pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sigma Sd 10

Arkadaşlar bu makinayı bilen varsa biraz yardımcı olsun. gerçekten 10 mp mi yoksa interpalasyornmu. İyimidir kötümüdür. kalim pil kullanıyormuş. Kaç çekim yapıyor.Tavsiye edermisiniz.Fotoğrafları nasıldır.

Tarih: 31 Ekim 2005, 19:01 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Ya size söyleyebileceğim teknoloji biraz karmaşık ama uygulama gerçeği var ortada. Ben dergi için yaptığım çekimlerde D70 kullanıyorum. katalog ve reklam çekimlerinde, plotter baskı alınacak çekimlerde SD 10 kullanıyorum. Arkadaşlarım benden makineyi almak için sıraya giriyolar.
Burada yazılanlara göre bizler işi bilmiyoz, demek yanlış yapıyoz. Bundan sonra katalog ve bilbord çekimi için makinemi isteyen arkadaşlara; arkadaşlar benim makine 3.4 mpx'miş biz yanlış yapıyormuşuz müşterileri kazıklıyormuşsunuz diyim, makinem de bende kalmış olur
zaten neden açıklama gereği duyduysam. Ben kendimi bilirim. isterse 1 mpx diyin aldığım renkleri ve baskı boyutlarını bilirim.

 

Tarih: 1 Kasım 2005, 22:41 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

 

Tarih: 1 Kasım 2005, 22:42 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

peki nedir d70'i kullanmanin sebebi ceko?.. yani neden her zaman sd10'i kullanmiyorsun?.. sence sd10 neden cok populer degil? hic d70'in ciktisini photoshop'da yukseltmeye calistin mi? cikan sonuc neydi?..

bak demek kotuymus.. o halde pazarbey almaz bu makineden.. unutalim bitsin..

 

Tarih: 1 Kasım 2005, 22:50 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bir de ceko, hangi makineyi sen para verip aldin?.. yani herhangi birini sana calistigin yer mi veriyor diye soruyorum..

 

Tarih: 1 Kasım 2005, 22:52 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

SD 10 Raw çektiği için dergi işlerinde D70'i ve Fuji S2 Pro'yu kullanıyorum. Çünkü Dergicilik hız ister haber ve fotoğrafların hemen dergiye yerleştirilmesi lazımdır ve fazla büyük baskı boyuntlarına ihtiyaç yoktur. Bu makineler Jpeg çektiğinden hemen fotoğrafları convert etmeden grafiğe gönderebilirsiniz. Çünkü bir çekime çıktığımda en azından 250-300 foto çektiğimden bu işlemin hızlı olması gerekmektedir. Haber fotoğrafında kalite fazla aranmaz, renklere fazla dikkat edilmez. Çünkü baskıda çok kayıp alırsın adam gibi bir matbaayla çalışmazsan.
Bir de SD 10 kendi şahsi makinemdir Fuji ve Nikon işyerinin bize sağladığı makinelerdir. Bu yüzden kendi makinemi de iş için hırpalamayı sevmem. Adamlar bana makine sağladıktan sonra niye hıyar gibi kendi makinemi eskitim ki.
Bu arada pazarbey'de almasın zaten ben ona diğer konu başlığı altında söyledim daha popüler daha bilinen ve daha basit bir makine almasını söyledim. D50 ve 350D gibi.
İşin popülerlik kısmına gelirsek. bu marka bilincinden ve yaptığın pazarlamayla doğrudan orantılı. Ne kadar çok reklam o kadar çok popülerlik. Aynı mankenlerin yaşadığı reklam aşkları gibi Tabi makinenin kullanımına yönelik eksileri de oldukça etkili. Özellikle ilk çıktığı zamanki fiyatı ateş pahasıydı. Ama burada söylediğimiz 3 mü 10 mpx mi meselesiyle hiç alakası yok bu durumun.

Bence makinede eleştirecek başka şeyler arayın.

 

Tarih: 2 Kasım 2005, 09:16 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Sensörlerle ilgili Türkçe bir sayfa buldum.

http://www.fotografya.gen.tr/issue-16/goster.php?sayi=16&dosya=diji02.htm

Tüm arkadaşların bayramını kutluyorum.

 

Tarih: 2 Kasım 2005, 10:19 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ocaklillar o adreste de belirtilmis, 3 megapixel diye.. ama 9 megapixel'lik performans gosterebilmektedir denmis bir de.. halbuki dpreview'de 6 megapixel denmis..
neyse.. sonucta 3 veya 10 veya 14.. gercekten bir dslr'da onemli olacak bircok farkli etkenler vardir.. megapixeli degil..
ayrica ceko, ne kadar sanslisin valla.. suraya bak, 3 tane makinen var..
peki simdi, d200 ciktiginda sana alirlar mi?.. (yani, soyle degistirsinler tabii.. hatta s2'yi de s3 ile degistirsinler..)
artik sana bir s3pro ile d200 yakisir.. almazlarsa ayril o isten..

 

Tarih: 2 Kasım 2005, 11:41 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Ya aslında şans mı değilmi anlayamadım valla Dada. Yenileme konusunda bir şey yapılmaz makineler zaten oldukça yeterli. Ama ihitiyaca göre yeni makine alınma ihtimali olabilir heralde o zamanda bakıp araştırırım hangisi işimizi görür diye. O makinede Nikon olur büyük ihtimal Bayonet uyumu için

 

Tarih: 2 Kasım 2005, 12:21 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Kafa karışıklığını biraz azaltabilmek için şunu söyleyebilirim bayer filtreye sahip sensörlerde renk interpolasyonu yapılır yani sadece yeşil rengi algılayan piksel diğer renk datalarını çevresindeki piksellerden elde eder faveon da ise çözünürlük interpolasyonu yapılır ancak normal interpolasyondan farkı tüm renk dataları gerçektir herhangi bir yapay zeka işe karışmaz bü yüzden eldeki gerçek data olunca interpolasyon kalitesi daha yüksektir (hatta buna interpolasyon denmeyedebilir çünkü büyütme eldeki gerçek datayla yapılmaktadır) renk kalitesindeki farkllılıkta bundan kaynaklanmaktadır ne olursa olsun gerçek yapaydan daha iyidir ayrıca sensörün renk kayıt türü moire denen soruna yol açmadığı için low pass filtre yoktur buda keskinliğe olumlu yönde etki eder

 

Tarih: 2 Kasım 2005, 13:15 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tesekkurler kobra.. neredeydin simdiye kadar, bak herkes birbirini yedi bitirdi..
..
neyse o konuyu kapattik artik..
...

ceko, iki tane makine vermisler zaten.. sanirim ucuncusunu vermezler..
sen bana bakma, bizim gozumuze makine burumus!!.. fotograf makinesi konu olunca kalp atislarim falan hizlaniyor..
..peki sen de dusunuyor musun d200 almayi?.. yoksa almana zaten gerek yok mu?..(sanki yeterince fotograf makinen yokmus gibi.. )

 

Tarih: 2 Kasım 2005, 13:36 - İp: yok