sunsurfer
sunsurfer (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Erotik Fotograflar, Erotik Sanat!

merhabalar,
bu sitede bir nü katogorisinin acilabilmesine yoladigim fotograflarla önayak oldugum icin mutluyum. amacim, ne kimi ahlaki degerleri zedelemek, ne de anarsist bir tutumla ve zorla bazi degerlere hakaret etmekti.
acikcasi bu sayfayi kesfettim ve fotograflarimi yolladim. bazilari "siyahbeyaz" kategorisine gitti, zira SB idiler. bazilari "diger" kategorisine gitti, biraz farkli olduklari icin. ama benim hic bir ard niyetim yoktu. ben fotograflarimi paylasmak istiyorum. bir yasemini fotograflamakla bir ciplak bedeni karelemek arasinda benim icin hicbir fark yok. her birini bu evrenin bir parcasi olarak görüyorum!
sonucta bir "nü" kategorisi acildi! harika. ama ben buraya tek bir NÜ fotograf yollamadum. NÜ ciplakligin islendigi konularla ilgili. benim fotograflarim ciplak degil. daha cok erotik! evet, erotik nerede basliyor, nerede bitiyor. erotik unsurlar nereye kadar sanat olarak alina bilir, nerede sanat olmaktan cikar?

Tarih: 10 Nisan 2006, 21:20 - İp: yok
sunsurfer
sunsurfer (üye)
Yurtdışı / Meraklı

cinsellik bastirildikca cinse tecavüzler artti! acikcasi be burada bu konuyu kendim icin acmadim. istedim ki bu konuda kendini asmayi isteyen beyler ve bayanlar bunu tartisacak bir ortam/forum bulabilsinler! medeni bir ortam! bu ne demek oluyorsa! ama görüyorum ki, hep bu saldirganlik noktasina geliniyor! neden? neden cinsellik konusunda tartisamiyoruz? benim fotograflarima gelen elestirilerin bagzilari yüzündan bagzi modellerim bazi fotograflari silmemi rica ettiler ve onlari sildim! son modelin, son karesi da silinince rahatlayacak mi bu site?

 

Tarih: 14 Nisan 2006, 20:37 - İp: 84.***.**7.132
nefise
nefise (üye)
İstanbul / Meraklı

sunsurfer tamam anlıyorum seni fotoğraf çekiyorsun ve bunları paylaşmak istiyorsun.ama tecavüzle ne alakası var anlamadım.seni eleştirenlerin cinsel duygularını bastırdıklarına inanmıyorum.sonuçta internet ellerinin altında isteseler onlar için özel siteler var.senin fotolarına bakmazlar bile.ayrıca eleştirenlerin çoğu evli insanlar kadın görmekten bıkmışlardır herhalde.birde şunu sormadan geçemeyeceğim,bu fotoğrafları tecavüzler azalsın diye mi ekliyorsun siteye????? bu şekilde insanlık görevlerini mi yerine getiriyorsun? bu sitede tecavüzcü yoktur umarım.

 

Tarih: 14 Nisan 2006, 21:29 - İp: 85.***.**0.182
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

cunku ayip sunsurfer.. cinsellik mi? hasaaa.. aman bizlerden uzak dursun..
burada, insanlar ilkokuldan basliyorlar cinselligi ogrenmeye.. peki turkiyede? her zaman bir tabu.. hatta dikkatimi cekti forumdan; bazi insanlar esleriyle bile cinselligi konusmaya cekiniyorlar gibi.. gercekten yazik..
ama burasi tabii ki cinselligi kelimelerle konusmaktan ziyade fotograflarin, kendilerini anlatacaklari bir yer.. fakat fotograflarin cinselligi anlatmasina izin de verilmiyor.. ayip deniyor..
.................
oncelikle, fotograflarini silmis olmana gercekten uzuldum.. ama model arkadaslarina durumu izah edip, tekrardan yukleyebilirsin de.. sonucta herkesin dusunceleri farkli ve bazilari oyle dusunuyor diye oyle olunmuyor..

.....................................................


tekin merhaba..
homoseksuellerden neden utandigini bilemiyorum tekin, ama burada tartismak niyetinde de degilim.. kendi dusuncendir, saygi duyarim..

"İkincisi "kadın bedeni beni etkiliyor, tad almayacağım bir obje üzerinde neden çalışayım" demişsin. Bu bu fotoğrafı çekeni ilgilendiriyorsa, o zaman bu sanat kimin için? İnsanın kendini tatmin içinse niçin herkesin görebileceği bir yerde sergileme gereği duyuluyor. Hadi sergilendi diyelim eleştiriye niçin kızılıyor. Sanat bir tabumu? dokunulamazmı? eleştirilemezmi?"

sanatin tanimini yapmak gerekiyor sanirim bunun icin.. sanat, yapilanin gorulme seklidir.. sanatci, kendi dusunceleri dogrultusunda calisarak yaratir.. baskasi soyle begenir deyip de yarattigi zaman, olay sanattan ziyade zanaata girer.. cunku baskilar vardir.. bakmak isteyenin bakmak isteyecegi sekilde yaratilmistir.. oysaki sanatci nasil yaratmak isterse o sekilde yaratir..
sen ne dusunuyorsun bu konuda?

