gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

Günde Bır Fotograf.

dikkat ediliyorsaniz, artik günde 270 fotograf geliyor sitemize. yorum yapmayi birakip sadece bakmaya kalksam en az 100 dakika gerikiyor tüm fotograflari bakmak icin. bence artik günde sadece bir fotograf yayinlama hakki geldide geciyor.

Tarih: 8 Haziran 2007, 04:38 - İp: 213.***.**6.136
mekici
mekici (Objektif)
Konya / Doğa Fotoğrafçısı

netfoto en amatör ruhla fotoğrafa başlanılan yerdir.fotoğrafın alfabesini pekçoğumuz gibi bende bu okulda öğrendim.fotokronk gibi sınırsız ama puanlamalı yükleme bu okula uymaz.bende tek fotoğraf ama gerçekçi yorum diyorum.
ben,beni alkışlayanlardan hiç bir şey öğrenmedim.ama cesaret kazandım.
ben,beni eleştiren ve uyaranlardan çok şey öğrendim.
ilk fotoğraflarımı güzel sanatlar fakültesinde prof.olan azeri bir dostumuza gösterdiğimde bana şunları söylemişti.
"dostum bunlar makinanın çektikleri senin çektiklerin nerede."hala kendi fotoğraflarımı çekeceğim güne hazırlanmak için net fotoğraftayım.
TEK FOTOĞRAF,YAPICI ELEŞTİRİ.
EKLEMEYİ UNUTTUĞUM BİR KONU.
yorum yazdığımız sayfadan diğer fotoğrafçıların sayfasına direk geçebilme imkanı olabilmeli.
fotokritik bu konuda iyi bir örnektir.


#mekici' tarafından 09.06.2007 17:23:05 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 9 Haziran 2007, 17:15 - İp: 85.***.**9.235
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili Fikret bey ve Gencer bey teşekkürler.Artık günde bir fotograf ekleyebiliyoruz..

 

Tarih: 10 Haziran 2007, 00:02 - İp: 88.***.**6.11
orh.turhan
orh.turhan (üye)
Bursa / Doğa Fotoğrafçısı

gençmenn arkadaşımıza katılıyorum. hatta günde bir fotoğraf bile çok, yetişmek imkansız hale geliyor. onca güzelliği kaçırıyoruz 2 günde bir foto yüklenmesi daha uygun olacağı kanısındayım.

 

Tarih: 10 Haziran 2007, 00:15 - İp: 85.***.**4.26
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

fikret bey önerimi ciddiye aldigin icin tesekkürler. bugün sitedeki fotograflarda nerdeyse yorum almayan fotograf kalmamis. buda bence dogru bir karar alindiginin isareti. diger dikkatimi ceken unsurda eski calismalarin tarandigi ve tekrardan yorumlandigi.

 

Tarih: 10 Haziran 2007, 19:42 - İp: 83.***.**5.209
baharbahar
baharbahar (üye)
Konya / Amatör

ben fikrinize katılmakta geç mi kaldım yahu

 

Tarih: 11 Haziran 2007, 00:27 - İp: 88.***.**8.16
ozan06
ozan06 (üye)
Ankara / Amatör

Ben, gencmenn'in tabiriyle sitenin "yorumcular" tarafında olan, forumlara pek bakmayan bir üyesiyim. yaklaşık 5 aydır üyeyim ve bu sürede 36 adet fotoğraf yüklemişim.

geçen hafta emek vererek çektiğim 2 adet ve dün yüklediğim 1 adet fotoğrafın onaylanmaması nedeniyle forumda bir başlık açmak isterken tesadüfen buldum bu başlığı.

Günde 1 fotoğraf yükleme kararını da öğrenmiş oldum. sitenin olanakları gözönüne alındığında doğru bir karar olmuş. Ama yüklenilen fotoğrafların onaylanmamasını anlayamadım doğrusu. burası bir fotoğraf paylaşım sitesi değil mi? kurallar da belirtilmiş... kurallara uygun olarak gönderilen fotoğraflar onaylanmaz ise paylaşım nasıl olacak?

yok eğer site yönetimi "iyi fotoğrafı ben belirleyeceğim"
diye düşünüyorsa, diyecek bir şey kalmıyor.

toplumsal özelliğimiz...vur deyince öldürüyoruz....

