gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Netfotograf. Com Hakkında..


ARKADASLAR ZAMAN AYIRIP YAZILAN TUM YAZILARI OKUYUN LUTFEN,BELKİDE COZUME GİDEN FİKİR SİZDEN CIKACAKTIR..




gencmenn ve bazı dostlarla yaptıgımız gorusmelerden ve sitede (bana göre)yazın gelmesiyle baslayan gevsemeden sonra, yapılabilecekler uzerine kafa yorabilmemiz,ve sitenin artık daha profesyonel bir anlayışa yonelmesi için,
hepinizden oneri ve goruslerinizi bekliyorum..
forumda en sık girilen ve siteyle alakalı insanlara en kolay ulasabilecegimiz yer oldugu için burada acmayı uygun gordum.fikret beyden anlayış gostermesini rica ediyorum..

eger sitenin gidisatı ve yapılabilecekler uzerine mantıklı ve uygulanabilir cozumler uretebilir,ve yeterli ilgi alakayı saglayabilirsek eminimki,
kralımız,şahımız,büyük insan fikret diker beyefendimiz
( ) konuyla ilgilenecek ve gerekli duzenlemeleri yapacaktır..
okuyup gecmek yerine ilgilenip bir cozum,bir fikir beyan edip,elinizi taşın altına sokarsanız hem sitemiz adına ,hemde kendiniz adına iyi birsey yapmıs olacaksınız..(ayrıca herkese pazarbeyden çikolata...)

----------------------------------------

*siteye uye olma kosulları,
*site içi hareket ve davranısları duzenleyecek kurallar ve
*calıntı fotografa karsı yapılabilecekleri,
*netfotograf.com'un sıcak site yapısını bozmayacak şekilde tartısmak,gorusmek ve geregini yapabilmek için hepinizi goreve davet ediyorum..

gaijin dedektiflik firması

not:sanamı kaldı bunu kurcalamak diyenlere çikolata yok


#gaijin' tarafından 05.07.2007 02:18:58 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 01:21 - İp: 88.***.**3.59
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

selam,
biraz hirsiz ve ückagitci gözüyle bakalim olaya
eger ben bu gece sabaha dogru üye olsam ve cinsel iceri agir bir nick ile üye olsam acaba üyeligim kabul edilirmi? cevap tabiki sistem bana otamatik olarak üyelik verecektir.
bu üyelikten sonra bu nick ile forumlara katilsam üyeligim silinirmi? hayir
cünkü üyelik kurallarinda böyle bir kural yok.
ben hala kurallar icinde üye kalmis olmaliyim cünkü kurallari okudum ve kabul ettim.
hicbir yerde böyle bir kural olmadigindan üyeligim silinse bile baska bir terbiyesiz nick ile üye olabilirmiyim? evet
yani kisacasi üyelik cok basit bir sistem ile herkeze veriliyor.
sanal isim kullanmak yani ikinci bir kez üye olmak serbestmi? evet
sanal isim kullanarak onlarca kez üye olabirmiyim ve fotograf yükleyebilirmiyim? evet
bu etikmidir? hayir.
etik olmasada kural dahilindemidir ? maalesef evet

 

Tarih: 5 Temmuz 2007, 17:32 - İp: 213.***.**5.184
bushidoka
bushidoka (üye)
İstanbul / Meraklı

tek taraflı diyalog buna denir heralde.muhteşemsin gencmenn yürü beeee

 

Tarih: 5 Temmuz 2007, 17:34 - İp: 81.***.**1.83
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

birde fikret beyden ricam , admin,e verildigi gibi calinti ile ugrasan arkadasimiza özel bir nick vermesi ve arkadasimizin bu nick ile calinti fotograflari aramasi. zaten bu isle gönüllü ugrasan bir kac arkadas var. ben bir calinti buldugumda o fotograftan süphelendigimi söylemeye cekinir oldum cünkü daha sonrasinda hedef kisi oluyorum. bu tanjut ve diger arkadaslarimizinda derdi.
bizler süphelendigimiz fotograflari o arkadasa bildirsek ve o bizim elimiz kolumuz olsa.