tabii ki, bir eseri yaratmak, kendini tatmin etmek icindir.. baskalarini mutlu edeyim diye ancak hizmet yaparsin.. sanat degil.. cunku isin icine mutlu etme giriyor.. eserin seklinden durusuna kadar herseye karisir baska insanlarin mutlulugu..

sanat elestirilebilir tabii.. herseyde oldugu gibi..
ve burada elestiriyoruz su anda..

nicin sergiliyor sanatci?
cunku insanin yaratilisinda var bu.. yarattigini sergilemezsen, diger insanlarla paylasmazsan, hic yaratmamis gibi olursun da ondan..
sanat olabilmesi icin zaten paylasim sarttir, cunku onaylayan, yapilanin bir sanat oldugunu soyleyecek insanlara ihtiyac vardir..
ayrica insan yaptigiyla ovunmek istediginden dolayi sergiler.. bunun anlasilmayacak tarafi yok..

....sanat elestiriye aciktir dedigim gibi.. ama kendini tatmin edip yarattigin hersey sanat degildir.. sanat o kadar basit degildir.. olamaz..
sunsurfer'in de bildigim kadariyla ben sanatciyim diye bir iddiasi yok.. farkli olani yakalamaya calisiyor.. ve bir olcude basarili da bence..

..........................................................

nefise merhaba..

kac yasinda ve evli olup olmadigini bilemiyorum; ben senin yaptigin tarife uyuyorum.. evliyim..
oncelikle sana bir soru sormak istiyorum.. neden fotograf cekiyorsun? eminim, isteyenler senin cektigin fotograflara benzerlerini, internetten kolaylikla bulabilirler.. ellerinin altindaki internet sayesinde..
dedigim gibi ben evliyim.. ve kadin vucudu gormekten bunalmadim.. bunalmam da.. bunun tersini soyleyen erkekden de suphe duyarim acikcasi..
internetteki pornografi siteleriyle sunsurfer'in fotograflari arasinda korkunc farkliliklar var nefise.. bunu gorebilmek hic de zor degil kanimca..
son olarak, eminim ki sunsurfer, o fotograflarini tecavuzler azalsin diye eklemiyor siteye.. ama zaten bu soruyu ciddi olarak da sormuyorsun sanirim..
son olarak bu sitede tecavuzcu tabii ki olabilir.. 40 bine yakin insan uye.. neden olmasin?
tecavuzcu denilen insanlar, burnumuzun dibinden bile cikabiliyorlar.. hic beklenmeyecek insanlar sapik olabiliyorlar..
tecavuzculugun de temelinde bastirilmislik duygular var..(eastwood bu konuda bizleri aydinlatabilirsen sevinirim..) ve tamamen cinsellige acliktan ileri geliyor.. cinsellik acisindan doymu

 

Tarih: 15 Nisan 2006, 17:02 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

birsey daha ilave edecegim..
bu konu ciktigindan beri erkekler karsi cikiyor; nasil olur bir kadinin bedeni gosteriliyor diye.. hicbir kadin da cikip da; "kardesim beden benim, sana ne!!" diyemedi.. cunku bir kadin ustunu acip denize giriyorsa, kendi istedigi icin giriyor.. kendisi icin yapiyor.. ama erkegin idaresinde yasamini surdurdugunden dolayi, gikini cikartamiyor tabii..
...erkek ne derse o oluyor yine..

 

Tarih: 15 Nisan 2006, 17:10 - İp: 62.***.**2.10
nefise
nefise (üye)
İstanbul / Meraklı

dadanagast sizler modern, çağdaş, avrupai insanlarsınız.bizlerde önümüze gelene tecavüz ederiz,siz avrupadan bize ahlak dersi verin doyurun bizi cinselliğe,belki bu şekilde adam edersiniz türkiyeyi.devam edin bizde size alkış tutarız.

 

Tarih: 15 Nisan 2006, 18:10 - İp: 85.***.**0.182
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

alay mi ediyorsun nefise?

ben kesinlikle avrupai olunmayinca, onune gelene tecavuz eder insan demedim..
sonucta ben de bir turkum.. 4 yil oncesine kadar da izmirde yasiyordum.. kimseye kalkip da tecavuz etmedim..
...

