netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

Pentax Görüntüleme Sistemleri Ürün Müdürü John Carlson, 2009 yılında çıkartacakları makina ile DSLR kalite çıtasını K20D'den çok daha yukarılara yükselteceklerini ifade etmiş.

Şu an için Pentax'ın FF DSLR makina çıkarma planı olmadığını söylemiş; ama 2 yıl içerisinde teknolojinin nereye yöneleceğini şimdiden kimsenin bilemeyeceğini eklemiş.

C*non ve Nik*on gibi pazar yöneticileri dışında S*ny gibi pazarda yeni güçlü rakipleri de hesaba katacaklarmış.

Tarih: 30 Ocak 2008, 20:32 - İp: 88.***.**9.119
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Karşıyaka'lılara armağan olsun.

#camoka' tarafından 30.01.2008 20:49:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Ocak 2008, 20:40 - İp: 85.***.**5.101
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

İzmir'li var ama, Kaf-Sin-Kaf'lı var mı ki?

Tarih: 30 Ocak 2008, 20:55 - İp: 88.***.**9.119
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Camoka
Karşıyaka senkronizasyonu güzel olmuş

Endorf
Açıklayıcı bilgilerin için çok teşekkür ederim, kendimi 50-200 e daha yakın hissediyorum, benim fokus hızı ve ağırlık konuları da göz ardı edilemeyecek kadar önemli.

Tarih: 30 Ocak 2008, 21:02 - İp: 88.***.**7.139
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sevgili komutan, ust band icin tebrikler.

Erhan Bey, fotografiniz cok hos. Fotografi cekerken soz de aklinizdaymis sanki

Sevgili endorf, bana da su anda 50-500 daha mantikli geliyor. Ama pentax, SDM uyumlu yeni bir TC duyurdu. 300 f/4 oldugu icin, TC 1.7 olsa 510mmde f6.8 yapiyor. Sigma 50-500 ile esit oluyor bu durumda. (sigma da aslinda 50-470mm falan) Ama TC+DA*300'e sigmanin 1.5 kati vermeye degmeyebilir. 300 f/4'un avantaji, FA*300 ayarinda bir lens olursa, yanina daha uzun bir prime alinsa bile uzun vade de kalabilecek bir lens. Ama 400-500mm prime aldiktan sonra sigma 50-500 gereksiz olacak.

Sevgili camoka, benim oyum da 2. numaraya.

Linkler ve bilgiler icin tesekkurler Adnan Bey.
Pentax sanki ne yaptigini biliyor gibi gelmeye basladi bana. Yani en azindan 3-4 senelik planlarini ve o sure sonunda nerede olacaklarini kafalarinda oturtmuslar bence. Bu arada, sanirim sony ilk A100 duyuruldugunda, 2 sene icinde hedeflerinin %10 pazar payi oldugunu soylemis ) Arkadaslar cok ileri gorusluymus. Sadece 1 sifir hatasi yapmislar.

Edit: %

#bozbey' tarafından 30.01.2008 22:01:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Ocak 2008, 21:37 - İp: 221.***.**1.92
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Selahattin abi kibritin kokusu taa buralara geldi. Uunutmuşuz kullanmayalı uzun zaman oldu

Sinan daha önce yazdım mı? bilmiyorum ama ağaç ve gün batımı nefis bir şey.

Keza Bitpire'nin, balıkçı fotoğrafı aynı şekilde.

Kadir-Bozbey-Endorf lens muhabbetinizden epey şey öğreniyoruz.

Sevgili Erex her zaman ki gibi açıklamalarıyla bize ışık tutuyor. Boyalı direkli ev fotoğrafınız, haddime değil ama renk, netlik konu olarak gerçekten çok güzel olmuş, diğer fotoğraflarınız da zaten aynı şekilde.

Tarih: 30 Ocak 2008, 21:39 - İp: 85.***.**2.209
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

merhaba arkadaşlar.. yine uzun bir zamandır görüşemiyoruz
yüklediğiniz fotoğraflar, paylaştığınız ilgiler ve sohbetler çok güzel her zamanki gibi..
sizi çok özlüyorum..

bu sabah antalya'ya vardım. grad filtreyle ilk denemelerimi bile yaptım. bir antalya manzarası yollayayım hemen

grad filtre olmasaydı gökyüzü patlak olacaktı bu fotoğrafta gerçi filtre mika'dan yapılmış çok dandik bir şey ama.. dengeli ışığı kalite kaybına değişmem..

güneş epey silik olana kadar üst tarafı, daha sonra ise alt tarafı karartmak için kullandım filtreyi.

bu arada kısa kolon ile tripod yer sıfır olabiliyor artık.

pentax'ın FF üretmeyecek olması beni üzse de yeni gelecek lensler heyecanlandırdı.. 15ltd ilginç olabilir bir de 55 1.4 den ümitliyim..

Tarih: 30 Ocak 2008, 22:31 - İp: 78.***.**2.139
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

bir antalya saat kulesi fotoğrafı

ilk önceki ise yivli minare'ydi.

fotoğrafları erhan abimin ricası üzerine büyük yüklüyorum

fatih abi(foxfo) bu taraflara ne zaman gekliyorsunuz??

Tarih: 30 Ocak 2008, 22:41 - İp: 78.***.**2.139
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

Birazcık K10D Topiğini katledelim

Serkanın (onixon) istavritine rakiptir

Bugün Converterin gündüz performansını görmek için çıkıp klasik bir kaç kadraj aldım.
üst köşelerde kararma yapabiliyor ve fotografın sağ ve sol yanlarında bariz bozulmalar mevcut.
ama yinede tatminkar

Tüm Fotograflar orjinal kadraj

K100D SUPER
18-55 KIT LENS
0.42X GENİŞ AÇI CONVERTER

Tarih: 30 Ocak 2008, 22:43 - İp: 85.***.**8.28
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Selahattin Abi,nefis çalışmalar.hepsi birbirinden farklı ve güzel olmuş.
İzmir bornovalıyız.Futbolda Renklerinden dolayıda Göztepeliyiz.

Sedat iki karede çok güzel.nefis renkler,nefis netlik.

Çelik,bazılarında köşelerde kararma var bazılarında hiç yok.parasoleyden olabilir mi?
bence açı güzel görünüyor.

Tarih: 30 Ocak 2008, 22:59 - İp: 85.***.**5.68