sunsurfer
sunsurfer (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Erotik Fotograflar, Erotik Sanat!

merhabalar,
bu sitede bir nü katogorisinin acilabilmesine yoladigim fotograflarla önayak oldugum icin mutluyum. amacim, ne kimi ahlaki degerleri zedelemek, ne de anarsist bir tutumla ve zorla bazi degerlere hakaret etmekti.
acikcasi bu sayfayi kesfettim ve fotograflarimi yolladim. bazilari "siyahbeyaz" kategorisine gitti, zira SB idiler. bazilari "diger" kategorisine gitti, biraz farkli olduklari icin. ama benim hic bir ard niyetim yoktu. ben fotograflarimi paylasmak istiyorum. bir yasemini fotograflamakla bir ciplak bedeni karelemek arasinda benim icin hicbir fark yok. her birini bu evrenin bir parcasi olarak görüyorum!
sonucta bir "nü" kategorisi acildi! harika. ama ben buraya tek bir NÜ fotograf yollamadum. NÜ ciplakligin islendigi konularla ilgili. benim fotograflarim ciplak degil. daha cok erotik! evet, erotik nerede basliyor, nerede bitiyor. erotik unsurlar nereye kadar sanat olarak alina bilir, nerede sanat olmaktan cikar?

Tarih: 10 Nisan 2006, 21:20 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

yok eastwood arkadaşım, yanlış yorumluyorsun. zira olaylara batının gözlüğüyle, oryantalist çerçevede bakıyorsun. islamiyet kadını arka plana ve ikinci sınıf konumuna itmemiştir. tam tersine islam devrimci bir din olarak, toplumsal yaşamda bugün bile ütopik gelebilecek pek çok çağdaş düzenlemeyi getirmeye çalışmıştır. ama yönetici elit sınıf, ne kadına ne de ezilen kitlelere islamın emrettiği eşitlik statüsünü bahşetmiştir. dolayısıyla sorun islamda değil, yönetici sınıfta, gelenektedir. bugün kadının konumunun islam ülkelerinde kötü olması, o ülkelerde erkeklerin de batılı hemcinslerinden kıyaslanamayacak denli az hakka sahip olduğu gerçeğini de ortadan kaldırmaz. islam ülkelerinin sahip olduğu doğal kaynakları sömürmek uğruna bu toplumları geri bıraktıran "çağdaş" batı değil midir? ve yine değil midir ki, ortadoğuya demokrasi getirmeye soyunan a.b.d., dünyanın en antidemokratik rejimi suudi arabistan kraliyet sarayını 1500 askeriyle korumaktadır?
öte yandan, ben yıllar önce fransa'da bizzat gözlemledim, pek çok kadın kocasından dayak yiyordu. hala daha sağda solda okuyorum, fransa'da kadına şiddet önemli boyuttaymış. türkiyede olmuyor mu? elbette oluyor ama bunu dediğim gibi islama maletmek de insafla bağdaşmıyor. tecavüzcüsüyle evlendirenlerin yoğun olarak yaşadığı doğu ve günaydoğu bölgelerimizdeki feodal yapı islamın mı bir buyruğudur? islamı günah keçisi yapmaktan vazgeçelim artık.

gelgelelim insanımızın cinselliğe aç olması mevzuuna... bunda çok da büyütecek bir olay olduğunu sanmıyorum. yıllar önce mcdonalds taksimde ilk restaurantını açtığında aylarca kapısında kuyruklar olmuştu. bu da onun gibi, kadınla erkeğin sosyal hayatta beraberliği bizde henüz çok yeni. bu nedenle, bu aşamadan yüzyıllar önce geçmiş batıya göre elbette bir açlık, bir ilgi aşırılığı sözkonusu olabilir. ama zamanla her şey yerli yerine oturacaktır. bundan dolayı ne gocunmalıyız ne de övünmeliyiz.