 

Tarih: 11 Haziran 2007, 01:47 - İp: 85.***.**5.143
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Ozan06;

Yüklenmemişse vardır bir sebebi.. Yoksa kısıtlama değildir o!
Mutlaka ya fotoğraf beğenilmemiştir, ya teknik yönden yeterl bulunmamıştır ya da diğer vasıflara aykırı bir yönü vardır.
Onaylanmıyorsa hatayı kendimizde aramalıyız bazen dostum.

1 FOTOYA DÜŞME KONUSUNA GELEYİM:

Bu kadar çok katılım olmasaydı, bu kadar üye buraya yazıp ta "1 foto yeterli" demeseydi, bu uygulama gelmezdi arkadaşlar!

Çünkü sevgili patron böyle taleplerde, bizlerin ortak isteğine göre hareket ediyor. Sadece 1-2 kişi isteseydi yine olmazdı. Fdiker normalde bu kuralı kendisi de koyabilirdi ama yapmadı. bizler istedik, oldu. Bu da çok demokratik bir davranış!

BENCE SÜPER OLDU, HAYIRLI OLDU!
Galeride gözle görülür bir rahatlama var. Fotoların yorum alma sayısında artış var.

Ben muhalefet arkadaşların ne diyeceğini merak ediyorum şimdi

 

Tarih: 11 Haziran 2007, 02:10 - İp: 88.***.**1.66
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

gencer malesef nekadar ıyı nıyetli bir bakıs olsada sadece kagıt uzerinde ve teorik olarak gecerli bir oneri seninkisi..buffalonunda dedigi gibi daha oncede tartısılmıstı..teoriyi pratıge dokerken once ınsan davranıslarınıda gozonune almak gerekiyor..sıte uyelerinin davranıs seklide hesaba katılmalı ve cogunlugun şikayetci oldugu,ancak yıne cogunlugun dahil oldugu bu grubun hareket etme sekline gore oneriler getirilmeli..

onemli olan hiçbirzaman fotograf sayısı veya kalitesi degil.bunu defalarca gorduk..ben bunun bırıncı elden tanıgıyım..
onemli olan fotografcının yanı bızlerin kalitesi..
eklenen fotograf sayısını azaltmak," aferin cok guzel","bravo" vs gibi yorumların azalmasına bır sekilde etki eder..oda az fotograf oldugu için boyle az yorum olacaktır ama yorumların kalitesinde bir artıs olmayacaktır emin ol.yine aferin yine bravo,yine gozleriniz ne guzel tanısabılırmıyız vs gibi yorumlar olacaktır..yada kişi gunde bir fotograf yukluyorum onuda secip en ıyısını koyayım mantıgıyla hareket etmeyecektir emin ol..bı gunde koyacagı fotografı ıkı gunde koyacak,onceden belki haftada ıkı gun eklemiyorsa bu sefer o gunlerdede ekliyecektir..

"kargaya yavrusu şahan görünürmüş" derler..
kişiler ozeleştiri yapamadıgı surece,baskasından gelen eleştirileri kaldıramadıgı surece bu sitede kalite artmaz..isterseniz haftada bir ekleyın istersenız puanlama yapın isterseniz yoruma kısıt getirin....
bu sitede eleştiriye en acık kişi burada soylemektende acıkcası gurur duyuyorum bence lazut hocamdır..kendisine, tabıkı saygı sınırlarında, ciddi eleştiriler yapmama ragmen hep eksigini gormuş,yada benim eksi olarak nitelendirdigimi kendi bakısıyla acıklayıp bana bırsey ogretmiştir..ve ilk fotograflarıyla son fotograflarına bakarsanız sonucunu gorursunuz..
ancak sıtenın genelinde bu hosgoru bu ogrenme istegi yada bu eksigini gorme kendini geliştirme arzusu yok..

