fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Netfotoclub - İzmir Toplantıları

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 6 Kasım 2009, 22:25 - İp: 188.***.**3.131
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili Ferda, İnanmak başarmanın yarısıdır.. Çok klasik bir söz ama çok severim bu sözü.. Biz bu club'ı kurmaya kalktığımızda 4 kişiydik.. Şimdi 20 li sayılara geçtik.. Sağolsunlar Gündüz abi ve Fikret Bey ciddi çabaları oldu ve hala oluyor... Herşey asılnda istemekle başlar.. Sonra bi bakmışsınız zirvedesiniz.. Sonra başka zirvelere doğru yol alma vakti gelir bu işler böledir

Fotoğrafda yapamıyorum yapamıcam gelgitleri çok yaşanır.. Arada soğursunuz da.. Ama için rengi sihirli fotoğraflar elde etmeye başladığınızda olay tamamen değişir.. Artık bambaşka bir atmosferi solumaya başlamışsınızdır.. Bu seviyeye kadar biraz sabretmek gerekiyor... Takım olmak; katlanmak paylaşmak demektir.. Benim açımdan bir sorun yok yani






#puskas' tarafından 10.12.2009 17:13:46 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Aralık 2009, 17:03 - İp: 78.***.**8.156
christ
christ (üye)
İzmir / Amatör

Dün benim içinde gercekten güzel ve biraz da heyacanlı bir gündü.Dünkü bluşmadaki tüm katılımcılara ve yaptıkları eleştirilere tesekkür ederim.Bu eleştiriler sayesinde hatalarımı daha iyi görüyor ve yeni birşeylerde ögreniyorum umarım sunumumu beyenmişinizdir,sizlerle paylaşmak benim içinde zevk vericiydi tekrar tesekkür ederim.Bu ardada ben urla dicektim ama sanırsam herkez Sıgacık diyor ben de o dogrultuda olabilirim.

 

Tarih: 10 Aralık 2009, 20:27 - İp: 78.***.**6.46
chase
chase (üye)
İzmir / Meraklı

Öncelikle dün akşamki sunum oldukça etkileyiciydi benim için. Teknik anlamda fotoğraflarda eksikler bulunsa da, iç mekanda çekilen sıradışı ve cesur fotoğrafları beğendiğimi belirtmek isterim.

Ben de oyumu Sığacık'tan yana kullanıyorum.

Bu arada mekan çok daha sıcak ve kaliteliydi...Mekan sahibinin de üyemiz olacağı düşünülürse, ilerleyen haftalar daha bir şen, hümaşa, galeyan dolu olur diye düşünüyorum

 

Tarih: 10 Aralık 2009, 22:08 - İp: 78.***.**6.35
fotosafaripro
fotosafaripro (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

