Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
Gittikçe doğuya gitsek daha erken yani..
duşambe, taşkent.. yok yok en bi güzeli çine kadar gitmeli..
hong kong.. iyidid.. sıfır.. yok yani oruç tutmuyosun niyetleniyosun sonra direk iftar okunuyo.. güm top patladı.
neyse efemdime söyleyim.. beyaz sayfa tabiri ise tamamen duygusal .. hani derdikya bana bu kalbin kadar tertemiz sayfayı ayırdığın için.. ya bide meslekle alakalı tabi.. bize boş sayfalar hep beyaz geliyor genelde 1. hamur 70x10 falan.. sizde fotocularda siyah geliyor samırsan.. yada sarımsaklı yoğurtlu bakla.. yanında üzüm hoşafı.. neyse yani gelişine bağlı gibi bişey.. ışıksızlık siyah oluyorsa boyasızlıkta beyaz oluyor yani..
ya fotoğrafı incelemeye çalışıyorum. aslında bu kadar kasıp karizmayı resetlemeyim diye hemeroid tehlikesi atlatacağıma bilmiyorum desem.. valla ya oh yaa bilmiyorum.. oh be ne biliyim ben.. balığa neden deniz demişler bilmiyorum demiş oh yaa.. bilmiyorum ben bilmeyecem galiba...
Vedat bence iftar için Çin e sakın gitmeye kalkma.Yoksa şiş diye ekmek arası bunlardan yemek zorunda kalabilirsin.
Veya bunlardan.
Not: Fotoğraflar herhangi bir yerden alıntı değildir.
2 tür JPEG:
Nikon'un kendi işleme programı "NİKON CAPTURE" da
file>save as> dan sonra çıkan "kayıt türü"nde 2 tür JPEG var
1-JPEG format(JFIF compliant)
2-JPEG format(EXIF compliant)
Eğer senin D80 kutusundan bu program çıkarsa bunlar görünecektir. Bunlarda dosya büyüklükleri farklı çıkıyor.
Neyse kafa karıştırmayalım: bazen acele "okey"leyip geçiyoruz; yaptığın onaylarda bu gibi farklı seçenekler varsa bu yüzden dosya büyümeleri olabilir diyorum. Denemeye devam, yeni fotoğraflarını ilgiyle bekliyorum. Sağlıklı günler dilerim.
yaw kontrast okudum anca bitirebildim. cektigin fotolardaki renk doygunlugu ve keskinlik hakikaten muthis, ben cok begendim. hele yapılan iso karsılastırmasındaki performansının bu kadar iyi olacagını hic tahmin etmiyordum. beni en cok sasırtan d200 bile gecmis olması. ayrıca a100 un iso performansının bu kadar yerlerde surunuyor olması. r1 in 1600 iso performansı bile cok cok daha iyi. neyse hayırlı olsun. istedigin makinaya sahip oldugun, farkettigim kadarıyla pismanda degilsin. onemli olan bu. darısı pazarbeyin basına, hala a100 bekliyoruz ondan
Buradakilerin ismini saymaya kalksam uzun sürer.Herkese iyi akşamlar.
Adnan abi,o fotoğrafları yükledin ya buraya,midemi bulandırdın.
Kontrast böyle devam et.Forumun hareketi senin omuzlarında.Yükün ağır ama bir o kadar da gurur verici.Bizim gibi ağzı bir karış açık DSLR budalasını(Sakın yanlış anlaşılmasın,benzetme şuradan gelmekte;Ağzı bir karış açık ayran budalası...) bu fotoğraflarınla mest ediyorsun.Tabi herkes üzerine alınmasın.
Kontrast bu dosya boyutu büyümesi olayına bende taktım.
Hele benimkisi iyice gıcık edici.Fotoğrafı 600kb olarak PS'de elliyorum,kaydetmek için Save yaptığımda,fotoğrafın boyutu 6 MB oluyor.Yani 10 katına çıkıyor.
Bu işi anlamak,kadın milletini çözmek kadar zor arkadaşlar
Beyler ben eskiden A100 alınası makina diyordum ama bu D80'in noise başarısını görünce şunu anladım ki paran varsa D80 alacaksın kardeşim.A100 de iyi olmakla birlikte 400D'nin bu yarışta geride kalacağını düşünüyor olmam normal.Yani durdu durdu Nikon turnayı gözünden vurdu.
Yahu as onlar neyin çöp şişi öyle, vallahi arada bir çin yemeği yerdim açık büfeden, geçenlerde yemin ederim aklıma geldi bu et at etimidir eşek etimidir diye ve yemeği orda bıraktım, bunları görünce önünden de geçmem herhalde.
Kontrast bu 18-70 nikon lensini işin açığı bende pek beğenmedim. Kötü demiyorum ama 50 mm yi görünce kolay kolay lens beğenilmiyor. Sen şu d80 nin yanına birde güzel lens bul, ben aslında sigma 17-70 düşünüyorum ama.. Aması bende bir sigma 28-135 makro var, birde nikon 24-120 vr, sigma nikonun yanında biraz dizel araba gibi kalıyor hem sesli hem yavaş, nikon zınk diye anında tek hamlede netlerken, sigma bazen dizel sesiyle bir iki ileri geri yapıyor. Ama çokta önemli birşey değil aslına bakarsan.
Merak ettiğim birşey var : Şimdi sigma 17-70 lens d80 de 25,5 mm geniş açıya karşılık geliyor. Peki bu 17 mm den crop faktörüyle elde edilen 25,5 mm ile, film formatında 25,5 mm olan lens arasında geniş açı distorsiyonu ve perspektif bozulması kenarlara doğru eğilme bükülme konularında bir fark varmıdır yoksa birebir aynımıdır ? Nedense 17 mm croplu makinede 25,5 mm ye denk gelmesine rağmen, yine de 17 mm olması nedeniyle daha fazla bozulma olacakmış gibi geliyor bana. Bu konuda ne düşünürsünüz ?
okyanus evet bu tür yemekler Çin de oldukça yaygın.
O yüzden Çin mutfağında bize uygun yemekler sadece deniz mahsülleri.
rekomet.
samimiyetin icin teşekür ederim. Bilmiyorum demek en iyi öğrenme yöntemidir. Bunu bir kez dah akanıtladın. Hani şimdi birde ben d80 kullanıcısı olarak biçok kişi için referans bir nokta halkindeyim. Keşke bu teknik ıvır zıvırlardan daha cok anlasaydım. Belkide bu sayede öğreniriz..
as..adnan abi sen iftara yakın vakitlerde bu fotograflardan gonder. İştahımız kaçıyor direk. Sayende acıkma hissini yatıştıryoruz.. ıyghhh bunlar ne ya. BU arada japonyada cenin yeniyor. Ne kadar utanç verici bir durum. Kurtaj neticesinde yada düşük nedeniyle hayata başlamayan ceninler japonyada bin dolarlarla satın alınıyor ve yiyiliyor. BUnla ilgili bende goruntuler vardı ama ben yayınlamayım.
merson.. Teşekkür ederim bilgin icin. ama sırf exiften dolayı bu kadar mb farkı olurmu ki. Acaba exif degeleride mi fazlalşıyor. Eskiden ne guzel ps 8.0 da browser seceneginde exifin her türlü ayrıntısına ulaşıyorduk. 9.0 dada birdge diye bisey var ama cok hantal.
Hava kapalı oldugu icin kafama uygun cekim yapamıyorum ne kötü
Malcom: İso performansı çok harika gercekten. Soylediklerine bende katılıyorum. Pazarbey alacak galiba a-100 ü. Hayırlı olsun mu desem gecmis olsun mu desem
osmanlı. En kısa zamanda bu jpeg mb farkları hakkınd abilgi vericem diycem ama nerden öğreneyim ben ocklilar abimiz gelir bişeyler soyler umarım. 400d sanırım canonun en garip ürünü olarak tarihe gececek. Satış grafigini merak ediyorum dogrusu.
okyanus. soylediklerine katılmamak mumkun değil. 18-70 düşünelecek bri obkjektif değil su asamada. Kotu değil elbette ama olmusken iyisi olsun. Bu arada sendeki 24-120 vr objektifden biraz bahsedermisin. Fiyat ve performans olarak. Nasıl bir objektif?
okyanus gecen sormustun d80 de level gibi bisey varmı diye. Şİmdi bişey buldum ama nedir tam cözemedim. Hani demistim ya image overlay diye. Orda raw cekim uzerinden bişeyler yapılıyor. Hem açılıyor hem koyulaşıyor. Pozlardırma mı yapıyor diycem ama. İngilizcesi iyi olaran bri arkadaş bu image overlay ozelliğininin tam olarak ne anlama geldiğini soylerse sevinirim. Retocuh menusunde image overlay olarak geciyor.
arkadaslar öncelikle merhaba demek istiyorum. benim size sormak istediğim şey d80 in objektifi ile ilgili. d80 almak istiyorum ve önümde iki secenek war.
1. sadece body alıp yanında sigma veya thompson 18-200 & 300 mm lens
2. body we 17-135 nikkor lens.
sigma & thompson lensin nikon ile iyi sonuç wermediğini söylediler. bu nekadar dogrudur?
şimdiden sağolun....
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012111 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091804 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-