 

Tarih: 18 Nisan 2006, 14:09 - İp: 213.***.**4.130
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ayyy east wood Allahtan (Başka kim olabilirki) bu yazı sana ait değil. İnanın yazıyı okurken kusasım geldi. Lütfen kızmayın niye diye bir sorun. Bizim kendini aydın sanan bu insanlar kendilerine biçilmiş olan yazıları emre uygun bir biçimde yazmaktan başka ne yapıyorlarki. Emir dediğim için kızacaksınız ama bunu kendileride itiraf ediyorlar. Nerde şeriat varmış.Arabistandamı. Allah canını almasın bu kadının. Peh. İşine gelen şeyi görüyor demekki.BUgün suudi arabistan iran birer despot dikta yönetiminden başka nedirki. Sadece bu. Zorla insanların başlarını kapatıyorlar.NE iğrenç bir uygulama.Gerçi bizdekilerde zorla açtırıyor ama .
Yazarlarımızın cehaleti gerçekten beni çok etkiliyor. Üzülmemek elde değil.Sayın yazarımız nerdeen aldı ise o istetikleri yanlış almış.Kendi hayalindeki istatistikler sanırım. İyice öğrenip öyle yazsınlar.
12 yaşında tecavüze uğrayan kız tecavüzcüsü ile evlenemez.Cehaletin böylesi. Sanırım yazarımız gibi düşünen ve kendi ülkesini karalamaktan zevek alan gazetelerimiz gene hallerindeki şeyleri yazmışlar. Zaten bu italyan ceza kanununun bir neticesidir.Şeri hüküm değil.
Böyle insanların yazar olduğu bir ülkenin vatandaşı olmak gerçekten çok zor. Eğer birazda birşeyler biliyorsanız dahada zor.Yok İslamiyet kadını şeytanla bir görürmüş, insan değilmiş.İkinci palanmış. Kuranın bir surise sadece kadınlara ayrılmıştır.Sanırım yazarımızın bundan haberi bile yok. Fakat İslama olan kinini böyle ortaya koyuyor.Maalesef bu insanlar Ateist olduğunu söyleyemiyorlar. Onun yerine böyle saldırıyor.Ama pekçok onurlu insan ben inanmıyorum.İnanmadığım için böyle düşünüyorum diyebilme erdemini gösterirken böyleleri maalesef gösteremiyor.
Mine hanım bugün avrupada 40 yaşını geçen kadınların büyük bölümünün neden intihar ettiğini niye yazmıyor acaba. Onlar cinselliği sonuna kadar yaşıyor. İstedikleri an istedikleri ile bazı mahlukatlar gibi cinsel ilişkiye girebiliyor. Ee daha ne.Niye mutlu değiller. BAkın 11-12 yaşında kızlar hamile kalıyor avrupada.Ne kadar güzel değilmi. HEmen ergenliğe girer girmez. NE mutlu. 12 yaşında anne.Kimbilir daha ne kadar önce başlıyorlar . Ohhh yazarımızın tam istediği gibi.
Fransada geçenlerde bazıları yakalandı kendi çocukları torunları ile cocuk pornuso çevirmişler. Halbike cinsel açlıkta çekmiyorlar.Allah Allah niye yapmışlarki.Yoksa onlardamı müslümün. Evet evet kesin öyle olmalı. Müslümansa kesin kendi çocuğuna tecavüz eder.Affetmez.
Batıda artık çıplaklar kampında aileleri uyarıyorlar.Çocuklarınıza dikkat edin diye.Başına birşey gelmesin.Bazıları tarafından istismar ediliyorlar diye. Edenlerde kesin Müslümandır. Plaja kadar çarşaflı, sonra çıplak. Bakın hele. Kesin öyledir.
Çok ama çok komik. Böyle taraflı böyle dar fikirli yazarlarımız olduğu için utanıyorum.

 

Tarih: 18 Nisan 2006, 17:05 - İp: 85.***.**4.130
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar herkeslere,

