gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

Günde Bır Fotograf.

dikkat ediliyorsaniz, artik günde 270 fotograf geliyor sitemize. yorum yapmayi birakip sadece bakmaya kalksam en az 100 dakika gerikiyor tüm fotograflari bakmak icin. bence artik günde sadece bir fotograf yayinlama hakki geldide geciyor.

Tarih: 8 Haziran 2007, 04:38 - İp: 213.***.**6.136
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

merhaba cagdas, benim bu topigi acmamda ki tek sebeb cok yogun ve kalitesiz yüzlerce fotografin minumuma inmesi icindir. eger günde 1 degil 2 günde 1 fotografta yayinlansa yorumlarda fazlada bir degisiklik olacagini zannetmiyorum. bugün tam 7 saat galeride takildim ve yapilan yorumlara tektek baktim. yayinlanan fotograflardan kaliteli olanlar cok yorum aldilar ve diger orta karar fotograflarsa 2 veya 3 yorumda kaldilar. yorumlamalar bittikten sonra beni encok sevindiren sey eski yayinlanmis bir cok fotograf tekrardan bakilip yorumlar almasiydi. simdi belki söyle düsünülebilinir, ne var bunda yorum aldissa almis ne olacak gibi, son zamanlarda asiri bir sekilde fotograf hirsizligi aldi basini gidiyor, üst bant calinti bandina dönmüs durumda ve kimse kimseyenin galerisini takip etmiyor. kadinin biri galerisinin tamamini calintilarla doldurdugu halde anlasilamiyor. bunda cok yogun fotograf fazlaliginin etkisi bence tartisilmaz. benim ki sadece bir öneri idi ve daha öncede bir cok arkadas tarafinda forumlarda belirtilmisti. ben iki fotografa bir iki aya kadar normal ölcü diye bakiyordum fakat son zamanlar o kadar cok fotograf gelmeye basladi ki cok sevdigim halde takip edemez oldum. benim en sevdigim sey ilk fotograf yayinlayan arkadaslara hosgeldim yorumu yapmakti idi ama artik bunada imkan kalmadi. bu öneri suan uygulama safhasindadir ve eger etki göstermez ise cözümü kolaydir. bence bekleyip görme zamanidir. kal saglicakla

#gencmenn' tarafından 11.06.2007 03:19:25 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Haziran 2007, 03:18 - İp: 83.***.**5.209
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Gaijin ve Buffalo;

Sevgili dostlarım, sizin bakış açınız daha çok foto sayısından ziyade, kaliteli foto eklenmesi.. Sizi anlıyorum ve aynı kanaatteyim!

Ama şu anda "DANK" diye bir anda kaliteyi arttırmanın mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. Nasıl ki ekonomi bile reformlarla adım adım kalkınıyorsa, bu da bir adımdır. Tabi ki yeterli değil..
Daha yapılması gereken şeyler var mutlaka..
Ama kimse bireysel sorumluluktan söz etmesin! Yani kaliteyi, foto yükleyen üyelerin "seçici" olmasını bekleyerek aramayın arkadaşlar! Adam çünkü bilemiyor kaliteyi ne yapsın? Onun gözünde fotosu güzeldir!

İş fotoları onaylayan editör arkadaşlarımızda bitiyor.
Ama onlar da tahminim galiba "ekonomik" sebeplerden dolayı çok seçici olamıyor.
Çünkü ne kadar aktif üye olursa bu çark döner!
Ne kadar foto onaydan geçerse, o kadar üye aktif kalır.
Ve ne kadar aktiflik yoğun olursa, site o kadar reklam alır.


KISACA:

Şu anda foto kalite "ZANK" diye artmaz! Günde 1 fotoya düşmek sadece bir adımdır ve olumlu bir adımdır.
Diğer reformlar da inşallah zamanla, sindire sindire gelir.


Vay be! Ne güzel anlattım yaw!!

 

Tarih: 11 Haziran 2007, 05:22 - İp: 88.***.**1.66
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

SEvgili gaijin öncelikle hakkımdaki güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim..Ve ne mutlu bana ki 1,5 yıllık üyeliğimde beni anlayan 3-5 kişiden biri de sizler oldunuz..Teşekkür ediyorum.

