pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sigma Sd 10

Arkadaşlar bu makinayı bilen varsa biraz yardımcı olsun. gerçekten 10 mp mi yoksa interpalasyornmu. İyimidir kötümüdür. kalim pil kullanıyormuş. Kaç çekim yapıyor.Tavsiye edermisiniz.Fotoğrafları nasıldır.

Tarih: 31 Ekim 2005, 19:01 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

arkadaslar tartismanin tabii ki de faydasi yok.. ustelik tartistigimiz konu, bilmemne markasinin kamerasinin ciktisinin buyuklugu.. bizlere hicbir faydalari yok.. ama pazarbey almayi dusunuyorsa, bazi gercekleri bilmesi gerekir..
sigma sd10, 3.43 megapixel bir kameradir.. bunu acikca, dpreview'in degerlendirmesinin yapildigi 17. sayfadan da gorebiliriz.. ki ocaklilar turkceye de cevirmis denenleri..
sd10'in 6 mp verebilmesi icin upsampled edilmis.. yani interpolasyon.. ve bir testtede canon 10D, downsampled edilmis, yani cozunurlugu dusurulmus..
gercek olan sd10, 3 megapixel bir kameradir.. bunu tartismanin bir manasi yok gercekten de.. ama pazarbey, 10 megapixel diye almaya kalkma sakin.. hata edersin..
polaris, bu makinenin cozunurlugu 3 megapixel.. 350D'ninki ise 8.. arada gercekten cok farklar var..
...
ayrica bu konu hakkinda bir dergide yazi da okumustum.. bu sekildeki aciklamalarin, insanlarin akillarini karistirdigindan bahsediyorlardi.. ki haklilar da.. ingilizlerin bile akillari karisiyor bu konuda..
neyse fazla surdurmeye de gerek yok..

 

Tarih: 1 Kasım 2005, 18:33 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

arkadaslar su anda yeni birsey ogrendim.. ceko bir konuda hakli.. sanirim daha fazla sinirlendirmemiz lazim kendisini..
http://www.dpreview.com/reviews/sigmasd10/page2.asp
adresinde soyle bir cumle var:
* Can output a double-size 4536 x 3024 from Photo Pro software
..yani 13.7 milyon pixel cikis yapabilirmis photo pro software ile..
..tamam kamera 3.43 milyon pixel cozunurlukte cekebiliyor en fazla.. ama 2268x1512'lik cikisin iki katini yapabiliyormus..yani uc kati da degil ama iki kati.. herbirsey cok karisik dogrusu..
tabii eminim 14 milyon pixelli olsaydi, cok ama cok konusulmus olurdu hakkinda.. ama 3 megapixellik kameralarla birlikte unutuldu sd10.. neyse.. bu konuda arastiracagim.. gorusmek uzere.

 

Tarih: 1 Kasım 2005, 18:45 - İp: yok
gucsav
gucsav (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

dadanagast sen kendinde demişsin o çıkışı yazılım ile yapıyor.sigma yetkilileri aptal mı ki 14 mp lik kameraya 10 mp desinler

 

Tarih: 1 Kasım 2005, 18:49 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

 

Tarih: 1 Kasım 2005, 19:00 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gucsav biliyorum, ama iste ceko'nun dedigi o 4536x3024'lugun aciklamasi buymus.. yani aslinda bu cekon'un da sucu degil.. cunku makine 3 megapixellik cikti veriyor tamam, ama yazilim sana, hop 14 mp veriyor..
..bu konuyu fazla uzatmayalim.. ne olmus 14 megapixelse veya 140 olsa ne yazar.. sonucta sigma dslr bu.. sigmadan objektif alirim ama kamera almam dogrusu..
pazabeyin de alacagini hic zannetmiyorum..
zaten birakin bu sd10'i de nikon d200 hakkinda ne dusunuyorsunuz onu soyleyin.. valla benim bile canim cekti.. hani diyorum, seytana uyup..
bence pazarbey, ne yap ne et d200 al.. ustune de 18-200 VR.. bir daha da arkana bakma.. bakarsan da fotograf cekmek icin bak..

 

Tarih: 1 Kasım 2005, 20:32 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

A pixel on a traditional 'Bayer pattern' sensor contains information about just one color channel, either red, green or blue. To work out the approximate color of that pixel location after capture the camera must employ a 'demosaic algorithm' which combines the pixel with the values of neighbouring pixels, this means that on a standard Bayer sensor any single output pixel is always influenced by the color of those pixels surrounding it.