İslam’da kadın konusu diğer dinlerdeki kadar çetrefilli bir konudur.MÖ 5000 civarlarından MS sının hemen akabinde kadın kaybetmeye başlar.Tuhaf ve komik bir durumdur.Hele Türk toplumlarında bu daha da komiktir. Çünkü geçmişte Şaman olan Türk halklarında kadın, şimdikinden daha güçlü bir varlık olarak anılıyordu erkekler tarafından.Yani eğer araştırırsanız, kadının kaybetmeye başladığı tarih, MS sına denk düşer..Tevrat’ın daha eski olduğunu düşünürsek, ki bir çok kişinin içeriği değiştirilmiş diyenler çok yanıldıklarını yine Hatay yöresinde yapılan bir kazı sonucunda, neredeyse 4000 bin yıllık Tevrat bulunmuştu ki , yine yanılmıyorsam, Türk arkeologlar tarafından gün ışığına çıkartıldı. Kadın, erkekten önemlidir. Hatta babanın kimliği, çocuğun hangi dine mensup olacağını belirlemez , annenin kimliğidir onlar için önemli olan.Sırf bu nedenden dolayı, zaten Museviler, İbrani torunları olmayanların haricindeki Musevi dinine sonradan topluca kabul edilmişleri, ruhani sınıf, bu sonradan olanları dışlarlar. Bunların arasında Hazar Türklerinin, yani Hitler amcamızın sabun ettiği kuzey batının Musevileri de vardır. O yıllar yaşayanlar için acı ama bugünün insanı için trajikomik unsurlar barındırır.

Şimdi tüm bunları niye yazdım; eğer dikkat ederseniz tüm tartışmalar gelip din ile bağlantılı öğretilere takılıp duruyor. Erotik temaların sanatta kullanılması yeni bir şey değil ki, daha geçenlerde yazdım, merak eden Osmanlı gravürlerinin basılı olduğu kitapları alır ve görür. İşlenen temalar o yüz yılların en aşmış temalarıdır. Tüm cinsel uzuvlar ortada, hatta İslam dinince günah sayılan tüm temalar da babalar gibi işlenmiştir.Buna biri çıkıp,’’ hayır bu böyle değildir’’ diyebilecek tek bir vatandaş var mıdır? Yeryüzünde 700 yıl hüküm sürmüş Halifelerin tam da yaşadığı mekandır.Şimdi bu olaya nasıl bakalım? Ne anlatılmak istenmiştir.Amaç nedir? Biri çıkıp bu temaları padişahlardan , vezirlerden gizli yapmamıştır. Aksine onların emirleri ile yapılmıştır.Gravür o yılların Türk toplumlarınca en baba sanatlarından biri idi.Bu da çok inkar edilebilecek bir şey değildir sanıyorum.
Buna benzer olaylar batı kültürlerinde de var.

Yaşları 20lerde olanlar bilmezler, benim yaşımda olanlar hatırlarlar: Bundan 20, 25 yıl önce şehirlerde yaşayan kadınların bir çoğu, bugünkülerden daha kısa giyer, daha az kişi başını örter, geceleri eğer bir yere gidilecekse, abiye bir kıyafetle giderdi.Bugünküne oranla, orta sınıf %sel olarak daha fazla olduğundan, daha çok yaşanan bir şeydi. O zamanlar da, kimse kimseye tecavüz etmezdi kısa giyiyordu diye.Bilenleriniz hatırlar, Fırt dergisi vardı , her hafta çıkarttığı derginin son sayfasında çıplak bir güzelin üzerine karikatür anlatımı ile yayınlanırdı.

Hiç unutmam, bir dergi veya gazetede, bir bayanın koltuk altının fotoğrafı çekilir ve yayınlanır, ardından da şu soru gelir ,'' Burası bir kadının neresi?'' Bir çok kişi vajina sanıp yayın evini bombardımana tutmuştu..

Her sanatsal uğraşının sonucunda doğan üretime baktığınızda, sanatı kötülemek bana çok mantıklı gelmiyor. Bir ağaca botanikçinin bakmasıyla, herhangi bir ağaç severin arasında mutlaka fark olacaktır. Ama ağacı odun olarak da gören zihniyeti de görmezden gelemeyiz. Ne yapacağız şimdi ?Odun görenler nedeni ile ağaçları teller ardına mı saklayalım?.Herkese yasaklayalım mı ormanda gezmeyi?
Bu ve benzeri konular farklı düşüncelerin, farklı bakış ve kültürel birikimlerle birebir bağlantılıdır.
Dünyada milyonlarca konu var ki, yanlış olundukları ispatlandığı halde, varlıklarını bu yanlışla hala yer tutarlar.Bu tip yargılar travmatik olaylar yaşanmadıkça
çoğu zaman değişmezler.Kafada yer tuttuğu alan harddisk değil ki lappanadak silinsin..

