fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Yeni Üst Band...

Kurdeleyi kestik ve jüri üyelerinin oylarıyla ilk üst band seçimini yaptık.

Muhtemelen ilk olması sebebiyle katılım 20 seçici üyeye rağmen biraz düşüktü. Önümüzdeki günlerde katılımında artmasıyla sitenin rengini daha iyi yansıtacağını düşünüyorum.

Kural olarak şimdilik sadece en az 2 kişiden oy almış fotoğrafların puan ortalamaları dikkate alındı. İlk seçimde, uzunca bir süredir üst bandta yer alamayan siyah-beyaz fotoğrafların 2 fotoğrafla birden temsil edilmesi bence seçim döneminin ilginç noktalarından biri. (Cumhurbaşkanlığı seçimi yorumu gibi oldu... , neyse siyaset karıştırmayalım... )

Katılımlarından dolayı jürideki arkadaşlara teşekkür ederim.

Tarih: 15 Ağustos 2007, 10:46 - İp: 88.***.**4.52
morcadi
morcadi (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili arkadaslarim selamlar...

Yazmayim dedim bir seyler ama neyse... Arkadaslar puanlama-oylama yetileri tamamen kimlerde var bilemiyorum... Bazi seyler yonetimin bile UMRUNDA DEGILKEN,YERSIZ TARTISMALARA POLEMIKLERE girmeyin bosu bosuna...Kendinizi harap etmeyin. Puanlama yetilerinin zaten tamamen fotograftan anlayan,bir seylere EMEK VEREN kisilerde OLMASI GEREKIYOR. Onune gelen herkese bu gorev de verilmemeli AYRICA.Sizler,kaliteli emek iceren insanlara bir seyler gosterebilen fotograflar cekin...SOnra ister yayinlayin,ister yayinlamayin...Ust bantta kim var kim yok,kim secilmis neden secilmis BUNLARIN KAVGALARINA TARTISMALARINA girmeyin...Bu sekilde KENDINIZI ASLA GELISTIREMEZSINIZ... DISARDA bir HAYAT AKIP gidiyor,siz o hayatta gecen dakikalari dondurun bir seyler yapin... Icimden gecenlerdi,aktarmak istedim...

Sevgiler,
MOR CADI...

 

Tarih: 1 Ekim 2007, 16:42 - İp: 85.***.**2.73
nctenk
nctenk (üye)
İstanbul / Amatör

Bende bu sistemi adil bulmuyorum ve affımı istiyorum bende artık fotograf puanlamayacağim,ilk hafta bu sistem iyi gitti
kimin puan aldığı meçhuldu,şimdi alınan puanları gösteren link var.İsteyen en başta giden fotoyu aşağı çekebiliyor.Bu linkin kaldırılmasını önermiştim.Ama dikkate alınmadı.
İlk haftalar genç arkadaşlar üst bantta oluyodu,kimse kimsenin puanını blmiyodu,şimdi bu şansları yok.Bu linke bakılıyor ve puanlar ona göre veriliyor.
Seçicilere kolaylıklar.

 

Tarih: 1 Ekim 2007, 20:09 - İp: 85.***.**4.120
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

Nerde o link? ben kacirmisim onu? merak ettim. Eger oyle bisey varsa nctenk i cok hakli buluyorum.
Oyle birsey oldugunu bilseydim bende bosuna yorulmazdim.
Anlasildi simdi bazilarinin neden sitem ettigimde tepki gosterdigi
linki verirseniz sevinirim

 

Tarih: 1 Ekim 2007, 20:19 - İp: 192.***.**9.70
bila
bila (üye)
Ankara / Meraklı

Link aşağıdadır.

http://galeri.netfotograf.com/index1.asp

 

Tarih: 1 Ekim 2007, 20:46 - İp: 85.***.**2.68
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

Tesekkurler bila
bunu gercekten bilmiyordum Hic adil olmamis tabii ki.

benimde puan vememim bi anlami kalmamis o zaman.
birileri daima gorup dusurecektir puani.

 

Tarih: 1 Ekim 2007, 21:05 - İp: 192.***.**9.70
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Sabahtan beri yazıyorum yazıyorum siliyorum, site sahibi şapkasını taşımak ne zormuş! ama kısmen de olsa eteğimdeki taşları benim de dökmem hakkım herhalde...

Son günlerde televizyonda çıkan bi şarkı var. Grubu ve şarkıyı çok beğenmesemde 2 oğlumun müziğe uyup tepinmeleri ister-istemez benide kulak misafiri yapıyor. Şarkının nakaratı galiba şöyle:

"yaranamadım yavrum yaranamadım,
ne yaptıysam sana yaranamadım...
kaldırdım göbeğimi... hoppaaaaa..."

