kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D80 :ilk İzlenimlerim

Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.

en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi

#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Eylül 2006, 15:09 - İp: 88.***.**5.123
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

rekomet merak etme... 12 den sonraaaa kayseri..

Kızın arkadasında annesi var tutuyor. Sanırım sen kuckken balkondan dustun dimi. Hızlı topic diyorsun ama maşallah hic iştirak etmiyorsun. Yazılım konulaında bazen tıkanıyoruz. Ps işlemleri konusunda biraz tüyolar versen nolur sanki.

Tarih: 25 Eylül 2006, 15:45 - İp: 88.***.**0.6
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

D80 hem teknik özellikleri hemde gövde yapısıyla ilgimi çeken bir modeldi. kontrast ın gönderdiği örenek fotolardan sonra dahada hoşuma gitti.

Tarih: 25 Eylül 2006, 16:32 - İp: 212.***.**0.50
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

orjinal boyulu fotograf icin tıklayın. Bu fotograf vivid more modunda cekildi. Raw dan jpege cevrildi. Peki neden hala 7 mb anlamadım.

yani normal jpeg fine 4 mb civarıbda.. Bu jpeg lmasına ragmen neden 7 küsür mb.?

Tarih: 25 Eylül 2006, 16:42 - İp: 88.***.**0.6
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

kontrast ps işlemler dediğin poşotop işlemleri mi.. herhangi bir tıkanmamı var.. topik çok hızlı yetişemiyorum..

diger yandan aynı foto 2 farklı jpg yapılabilir biri 1 mb olurken diğeri 10 mb olabilir.. poşotopta save as yapıp jpeg seçersen ne kadar sıkıştırmak istediğine sen karar verebilirsin.. ne kadar sıkıştırırsan o kadar köfte,, şlopss yanına kola ketçap mayonez arkasından tatlı.. orucken mesaj yazmayacan aslında her an dağılma ihtimalin var.. iftara ne kadar var yahu..

Tarih: 25 Eylül 2006, 17:11 - İp: 81.***.**0.157
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

bizimkine bir bucuk saat var. sanada bir saat 40 dakka filan var..

demek oyle.Ama ben bu jepegi kaydederkene 12 max qulaity sectim photoshopta. Digerlerinden tek farkı raw fotografa save as diyip kaydetmem. .Raw da boylemi bisey var. Ben burawların yabancısyımda.

Tarih: 25 Eylül 2006, 17:17 - İp: 88.***.**0.6
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

hiiç öyle yabancı durma rawlara.. çok iyi formattır severim.. şimdi birazcıkın beyinciklerimizi titreştirelim.. diğerleriyle dimensiyon farkı yani pixel boyut farkı yoksa ve sıkıştırma oranın aynı ise birtek şuna yorumlanabilir.. şuna dedim ama şunu nasıl anlatacam onu bilemedim..

Şu : Bembeyaz boş bir jpeg yapıver poşotopta.. onu kayıt et.. çok daha az yer tutar..
ne kadar ayrıntı (farlkı renkte pixel) o kadar çok meganayt.. mebafayt.. metabayt.. neydi yaa kapasite işte..

her iftarda bize bi 10 dakka takıyorsunuz ya.. biz hiç size safurda öyle yapmıyoruz..
sigara içmeyi bıraksam yine böyle beynim sulanırmıki..

Tarih: 25 Eylül 2006, 17:24 - İp: 81.***.**0.157
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

RAW>JPEG dönüştürmesinde yaşanan dosya farkı 2 tür JPEG formatı seçiminden kaynaklanıyor. Önceki yazımda söz ettiğim "nikon capture" programı ile dönüşüm yaparken 2 türlü JPEG formatından hangisini seçeceğimi soruyor. Bunların dosya boyutları farklı (exif bilgileri nedeniyle?) Photoshop ile işlem yapınca (maximum kayıt onayı) tekrar değişiklik (artış) oluyor. Buna benzer bir onayda bulunduysan (RAW>JPEG yaparken) dosya farkı bundan kaynaklanabilir. Benim de ingilizcem yetersiz olduğundan bazı değişiklikleri anlayamıyorum. Araya deneye, sora sora öğreneceğiz işte. Sitedeki ustalar sağolsun

#merson' tarafyndan 25.09.2006 17:32:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Eylül 2006, 17:27 - İp: 85.***.**1.195
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Herhangi bir JPEG dosyasını PS de açıp en üst kalitede tekrar save as yaparsan, o dosya normal boyutunun çok üzerinde yer kaplıyor.

Tarih: 25 Eylül 2006, 17:28 - İp: 212.***.**0.50
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

sahuru orda acıp burda iftar yapabilrsin. Hatta ıgdıra kadar gitmek en guzeli. Ya gecen yıllarda ne guzel 4 bucukta filan iftar acıyorduk. Şimdi bu nasıl olacak. Seneye ığdıramı yerleşsek.

Ben boş sayfa olarak siyah rengi sectim. Neden boş sayfa deyince hep beyaz deniliyorki dimi ama.

Dediğinde haklısın. Meratayt farkı oluyor. O halde benim o gendirdiğim linkteki fotografı bir ara teknik anlamda incelermisin. neden fazla mb. Tabi bilmiyorsam bilmiyorum da diyebilrisin. BU senin karizmanı sarsmaz.

Tarih: 25 Eylül 2006, 17:29 - İp: 88.***.**0.6
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

evet xtolga ve merson ve rekomet cok sagolun bilgilendirme icin.

yani jpegden tekrar jpege save as yaparsak mb artıyor?

yani raw dan jpege save as yaparsak mb cok yukseliyor.

merson olabilir. Ben şu an yarı japonca yarı engilizce bir programdan yapmaya çalışıyorum işlemleri.

Ama bu ps den yapıldı direk. Actım rawı. Acarken hemen acmadı WB ayarı ve Exopresue sordu. Ok dedim. Sonra Save as. Birde baktım jpeg 7 mb.

Farklı iki tur jpegde ne demek şimdi?_ Benim bildigim bir .jpg var birde .jpeg.. ikiside aynı sey. Kalite anlamında iki farklı jpeg nasıl olur inan yeni duydum..

Tarih: 25 Eylül 2006, 17:35 - İp: 88.***.**0.6