Kadın erkek ilişkilerinde ise; Diğerinin uçkurunun ne yaptığına o kadar meraklı bir toplumuz ki, her bir şey bundan dolayı oluyor.Ben yapamazsam sen de yapamazsın. O neden yapıyor? O kim ki? Biliyor musun o şunu yapmış…Herkesin

 

Tarih: 18 Nisan 2006, 17:11 - İp: 81.***.**1.160
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"Bir şeylerin sanki yokmuş gibi mi inananılım yoksa birileri cidden bunlarla karşılaşmıyor mu diye düşünüyorum da..."

gercekten ben de dusunmeye basladim cem..

bu arada anlatmak istedigimi cok guzel ozetlemissin cem, ayrica tesekkur ederim..

....................

"Her önüne gelenle yatmak mıdır cinselliğe doymak?? Bizim insanımızın seçici olduğunu kızlarımızın ancak onların gönlünü çelene aşık olabileceğini bilmiyor musun?bizim insanımızın özünde aşka inandığını sevgi olmadan bir araya gelemeyeceğini bilmiyor musun?"

her onune gelenle yatmak degildir tabii ki burkay.. bu cok komik bir yorum olurdu sanirim..
oyle bir soylemissin ki; bizim insanlarimizin aska, sevgiye, batililardan daha cok inandigini soylemeye calisiyorsun diye yorumlayacagim neredeyse..
cunku turkler aska inanirlar ve beraber olurlar; ama avrupalilar, ask mask gerekmez, erkek bulunca, sirf cinselliklerini doyurmak icin beraber olurlar..
allah allah yani..

"Ben bizim insanımızın cinselliğe aç olduğu fikrine katılmıyorum aksine bizim insanımız doymak için değil beslenmek için cinselliği yaşar...Belki de senn kavramakta zorlandığın nokta burası...Bizim yaşadığımız birliktelikler nitelikli birlikteliktir...soysuzca olanlar değil..."

doymak ve beslenmek konusu..
beslenmek icin birliktelik nasil oluyor gercekten merak ediyorum dogrusu..
ayrica avrupali niteliksiz beraberlikler yasar demeye getirmissin sanirim.. turklerin yasadiklari nitelikli ise, herhalde yanilmiyorum..
allah icin burkay, bugune kadar kac tane avrupali tanidin bugune kadar?

nitelikli beraberlikler.. tabii ki.. ben de turkiyede yasadim burkay.. hem de 28 sene..
turkiyede de 1 gecelik asklar oluyor.. hem de dunya kadar..
ayni sekilde avrupada da..
nitelikli olup olmadigina insanlar, genelde bir surec sonrasinda karar verirler.. kolay kolay bir iliskinin nitelikli olduguna karar verilemez.. kisa yoldan hukumlerle olmaz..
ha ama, turkiyede baslik parasi verip de kiz almak da mumkun.. komik ama turkiyenin gerceklerinden bir tanesi bu..
kizi gormeden evlenen insanlar..
ha tabii ki, gormeden evlenip de ilk gece birlikte olmakla, esler aslinda sevdikleri veya asktan dolayi birlikte oluyorlardir..

turkiyeyi kimin bilip bilmedigini karar verebilecek kadar seni tanimiyorum burkay.. lutfen sen de benim hakkimda karar verirken, biraz daha dusunerek soyle kelimelerini..

son olarak, "soysuzluk" konusunda neyi kastetmis oldugunu bilemiyorum.. bilmek de istemiyorum..
avrupalinin soysuz iliskilere girdigini soylemek senin gibi birine yakistirmayacagim birsey..
unutma ki, bildigin turkiyede de soysuzca iliskilere girenler oluyor, avrupada da.. tum dunyada oluyor bu..
....
surada soyle olur burada boyle olur cok ama cok sacma bir inanis..

 

Tarih: 18 Nisan 2006, 20:39 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

feridun merhaba..

doya doya yasamak olarak uyusturucuyu ornek almani anlayamadim dogrusu.. uyusturucu uzak durulmasi bir tehlike.. doya doya yasanmasi gereken birsey degildir.. yoksa yanlis mi soyluyorum?

evet, dunyanin her yerinde uyusturucu artik ilkokullara kadar giriyor.. ne kadar uzucu bir durum..

