Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
Kontrast D-lighting özelliği makinadan yapılıyor demişsin.Ben bunu yapmayı bilmiyorum ama neyse eninde sonunda öğreneceğim.
İso 1600 deki çiçek fotoğrafının exif değerlerini yazmamışsın ama çok başarılı olduğunu söylemeliyim.
Kirlenme varsa da ben göremedim,temiz görüntü vermiş makina.
Sende,kendi payına düşeni layıkıyla yerine getirmişsin.
Fotoğrafta sadece perdenin sağda kalan kıvrım yerinde belli belirsiz bir patlama yada beyaz'a yakın bir bölge var.Bunu da fotoğrafta hata aradığım için saptadım.Yoksa hiçbir göze batan unsur yok.
Keskinlikten kastın renk geçişlerinin belli olması ise yani fluluk yada renk saçılması olmaması;ben fotoğrafa keskin diyebilirim.Renkler de çok canlı.
Tebrik ederim.Çok geç oldu artık yatmalıyım.Cevabını artık ancak yarın okuyabilirim.
İyi geceler hepinize.
teşekkür ederim osmanlı yorumun icin
18-70 obketifin o fotoda da gozuktugu gibi yaglı bir goruntusu var. Yaglı tabiri uygun mu ama oyle bir his veriyor bana. Renkler filan tatlı dusuyor fotografa ama bariz bir keskinlik eksikliği var bana gore.
Bugune kadar topicler 18-70 lensin iyi bir lens oldugu soylendi. Ama ben katılmıyorum. Dunya dolusu para verip dlsr alıyorsak uygun lenside almalıyız. Yoska dslr nin bir mantıgı kalmıyor gercekten.
bu arada ben makinaay 18-70 i taktım taktıgımla kaldım. Unuttum 50 mm yi
18-70 aralıgı gercekten cok işlevsel bri aralık. Bu yuzden hala sigma 17-70 i dusunuyorum. Ama oncelikle makinamada bri gormem lazım neticesini . Bunu sanırım bir arkadasımın lensi ile deniycm. Memnun kalırsam direk alıcam.
iyi akşamlar osmanlı..
suradaki linkte 17-70 incelemesi var bayagi guzel bir lense benziyor ama benim aklim 17-50 tamronda
http://www.cyberfoto.pl/recenzje-i-testy-uzytkownikow/68044-sigma-17-70-2-8-4-a.htm
1600 ıso floresan ışıkta çektiğin çiçeklerdeki renk ve aydınlık tam benim aradığım gibi. Çiçek ve arazi fotoğraflarında kontrast/brightness ve sharpen uygulaması var mı? Herhangi bir müdahale olmadanki görünümleri nasıl? Benim için önemli olan (Nikon D80 + 18-200VR satın almayı düşünüyorum) makinanın çektiği hali, işlemsiz fotoğraf benim için daha anlamlı; kendi ayarlarımla neyi başardığımı görmek daha önemli, dolayısıyla makinanın gerçek gücü. Mağara çekimlerinde(flaşssız) 1600 ıso aynı başarıyı (performans sözcüğünü beğenmiyorum)gösterir mi?
merson yuklediğim fotograflar orjinal makinadan jpeg modunda cıktıgı gibidir. Sadece bir kçatanesine uygulama yaptım. Uygulaml yaptıgım fotografların altınada yazdım. Sanırım 3 yada 4 fotografta var bu .. 1600 magara cekimlerinde gosterirmi sorusunun cevabını gidip magarada cekerek vermek isterdim ama magara yok burada. Kendi sınıfında iso basarısı en iyi olan makina. Ben bu kadar beklemiyordum.
Bugun RAW cekimleri yaptım bi kaçtane. Picture Project programında jpege cevirdim.
esntantene :400
f:5
iso :200
objektif :18-70
Nikon D80 kutusundan .nef fotoları açan ve .jpg e çeviren Nikon Viewer(ücretsiz), Nikon Capture(ücretli) çıkmıyor mu?
dikiz aynasından sonraki, balkondaki kız çocuğu yani dsc08660001gc3 nolu fotoğrafta ciddi bir problem var..
ben takıntılıyım bu konuda.. küçükken çok kafa üstü düştüm sanırım ondan kaynaklanıyor.. o çocuk ordan düşebilir.. o ipleri sağlam sanıp güvenip oraya dayanırsa oradan aşşağı düşebilir allah korusun.. ya dalga geçtiğimi sanıyorsunuz ama ben o fotoya her baktığımda içimden bişiler köpürüyor cız ediyor kendimi bağırmaktan zor alıkoyuyorum..
ben poşotopta oraya bi demir-korkuluk gibi bişi yapayım..
ha birde kontrast sayfa sayısı 38'e gelmiş sana zahmet bi tekmil veriver... (hay maşşalah ne hızlı topik be yaaaa)
walla ben ilk defa bugun ps ye kurmaya çalıştım. Sadece picture project var. Yani bir kaç cd var ama japoncam olmadıgı icin cozemedim
dediğiniz gibi olabilir. Ben hic cd lerle ilgilenmedim. İlk defa bugun mikonla ilgili bir programı pcye kurdum. Picture Project 1.7 diye.
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
011911 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057206 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091604 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-