mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Canons1 - S2 - S3 - S5 Paylaşımları

Canon S1 Is



Canon S2 Is



Canon S3 Is



Canon S5 Is



Merhaba arkadaşlar forumda genelde öne çıkan satın alma rehberindeki bazı karşılaştırmalar ama ben aslında bizi geliştirebilecek ve yeni kullanıcılar bilgilendirebilecek ögelerin çekim teknikleri ve fotoğraf örnekleri olduğunu düşünüyorum.

Bu konuyu,eski konu başlıklarında eskimiş S1 ve S2 yi tekrar canlandırıp S3 ve S5 modelleri ile beraber Canon'un S serisi dSLR-like modelleri olarak tartışmak,yardımlaşmak ve bilgileri paylaşmak adına kullanacağız.

Bildiğimiz gibi bu makinalar zamanında çok kişiye satıldı ve şimdi de hala çok kişiye satılıyor,forumdaki orda burda dağınık durumda olan arkadaşlarımızı bu konu başlığında toplamak benim için önemli.Galeride yayımlayamadığınız fotoğraflarınızı,sormak istediklerinizi,beklentilerinizi,hayal kırıklıklarınızı burada paylaşabilirsiniz.

Güzel ve aktif bir forum olması dileğiyle,örnek fotoğraflarınızı,çekim teknikleri ile ilgili sorularınızı,önerilerinizi(iso,geniş açı çekim - zoom,alan derinliği,netlik,odaklama vb.) beklerim.

Görüceksiniz makinanızın ne kadar çok özelliğini öğrenir keşfederseniz makinanızla o kadar barışık olacaksınız.

Hadi hayırlı olsun

Not:Fotoğraflar dpreview(ilk3ü) ve letsgodigital.org dan alıntıdır.

Tarih: 8 Temmuz 2007, 13:50 - İp: 85.***.**7.173
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

S serisi iyidir.Hatta bana göre bu sınıfınen iyisidir. H1 h2 falan hikayedir. Böyle hızlı bir makina varken başma şeye bakmanın anlamı yoktur. Eksileride yok değildir. MEsela focus hızı düşüktür. Lcd si ve vizörü berbattır.
Ama çektiği fotoğraflar iyidir. Pİl ömrü konusunda rakibi yoktur.

 

Tarih: 8 Temmuz 2007, 17:09 - İp: 88.***.**3.57
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Pil ömrü gerçekten çarpıcı,benim makine S2;

makinadaki bazı menü ayarlarıyla pil ömrü çok daha uzatılabiliyor.Mesela makine sizin ayarladığınız süreye göre mesela 10 saniye aktif değilse kapanabiliyor,böylece elinizde makina açıyım kapıyım telaşı olmadan kullanılıyor(bir nevi ekran koruyucu).Bunun dışında makinada sürekli netleme yerine çekimde netleme yaparsanız(kullanma kılavuzunda da yazar),çok daha az pil harcıyor.

Ardarda çekim başarılı şekilde kullanıldığı için de pil ömrü iyi.

Ve tabii ki Digic işlemcisi pil ömrüne en büyük yardımcı.

Diğer arkadaşlar ulaşabildi mi bilmiyorum ama pilleri makina içinde kullanmadığınız zamanlarda tutmazsanız ve uygun sıcaklıkta kullanırsanız,
1000 çekimin üstüne çok rahat çıkarsınız.

S3 ve S5 te de böyle olduğunu umuyorum.

 

Tarih: 8 Temmuz 2007, 17:21 - İp: 85.***.**7.173
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Lcd ve vizör S3 ve S5 te daha iyi değil mi kullanıcıları aydınlatsın.


Fokus hızı gerçekten beni de deli ediyor.Hızı bıraktım bazen doğru da yapmıyor o işi.Neyse Manuel Focus ile bunun ayarını yapabiliyorsunuz,bu ayarı bilmeyenler için S2 de makinanın(objektifin) solunda MF tuşu var ona bastıktan sonra odaklandığınız şey ne kdar uzakta ise o değere göre ekrandan seçebilirsiniz,bazı zamanlar çok işinize yarar.

 

Tarih: 8 Temmuz 2007, 17:26 - İp: 85.***.**7.173
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Arkadaşlar aranızda bu sitenin galeri bölümünde de fotoğrafları olanlar olduğu gibi Galeri bölümünü hiç keşfetmemiş olanlar da olabilir(ben ilk üye olduğum zamanlarda bilmiyordum).

İşin pratik kısmı olan fotoğrafın ta kendisidir.Bu yüzden kalitesine inandığınız,estetik fotoğraflarınızı Galeri'de yayımlayıp eleştiri ve yorumlar alabilirsiniz.

Not: Galeride sadece herşeyiyle size ait olan sizin çektiğiniz fotoğrafları yayınlayabilirsiniz.Başkalarının fotoğraflarını Galeride sizinmiş gibi yayınlamak suçtur.