Bu gün bir çekimim vardı ve siteye hiç giremedim. Gençler çoşmuş/kopmuş...işte özlenen tablo.
Bu arada...Lilian Petkopulu bay değil. Nazik, akıllı ve son derece hırslı bir bayan.
Pazar günü için ( Yarın ) Seferihisar belediye başkanı Tunç Soyer ile görüşeceğim. '' Seferihisar Mandalina Şenlikleri '' pazar günü yapılacak...fakat, hava durumuna göre ertelenme durumu var.
Olayı çok yakından takip ediyorum...İz üzerindeyim, merak etmeyin.
Sizler, ciddi anlamda fotoğrafa başlangıç yapacaksınız. Asıl etkinliklerimiz, zorlu doğa şartlarındaki gezilerimiz ve gerçek fotoğraf serüvenimiz....sizler birşeyler üretmeye başladığınız zaman gerçekleşecek.
Şu anda, fotoğraf bilgileri, ekipman bilgileri ve fotoğrafçılık eğitimi yanında zorlu/ağır geziler veya gerçek fotomacera yaşamanızı istemiyorum. Makinelerimize hakim olduktan ve tüm ekip olarak kaynaştıktan sonra fotoğrafçılığın gerçek tadına varacağız.
Ben tüm bölgelerin yöresel etkinliklerini, festival ve spor etkinliklerini ve hatta...dış ülkelerden gelen tüm grupları/toplulukları çok yakından takip ediyorum. Buralardan çok döküman elde edecek ve bu sayede çok seyahat edeceğiz.
Ayrıca...diğer illerin pro fotoğraf kulüpleri ile müşterek turlar yapacak ve müşterek ( Karma ) sergiler açacağız. Yani...hem ev sahipliği yapacak, hem de deplasmana gideceğiz.
Sizler bir an önce fotoğrafı içinize sindirmeye ve haz almaya çalışın. Öğrenin...öğrendikçe kabınıza sığmayacak ve bir an bile pop.....üstüne oturamayacaksınız.
Benimle çalışanların tek ortak yanları devamlı aktif olmaları, her zaman farklı macera peşinde koşmaları ve daima yeni üretim yaptıkları için fotoğraftan bıkmamalarıdır.
Sadece biraz sabır. Kulüpte kişilerin dengesini sağlayana, bir çekirdek kadro oluşana kadar sabır. Bu çekirdek kadro da ümid ediyorum ki...dün akşam toplantı kadromozun hiç fire vermeden...sağlam işlere imza atmasıyla sağlanacak ve daim olacak.
Bu arada, yavaş yavaş yapmamız gereken işlere de yönelmemiz ve sizler hazır forum korkunuzu üzerinizden atmışken...bu işleri de yazışarak halletmemiz gerekiyor.
Geçen toplantıda ve dün akşam da konuştuğumuz gibi, bir geçici '' Seçici Kurul '' a ihtiyacımız var. Bu seçici kurul, çalışma programımıza uygun olarak değerlendirmeler yapacak ve yavaş yavaş ortaya çıkan eserleri puanlayacak.
Netfoto sergilerimiz, diğer iller ile katılacağımız müşterek sergilerimiz vs. vs. için katılımcıları ve katılımcıların fotoğraflarının seçecek. Yani, vitrinimizi onlar tayin edecek.
Bu seçici kurul ilk etabta geçici olarak görev yapacak ve daha sonra en iyi fotoğraf okuyanlardan, en aktif ve sosyal yanı güçlü olanlardan kalıcı olması şartı ile tekrar seçilecek.
Seçilen ( kalıcı ) seçici kurul...6 ay değişmeden kalacak ve sonra diğer arkadaşlar göreve davet edilerek ve bu şekilde tüm kulüp üyeleri bu ve buna benzer görevler üstlenerek....Netfoto ailesine ve İzmir fotoğrafçılığına hizmet edecek.
Hiç kimse '' Ben fotoğraf okuyabilirmiyim? veya Başarabilirmiyim '' gibi güvensiz soruları kendisine sormayacak......çünkü her üye mükemmel fotoğraf okuyucusu olacak.
Okuyamayanların ayıbı kendilerinin değil....benim olacak.
Şimdi ;
İçimizde daha önceden fotoğraf ile tanışmış ve çalışmalar yapmış arkadaşlarımız gönüllü olarak ortaya çıkarlarsa ve isimlerini buradan yazarlar ve ilk görev talibi olurlarsa.....Netfoto'ya, kendilerine ve yeni başlayacak arkadaşlarına iyilik/hizmet etmiş olacaklar.
Bu arkadaşlar arasından ilk seçici kurulu Fikret bey, ben ve sevgili Onur ( puskas ) seçmiş ve fotoğraf için start vermiş olacağız. Sırası ile her dönem görev yapacak seçici kurul üyeleri ile diğer zamanlarda da bir araya gelerek ayrıca seçici kurul/jüri üyeliği çalışmaları yapacağız.
- Nick
- Ad ve Soyad
- Meslek
- İkamet ettiği semt
İlk olarak görev alacak ve bizlere yardımcı olacak arkadaşlarımız lütfen bu sıralamaya göre yazsınlar.
Fotoğraf turumuzdan sonraki çarşamba toplantımızda tüm çekilen fotoğrafların eleştirmesini ve puanlama şekillerini konuşacak ve seçici kurul 1.grubu hazır hale getirmiş olacağız.
Ayrıca...bizler bir fotoğraf grubuyuz ve daha ötesinde Netfotoclub-İzmir üyeleriyiz. Hiç yazmayan, paylaşmayan, sormayan, bildirmeyen, çekimser kalan arkadaşlarımızın da bu sanal toplantı salonumuza gelmelerinde, bir sağlam grup havası yaratılması ve gerçek anlamda başarının yakalanabilmesi için sık sık yazmamızda fayda var diyorum.
Evet.....birinci ( geçici ) seçici kurulda görev almak isteyen fotoğrafçı dostlarımız ??????

 

Tarih: 10 Aralık 2009, 23:36 - İp: 195.***.**7.49
f.baykal
f.baykal (üye)
İzmir / Meraklı

Pazar günü için bir karara varılamadı mı halen? Gidiyor muyuz? Gitmiyor muyuz? Gidiyorsak nereye gidiyoruz? Nasıl gidiyoruz? Kaçta gidiyoruz?