.....

dolandiricilik konusunda neler dusundugunu de bilemiyorum.. bir tek ornege bakip da genelleme getirmek cok yanlis olur zannedersem..
burada, bir politikaci, oglunun altina bir spor araba verse, arastirmalar yapiliyor, nasil aldi o arabayi diye.. ama turkiyedeki tum politikacilarin, yatlari, katlari, otelleri ve ogullarinin altlarinda da ferrariler porscheler var..

politikaci ufacik bir yanlis yaparsa, politikayi birakmak zorunda birakiliyor.. cunku hersey seffaf.. ama turkiyede politikaci istedigi kadar yanlis yapabilir.. hapse bile girse, ardindan doner politikaya yine..

ben mi cok yanlis konusuyorum, yoksa bu bilinen bir olay degildir mi aslinda?

neden turkiye bugun gelismis ulkelerden birisi degildir feridun?


....

oy kullanmaya gittiginde, hangi partiye gercekten guvenebiliyorsun? hangisi calip cirpmiyor?

torpil konulari.. turkiyede cogu is torpilden gecer.. tanidiginin olmasindan..
hic mi islerini gordurebilmek icin rusvet vermedin? veya vermedigin icin, islerin uzun surelerde halolmadi mi? yoksa rusvet, torpil gibi konular aslinda turkiyede olmuyor mu? ben mi yanlis biliyorum?

polis, arabani durdurur.. hic mi karsilasmadiniz? ver bir corba parasi hadi dediklerini allah askina arkadaslar???

cogu sey el altindan yurutulmez mi turkiyede?

....


acikcasi, burada da vardir mutlaka feridun.. mutlaka tanidiginin olmasi bircok isini yapmakta kolaylik saglayacaktir..
ama ben bugune kadar hic hissetmedim yapildigini.. belki de ben korum.. hicbirseyden haberim yok.. ne de olsa turkiye de benim bildigim turkiye degil..

ha tabii ki turkiye son dort senedir cok degisti derseniz bilemem..

................................


 

Tarih: 18 Nisan 2006, 20:58 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

centurion merhaba..

fransada da burada da karisini erkekler dovuyor.. bunun aksi soylenemez..
kro heryerde kro acikcasi..
egitimli bile olsa erkek, karisini dovebiliyor..

islama maledilebilir mi, orasi cok uzunca tartisilabilecek bir konu..

sunu sormak istiyorum herkese?

turkiyede kadin ile erkek mi esittir yoksa avrupada mi? veya esitlik yoksa ne kadardir farklilik..

 

Tarih: 18 Nisan 2006, 21:13 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pazarbey merhaba..

"bunu kendileride itiraf ediyorlar. Nerde şeriat varmış.Arabistandamı. Allah canını almasın bu kadının. Peh. İşine gelen şeyi görüyor demekki.BUgün suudi arabistan iran birer despot dikta yönetiminden başka nedirki."

bu konuda bilgili olmadigim icin ogrenmek istiyorum..(gercekten..)
seriat nedir? despot dikta nedir? ayrildigi noktalar var mi veya ayrildigi bir nokta denmesinin anlami bile yok mu?

bana aciklayabilirsen sevinirim.. (ileride konusmalara girdigimde birkac dolu soz edebileyim diye..)

...............................

"Mine hanım bugün avrupada 40 yaşını geçen kadınların büyük bölümünün neden intihar ettiğini niye yazmıyor acaba. Onlar cinselliği sonuna kadar yaşıyor. İstedikleri an istedikleri ile bazı mahlukatlar gibi cinsel ilişkiye girebiliyor. Ee daha ne.Niye mutlu değiller. BAkın 11-12 yaşında kızlar hamile kalıyor avrupada.Ne kadar güzel değilmi. HEmen ergenliğe girer girmez. NE mutlu. 12 yaşında anne.Kimbilir daha ne kadar önce başlıyorlar ."


40 yasini gecen kadinlarin cogunlugunun intihar ettiklerini nereden duydun pazarbey? kaynak gosterebilirsen sevinecegim..
turkiyede mahlukatlar gibi cinsel iliskiye giren kadinlar var midir? avrupadaki kadinlarin mahlukatlar gibi iliskilere girdigini nasil biliyorsun? bunun hakkinda da kaynagin var veya aciklayabilirsen sevinirim..

kac tane 12 yasinda anne varmis avrupada onu da merak ediyorum.. kac tane 11-12'sine girer girmez anne olan anne..
ornek verebilir misin lutfen?