 

Tarih: 15 Nisan 2006, 18:22 - İp: 62.***.**2.10
tekin01
tekin01 (üye)
Niğde / Amatör

Allah aşkına danagast, eşcinsellerden niye utanıyormuşum? Utanırım tabi ben inanan birisiyim ve benim kutsalıma hatta tüm dinler açısından ters ve yasak bir olay. İkincisi doğanın düzeninede ters. Sakın ne biliyorsun doğal olanın erkek kadın arasında gerçekleşmesi deme. O zaman baz insanların hayvanlarla evlenmesinide normal karşılayalım ne darsin. Özgürlük bumu Allah aşkına!
Bastırılmış duygular herşeye sebep oluyor öylemi? Senin bakışınla Cinsel eğitimin, özgürlüğün, cinselliğin alabildiğine serbest olduğu örnek verdiğin toplumlarda niye tecavüzler, istismarlar v.b oluyor hala. Veya neden bizim ülkemizde bu işler serbestleştikçe bu tip olaylar artıyor.
Sanatçı nasıl isterse öyle yaparmış, hiç bir şey onu etkilememeliymiş, başkası için olursa zanaat olur diyorsun, arkasından insanların beğenisine sunar ve övünmeye ihtiyacı var diyorsun. Başkalarının beğenisi önemliyse başkalarının değer yargılarıda önemli olmalı ve sanatçı özelliklede toplumunun değer yargılarına saygılı olmalıdır. Çok methettiğin o batı toplumunun Peygamber Efendimizle ilgili karikatür olayında gördük saygı ve tutumunu.
Bir SANAT tarifide ben yapayım. Bir işe yalnız bedenini koyanlar AMELEdir(işçi), hem bedenini hem aklını koyanlar ZANAATKARdır. Bedeni, aklı yanında gönlünü ve kalbini yani ruhun koyanlar SANATÇIdır. Vicdan, saygı ve kutsalı olmayan bir kalpte düşünemiyorum ya sen...

 

Tarih: 15 Nisan 2006, 18:57 - İp: 81.***.**3.113
nefise
nefise (üye)
İstanbul / Meraklı

tekin01 avrupada tecavüz olur mu hiç.tecavüz sadece türkiyede yaşayanlara özgü.

 

Tarih: 15 Nisan 2006, 19:08 - İp: 85.***.**0.182
nefise
nefise (üye)
İstanbul / Meraklı

dadanagast evet biraz dalga geçtim ama senin şahsınla ilgisi yok.sadece konu nasıl bir fotoğraftan tecavüze,tecavüzden avrupa ve türkiye karşılaştırmasına geldi anlayamadım.

 

Tarih: 15 Nisan 2006, 19:20 - İp: 85.***.**0.182
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

nefise hanim.. sizinle daha fazla tartismak istemiyorum; ben avrupaya veya turkiyeye ozgudur gibi bir kelime kullanmadim.. lutfen yanlis manalara cekmeyin yazdiklarimi..
tecavuz olayi, dunyanin heryerinde olan birsey.. kimse kalkip da surada var, surada yok diyemez..
........
son olarak, sahsima ait yazip da tekin'e soylemenizle, hala daha alayci uslubunuzu devam ettiriyorsunuz..

.................................

tekin merhaba..

dusunce yapina ters olabilir homoseksuellik.. ama sonucta unutmayalim ki, onlar da insanlar.. dini acidan bir insandan utanmak, ne derece dogrudur bilemiyorum..
ama inanclarin bunu boyle kabul ettiriyor sana.. saygi duyarim..
tekin, hayvanlarla insanlarin evlenmesi ile homoseksuellerden utanmama, onlari bir insan olarak kabul etme cok farkli olgular.. birinde insana saygi duyuyorsun, onu asagilamiyorsun.. insani insan oldugu icin kabul etmek gerekir diye dusunuyorum.. cinsel tercihi icin degil..

ne insanlar cikiyor; adam ilkokul ogretmeni mesela, ama kucuk cocuklara karsi cinsel saplantisi oluyor.. bunlar ayipsanacak olaylar.. korkulacak olaylar..

ama tabii ki, yine belirtiyorum, homoseksuellik hakkinda oyle dusunuyor olabilirsin.. saygi duyarim..
.....

"Bastırılmış duygular herşeye sebep oluyor öylemi? Senin bakışınla Cinsel eğitimin, özgürlüğün, cinselliğin alabildiğine serbest olduğu örnek verdiğin toplumlarda niye tecavüzler, istismarlar v.b oluyor hala. Veya neden bizim ülkemizde bu işler serbestleştikçe bu tip olaylar artıyor."

sence dunyada modern diye tanimlanan ulkelerde daha cok rastlaniyor olarak gorulmesinin sebebi nedir tekin?
turkiyede de oluyor, sadece konusulmuyor..
sen inaniyor musun ki, turkiyede insanlar inanclari yuzunden sapikca dusuncelere dalmiyorlar?

baskalarinin begenisini almak ile deger yargilarina gore hareket etmek cok farkli kavramlar.. begeni almak, yaptigindan daha cok zevk almani saglar.. ama baskalari soyle dusunmesin diye hareket etmekle, kendi fikirlerini tam olarak yansitmamis olursun eserlerine..

sanat, toplumsal degerlerle cakismaz.. toplumsal degerlerden onde gider.. toplumlari farkli yerlere tasir.. gelistirir..
........

karikatur olayi yanlisdi.. ki yapanlar, cezalandirildilar ve isten atildilar..
bu konuya girmek istemiyorum acikcasi.. sanirim konu yuzlerce sayfa olur..

................................

 

Tarih: 15 Nisan 2006, 19:37 - İp: 62.***.**2.10