Ve aslında söylediklerin az çok hepimizin iççinden geçenler..Yani üşengeçlikten olsun yazıya dökemediğimiz şey..

Elbetteki foto ekleme sayısının düşürülmesiyle zank diye kalite tepeye çıkmaz.Elbetteki kaşın güzel, gözün güzel ile kalite artmaz.Ama az fotograf eklenmesi hem kalabalığı engeller, kaliteli fotoğrafların arada kaybolmasına sebep olmaz hem de boş yığınlar oluşturmamasını sağlar..

Neyse öğreneceğiz inşallah..Yorum yapmasını da yorum yaptım yorum isterim dememesini de, iyi fotograf çekmesini de, iyi fotograf çekilmesi için yolu yordamı da inşallah öğreneceğiz..

 

Tarih: 11 Haziran 2007, 11:14 - İp: 88.***.**0.106
immune
immune (üye)
Manisa / Amatör

Az fotoğraf ama kaliteli fotoğraf. Gencer'in bu önerisi son derece doğru. eminim hiç birimizin gün içerisinde yayımlanan fotoğrafların tümünü izleyecek kadar zamanı yoktur. Belki puanlama sistemi daha iyi olabilir diyorum ama sitede ne yazık ki fotoğraftan çok fotoğrafı çekenlere yorum yazılıyor.

 

Tarih: 11 Haziran 2007, 18:53 - İp: 88.***.**8.89
ozan06
ozan06 (üye)
Ankara / Amatör

1-Sisteme yüklenememiş
2-Pozlama şekline göre hatalı yüklenmiş fotoğraf. (yatay/dik)
3-Hatıra, aile albümü niteliğindeki fotoğraf.
4-Fotoğraf ve fotoğraf başlığı olarak kişisel nitelik taşıyan fotoğraf. (ben, kedim, kızım, aşkım, mahallemizdeki park, vb.)
6-Fotoğraf başlığı olarak anlamsız ifadeler. (deneme, öylesine, başlık-maşlık yok, ..., ???, !!!, vb.)
7-Çekim tekniği olarak zayıf fotoğraf. (rastgele-özensiz)
8-Aynı fotoğrafın birden fazla yüklenmesi. (aynı fotoğrafların hepsi silinir.)
9-Birbirine benzer fotoğraflar.
10-Üzerinde tarih-saat yazan fotoğraf.
11-Dini ve siyasi öğe taşıyan, polemik yaratacak fotoğraf.

sevgili Panctom;

yazımda, "kurallar da belirtilmiş... kurallara uygun olarak gönderilen fotoğraflar onaylanmaz ise paylaşım nasıl olacak? " demekten kastım, sitenin belirlemiş olduğu yukarıdaki 11 maddeden ibaret kurallardı. Bunları hepimiz biliyoruz.

onaylanmayan fotoğrafım, tele ile çektiğim bir güvercin fotoğraydı. bir parkta, çimlerin üstünde dolaşan bir çift güvercin çimlerin değişik yeşil tonları üzerinde güzel bir fon olur düşüncesiyle yaklaşık 20 dk. uğraşı sonucunda 40 kare poz çektim. çekimde, maakinenin ortama göre verdiği normal pozlama değerlerini kullandım. bunların arasından seçim yaparak bir tanesini yükledim.

şimdi bu fotoğrafı yukarıdaki kurallardan hangisi ile yargılayıp onaylamayacağız?

tele çekimden kaynaklanan bir netlik kaybı olabilir.. ama kimileri için bu netlik yeterli olabilir. kadraj, kompozisyon, tonlama..v.s.. bunlar çekenin tercihine göre değişen ve üyelerin eleştirmesi gereken asıl konular olup, bu sitenin de amacı bu değil mi?

sevgili editörler bu yetkileri kendinde görüp fotoğrafı onaylamıyorlarsa üyelere ne gerek var.?

sen de, bilerek veya bilmeyerek bunun cevabını vermişsin zaten. "Mutlaka ya fotoğraf beğenilmemiştir, ya teknik yönden yeterli bulunmamıştır ya da diğer vasıflara aykırı bir yönü vardır... " diyerek, fotoğrafın editörce beğenilip beğenilmemesinin de sanki bir kuralmış gibi kabullenmişsin. fakat bu konuda editör subjektif değil, objektif olmalıdır. onun değerlendireceği konular, yukarıdaki 11 maddede belirtilen kurallar ile sınırlı olmalıdır.

selam ve sevgilerimle....