#gencmenn' tarafından 05.07.2007 18:06:14 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Temmuz 2007, 17:51 - İp: 213.***.**5.184
seyyah1981
seyyah1981 (üye)
Batman / Amatör

gencmenn abartıyorsun bence... kendimi hırsız ve üçkağıtçı yerine koydum .. ama neden fotoğraf sitesine üye olayım ki birçok server varken neden burda fink atayım ki..
tamam üyelik basit kabul.. ama üyelikleri 24 saat boyunca kim takip edecek.. daha gerçekçi sorunlara çözüm getirelim.. yani iş MİLLİ EĞİTİMDE BİTİYOR.. herkes çevresindeki çocuklardan sorumlu olsun.. onlar bize bakarak büyüyüyor..
olsun bir deniz yıldızı daha kurtalarım

 

Tarih: 5 Temmuz 2007, 22:57 - İp: 88.***.**1.136
liebster
liebster (üye)
Kütahya / Firma

gaijin seni tebrik ediyorum gercekten güzel ve yerinde bir konu.inşallah beraberce cözümünü buluruz.kendimden bir örnek vereyim tek takıldıgım site net foto sitemizdir.sebebi buradakiş cogu üyenin seviyeli olması.diger sitelere bakarsan suanki durumumuz bile baya iyi sayılır.ama bazı düzeltmeler sart.bütün arkadaşlarımıza .fikirleri için kendi adıma teşekkür ederim...

 

Tarih: 6 Temmuz 2007, 00:41 - İp: 88.***.**2.127
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

merhaba cagdas, üye oldugum fotocommunity.de sitesinin üyelik sözlesmesi. bence bunun türkcesini bir tercüme edip fikret beye versek nasil olur. adamlar her kapiyi kapamis bu sözlesmede. hersey cok yerinde ve problemsiz yürüyor.





1. By getting registered as a member you acknowledge these terms as binding for the user relationship between you and us, the operators of fotocommunity (name and address to be found on each page under "Contact Us" [Impressum]). We shall not acknowledge any terms to the contrary. These Terms of Use are meant to protect and maintain your rights, our rights and the rights of third parties within the operation of fotocommunity. To the extent that commercial elements are handled through partners, the terms of use of such partners shall apply.

2. The free Internet offer of fotocommunity comprises the possibility to upload your own photos for which purpose each member is allowed a limited amount of web space. In addition you can set up your own photographer's profile, make contributions to discussions on photos, send photo mails, use the internal messaging system and take part in other forums or activities offered. Additional terms of use may be agreed upon for offers which are subject to a fee.

3. The subject matter and price of the chargeable offer of fotocommunity can be found in the specification of services. We reserve the right to amend the latter to the extent that only a change due to a further development occurred which in most cases concerns the range of functionalities and is reasonably acceptable and not detrimental for the user. In the event of further-reaching changes we shall inform the user on the screen or by email in due time before such changes take effect. If you do not declare your disagreement before the coming into effect, the change shall be deemed accepted. If you disagree your membership shall be terminated.

4. You alone are responsible for your photos and postings transmitted and for your behaviour within fotocommunity. Your access rights to fotocommunity are limited if you use the free offer. You undertake not to violate laws or other rules and regulations within your participation in the offer of fotocommunity. We reserve the right, at our own discretion, to immediately exclude you from membership and to remove your images and postings from fotocommunity in the event of violations of laws, good morals, these Terms of Use or upon other good cause shown.

5. You hereby agree

* not to transmit any content to fotocommunity the reproduction of which infringes copyrights or author's rights or any other rights of third parties;
* not to engage in advertising or distribute mass mailings (chain letters etc.);
* not to offer any products or services except for private purposes within the buy and sell forums provided and only in compliance with the content of the forum set up by us;
* not to transmit any content to fotocommunity containing software, applications, programs or viruses or any other data that impair or damage the functionality of hard- and software of fotocommunity or other participants;
* not to offend, defame or otherwise annoy or cause damage to other members;
* not to use the data and email addresses of other members obtained through fotocommunity for commercial advertising or to send unsolicited advertising;
* not to use fotocommunity for pornographic or racist content or material which may be harmful to minors, conveys ideas of national socialism, glorifies violence etc..

