mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Canons1 - S2 - S3 - S5 Paylaşımları

Canon S1 Is



Canon S2 Is



Canon S3 Is



Canon S5 Is



Merhaba arkadaşlar forumda genelde öne çıkan satın alma rehberindeki bazı karşılaştırmalar ama ben aslında bizi geliştirebilecek ve yeni kullanıcılar bilgilendirebilecek ögelerin çekim teknikleri ve fotoğraf örnekleri olduğunu düşünüyorum.

Bu konuyu,eski konu başlıklarında eskimiş S1 ve S2 yi tekrar canlandırıp S3 ve S5 modelleri ile beraber Canon'un S serisi dSLR-like modelleri olarak tartışmak,yardımlaşmak ve bilgileri paylaşmak adına kullanacağız.

Bildiğimiz gibi bu makinalar zamanında çok kişiye satıldı ve şimdi de hala çok kişiye satılıyor,forumdaki orda burda dağınık durumda olan arkadaşlarımızı bu konu başlığında toplamak benim için önemli.Galeride yayımlayamadığınız fotoğraflarınızı,sormak istediklerinizi,beklentilerinizi,hayal kırıklıklarınızı burada paylaşabilirsiniz.

Güzel ve aktif bir forum olması dileğiyle,örnek fotoğraflarınızı,çekim teknikleri ile ilgili sorularınızı,önerilerinizi(iso,geniş açı çekim - zoom,alan derinliği,netlik,odaklama vb.) beklerim.

Görüceksiniz makinanızın ne kadar çok özelliğini öğrenir keşfederseniz makinanızla o kadar barışık olacaksınız.

Hadi hayırlı olsun

Not:Fotoğraflar dpreview(ilk3ü) ve letsgodigital.org dan alıntıdır.

Tarih: 8 Temmuz 2007, 13:50 - İp: 85.***.**7.173
salmanfk
salmanfk (üye)
Bingöl / Doğa Fotoğrafçısı

arkadaslar bana s2 makina hediye geldi ama kılavuz yok arastırınca genel bir sorun oldugunu anladım.
netten ararken size rastladım verilen bir link var türkçe kılavuz die ama paralı biyer neyse asıl sorum birkaç temel ayarı anlatırsanız çok sevinirim çok karışık bir menü var akıl ermiyor başta tarihi nasıl ve hangi menüden açılıyor?
tesekkür ederim.

 

Tarih: 7 Nisan 2008, 13:21 - İp: 78.***.**1.45
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Menü karışık görünür ama neredeyse hiç gerek yok menüden kullanmaya.

Çekim moduna gelin üstteki kadranı Auto,P,A,Tv veya M ye getirin.(Benim tercihim hep M idi)

Ondan sonra çekerken lcd den izliyoruz ya hani "Function butonu vardır arkada ona basın size çekim yaparkenki ayarlayacağınız şeyler gösterilir.

White Balance
Iso
Resim çözünürlükleri
Özel efekt gibi

Siz bırakın Iso 50 de kalsın

White balance da sadece Bulutlu havalarda(BULUTLU YAPIN) ve iç mekan çekimlerinde (Tungsten ya da florasan) olarak değiştirin diğer zamanlarda autoda kalsın.

Fotorğaf çözünürlüğü en iyisi olsun,sıkıştırmasız olsun.

Özel efekt de başlarda kullanmayın

Geriye ne kalıyor en can alıcı nokta

Function butonuna basıp o saydammenüyü de kaldırıp yandaki joystickten sağ sol yukarı aşağı yaparak diyafram ve enstantene değerlerini değiştiriyoruz.Şansınızadır ki bu değişimlerin çoğu ne kadar karanlık ne kadar aydınlık çıkacağı Lcd ye yansıyabiliyor.

Biraz kurcalayın siz de kolaylığını göreceksiniz.

Diğer size karışık gelen menü il eçok oynamanıza gerek yok.Is modunu Çekimde Is olarak değiştirin yeter bence.

 

Tarih: 7 Nisan 2008, 14:02 - İp: 144.***.**0.148
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Canon S2/S3/S5 serisi için telekonvertör kullanmayı planlayan arkadaşlar olabilir diye, eskiden açtığım bir başlığı tekrar gündeme getireyim dedim. Burayı tıklayın.

