netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Selahattin abi, gerçekten gezi çok keyifli oldu, teşekkürler.

Fatih abi, sizin biraz daha dinlenmeniz gerek.

Arkadaşlar, Sinan'ın da dediği gibi Abant gezisinde olmama rağmen gerçekten kareleri görmek ayrı bir keyif.

Arkadaşlar bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum.
Zaman zaman banta çıkan kareler şu an Sinan'ın banta çıkmış olan "ahenk" isimli fotoğrafının yanına bile yaklaşamazken çok fazla yorum alıyor. Ama şu an bence Sinan'ın fotoğrafı yeterinece yorumlanmadı. Sizce bunun sebebi nedir?

Tarih: 23 Ocak 2008, 21:33 - İp: 88.***.**3.78
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

K20D hayirli olsun pentax ailesine

Pentax Almanya bir ara yanlislikla katalogu koymus sayfalarina. Bizim pentaxcilar da affetmemis tabi
http://www.mediafire.com/?dy3y93myqgw

14MP,
3200 ISO D300'den iyiymis
20FPS (1.6 MP)
LiveView
5-6 tane Pentax lens icin AF kalibrasyon hafizasi.

Tarih: 23 Ocak 2008, 23:45 - İp: 133.***.**6.102
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili camoka,
cismen olmasam da ruhen buradayım. Mesajları okuyor, güzel kareleri hayranlıkla seyrediyorum. Sayfalarca geriden geldiğim için giremedim lafa...
Çin işi, iyi fikir aslında, uzak doğu mutfakları gerçekten kurtarır projeyi, ne çeksem ilgi çeker herhalde.
Kar bir tarafa, şimdi aklım fikrim yemekte olduğundan Yurdaer için imrendim gezinize.
Bursa'ya gittim bir bu çıktı, onca uğraştan sonra. Fotoğraf çıkmıyor ama benim kilo sorunum çıkmaya başladı...

#Adnan EROL' tarafından 24.01.2008 18:28:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Ocak 2008, 00:11 - İp: 88.***.**5.53
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

güzel bir refresh ben photokinaya bekliyorum asıl hamleyi.
beğenilere teşekkürler , stahl var 3-4 bomba daha :=).O manzarayı ben birde ön konulu çekmiştim :=)

hamsikoy abim hoşgeldin.

#onixon' tarafından 24.01.2008 00:14:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Ocak 2008, 00:12 - İp: 85.***.**8.135
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili onixon hoş bulduk, hoşgördük...
sevgili realfriend,
FK'da da aynı sıkıntı hep dile getiriliyormuş, fotoğraftan çok aktif yorum yazan eş dost sayısı önemliymiş diyorlar yorum sayısına etkiyen faktörler arasında...
Bir de herkesin ilgisi, algısı da farklı şeylere açık galiba, fotoğraf yarışmalarında da hep benim en çok beğendiğim kazanmıyor.

#Adnan EROL' tarafından 24.01.2008 00:25:31 tarihinde düzenlendi.

#Adnan EROL' tarafından 24.01.2008 18:17:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Ocak 2008, 00:22 - İp: 88.***.**5.53
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili Adnan Erol kardeşim hoş geldin. Özlemiştik vallahi. Yurdaer'in mutfağına girersen iyi şeyler çıkartacağından eminim. Hem sana çok da yakın. Bu arada kar manzaraları da çekersin. Sunumlarını geleneksel kapaklı sahanlarda yapıyorlar. Sürahi yerine ibrik kullanıyorlar. Çok ilginç olabilir. Gezi yolunda senin de kulaklarını çınlattık.Kilolara dikkat sonradan vermek mümkün olmuyor.

Tereyağın dökülüşü karen mükemmel. Eline sağlık.

Yakışıklıya selam gözlerinden öperim.

Esisman kardeşim.Ball Head kafalar için link aşağıda. Burada top şeklinde küresel bir parça dışarıdan plakalar vasıtası ile kavranıyor. Bu sayede her yöne hareket ettirebiliyorsun. Senin ilgilendiğin modelde sadece 4 yöne hareket imkanı var. ayrıca kulplar gerçekten rahatsız ediyor. Kulplardan tutarak değil de kameradan tutarak pozisyonlandırma daha rahat oluyor.Bu tipler de çeşit çeşit. Ucuzu da var pahalısı da. Tabii her yerde her zaman olduğu gibi ucuz etin yahnisi hesabı.Selamlar.

http://www.bhphotovideo.com/c/shop/140/Tripod_Heads_Ball_Heads.html/bsi/3

Tarih: 24 Ocak 2008, 10:46 - İp: 88.***.**8.160
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

adnan abi allah bağışlasın.senin oğlundu değil mi?

bunları bugün bi gazetede gördüm.biraz abartmışlar sanki

Tarih: 24 Ocak 2008, 11:03 - İp: 62.***.**2.185
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

@camoka

Teşekkür ederim açıklayıcı bilgilerin için. Fiyatlarına baktım açıkçası şuan için bütçemin üzerinde görünüyor, bahsettiğim slik modeli şimdilik alarak işi bir nevi ucuza kapatmak istiyorum çünkü öğrenci olduğum için bütçem sınırlı.

@shn58

Bir bayan o kadar ağır ekipmanla kaç dakika yürüyebilrki bana da biraz abartılı geldi.

Tarih: 24 Ocak 2008, 11:11 - İp: 85.***.**2.180
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

o zaman slik pro 500dx modeline bak hiç yoktan.

Tarih: 24 Ocak 2008, 12:04 - İp: 88.***.**2.254
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Shn 58 Bir abatı yok Sen Adnan Erol kardeşimizin ekipmanını görsen o fotoğraftakinden daha kalabalık. Tam techizatlı kameraman CEVAT KELLE yanında hafif kalır.

Tarih: 24 Ocak 2008, 12:26 - İp: 88.***.**8.160