6. We reserve the right but do not undertake any obligation to review, edit, delete or disable your images and postings if these are in breach of your obligations as a member or if they violate the law. This shall also apply if such violation is suspected. We may delegate this right, e. g. to other members. A claim to the publication of images or postings in fotocommunity does not exist.

7. By transmitting content to our server you guarantee us that you have the right

 

Tarih: 8 Temmuz 2007, 00:45 - İp: 213.***.**7.31
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ARkadaşlar o zaman şöyle üyelik için şartları sıralamaya başlsanız. Gaijinde bunları sıralasa.
NE çikolatası abiler.

 

Tarih: 8 Temmuz 2007, 09:18 - İp: 88.***.**3.57
avsu07
avsu07 (üye)
Antalya / Meraklı

Arkadaşlar topici yeni gördüm. Gajin çok iyi bir noktaya değinmişsin, tebrik ederim.

Rotweiller cinsi bir köpek beslediğim için üye olduğum bir kaç site var. Bu siteler içerisinde ankyrabulls diye bir site varki o sitede yapılan uygulama senin açtığın bu topicte ulaşmaya çalıştığın hedefleri tutturmuş.

Üyelik: Siteye üye olmak istiyorsan tanışma isimli bölüme girip kendini tanıtıyorsun 'yaş, meslek, öğrenim durumu, yaşadığın şehir, köpeğin varsa kaç yıldır besliyorsun, köpeğinin fotoğrafları, siteyei ne şekilde öğrendiğin, köpekler hakkındaki düşüncelerin vs' bu fasıldan sonra siteye üye olan herkes senin hakkında fikir edinmek için soru sorabiliyor, aynı şehirde olanlar hangi semtte yaşadığını dahi öğrenip gerektiğinde irtibat kuruyor.Bu bölümde kendini iyice tanıtmadan sitede hiç bir bölüme giremiyorsun uygun olduğuna karar verildikten sonra üyeliğin aktif hale geliyor ve diğer bölümlere girip aktif olarak forumu kullanabiliyorsun. Bu üyeler arasındaki arkadaşlık bağlarını da geliştiriyor. Bu sayede aynı şehir veya bölgede olan üyeler toplanıp aktivitelere katılabiliyorar.

Moderatörler: Sitede her konu başlığının (bölüm) bir veya daha fazla moderatörü olabiliyor. Bu moderatörler gerekli uyarı ve cezalandırma yöntemlerini uygulayabiliyorlar. Bu sitede kontrol ve güven tesisine de katkıda bulunuyor.

Aktif Üyelik : Siteye üye olan bir kimsenin belli bir süre içerisinde katılımının olmaması halinde otomatik olarak üyeliği iptal oluyor. Geçerli mazeret belirtmemesi halinde tekrar üye olamıyor. Farklı farklı nicklerle üye olmak yasak, aynı bilgisayar veya ıp adresi ile siteye birden fazla kez üye olamıyorsunuz.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım sitede daha sağlam paylaşımlar yaşarız.

 

Tarih: 11 Temmuz 2007, 22:47 - İp: 88.***.**7.139
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

UZUN OLACAK AMA OKURSANIZ SEVİNİRİM

 

Tarih: 10 Ağustos 2007, 04:06 - İp: 85.***.**9.17
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

uzerınden zaman gecti,ozaman yasanan sorunlar şimdide yasanıyor demekki degişen birşey olmamış..

degişen tek seyın,ozaman konu hakkında soz soylemeyenlerın şimdi sorunlar ve cozumleri uzerınde yenı konular acması..
ben bu topici kendime artı puan olsun dıye degil,site belki kafa kafaya verip mantıklı seyler soylenerek bazı yuklerinden kurtulabilir diye acmıstım..

------

yazılanlar dogrultusunda onerilerim

1)sitenin ikonlarının daha profesyonel ve anlasılır bır sekle burunmesi

2)tasarımda ufak ve ergonomiye yonelik degişiklikler yapılması..mesela otomatık boyutlandırmayla,fotografın buyuk halde acılınca tam ekrana denk gelecek sekilde otomatıkman boyutlandırılması saglanabılır..

