mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Canons1 - S2 - S3 - S5 Paylaşımları

Canon S1 Is



Canon S2 Is



Canon S3 Is



Canon S5 Is



Merhaba arkadaşlar forumda genelde öne çıkan satın alma rehberindeki bazı karşılaştırmalar ama ben aslında bizi geliştirebilecek ve yeni kullanıcılar bilgilendirebilecek ögelerin çekim teknikleri ve fotoğraf örnekleri olduğunu düşünüyorum.

Bu konuyu,eski konu başlıklarında eskimiş S1 ve S2 yi tekrar canlandırıp S3 ve S5 modelleri ile beraber Canon'un S serisi dSLR-like modelleri olarak tartışmak,yardımlaşmak ve bilgileri paylaşmak adına kullanacağız.

Bildiğimiz gibi bu makinalar zamanında çok kişiye satıldı ve şimdi de hala çok kişiye satılıyor,forumdaki orda burda dağınık durumda olan arkadaşlarımızı bu konu başlığında toplamak benim için önemli.Galeride yayımlayamadığınız fotoğraflarınızı,sormak istediklerinizi,beklentilerinizi,hayal kırıklıklarınızı burada paylaşabilirsiniz.

Güzel ve aktif bir forum olması dileğiyle,örnek fotoğraflarınızı,çekim teknikleri ile ilgili sorularınızı,önerilerinizi(iso,geniş açı çekim - zoom,alan derinliği,netlik,odaklama vb.) beklerim.

Görüceksiniz makinanızın ne kadar çok özelliğini öğrenir keşfederseniz makinanızla o kadar barışık olacaksınız.

Hadi hayırlı olsun

Not:Fotoğraflar dpreview(ilk3ü) ve letsgodigital.org dan alıntıdır.

Tarih: 8 Temmuz 2007, 13:50 - İp: 85.***.**7.173
vitalen
vitalen (üye)
İstanbul / Amatör

Ben S5- IS kullandım ve hemen elden çıkardım. Makina sayılmaz. Onun yaptığı işin on kartını sony lerin en kötüsü yapıyor. Çünkü makınaları kulldığımdan iyi biliyorum. Bir sony W-170 gibi bir model daha iyi resim ve video çekiyor. Sonrası ::: Ebat-ergonomi ortada. Hangisini taşırsınız?

 

Tarih: 12 Eylül 2008, 03:28 - İp: 88.***.**7.11
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Yanıldığını kesin noktalar var mesela Sonynin 3x ya da 5x optik zoomu var bildiğim kadarıyla bu da 35mm değerine 105mm civarına denk gelicektir Canonda ise 36-432 mm lik bir ara vardı( Canon S2 DE ÖRNEĞİN). Bu ne demektir daha temiz arka plan için daha çok imkan demek.

Ayrıca S serisinin videosunun sıkıştırılmamış Avi formatı olduğunu biliyorsunzdur sanıyorum,ama zaten video işi çok da ölçüt değil.

Ha demişsiniz ufacık Sony daha kompakt evet daha taşınabilir.Ama teknik bariz eksikleri var S2 ye karşı.Araştırmanız lazım.

Sony W 170 kullanıp da Canon S5 aldıysanız bu zaten talihsizlik olmuş,fazla bir atlama sayılmaz çünkü.

 

Tarih: 14 Eylül 2008, 00:10 - İp: 78.***.**0.234