---------------------------------------------------------

sevgili garjin;

bu sitenin gelişmesinin kaliteli/kalitesiz fotoğraflarla bir ilgisi yoktur. kalite nisbi bir kavramdır ve yaşayarak/deneyerek öğrenilir. nasıl ki uzun süre analog bir makine kullandıktan sonra biri kompakt, diğeri SLR makine alan iki kişinin "kaliteye terfi ettim" demeleri gibi... evet , ikisi de kaliteye terfi etmiştir ama, aralarında bir kalite farkı vardır. yaşadıkları deneyimler onlara, kaliteyi farklı algılamalarına neden olmuştur.

yukarıda da belirttiğim gibi, editörlerin görevi kaliteyi denetlemek değil, sitenin belirttiği 11 kuralda açıklanan hususların denetlemekle ilgili olmalıdır. fotoğrafın kalitesini üyeler, yaptıkları yorumlarla belirleyecektir. çin atasözünün dediği gibi "yoksula balık vermektense, balık tutmayı öğretin"... sitenin ustaları yaptıkları yorumlarla bizim gibi amatörlere balık tutmayı öğretecekler..editörler de balık vermekten kurtulacaklar..

selam ve sevgilerimle..

 

Tarih: 12 Haziran 2007, 00:27 - İp: 88.***.**8.186
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

OZAN06;

Şu konuda kesinlikle katılıyorum sana arkadaşım:

Fotoğrafı reddilen üye, neden reddedildiğini bilmelidir!
11 madde içinden bilemez ki hangisi?
Veya başka bir sebep mi?
Bilmeli ki, ona göre hatasını düzeltsin, kendini geliştirsin.

Bu konuda haklısın.

 

Tarih: 12 Haziran 2007, 00:48 - İp: 88.***.**1.66
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

gunde bir fotograf ekleme fikrini savunma nedeniniz,kişinin "bir hakkım varsa iyi fotograf yuklemeliyim" hissiyle hareket edecegi varsayımınıza dayanıyor.yani özeleştiriye..ama nekadar ozeleştiri yapabiliyoruz oda ortada..

----------------------------------------------------

ozan06 soyledıklerın zaten benım bildigim seyler merak etme.yazdıklarımın hepsini okumamıssın anlasılan..

bak bir maddede ne diyor sen yazmıssın

7-Çekim tekniği olarak zayıf fotoğraf.

belki fotografın 11 kuraldan 7. sine takılmıştır???

editorunde kuralları işletesi tutmustur??

dediğim gibi iki gun sonra tekrar ekle kabul edilecektir.
cunku zaten etkin ve surekli bir denetim yok.oda olmazsa fotografı buraya ekle arkadaslar yorum yapsın..

------------------------------------------

sevgili editörler bu yetkileri kendinde görüp fotoğrafı onaylamıyorlarsa üyelere ne gerek var

editor sitenin vizyonundan sorumlu kişi demek..yani istedigini ekleyıp eklememe hakkı saklıdır..
sana bu sitede oyle fotograflar gosterebilirimki isyan edersin..
nedense daha dun "bu fotograf nasıl kabul ediliyor bu siteye anlamıyorum onaylanmaması gerekir" diyenler hatta topic acanlar bile fotografları onaylanmayınca bu ifadelere basvuruyor..

 

Tarih: 12 Haziran 2007, 01:09 - İp: 88.***.**3.38
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

sevgili panctom
Fotoğrafı reddilen üye, neden reddedildiğini bilmelidir!

her onaylanmayan fotograf için kişiye ozel mesaj yazmanın zorlugunu az cok tahmın edebilirsin..oyuzden zaten bu 11 maddelik hazır mesaj var..keske birgun editorluk yapma fırsatı bulsanda sende gorsen..
editorlerede biraz ınsaf edelim degilmi ama?

buarada
bu kurallar her sitede var.ve olmasıda gerek.bu kurallar işletilsin derken unutulan birşey varki, bir fotografın bir kurala uyup uymadıgıda gorecelidir.demekki kurallarda olmamalı????