 

Tarih: 4 Mayıs 2008, 11:03 - İp: 85.***.**0.30
pikador
pikador (üye)
Kocaeli / Amatör

Merhaba Arkadaşlar ;

Bende yaklaşık 3 sene kadar S1 kullandım sonra birden makinemin sensor u bozuldu , neyseki Canon bu problemin kendisinden kaynaklandığını kabul etti de Erkayalar'dan arızalı S1 i ve üzerine de biraz fark vererek S5 aldım , şimdilerde yeni S5 ime alışmaya çalışıyorum , her ne kadar aynı aileden gelsede alışkanlıklar çabuk bırakılamıyor

Benim şöyle bir sorunum var !

S1 imde şimdi adını hatırlayamadığım bir çekim modu vardı ama sanırım tarif edince siz anlayacaksınız , makinayı tripoda sabitleyip örneğin 1 dakikada bir fotoğraf çek diyebiliyordum ve makinam fotoğrafı çekip kapanıyor sonra ayarlanan sürede tekrar açılıp fotoğraf çekmeye belirlenen sayıda devam ediyordu , bilmem yeterince tarif edebildimmi ? işte şimdi bu çekimi S5 ile yapmak istiyorum ama bir türlü menülerde bulamıyorum , bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim .

Şimdiden teşekkür ediyorum , saygılarımla .....

 

Tarih: 8 Haziran 2008, 20:44 - İp: 78.***.**3.51
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

S2 yi makul derecede kurcalamıştım ama öyle bir ayar o makinada yoktu.

Geri sayımla çekmeyi demiyorsunuz siz herhalde.

 

Tarih: 11 Haziran 2008, 09:14 - İp: 144.***.**0.130
pikador
pikador (üye)
Kocaeli / Amatör

Selam ;

Mavi_izci sanırım geri sayımdan kastın self timer ama benim bahsettiğim bu değil , şöyle bir örnek vereyim ; mesela gonca şeklinde bir çiçek var ve makinayı tripoda takıp kadrajıda ayarlıyorsun ve bu dediğim özellik ile de süreyi belirliyorsun mesela 1 saat veya 1 gün gibi ve makina ayarladığın sürede otomatik olarak açılıyor ve 1 kare fotoğraf çekip kapanıyor ve ayarladığın süre sonra tekrar açılıyor ve 1 kare daha çekiyor , toplam kaç kare çekeceğini önceden sen belirliyorsun , diyelimki 100 kare çek demiştin , bu yüz kareyi çok kısa sürelerle peşpeşe gösterecek şekilde video yapıyorsun ve izlediğinde o goncanın açılıp çiçek oluşunu görüyorsun , ben bu özelliği S1 ile kullanıyordum ama adını hatırlayamıyorum ve S5 menüsünde de bir türlü bulamadım , yine de ilgin için çok teşekkür ediyorum ....

 

Tarih: 14 Haziran 2008, 13:11 - İp: 78.***.**3.51
satelli
satelli (üye)
İstanbul / Amatör

Canon PowerShot S5 IS ile çektiğim fotoğraflarım.





#Satelli' tarafından 04.08.2008 13:28:17 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Ağustos 2008, 13:26 - İp: 88.***.**7.60
oncu
oncu (üye)
İstanbul / Meraklı

100 150 dolar arasi bi compact makina almak icin mall a gittigim zaman makinalara bakinca icime birden bi fotograf aski dustu o makinalarin yetmiycei kanisina vardim yklasik 4 hafta gece gunz fk ve net fotograf forumlarini okudum sonunda dun canon s5 is aldim sandisk ultra 2 4gb kart ile birlikte 398 dolara mal oldu..dun gece ilk cekimlerimi yaptim ama sanirim biras hayal kirikligi daha yazilimi yeni yukliorm bilgisayara resimleri bilgisayara atmak icin biras utanarak paylasmak istiorm cektiim resimleri..ayrica mavi izci cok tesekkur ediyorum boyle bi topic acip yardimci olduun icin ilk resimler ilk kez kndi makinam oluyo ogrenmek isytiyorum elestirilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum

 

Tarih: 24 Ağustos 2008, 08:25 - İp: 76.***.**0.203
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

@pikador: Canon S2 makinamda böyle bir özelik mevcut, yani intervalometre özelliği. Record menüsünün alt kısımlarında yer alıyor.

 

Tarih: 31 Ağustos 2008, 04:43 - İp: 85.***.**9.176
patriot1
patriot1 (üye)
İstanbul / Amatör

yeni aldigim S5 icin turkce kullanim klavuzu lazim, yardimci olacaklara simdiden tesekkur ederim..

 

Tarih: 31 Ağustos 2008, 21:34 - İp: 213.***.**0.226