The Foveon X3 sensor captures full color for each pixel location and thus requires no demosaic processing, a single individual pixel has its own distinct color without influence from neighbouring pixels. This leads me to the term 'Single Pixel Resolution', the X3 sensor's striking ability to capture image detail down to a single pixel level, such as a wire which in the image is just one pixel across.

You can of course produce similar results from a Bayer sensor camera by downsampling an image by 50%, this is (approximately) the same as combining two green, one red and one blue pixel together. To achieve this and be left with an image of the same size as the SD10 you would need 4536 x 3024 (13.7 megapixel) input image.

Anyone who is used to viewing 'traditional' digital camera images at 100% will immediately see the improvement in sharpness and resolution delivered by the X3 sensor, it can take a little getting used to as there is far less aliasing between contrasting elements. Below are two examples of 'Single Pixel Resolution', very fine details which measure just a pixel across are rendered faithfully.

İngilizce bilenlere...



 

Tarih: 1 Kasım 2005, 21:20 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

yes it is a pencil.

 

Tarih: 1 Kasım 2005, 22:00 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Bende aynı durumdayım pazarpey
My names Ceko yani

 

Tarih: 1 Kasım 2005, 22:04 - İp: yok
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Ceko Selam,

Keşke şu son gönderdiğin bilgileri en başta gönderseydin. Fakat benim biraz kafam karıştı

Mesela 350D'de sensör 8M X R,G,B'den oluşmuyor anladığım kadarıyla. R, G ve B'nin fiziksel dizilişine göre bir algoritmayla mı resim oluşturuluyor?

Arkadaşlar şu "Bayer pattern sensör" ve "Foveon X3 sensör" hakkında derinlemesine bilgi veren bir link fila yok mudur?

Kafamı karıştırdınız vallahi

Neyse galiba en güzel olan makineden çıkan fotolara bakıp fiyat performans değerlendirmesi yapmak.

Herkese iyi bayramlar

 

Tarih: 1 Kasım 2005, 22:28 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

yes it is a Ilker.. (dogru mu oldu?.. )
..ceko orada ne yaziyor? sen bize aciklarsan ogrenmis oluruz..
..sana bir soru sormustum..
sence sigma sd10'in fotograflari, gercek 14 milyon megapixelde mi? oyleyse neden sigma 3.4 mp veya 10 mp ile kafa kurcaliyor?
neden sence makineden cikti, 2268x1512 pixel? bunun anlami nedir?
neden bu kadar iddia adiyorsun bunu, inan anlayamiyorum artik..
..sen makinenden kaca kac pixel olcusunde cikti aliyorsun?..
acaba daha onceden de soyledigim gibi 4536x3024 pixeli, yazilimi ile mi basariyorsun? yani yazilimin yaptigini kabul ediyor musun, ogrenmek isterim gercekten..

valla ben durumu toparlamaya calisiyorum, aman diyorum sigma aklimizi karistiriyor, tartismayalim falan.. ama sen hala daha israr ediyorsun ceko..
ceko, sigma sd10'in ciktilari 2268x1512 pixellik.. yani 3.4 milyon pixel.. bu boyle oldugu icin her yerde, 3.4 milyon pixellik fotograflarini goruyoruz.. yok 10milyon pixellik datayi icinde sakliyor veya 14 milyonu diye birsey yok.. hele ki 14 milyon diye birsey zaten yoktu.. yani niye sigma, makinesi 14 milyon uretirken 3.4 veya 10 deyip de satacak??? satmaz ceko.. sen inaniyor musun buna?..
ama sigma akilli tabii.. iste boyle herkesin aklini karistirdilar.. yok 3.4 milyon mu 10 milyon mu diye sordu herkes.. am simdi bir de basimiza 14 milyon cikti.. bunu daha once hic duymamistim dogrusu..
....

bence bu konuyu kapatalim...

son olarak dpreview'deki yazilan su cumleyi eklemek istiyorum.. sanirim cevap bu cumle olacaktir..


Resolution of enlarged images virtually indistinguishable from six megapixel Bayer D-SLR

review'in 19.cu sayfasinda artilarinin ikinci cumlesi..
turkce meali: cozunurluk 6 megapixele arttirildiginda alinan goruntunun kalitesini diger 6 megapixellik kameralarinkinden ayirt etmek imkansiz..

yani ortada ne 10 megapixel ne de 14 megapixel var ceko.. sadece 3.4 megapixel.. ama 6 megapixele upsampled edildiginde, diger 6 megapixellik kameralarin sonuclari gibi aliniyormus.. bu da zaten buyuk bir basaridir..
....

C u all later ok..

 

Tarih: 1 Kasım 2005, 22:34 - İp: yok