.......................

daha once ne zaman basliyorlardir kimbilir..
dogru soyluyorsun tabii; avrupada kizlar 11-12'sine girer girmez hemen cinselliklerini gidermeye basliyorlar.. hem de mahlukatlar gibi.. cunku avrupada insanlarin akillari, duygulari yok.. haklisin tabii.. ne diyeyim bundan sonra artik..

"Fransada geçenlerde bazıları yakalandı kendi çocukları torunları ile cocuk pornuso çevirmişler. Halbike cinsel açlıkta çekmiyorlar.Allah Allah niye yapmışlarki.Yoksa onlardamı müslümün. Evet evet kesin öyle olmalı. Müslümansa kesin kendi çocuğuna tecavüz eder.Affetmez.
Batıda artık çıplaklar kampında aileleri uyarıyorlar.Çocuklarınıza dikkat edin diye.Başına birşey gelmesin.Bazıları tarafından istismar ediliyorlar diye. Edenlerde kesin Müslümandır. Plaja kadar çarşaflı, sonra çıplak. Bakın hele. Kesin öyledir."

fransadaki o sapiklar kimlerdir bilemiyorum.. olabilir.. ama musluman olununca, musluman adam etmez anlamini nasil cikarabiliyorsun merak ettim..
cunku musluman olununca, insan yapmaktan korkar degil mi? zina yapmaz, icki icmez.. tabii.. musluman olduktan sonra insandan korkmamaliyiz.. ama ki avrupaliysa korkun..
cunku avrupada insanlar cocuklariyla porno filmleri ceviriyorlar..
burada insanlar acikcasi, sapiklar konusunda cok dikkatliler.. cocuklarini herkes sonuna kadar kolluyor..
tabii ki dediklerinden, muslumanlar istismar etmez, anlamini cikariyorum.. yoksa cikarmali miyim?
sonucta zannetmiyorum ki, turkiyede de sapiklarin olabilecegini kabul etmiyorsun.. sapiklar her yerdedir degil mi pazarbey? yoksa yaniliyor muyum?

 

Tarih: 18 Nisan 2006, 21:34 - İp: 62.***.**2.10
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Dadanagast her zamanki gibi olan aklımıda sen aldın. Benim söylemek istediğim aslında tam senrin söylemek istediğin. Yazar hanımefendi sapıklığı sadece müslümanlar yaparmış gibi yazmış. Elbetteki her toplumda sapıklık vardır.Bunu engellelmenin imkanı bulunmamaktadır. İster cinselliğe doysun ister doymasın. Porno örneğini bunu ispat için verdim.
İskandinav ülkelindeki kadınların 40 ı geçenlerin büyük bölümünün intihar ettiğini bir yerde okudum.Ama nerde hatırlamıyorum.
Aslında bugün şeriat rejiminden söz edenler gerçek anlamda ne istediğini bilmiyorlar. Gerçektende 31 mart vakiısında şeriat isteriz diye ayaklananlara Necip Fazıl romanında sorar şeriat nedir?
-???????
cevap yok.
Ben böyle bir rejimin daha doğrusu öcü gibi gösterilen bir rejimin varlığını kabul etmiyorum. Şeriat=din kuralları olarak kabul edersek.Din ne ister:doğruluk , dürüstlük, çalışkanlık, zenginlik, söz sahibi olma(etkinlik), özgürlük, eşitlik, yani bir anlamda demokrasi. Peki bu tür bir yönetim şu anda nerede var.Batı ülkelerinde. Sanırım ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Bazılara bana bu söylediklerimden dolayı çok kızacak.Belki kafir diyecek. Ama öyle. Kuranın 2/3 ü yaratılıştan, göklerden, yıldızlardan, tabiattan bahseder. Kalan bölümü içinde doğruluk güzellik, yaşanmış olaylar, ancak % 5 lik bölümünde ise yönetime ait esaslar bulunmaktadır.
Dadanagast efendi sen hiç gazete okumuyorsun galibe.İngilterede birisi 13, birisi 12 yaşında 2 kızkardeş hameli kaldı. Geçenlerde ya 11 ya 12 yaşında bir kız hamile kaldı.
Neyse sonuçta söylemek istediğim bu tür sapıkane şeylerin insanların dini diyaneti ile ilgisi yoktur, olamaz. Bunu iddia etmek aptallıktır. Mesela intihar bombacılığını İslami gibi göstermek İslama en büyük hakarettir. İslam intiharı kesinlikle yasaklar. Ebedi cehennem ile korkutur. Hal böyle iken kendisiile birlikte masum çoluk çocuğun öldürülmesine cevaz vermesi beklenemez. Bizim aydın geçinen lerimiz bir Dalaylama kadar olamadılar.YAzık onlara. Yurt dışına çıktıklarında bakmıyorlar fikirlerine. Sadece geldikleri ülkeye bakıyorlar.Müslümansa ona göre muamele ediyorlar.
Neyse dadanagast gibi bende fazla akıl karıştırmayayım.