herkes ben zaten olmuşum,ben zaten buyuk fotografcıyım bana eleştiri yapılmaz,benim begenimdende sual olunmaz havalarında,"şunu kadraja sokmasaydınız daha ıyı olurdu dıyorsunuz","konuyu anlatmada basarısız olmussunuz,fotograf baslıgı olmadanda derdini anlatmalı" dıyorsunuz,size fotografcılık gecmişini,karanlık oda tecrubelerini vs vs anlatıp güya ustunluk kurmaya,gencliğinizden toylugunuzdan horlamaya kadar vardırıyorlar bazıları,bazısı topic bile acıyor bu nasıl eleştiri kimki bu adam benı eleştiriyor diye..ve utanmıyorda,sıkılmıyorda,ve gariptir destekleniyorda..
acın bakın 700 küsür yorumum var,kimlere ne yazmısım ve bana ne cevaplar gelmiş..bu sitede eleştirmek ne buyuk bir yuk acın bakın..hal boyleyken,güya ustalar bu tavra girmişken,ve yıne güya ustalar tenezzül edip yorum yazmazken,yardımcı olmazken kimseye,kimse eleştiriyi dikkate almazken bu sitenin amacının ogretmek oldugundan vs bahsetmek sacmalıktır..neyse konumuza donelim

bu sitede sankı hergun fotograf eklemeliymişcesine,sankı gunde 50 yorum yazması gerekliymişcesine kopyalayıp yapıstıran,boyle hareket eden insanlar oldugu surece,ve bu kafa yapısını degiştirmeyı reddettikleri surece hiçkimse kusura bakmasın ama bu oneriler hiçbir işe yaramaz..

buarada 88000 kişi nufuslu bir sitede gunde 200 küsür fotograf yukleniyor denmesi bile aslında ayıp..olması gereken 500-600-1000-2000 fotograftır belkide.dusunsenize gunde 1 fotograf ekleyen 1000 uyemiz oldugunu?????.ama bu ayrı bır konu.. her gun duzenli olarak iki fotograf ekleyen insanların 10u hadı bırazdaha abartalım 15 ı gececegini sanmıyorum acıkcası..ve fotografa bakmak evet guzel hos ama gunde 200 fotograf ekleniyorsa bunu sadece 50 si bakılacak fotograftır enfazla..oyuzden bu sekilde yakınmakta cok samimi gelmiyor bana..


asıl mesele fotograf ekleme sınırı degil,asıl mesele ınsanların bu sıtenın amacını anlamamaları.asıl mesele ınsanların ogrenmeye,gelişmeye degil,sadece ve sadece ovgu almaya calısmalarıdır..

eger sitede kaliteden,basarıdan soz etmek ıstıyorsanız yapılması gereken,burnundan kıl aldırmayanların,acemilere bıldıklerını aktaracak yorumla

 

Tarih: 11 Haziran 2007, 02:18 - İp: 88.***.**9.50
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

panctom bir muhalefette benden
gerekcelerimi acıkladım,karsıt goruslere cevap ve orneklerde verebilirim,sitenin forumdada galeridede encok zaman geciren uyelerinden biriydim bir iki aya kadar..yogunluktan aksattım buaralar..

-------------------------------------------


bu eklenen fotografların onaylanmaması konusuna gelirsek,
hem bu site gelişsin,kalitesiz fotograflar kabul edilmesin,denetim olsun demek,hemde fotografım onaylanmamıs neden onaylanmamış,bu nasıl iş demek biraz komık oluyor..
bunu cokca yasadık nedense,hatta ben bir gun,sadece ve sayıyla 1 gun editorluk yaptım ve bırsuru protesto aldım fotografım onaylanmadı dıye..

kimden???
fotograflar denetimden gecsin diyenlerden..komik degilmi..heleki denetim olsun deyipte sonradan e kimin keyfine begenisine gore yapılacakkı bu iş demek ayrı bır komedi..
haaa bu arada fotografı onaylanmayan arkadaslar ertesi gun tekrar yuklesin kabul edilir..




 

Tarih: 11 Haziran 2007, 02:27 - İp: 88.***.**9.50
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Ben muhalefet arkadaşların ne diyeceğini merak ediyorum şimdi

Bir şey söylemem mi gerek panctom? Satır aralarında laf sokman gerekmez.
Fotoğraf sayısı bire insin diyenlerin çoğu günde iki fotoğraf ekliyordu, fotoğraf sayısının azalması kaliteyi artırmaz diyen ben ayda bir ekliyorum....
Ama istenen ''eline sağlık çok güzel'' tarzı 2 değil 10 yorum almaksa iyi bir çözümdür....O da ayrı konu.

 

Tarih: 11 Haziran 2007, 02:29 - İp: 85.***.**3.78