 

Tarih: 12 Haziran 2007, 01:17 - İp: 88.***.**3.38
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Şöyle birşey yapılamaz mı?

-O 11 maddenin önünde boş kutucuklar olur.

-Üyenin fotosu hangi sebepten geçemediyse o kutucuk işaretlenir.

Bu kadar basit.. Olamaz mı?

 

Tarih: 12 Haziran 2007, 02:10 - İp: 88.***.**1.66
zeliş66
zeliş66 (üye)
Trabzon / Meraklı

Merhaba Arkadaşlar,
Ben Eskiye, bilene, öğretene saygı duyarım, ve bu kültürle büyüdüm.
Eski ve tecrübeli olan, bilgisi derin olan Ustalar acemiye, yeni olana, öğrenmeye hevesli olana yol gösterir.
Ha denilebilirki biz sizinle, acemilerle uğraşmak istemiyoruz.
Kaliteli fotoğraf çekebiliyor, ve bu fotoğraflar üzerinde yorum yapmak istiyoruz.
Yada Teknik olarak bilgilerimizi birbirimizle paylaşmak istiyoruz.
O zaman bizleri,yeni ve az bilenleri yada bilmeyenleri bu siteye almamalısınız.
Ben 40 yaşında ama yürümeye yeni başlayan bir bebek heyecan içersinde daha iyi nasıl çekim yapabilirim, HDR nedir, Bir fotoğrafta keskinlik nasıl arttırılır gibi detayları öğrenmeye ve uygulamaya başladım.
Beğenmeyen yorum yapmaz, yada fotoğrafımı tıklamaz.
Ha beğenmeyen aşağılamadan elbetteki eksiğimi gösterecek, ışık fazla, şurası yanlış, burası olmamış vs vs. belirtecek
Ozaman ben kendi adıma Dahada mutlu olurum.Sonuçta yarın o hatayı yapmamayı da öğrenmiş olacağım.
Günde bir fotoğraf yada 2 günde 1 fotoğraf yüklenmesi fotoğrafları daha dikkatli incelememize ve naçizane yorumlar yapmamıza helede siz ustalardan eleştiri ve yorumlar almamıza vesile olacaktır.
Fotoğraf çekmek ve sergilemek hobi ve zevk işidir.Mesleği olanları tenzih ediyorum.Bu sitedeki bulunuş amacım sevgimden kaynaklanıyor.Ünlü olmak gibi derdim yok.Pek çoklarının olmadığı gibi.Hiç kimse bu kadar basit olamaz diye inanmak istiyorum.
Kalite, kalitesizin yanında daha iyi anlaşılmaz mı?
İlk yüklediğim fotoğraflarımda şu anda çok komik bulduklarım var.(Şu anda da çok iyi olmadığımı biliyorum)
İlk fotoğrafıma yorum yapanları aklımda tutuyorum.Elimde değil.
İlk aldığım eleştiriyide, son aldığımıda aklımda tutuyorum.
Ben eleştiriden de gurur duydum.Ve dikkat ettim.
Aşağılayıcı olmadan, Teknik eleştirileri protesto ve kırgınlıkları düşünmeden,çekinmeden yapmalısınız.
Torpil her yerde var.Çok yanlış ve torpili isteyenlerde hatalıdır.
Pohpohlanmak isteyenler başka yere giderler ve gitmelidir de.
Kabul edilmeyen fotoğraflarımıza gelince Panctom'un belirttiği gibi Kabul edilmeme nedenleri boş kutulardan hangisi geçerli ise onun işaretlenerek bize bildirilmesi şeklinde pratik ve öğretici olmalıdır.
Kabul edilmeyen fotoğraflarımda üzülmedim, acaba nerde
hatası vardı onu öğrenmeyi çok istedim.
Eğer okuyabilecek sabra sahibseniz sizlere teşekkür ediyorum.
Yok sıkıldık devam edemedik derseniz canınız sağolsun.
Bol fotoğraflı, bol yorumlu ve Kaliteli site olması temennisiyle Saygılar sunuyorum.



 

Tarih: 12 Haziran 2007, 11:40 - İp: 85.***.**5.31