Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
toxoplasma.. Öncelikle hosgeldin. Yanıma gelecek ilk d80 li kişi kim olacak cok merak ediyorum dogrusu. Bu thompson lensinide ilk defa duydum 17-135 ile ilgilide hic bir fikrim yok. bilenler vardır. bakalım ..
Kontrast 24-120 vr bence çok güzel bir lens. Ben aslında onu analog makine için almıştım. Vr özelliğini daha önce kullandınmı bilmiyorum, ancak vr nin marifetini daha fotoğrafı çekmeden vizörden bakarken bile hissedebiliyorsun. Titreşimi gerçekten oldukça hissedilir derecede önlüyor. Çektiği fotoğraflar düşük perde hızlarında dahi oldukça net. Ben fotoğrafların netliğini anlayabilmek için tam boyutta bakıyorum, ve vr objektifle çektiklerimde genellikle hatasız bir netlik var, çizgilerde falan kayma olmuyor kolay kolay.
O yüzden d80 alınca vr li bir objektif düşünüyorum, biraz daha inceleyeceğim içime sinerse 18-200 nikon vr olabilir mesela, bir taraftan da sigma 17-70 e takmış durumdayım, geniş açısı 25,5 mm den başladığı için. 24 mm yi çok kullanan birisi olarak 28 mm bile kesmiyor beni çoğu zaman. Geniş açının kendine has efektini arıyorum fotoğraflarda. Bu arada bir iki örnek fotoğraf yüklemeye de çalışırım.
okyanus fiyatı ne kadar 24-120 nin? Benim bütcem 18-200 için su an uygun değil ama vr olmasını isterdim objektfin. Cunku ben acayip titretiyorum makinayı.
Geniş açının tadı cok farklı gercekten. Keşke sigma 10-20 alabilsek. O zaman gel sen gore geniş açıyı.
Dslr de 200 mm üstünde vr kesinlikle şart.Ne biçim diyafram açıklığı var öyle 5.6 6.3. Iso yükselse bile vr olmadar kurtarmaz. MUhakkak vr olmalı.
Aradaki farkı ben 9500 ile s2 de çok açık olarak görüyorum.
kesinlikle oyle pazarbey. Vr nin önemini ben her gecen gun daha iyi alıyorum. cktigim her fotografa makina lcd sinden zoom yapıyorum surekli acaba titretmişmiyim diye.
18-200 veya 24-120 su an ilgi alanımda. Ya neden 24-120 yapmıs ki adamlar. Yapsınlar işte 18-120. illa geniş acıdan mahrum edecekler bizi ya.
Bu arada vr ne kadar etkili. Bu stop mevzusunu ben pek anlamadım ama. Diyelimki gece iki saniye enstanteneli bir cekimi vr ile basarabilirmiyim. O kadar farkedermi. Yada 1 saniye?
imkansız
f-stop'a gelince daha önceden o zoom değerinde titretmeden çekebildiğin fotoyu 4 fstop yavaş ortamlarda bile çekebilirsin.
ama 2 sn değil. süre olarak tam bir rakam vermek doğru olmaz ama 200m'yi geçmedikçe 1/8-1/10sn ile iyi sonuçlar mümkün. rastgele 1/2 snye kadar etkili olabilir (%40-50 oranında).
arama yaparsan bu konu çok tartışıldı. kapsamlı bilgiye ulaşabilirsin.
+
"titreşim" yazıp arama motoruna basarsan, bir yığın bilgiye ulaşabilirsin.
#drtamer' tarafyndan 25.09.2006 22:20:09 tarihinde düzenlendi.
teşekkür ederim drtamer. Bu arada branşınız neydi?
Arama yapmama gerek yok sanırım. mevzuyu sizin anlattgınız özet ile gayet iyi anladım. Peki as-ıs-ver karşılatırması yapıldı surekli. Is ve Vr nin As den daha etkili oldugu soylendi. Ya da ben mi yanlış hatırlıyorum? Oylemiydi gercekten.
bu da aydinlarfotonun d80 fiyatı. henuz stoklarda yok ama bri fikir verir en azından.
BAk ben sana şöyle arlatayım kontoros;
9500 ile 300 mm de 1/500 de çektiğim fotoğraflarda bile titreme oluyor.
Fakat s2 ile 430 mm de 1/150 de çektiğim fotoğraflarda titreme olmuyor. Anladınmı. Bi daha anlatabilirim istersen. Son fotoğrafını görünce belki kafan almaz diye diyorumda.
anladım azarbey. Azdın sen yine
Son fotografım derken galerideki son fotografım mı. Sanatıma laf soyleme lutfen. Evet pazarbey gayet iyi anladım. Acıklaman icin teşekkür ederim. Vr iyi bisey o zaman
Birde arkadaşlar ben bu raw hadisesini tam olarak cozmeye calısırken şu linkteki color reproduction olayını anlamadım tam. Ne demek şimdi bu. adobenin raw yazılımında neden bu kadar aşırı renk soluklugu oluyor. Ordaki karsılaştırmaya bakıp fikirlerinizi almak isterim.
KBB
IS-VR'nin AS'den tekin ve avantajlı olduğuna dair kapsamlı bir yazıyı dada yazmıştı.
IS-VR daha fazla (1-2 f-stop) daha etkin deniyor.
Yine lensteki sistemlerde sistemin alınan kareyi dondurduğu, AS'de ise kadrajın donmadığından bahsediliyordu.
Ben VR-IS kullanmadım, ama AS'nin mükemmel bir şey olduğunu söyleyebilirim.
Bu yüzden Adnanın da söylediği gibi kaybedilen fotoların çoğu hareket netsizliğinden (motion blur) oluyor.
Nikon-Canon sahiplerinin VR-IS alması, alamayanların da Sony Pentax'a bakmasını şiddetle öneririm.
Ancak VR lenslerin de hızlı olanları daha makbul. Kapalı salonlarda spor çekmek gibi durumlarda ISO'yu artırmak ve geniş açıklıklar (apertürler) hareketi dondurabilirken, F değeri yüksek olan VR lens sadece titreşimi engeller ama sportif hareketleri donduramaz.
Ama o lensler de çok pahalı. Yine burada Sony ve Pentax2ın avantajı çıkıyor 70-200 2,8 sigma ile kendinden 3-4 kat pahalı 2,8 VR veya IS nikon veya canon lensin yapabildiğini yapabiliyor. vs...
Tamer
#drtamer' tarafyndan 25.09.2006 22:42:45 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
011911 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057406 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091704 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-