gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

Günde Bır Fotograf.

dikkat ediliyorsaniz, artik günde 270 fotograf geliyor sitemize. yorum yapmayi birakip sadece bakmaya kalksam en az 100 dakika gerikiyor tüm fotograflari bakmak icin. bence artik günde sadece bir fotograf yayinlama hakki geldide geciyor.

Tarih: 8 Haziran 2007, 04:38 - İp: 213.***.**6.136
zeliş66
zeliş66 (üye)
Trabzon / Meraklı

Siz ustaların arasında bana söz düşermi bilmiyorum.
Ama günde bir fotoğraf yüklenmesi daha doğru olacaktır.
Ben mümkün olduğunca yorum yapmaya çalışıyordum.
Ki bu bile sitenin yükünü arttırıyordur.Son zamanlarda yavaşlama farkediliyor sitede.Hepinize iyi akşamlar.
Sağlıcakla kalın.

 

Tarih: 8 Haziran 2007, 23:57 - İp: 88.***.**5.81
isbucay
isbucay (üye)
Konya / Amatör

Sayın buffalo:"Yorum yaparken, '' Aaaa, X Abim fotoğraf yüklemiş, şuna eline sağlık diyeyim , Y Ablam fotoğraf yüklemiş, pek bir şeye benzemiyor ama ben yine de ona yorum yazayım, bana yazmıştı'' şeklinde hareket etmezsek ; kötüye, ''kusura bakma X Abi, herkes beğenmiş ama bence berbat '' demeyi öğrenirsek kalite artar."

Bu söyleminizi destekliyorum fakat bazı kişilerce bu pek hoş karşılanmıyor.

Birde ben eminimki fotoğraf sayısı azalınca bu türden yorumlarında artacağına.

Bana göre fotoğrafların sayıca fazla olması yorumların kısa ,öz yahut klişeleşmiş sözcükler oluşmasına neden oluyor ki yine bazı arkadaşlarımız bunu çok doğal buluyorlar ve o kadar fotoğrafa her zaman öle yorum yazılmaz diyorlar. (saygı duyuyorum).Belki fotoğraf sayısının azaltılması bunu değiştirebilir düşüncesindeyim tabi ne kadar doğru burasıda tartışılır elbet.

 

Tarih: 9 Haziran 2007, 00:33 - İp: 85.***.**0.197
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Ben buffalo yu muhalefet olarak bekliyordum zaten! Geç bile kaldı

Ve şu ana kadar çığ gibi destek var "1 foto" diye..

Sadece buffalo karşı fikirde..

Buffalo dostum benim, sen ayda bir tane yüklüyorsun bilirim ama hergün nizami 2 yükleyenler var be dostum!

gel sen de "he" de!

HATTA 2 günde 1 foto olsa var ya;
Davul zurna tutup, meydanda çaldıracam!!

 

Tarih: 9 Haziran 2007, 01:02 - İp: 88.***.**1.66
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

panctom, ben eski bir üyeyim, bunlar denendi, denenmese tamam derim. fotokritik aynı kaygıyla fotoğraf sayısını azalttı, sonuç alınamadı.
tabi fotokronik gibi uç örnekler de var, onlarda istediğin kadar resim yükleyebiliyorsun, ama kalite zirvede.

siteye yollanan fotoğraf sayısıyla kalite arasında ilişki yoktur.
işte örnekleri verdim, fotokronik ve fotokritik. birinde sınır var kalite düşüyor, diğerinde sınır yok kalite artıyor.

 

Tarih: 9 Haziran 2007, 01:09 - İp: 85.***.**3.78
taykut
taykut (üye)
Muğla / Meraklı

haklısınız gencer bey,hatta geç kalınmış bir tedbir...

 

Tarih: 9 Haziran 2007, 01:09 - İp: 88.***.**4.204
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

İnce eleyip sık dokuyalım.Acaba kaliteyi düşüren şey bu mu gerçekten?
Az fotoğraf yüklenebilir ama amatör kullanıcılar en azından biraz bilinçlenemezse düzeyde hep bir sorun olur.

Kendimden örnek veriyim ben ilk hevesle çok çok yükledim fotoğraflarımı ama baktım bazı kendimce iddialı fotoğraflarım yorum almıyor bazı sadece net,parlak ilginç diye çektiklerim çok ilgi gördü.Sonra davranışlarımı ve fotoğraflarımı tekrar gözden geçirdim ve demek ki bir hata yapmıştım bir yerlerde dedim.Anladım ki kaliteli ve güzel fotoğraf sizin sevdiğiniz fotoğraf değilmiş.Çok yorum alanlar ilginç veya gerçekten kaliteli olan fotoğraflarmış.

Sonuç olarak demek istediğim,1 fotoğraf olsa da fazla değişiklik olmayacak(yine de olması taraftarıyım) ve 150 tane fotoğrafçılık fakiri kareler girerken 50 tane de kaliteli fotoğraflar girecektir ya da bunu ikiye bölün bence hiç farketmez.Oran hep aynı kalır,önemli olan eğer sitede gerçekten bir sorun olarak hissediliyorsa daha köklü çözümlere gidilmeli.Sitenin yenisi veya amatör kullanıcıları üst düzeye zorlarken aynı zamanda onların hevesini kamçılyacak bir yöntem olabilir.

Bu arada ben biraz ilham adamıyım,somut bir şey önermediğimi biliyorum ama elimden gelen bu.

