kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D80 :ilk İzlenimlerim

Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.

en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi

#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Eylül 2006, 15:09 - İp: 88.***.**5.123
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

okyanus d80 guzel goruntu veriyor. Yukardaki 2. park fotofrafı mesela cok güzel . yeşil kendi renginde mavi kendi renginde.

Okyanus tavsiye ederim. Al bi tane.

Bu arada araba hergun sanayide zaten. Bizim evin onunden cok sanayide duruyor.

Tarih: 24 Eylül 2006, 16:59 - İp: 85.***.**9.141
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Kontrast park fotoğrafındaki karşıda görünen binada biraz netsizlik var.

Biliyorsan ukalalık gibi olmasın ama, manzara çekimlerinde netlik için; net görünmesini istediğin en yakın bölge veya obje ile , net görünmesini istediğin en uzaktaki nesne arasındaki mesafeyi 3 e böl, ve kendine yakın 1/3 lük mesafedeki nesneye veya yere netleme yap ve diyaframı mümkün olduğunca kıs. Bunu bildiğini tahmin ediyorum ama formu okuyan arkadaşlardan bilmeyenlere ufak bir tüyo olsun maksat.

Kolay gelsin.

#okyanus' tarafyndan 24.09.2006 17:32:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Eylül 2006, 17:04 - İp: 88.***.**0.151
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

okyanus saol verdigin bilgi icin. Ama o fotografı kardeşim cekti. Muhtemelen p modunda cekmiştir. Muhtmelen yine kadrajın tam ortasından netleme yapmıştır

Ben manzara cekimlerimde olabildigince kısık diyrafram seciyrum. Ama senin soyledigin 1/3 netleme kuralını ilk defa duydum.
Teşekkür ederim. saygılar..

#kontrast' tarafyndan 24.09.2006 17:15:13 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Eylül 2006, 17:11 - İp: 85.***.**9.141
okyanus.
okyanus. (üye)

1/3 kuralının mantığı şu, net alan derinliği netlenen noktanın önünde 1/3 ve arkasındaki 2/3 lük alanı kapsıyordu galiba, canon makinalarda da a-deep modu vardı o da sanırım bu mantıkla çalışıyordu ama çokta isabetli tahmin yapamıyordu tabi.

Tarih: 24 Eylül 2006, 17:15 - İp: 88.***.**0.151
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

yani şu mudur?

Tarih: 24 Eylül 2006, 17:22 - İp: 85.***.**9.141
okyanus.
okyanus. (üye)

Evet bunun gibi. Yalnız birşeyi yanlış ifade ettim galiba yukarıda. Net çıkmasını istediğin en yakın nokta ile en uzak nokta arasını 3 e bölmek gerekiyor, en uzaktaki nesne ile kendi aramızdaki mesafeyi değil, yanlış ifade etmişim şimdi farkettim.

Onun dışında evet, manzara çekimleri için iyi sonuç veren bir yöntem bu. Ama dediğim genel olarak manzara çekimleri için, özellikle bir binanın ya da ağacın ya da herhangi bir şeyin fotoğrafını çekiyor isek o durumda bence doğrudan fotoğrafı çekilen nesneye netleme yapmak daha iyi.

Tarih: 24 Eylül 2006, 17:28 - İp: 88.***.**0.151
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Bi tane daha foto gondereyim.

Tarih: 24 Eylül 2006, 21:07 - İp: 85.***.**2.66
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

18-70 objektfin renk doygunlugu cok fazla. 50 mm de ise gercek renkler var. Tabi birde keskinlik var. Ama ne yazıkki 50 mm ile manzara cekemiyorum. Yeterli genişlikte olmadıgı icin. keşke 17-70 sigma ile cekim yapan arkadşlar fotograf gondersede keskinliğine bakabilsek.

Tarih: 24 Eylül 2006, 21:09 - İp: 85.***.**2.66
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

bugun denedigim bir özellikten bahsetmek istiyorum.

D80 de white balance olcumlerine guvenmiyorsanız kendiniz celvin degerini girebilirsiniz. Bugun cektigim gun batımı fotografında sarı ve kırmızı tonların fotografda yer almasını istemedim ve celvin degerini 5500 ün altında girdim. Sanırım 4800 celvindi. BU sayede renk sıcaklıgını da azaltmış oldum ve mavi tonları daha berrak ve katıksız alabildim.

Manuel WB ayarı ozellike studyo fotografcılarının renk sorununu cözmek icin bire bir.

Tarih: 24 Eylül 2006, 21:14 - İp: 85.***.**2.66
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

d-lighting ozelliğinden istifade ederek cektigim bir fotograf. Tabi d-liht özelliğini cekimden sonra uyguluyorsunuz. Daha oncede dedigim gibi 3 kademeli girebiliyorsunuz. Ben orta kademeyi sectim. Bu fotografta ise photoshopta auto contrast yaptım. d-lightingden sonra contrast ayarlamsı yaparak cok daha iyi neticeler elde ediliyor.

Tarih: 24 Eylül 2006, 21:26 - İp: 85.***.**2.66