3)bir fotografa yorum yazdıgımızda dırekt yorumumuza cevap gelmesi ve gelen cevaptan haberdar edilebilmemiz..

4)klişe tarih içeren,cep telefonu ve webcamle cekiliş fotografların kesin olarak silinmesi..taviz verirseniz devamı gelir..(hoslanmıyorum ornek olarak vermekten ama fk. da 3 mp altı makinalarla cekilmiş fotolara bıle denetim yapılıyor..)

5)galeride kesin suretle,olum,anma,kutlama,paylasım vs gibi nedenlerle
baskalarına ait fotografların kullanılmaması..
(zamanında bende yonetımden ızın alarak ugur mumcu fotografı eklemiş,altına yazılan cok degerli ve manalı yorumlara ragmen bır ay sonunda silmiştim..taviz verirsek devamı gelir)

6)favorilere eklemek ve eklenmek gibi bir sistem gercekten degerli fotografları istedigmizde gorebilmemizi saglar..

7)portfolyo yaratabilme fırsatı oldukca profesyonel ve yararlı bir uygulama olur..

8)referanla uye alınması gibi birseyın cokda dogru olmadıgını dusunuyorum..zaten herkes eş dosta referans olacaktır..dakika bir kanka bir olmamalı...

9)ne kadar surekli ilgilenecek kişi bulmakta zorluk olsada,
edıtor ve mod olarak gorevlendirilebilecek bir iki arkadasa ve bunlara direkt erişimi saglayacak sisteme gecilmesi yararlı olur..

10)fotografların denetimsiz ve otomatıkman onaylanması,ama surekli denetim altında bulundurulması,ve kurallar dahilinde geregi goruldugunde itiraz kabul edilmeden silinmesi yerınde olur..
bundaki problem şimdi nasıl fotografım onaylanmadı dıye feryat ediliyorsa ozamanda fotografım silindi feryatları olacaktır..

11)uyelik sozlesmesinin yenilenmesi,yasak ve kuralların iyice ve eksiksiz acıklanması,uyulmaması halinde yapılacaklar konusunda uyelerin uyarılması,
gerekirse her hafta ayda ay,site kurallarınnın uyelere tekrar tekrar mesaj yoluyla iletilmesi,dıkkatlerinin cekilmesinin saglanması gerekir..

12)herzaman dedigim gibi,90.000 uye 1.000 aktif uye yerıne 30.000 uye ama mesela 5000 aktif uye olacak sekilde katılımlı bir site olması yolunda teşvik edici calısmalar yapılması..

13)siteye 6 ay yada belirlenen bir sure tutarında girmemiş kişilerin uyeliklerinin silinmesi,

14)forum sayfalarının,aynı yapıyla devam etmesi ancak galeride yorum yazarken ikon smiley vs. gibi seylerin kaldırılması bu sekilde gibi youmların onlenmesi (enazından mukemmel yazmaya emek harcanır,hemde cıddıyete katkısı olur..)

15) buranın bir fotograf sitesi oldugunun ve zaten butun sorunların buranın fotograf sitesi oldugunun unutulmasından kaynaklandıgının anlasılması,anlamayanlara sopayla anlatılması

16)yapılacak kurallar listesi veya anayasa veya manifestonun butun uylere mesaj halinde anlasılır sekilde gonderilmesi..

17) son olarakda her uyenın avatarının altındaki ozel ileti kısmına yada uygun gorulen baska bir yere siteye son giriş yaptıgı tarıhın yazılmasını,bu sekilde ulasılmak istenen kişilere,ulasmanın,yada aciliyeti olan işlerde secim yapmanın kolaylastırılması

18)yaptıgınız onerilerde,baska sitelerin sistemlerini aynen buraya tasımaya calısmak yerıne işe yarar yenı seyler dusunmeye uretmeye calısmanızı rica ediyorum..sonucta fotokritik diye bir site zaten var,ozaman neden burayıda aynısı yapalımki

------------

şimdilik aklıma gelenler..begendiklerinizi belirtir,eklemek istediklerinizi eklersenız cok sevinirim..
hem he

 

Tarih: 10 Ağustos 2007, 04:06 - İp: 85.***.**9.17