 

Tarih: 19 Nisan 2006, 01:29 - İp: 85.***.**4.130
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bu arada sunsurferden özür diliyorum.Konusunu farklı mecralara çektik.

 

Tarih: 19 Nisan 2006, 01:31 - İp: 85.***.**4.130
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili dada,
sana çalıştığım firmadan örnek vereyim. burada tepe yöneticileri de dahil yöneticilerin %70'i kadınlardan oluşmakta. bırak eşitliği, feministlerin "pozitif ayrımcılık" olarak adlandırdıkları durum var. ve bu şirket türkiye'de. ben mesleğim gereği, çalışma hayatıyla ilgili yabancı yayınları da yakından takip ediyorum. ve o yayınlardan görüyorum ki, batı'da çoğu şirkette kadınların bizim kadınlarımız kadar söz hakkı yok, eşitliği yok... haa, diyeceksin ki sizin şirketiniz bir istisna. kabul ederim ama çevremde bu şirkete benzer onlarca şirket biliyorum. üniversitelerimize bak. kadın öğretim üye oranı en yüksek ülkelerden biri türkiye. ona da hemen kılıf bulmuşlar, ücretler düşük diye erkekler üniversitede çalışmak istemiyor diye! insanın böyle bir değerlendirmeye, affınıza sığınarak söylüorum, "çüş!" diyesi geliyor.
açıkçası ben kadınlarımızın erkeklerden daha önemsiz konumda olduğuna, eşit olamayan muameleye tabi tutulduğuna inanmıyorum. cinsel özgürlğkler anlamında evet, erkeklerden daha az hareket serbestisine sahipler ama onun dışında kesinlikle erkeklerle eşit veya daha fazla hakka sahipler. şunu da unutmayalım dostlar, "evde daima kadının sözü geçer". en "kazak" görünen erkek bile evinde karısının karşısında süt yalamış kediye döner. yalan mı?

sevgili thalassa,
toplu mekanlarda kadınların rahatsız edildiği doğrudur. ama dediğim gibi bu bir kültür meselesi, kadınla erkeğin bir araya gelmesinin tarihi bu ülkede 70-80 yıllık bir süreç. zamanla bu sorunlar da aşılacaktır. gariptir, anadolunun çeşitli yerlerini gezdim, oralarda dahi istanbuldaki kadar rahatsız edici olaylar gözlemlemedim. yanımızda kadın arkadaşlarımızla gittiğimiz kahvehanelerde kimse dönüp bakmadı bile ve son derece saygıyla hizmet ettiler. o halde sorun ne? kanaatimce sorun, istanbul'un yüksek göç dalgasıyla ırzına geçilmesidir. lümpen kitleleri, hatalı politikalarla istanbula göçe yönlendirir ve onların kente, kent hayatına entegrasyonu konusunda parmağınızı dahi kıpırdatmazsanız, olacağı budur. aynı sorunlar yoğun meksikalı göçmen barındıran (ki müslüman değiller!) a.b.d.'nin güney eyaletlerinde de, veya cezayirli göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı paris ve banliyölerinde de yaşanmakta. ama onlar hiç değilse, entegrasyon adına bir şeyler yapmak gerektiğini düşünüyor ve yapmaya çalışıyorlar...

özetle sorun, yönetim (daha doğrusu yönetememe!) sorunudur.

saygılar...

 

Tarih: 19 Nisan 2006, 09:01 - İp: 213.***.**4.130