Üst bandı ben seçiyordum... "üst bölümdeki fotoğraflar neye göre seçiliyor?", "site sahibi olmak sana bu hakkı veriyor mu?", "sürekli aynı kişiler?" düşündüm... haklılık payları var... "iyi o zaman siz seçin" dedim... Bir süre bu sistem işledi, sonra "olmuyor kardeşim al gülüm ver gülüm oluyor", "bu önerilen kişi konsepte uygun değil", "bu kadar iğrenç bir üst şerit görmedim", "hoppaaaaaa.... (şarkıdan alıntı)" "olmaz kardeşim sitede bi kurul olsun, kurul üyelerinin fotografik gözü olsun onlar oylasın öyle seçilsin, böyle bir kurula güvenimiz sonsuz!?" hımm evet olsun bakalım... Sistemi hazırladım, diğer başlıkta önerilen isimlerin büyük çoğunluğunun yanına sürekli muhalif üyeleri de ekledim ne hikmetse bu sisteme en az bu muhalif üyeler katıldı... (burada şarkının nakaratı var.) Bir süre sonra aynı sesler yükseldi.. "hep aynı kişiler çıkıyor", "NG yarışmasına da geçen sene giden kişi gidiyor, bu kadar az kişi miyiz. (bunun bizim siteyle ilgisi yok galiba ya neyse!)", "üst şerit p.be değişiyor (hayır! bir aksilik olmazsa ç.ba değişiyor.) p.be eklenen fotoğrafın üst şeritte ne işi var. (ç.ba üst şerite seçilen fotoğraf sistemden silindiği için o esnada puan olarak en yukardaki yerine geçti.)", "ben bu fotoğrafa 10 verdim neden yukarda değil. (iyide senden başka 19 kişi daha var)", şeffaf olacaz ya puanlarda görülsün istedik... al sana şeffaflık... "yönetim... yönetim... benim fotoğrafım sabah 95 puandaydı neden şimdi 86 puanda puanlarla oynuyor musunuz... kızarım... küserim... bozarım... (hayır kardeşim senin fotoğrafın 1 kişiden 100 almış bir kişiden de 90 sonra 1 kişide 70 verince ortalama 86 ya düşmüş... 18 kişinin ortalaması olsa 1 kişinin oyu fotoğraf üstünde çok etkili olmaz ama 2-3 kişi olunca elden başka çare gelmiyor)", "üst şeriti sabah 8:50 de neden değiştirmiyorsunuz, o esnada benim fotoğrafım ilk 5 deydi, sonra ilk 5 değişti..." yok yok burayada o iğrenç şarkının nakaratından bi tane daha gider...

Her şeye rağmen en mantıklı sistem bu oylamalı sistem... Cesaretli... Portfolyosunda diğer üyelerin sorgulayamayacağı kalitede fotoğraflar olan... En önemlisi günde eklenen yaklaşık 250 fotoğrafın en az yarısına bir şekilde oy verme zamanı olabilecek... Puan olarak yukarda olan fotoğrafları alaşağı etmeyecek karakterde... özgür iradesiyle oylamaya katkıda bulunabilecek yeni juri üyelerine ihtiyaç hasıl olmuştur. İlgililerin isimlerini bu başlık altında yazmaları rica olunur.

Saygılarımla

 

Tarih: 2 Ekim 2007, 13:24 - İp: 88.***.**2.83
zafertekin
zafertekin (üye)
Ankara / Amatör

Merhabalar,yine şarkının nakaratını hazırla o zaman Fikret bey, puan yerine oylama hakkı ver kimse kimsenin fotoğrafını indirmez o zaman en çok oyu alan bantta olur
selamlar
haber bölümü içinde teşekkürler.

 

Tarih: 2 Ekim 2007, 13:37 - İp: 85.***.**1.4
mydemir09
mydemir09 (üye)
Aydın / Meraklı

Fikret Abi,

Sen bizden de dertlisin

Tabii bizimki üstbanda çıkmak derdi değil..Cidden hep aynı kişileri görmekten...