 

Tarih: 9 Haziran 2007, 01:14 - İp: 81.***.**0.141
keratin
keratin (Objektif)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Buffalo'nun fotoğraf sayının az olması ile kalitenin artmadığına dair "Nü kategorisi"ni örnek göstermesi çok gerçekçi bir örnekleme olmuyor bence.Çünkü bu kategorinin zaten herkesin benim de galerimde bir tane bulunsun babında çekimler yaptığı bir kategori olmadığı herkesçe aşikar sanırım.Bu kategorideki kalitenin artmama sebebi deneme yapanların azlığından kaynaklanmakta bence.Ama diğer kategoriler öyle değil.Herkes bir şeyler çekiyor.Ve bunları yüklemek istiyor.Yükleme sayısının azalması ile herkes yüklemek istediği fotoğrafları bir kez daha gözden geçirir diye düşünüyorum.Örneğin benim yüklenebilir diye dosyaladığım fotoğraflar arasında aylardır geri saflardan kurtulamayan fotoğraflarım var.Daha iyi olduklarını düşündüğüm yenileri geldikçe onlara sıra gelmiyor belki de hiç gelmeyecek.Tabi ayrıca her gün ya da her hafta ya da her ay şu sayıda yükleyeceğim diye de bir hırsım zaten yok.Ama şu gerçek ki sayı azalınca sırası gelmeyen fotoğraflar artacak.Çünkü daha iyilerini yüklemek isteyeceğim.
Bir de kalitenin artması için sadece güzel bulunan fotoğraflara değil,başarısız bulduğumuz fotoğraflara da nedenleriyle bir kaç kelime yazılması gerektiğini düşünüyorum.Ki sahipleri hem hatalarını düzeltmeye çalışacak
hem de tekrar fotoğraf yüklerken daha seçici olacak.

 

Tarih: 9 Haziran 2007, 01:23 - İp: 85.***.**4.0
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Keratin ben de size kötü fotoğraflar eklenirse ona göre yorum yapılması gerektiği konusunda katılıyorum.Benim fotoğrafı galeriye koyma amacımın ben bunu kötü çektim nasıl daha iyi çekebilirdim olduğunu anlatmak ise zor.Bazısı bu fotoğrafı nasıl kabul ederler anlamıyorum gibi bir havaya bürünebiliyor...Fotoğraf eklemeye korkar oldum.Galeriye fotoğraf eklemek için girmedikçe de yorum yapmamamaya başladım bir karıştım

 

Tarih: 9 Haziran 2007, 02:54 - İp: 81.***.**0.141
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

arkadaslar cok samimi olmak lazim, eskiden az fotograf vardi ve elestiriler okunuyor hatta eski eklenmis fotograflar taranip yorum aliyordu. simdilerde yorumlar bile okunmaz oldu ve f.diker care olarak siralama cubugunu kaldirdi. ben bu siteyi kendimin sitesi gibi seviyorum , sadece topik acmak icinde acmadim bu forumu. eskiden denilen zamanda günde en fazla 100 fotograf yükleniyordu, simdilerde bazen 300 sinirina dayandi fotograf adeti. cok güzelde olsa veya hatir icinde yazilsa ayni yorumlar yapiliyor. cok fazla olmasi gercekten her konuda kaliteyi düsürdü. eskiden denilen zamanda, üyelerin galerileri taranirdi, calinti fotograf gün gibi ortaya cikardi. bu sitenin bekasi icin ilk önce günde 1 fotograf yayinlanmali ve ardindan gelismelere göre care aranmali diye düsünüyorum. forumcular ve yorumcular ayrilmis durumda. topik acan arkadaslarin bazilari sadece forum ile ilgilenip sitenin fotograf bölümü oldugunu bile unutmus durumdalar. yeni forumcu arkadaslarin ilk actigi topik genelde YORUMLAR TARAFSIZ DEGIL veya NE OLACAK BU SITENIN HALI gibi ilgi alanlari disinda sadece topik olsun diye ve tanitim tarzinda foruma katiliyorlar. 100 yorum yapanlar kinaniyor ve fisleniyorlar. zaten yorum yapan sayisi cok az iken, yorum yapanlarin kinanmasini aklim almiyor. fotograf bölümü ve forum bölümü ayrilmis durunda ve forumcularin agir bir yorumcu kiyimi yaptigina sahit oluyorum. ben yorum yapan arkaslari sonuna kadar destekliyorum, destekliyorum cünkü enazinda o fotografa bir dakikalarini ayirip nasil olursa olsun deger verip yorum yazdiklari icin. yorumcular hakkinda topik acan arkadaslarin bazilari hicbir fotografa yorum yapmadigini halde yapanlarida agir dille elestirmelerini siddetle kiniyorum.

#gencmenn' tarafından 09.06.2007 05:24:31 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 9 Haziran 2007, 04:30 - İp: 83.***.**1.165
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Dün akşam !günde 1 fotoğraf eklenebilmesi'yle ilgili düzenlemeyi yapmıştım, "12 den sonra değişikliği yaparım" diye düşünüyordum. Ancak şu 3'lü koltukta ne var bilmiyorum ne zaman "birazcık uzanayım" desem bir daha kalkamıyorum.

Bugün itibarıyla günlük fotoğraf ekleme sayısı 1 olarak düzenlenmiştir. Hep birlikte zaman içinde etkisini göreceğiz.

Bir süre önce etkinleştirdiğim, (2) fotoğrafı olmayanların yorum yapamamasının tartışmaları azalttığı gibi bu uygulamanında olumlu etkisi olacaktır diye düşünüyorum.

 

Tarih: 9 Haziran 2007, 08:32 - İp: 81.***.**8.46