi burada da kadraja girmiş

gümbür gümbür süper fotolar geliyor.
Selahattin Abi,aslında hafta içi 2 gün iş için İstanbul daydım.Şöyle hafta sonu kalacak olsam,nereye giderseniz geleceğim
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2208221 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk