Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
Kontrast selam.
Yarın yapacağın dış çekimlerde makine üzerinde Optimize image menüsünden More vivid seçeneğinden de bir kaç deneme yapabilirmisin.
as.
Otobusle gelirken camdan cektigim bir goruntu var more vividde. Birazdan yukluyorum.
ufuk cizgisini duzelttim cropla gonderiyorum..
50 mm ile ve 320 enstantene ile cekildi
Kontrast asıl renkleri bilmediğimiz için karşılaştırma yapmak zor.Bunu aynı yeri farklı modlarda da çekip bize göstermen lazım.
asıl renklerde vardı ama silmiştim hafıza kartım yeterli değildi o zaman.. Her yüz mtrede bir ayar deniyordum. Ama soyle soyleyebilirim. Siyah ve sarı ayrıca mavi baskın renkler.
birde saturaiton direk +2 ye geciyor sanırım. Sharpen degeride zaten +2 olarka gozukuyor exifde.
Uygun bir vakitte more vivid ve normal karşılaştırması icin bir manzara cekicem.
sanırım iç çekimlerde kullanılcak bir format değil_?
Kontrast iyi dileklerin için teşekkür ederim.İmkanım olsa senin izlenimlerinden sonra koşup hemen bir D80 alırdım.
Şimdilik abbas ile yola devam.
Yüklemiş olduğun fotoğrafların bizlere çok fazla katkı sağlamış olduğunu söylemeliyim.En son yorumumdan bu yana yazılmış yorumları ve yüklediğin fotoğrafları tek solukta okuyup,izledim.
D-lighting özelliğine diyecek yok.Sen bana bu özelliğin nasıl kullanıldığını eksiksiz olarak burada paylaşarak anlatırmısın?
Sanırım aynı kareyi 2 kez çekiyorsun.Birisinde gökyüzünü,diğerinde ise alt kısmı netleme yaparak çekiyorsun.
Peki bundan sonra hangi programı kullanıyorsun,Photoshop mu?
Photoshop'un hangisini?
Peki kullandığın programda hangi seçeneklerden teker teker girerek 2 fotoğrafı birleştiriyorsun?
Sence D-lighting ile oluşturulan bir görüntüye gerçek diyebilirmiyiz,yoksa programlar sayesinde oluşturulan bir durummudur?
Son olarak bu d-lighting'i kullanarak oluşturulan fotoğraflar,yarışmalara katılmak için yasal mıdır?
Bu kadar soru sorduğum için beni mazur gör.Öğrenmem gereken bilgiler bunlar.
Son olarak bizlere verdiğin bilgiler için,uğraşıp çektiğin fotoğraflar için ve içtenliğin için sana hepimiz saygılarımızı sunuyoruz.Yani en azından ben
Anladığım kadarıyla d-lighting makinenin kendisinde bulunan bir özellik. Eğer gökyüzünü ayrı yeri ayrı çekip fotoşopta birleştireceksek bu zaten bütün makinelerle yapılabilecek birşey, d80 has bir özellik olmaktan çıkar.
D-lighting özelliğine diyecek yok.Sen bana bu özelliğin nasıl kullanıldığını eksiksiz olarak burada paylaşarak anlatırmısın?
selam osmanlı.. arada bri sizin r1 topiğinden kopya cekiyorum. Senin 9500 u gorunce onu satamanı isterim
Osmanlı d-lighting ust uste cekim yapılarak elde edilmiyor.
aynen sen cekimini yapıyorsun diyelim ve baktınki gokyuzu guzel ama daglar taşlar karanlık. Moralini bozmuyorsun. Cektigin fotografı lcd ekrana rasıyorsun. Sonra kısayol tusuna basarak d-lighting diyorsun. Sana orjinal fotoyla elde edecegin fotoyu yanyana koyarak gosteriyor. Sen deneme yanılma yoluyla 3 kademeden birini seciyorsun. BU kadar .
yani photoshopa filan gerek yok. Ama ben asırı kontraslı fotografları sevdigim icin dlighting işlemdinde bir kontrast kaybı oluyor ve onu telafi etmek icin ps de contrast ayarlamasını yapıyorum. BUnla ilgili bir cekimim vardı çam agacları filan Eger o sayfaya ulaşırsan kontrast eksikliğini farkedersin.
Bence d-lighting fotografa zarar veren delikanlılığını bozan bir işlem değil. Seni hdr derdinden kurtarıyor. 3 defa cekim yapmak yerine tek cekimle olayı kurtarıyorsun.
Ama yinede kaymak gibi goruntu elde etmek istiyorsan HDR den baskası cozum olamaz
Ama ben sevdim bu olayı. Hdr icin tripot tasımak gerekiyor. Ama bunun icin gerekmiyor.
Birde d-lihgt yapmadan ps de karanlık bolgeleri acmak icin lokal mudahaleler yapılabiliyor. Yuksek feather değeri ile levels kontolu yapmak. Ama ps de aşırı greenleşme oluyor. D-lighter da ise daha doğal ve aşırı deforme olmayan bir yontemle işi hallediyoruz.
bu arada arkadaşlar yuklediğim fotograflara teknik olarak yorumlar yaparsanız sevinirim. teknik dediysem kadraj komposziyon filan değil canım.
En azından keskinlik-renkler gibi veya baska seyler. Bu kounlarda yorumlamalar yaparsanz yukleyecegim fotograflar konsunuda da bir fikrim olur.
Ben habire yukluyorum ama aralarda kaynayıp gidiyor mu ne?
mesela florasan ışıkta cektiğim 1600 iso fotografını yorumlarmısınız?
orjinal boyutlar yuklemek cok zahmetli oldugu icin sadece beliti fotograflarda yuklemenin dogru olacgını dusunuyorum.
zaten iso basarısı bariz ortada. İso larla cekim yaparak flaşlı cekimi terkettim diyebilirm. Yüksek iso iyi biseymiş bu arada
Milletin neden surekli iso dediginide anladım sanırım
saygılarımla..
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
031611 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
089730 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
070306 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
0104104 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-