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 15:24 - İp: 81.***.**9.140
fotosafaripro
fotosafaripro (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer mailime anında cevap yazdı ve tüm ekibimizi Mandalina Şenliklerine bekliyor. Ayrıca ( Projelerimden bahsettiğim için ) projelerin heyecenını yaşadığını ve kulüp ile tanışmanın sabırsızlığını dile getiriyor.
Bu sizler için hem fotoğrafta bolca konu, hemde ileriye dönük olarak fotoğraf projelerinin içinde olabileceğiniz anlamına geliyor.
Bir önceki yazımda da ifade etmiştim. Yerinde oturamayan ve daima üreten...enteresan belgesel ve projelere imza atan bir ekip/kulüp olacağız.
Şimdi..............arzu ederseniz, yol haritamızı buna göre çizebiliriz.
Başkan Tunç Soyer'in davet mailini sizlere tek tek yönlendirecek veya toplantıda görüşlerinize sunacağım.
Festival ( Mandalina Şenlikleri ) programını www.seferihisar.bel.tr adresinden takip edebilirsiniz.

#fotosafaripro' tarafından 11.12.2009 15:37:57 tarihinde düzenlendi.
Çalışmalarımızı ( fotoğraflarımızı ) Seferihisar Belediyesi resmi web sitesinde de görebileceksiniz.

#fotosafaripro' tarafından 11.12.2009 15:40:09 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 15:35 - İp: 195.***.**7.49
fotosafaripro
fotosafaripro (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

Benim önerim ;
- Pazar sabahı saat 8.00 de Üçküyular Seferihisar minübüs durağında buluşmak,
- Seferihisar meydanı Sadık beyin kahvesinde grup olarak kahvaltı etmek,
- Kahvaltı sırasında fotoğrafa giriş yapmak ve festival stratejisi belirlemek,
- Başkan Tunç Soyer ile tanışma seramonisini gerçekleştirmek,
- Şenliklerde günahı/sevabı ile bolca fotoğraf çekmek,
- Ve.....henüz yeni fotoğrafçılar olduğumuz için hareketli bir günün getirdiklerini izlemiş olmak.
Tabii ki çarşamba toplantımızda da, eksik yanlarımızı masaya yatırmak, bu gibi projelere daha hazır duruma gelebilmenin çalışmalarını yapmak ve yava yavaş sağlam/sıkı fotoğrafçılar olmanın çalışmalarını hızlandırmak.
------------------------------------------------------------------------
Seferihisar meydan kahvesinin yanında mandıra var va keçi peyniri nefis.
Bir arka sokakta köy fırını var ve otlu boyozları nefis.
Sadık beyin kahvesinde ballı süt var ve nefis.
Çay çok güzel ve yanındaki fırında ( Neriman'ın ekmeği ) süper.
------------------------------------------------------------------------
Zaman kalırsa....Seferihisar hayvanları koruma derneği başkanı Fevziye Kanat ile bir görüşme yapabilir ve bir başka gün için '' Barınaklarda yaşam '' adlı belgesel hazırlayarak.....bakıma muhtaç, sahiplendirilmeyi bekleyen köpekler için çalışma randevusu alabiliriz.
Buradan çıkaracağımız fotoğrafları poster WALL PAPER yaparak kermeste satmalarını ve küçük yaramaz dostlara mama alınmasını sağlayabiliriz.
Tabii ki sizlerin fotoğrafı öğrenmenizle doğru orantılı olarak ben projeleri daha zor ve zevkli bir duruma getireceğim.
Konularımız ve parkurlarımız zorlaşacak ve ortaya daha ciddi eserler çıkacak.
Sizleri yerinizde oturtmayacağım ve çevreye vereceğim rahatsızlıktan dolayı şimdiden özür dilerim.

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 16:03 - İp: 195.***.**7.49
apsaras
apsaras (üye)
İzmir / Amatör

Gündüz Bey, harika bir program yapmışsınız... Çoook çook teşekkürler.
Acayip heyecanlandım, sabırsızlıkla pazar gününü bekliyorum valla

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 16:56 - İp: 78.***.**6.66
akrep035
akrep035 (üye)
İzmir / Amatör

Hocam Program süper bunun üzerine daha fazla bir şey söylenmez Heyecanla pazarı bekliyoruz

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 17:18 - İp: 78.***.**2.205
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Gündüz Abi program harika.. Şimdiden sabırsızlandım walla dışarı çıkıp fotoğraf çekesim geldi Bu arada meteroloji yağmurlu diyor.. inş. günümüzü berbat etmez

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 17:33 - İp: 78.***.**5.139