Galeride kimin fotoğraf çektiği,kimin ne adla çektiği ve kimin hangi fotoğraf makinası ile fotoğraf çektiği anlaşılabiliyor,aratılabiliyor.Bilmeyenler zamanla öğrenebilir ama ben şimdilik bazı linklerle size yardımcı oalcağım.

Canon S1 ile çekilmiş fotoğraflar :
Canon S1 netfotoğraf galeri

Canon S2 ile çekilenler :
Canon S2 netfotoğraf galeri

Canon S3 ile çekilenler :
Canon S3 netfotoğraf galeri

Canon S5 yeni bir makine olduğu için galeride onunla çekilen fotoğraflar daha yok sanırım.Varsa uyarın.

Not: Aralarında isim benzerliği olan fotoğraf makinaları ile çekimler karışmış olabilir,mazur görün.

Hadi fotoğraf ekleyen yok mu beni mi bekliyorsunuz

 

Tarih: 8 Temmuz 2007, 17:37 - İp: 85.***.**7.173
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Tekrar merhaba pazarbey dışında cevap veren yok(teşşekürler pbeytullah abiye) ama ben 1 saat bile konunun boş durmasına dayanamadım ve bir örnek fotoğraf yollamak istiyorum.

Burada vermek istediğim mesaj ise çektiğimiz fotoğrafların ufak oynamalarla ne kadar yol katedebileceği.Özellikle kendi görüşüm bu Canon S2 modelinde renklerin biraz doygunluk problemi var ya da ben ışığı gerektiği kullanamıyorum.Galeride de dikkat ettim üzerinde düzeltmeler yaptığım fotoğraflarım daha çok ilgi görmüş.

Bu fotoğraf karlı bir ortamda kışın çekildi,gördüğünüz gibi bulutluydu,güneşi önüme almışım(böyle çekmek istedim)

Fotoğrafın orjinali,hiç müdahelesi yok



Fotoğrafın Windows Picture Manager da Contrast 20 , Midtones25 ve Saturation 50 değer artırılmış hali




Sonuç: Belki ilk fotoğraf daha gerçekçiydi,ama ikincisi değil mi göze hoş gelen

 

Tarih: 8 Temmuz 2007, 18:29 - İp: 85.***.**7.173
brucu
brucu (üye)
Trabzon / Meraklı

MAKİNEM BANA HEDİYE ALINDI, YANİ BENİM TERCİHİM DEĞİL.MEMNUNUM BİR TEK ŞİKAYET DIŞINDA KIRMIZI GÖZ AYARI OLMASINA RAĞMAN HANGİ MODDA OLURSA OLSUN KIRMIZI GÖZLÜ ÇEKİM YAPIYOR, BU OLDUKÇA SİNİR BOZUCU... ANLAMAYAN İNSANLARA BUNU ANLATMAK (YOK AYARINI AÇMAMIŞIMDA Bİ İŞE YARAMIYO DA FALAN FİLAN) DAHADA ZORR... BEN Mİ BİR HATA YAPIYORUM ACABA?????

 

Tarih: 8 Temmuz 2007, 19:45 - İp: 85.***.**0.255
brucu
brucu (üye)
Trabzon / Meraklı

MAKİNEM CANON S2 BU ARADA...

 

Tarih: 8 Temmuz 2007, 19:46 - İp: 85.***.**0.255
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

BRUCU HOŞGELDİN

Ben genelde insan çekmeyi pek sevmiyorum,kırmızı göz üzerine pek bir bilgim yok ama makinanın kullanma kılavuzuna da bak bir,AF yardımcı ışığı var,hani şu yeşil bir lazer tutuyor deklanşöre yarım bastığımız zaman.Bu şekilde olası kırmızı göz ihtimallerine karşı da makina önlem alıyor diye biliyordum.Bir göz atsana kılavuza.

Ayrıca kırmızı göz daha sonra basit yazılımlarla bile yokedilebiliyor.Bir dene gerekirse sana program buluruz kırmızı gözü yokedici.

 

Tarih: 8 Temmuz 2007, 19:57 - İp: 85.***.**1.81
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

S serilerinin gelişimine bakarsak özellikle S1 den S2 ye çok şeyin değiştiğini görürsünüz.Yoksa aşağı yukar hepsi aynı makine.Ama tabi bakınca benim en hoşuma giden dizayn S5 e ait.

Burda 4 makinanın bazı teknik bilgilerinin karşılaştırması var.

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/580-952-1229-1587.html

 

Tarih: 8 Temmuz 2007, 22:12 - İp: 81.***.**5.58
pike37
pike37 (üye)
Balıkesir / Meraklı

pazarbey üstadım ne diyorsa doğrudur...onun görüşleri doğrultusunda aldım s3'ü...çok memnunum... bilhassa ıs (titreşim önleme) özelliği çok önemli benim için...dslr alsam dahi s3'ümden vazgeçemem gibi geliyor...diğer makinalarla karşılaştırmasını da diğer makinaları kullanan arkadaşlarım yapsın artık

 

Tarih: 8 Temmuz 2007, 22:46 - İp: 88.***.**8.239