Neyse umarım bir çözüm bulunur...:

 

Tarih: 2 Ekim 2007, 18:01 - İp: 88.***.**7.138
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

şimdi anlamadıgım bir konu var..
ilk once editor atanması meselesi geldi destekledim ve guzel bir olay oldugunu soyledim,ama kişisel yakınlıkların sorun yaratacagını al gülüm ver gülüm olacagını soyledim,

ozaman bana neden oyle birşey olsun nıye kotumser bakıyorsun,nıye bu sekilde yaklasıyorsun dendi..en buyuk destekciside ben olmama ragmen eksilerini gosterince bana komplo uretme dendi ama sistem coktu,,catır catır yıkıldı.

suanki sisteme gecildi ben yine cekincelerimi belirttim ama yıne aynı cevapları aldım..
ben bu tıp kişisel hareketlerin olabilecegini cok onceden yazdıgımda "neden oyle birşey olsunki?dostluk kardeşlik" denilmesine ragmen şimdi neden isteyen ustte giden fotografı asagı cekebiliyor deniliyor??
neden birisi ozellikle o puanlama sayfasını acıp haaa bu herife ben gıcıgım bak iyi puan almıs dur sunun ekmegine kan dograyayım desin..
o linkten kac kişinin haberi var,ben mesela kullanmadım hiç..
ama aylardır orda olmasına ragmen şimdi goze batıyor e tabi sorun olusturur deniyor,millet birbirinin kuyusunu kazıyordu madem ben dedigimde neden bu sekilde cevaplar aldım..
hani nerede eski iyimserlik?
demekki gercekten kotu nıyetli insanlar var aramızda bu 20 kişi içinde???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
birini itham edebilirmiyiz acaba?bu buna gıcıktır fotografı ındırmıstır dıye???
oyle ya fotografık gorusune guvenilen 20 kişi vardı ortada,ve haftalardır oyle bir link vardı..
--
kaldıkı ılk gunden hep benzer uyelerin ust banta cıkabilecegi cekincesini fikret beyde belirtmişti,ama işte dusunmeden anlık heyecanla atılan adımlar sonunda bacaktan edebiliyor demekki..
-----------------------------------
e şimdide soyle bişey diyeyım ozaman,benım fotografımda 85te kalmıs bır yuz alsam uste cıkacagım dıye zarf gonderip oy almaya caısanlarda vardır belki???
yada ekledigi fotografı msn iletisine link atan,yenı fotografımı gordunmu dıye mesaj atan,laf arası benim bir fotografım var o bile bundan iyi diyen birileride vardır belki..

bunun adına dostluk dıyende vardır degilmi???
-----------------------------
oylama yapılsın evet cok oy alan secilsin,bu sayede puan dusurmek imkansız olur,dahada saglıklı geliyor acıkcası banada ama kotu niyet varsa eger hersekilde onlenebilir bir fotografın uste cıkması..
ustte giden bir fotografa 60 verip dusurmezsinizde baskalarına oy verir ya su adamın bu fotosunu gordunuzmu ne guzel cekmiş ilgide gormemiş diye mesajlarla oy verdirtir,istediginiz fotonun onunu kesersiniz...
-------------------------------------

sistem degişecekse komple degişir,bir kişinin puanının bir fotografı ustten etmesi isteniyorsa bir kişinin ortalamadaki degeri azaltılır yanı secici sayısı artırılır..
20 kişinin hepsi puanlama yapmazken (bir iki aydır duzenli olarak giremedigim için bnde yapamıyorum) hatta 5 6 yı gecmezken bu sayı ,sayıyı 50 60 70 yapıncada 20 kişi oldugundakinden fazla puanlama olmayacaktır diye dusunuyorum...
ozaman oy sistemine gecip bunu siteye yaymak gerekir..
neyse cok kurcalamak istemiyorum..
aylardır burada hiçbir menfaatte gozetmeksizin yazı yazıyorum,gordumki kimseyı memnun edemiyorsunuz..site için ugrastıgınız neysede arada hakaret işitiyor,kucuk dusuruluyor birde ustune kotu adam oluyorsunuz...
-----
bu sitenin onceligi fotograf olmadıgı surece burdan fotograf adına iyi seyler beklemeyın..
kimin daha cok tanıdıgının oldugu eger yorum daha dogrusu alkıs sayısını etkiliyorsa orada fotografık kaliteden yada kaliteli fotografcıdan sozedilemez..bu yonjada vb arkadaslık sitelerinde kimin daha cok friendi var yarısından baska birşeyde ifade etmez..

hal boyleyken, yukarı cıkanların benzer isimler olmasında garipsenecek yada hayret edilecek bişey yok..tabiki fotograf kalitesini aldıgı alkısa baglayanların oldugu bir yerde gercek kalite tasıyan fotograflar uste cıkacak..omerk neden kustu,ben neden ust banta cıkmak istemedigimi belirttim..
sanıyormusunuzki oylama sistemine gecilse yine benzer isimler cıkm

 

Tarih: 2 Ekim 2007, 19:09 - İp: 88.***.**0.181
baharbahar
baharbahar (üye)
Konya / Amatör

 

Tarih: 2 Ekim 2007, 23:16 - İp: 88.***.**4.8