pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sigma Sd 10

Arkadaşlar bu makinayı bilen varsa biraz yardımcı olsun. gerçekten 10 mp mi yoksa interpalasyornmu. İyimidir kötümüdür. kalim pil kullanıyormuş. Kaç çekim yapıyor.Tavsiye edermisiniz.Fotoğrafları nasıldır.

Tarih: 31 Ekim 2005, 19:01 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

1000 euro yetmez biraz daha ayir..
...
burkay, sd 7'in ozellikleri neler olacakmis peki?.. en azindan birkac ipucu ver bizlere..

 

Tarih: 2 Kasım 2005, 19:58 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Herkes sen değil dadanagast .Piyasa çok uygun.
500 euro makina
250 euro 28-300
90 mm ?
150 euro kart
tam 1000

 

Tarih: 2 Kasım 2005, 22:55 - İp: yok
gucsav
gucsav (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

son öğrendiğim bir şeyi paylaşmak istiyorum (takıldığım yerlerde tercüme desteği de aldım.)foveon da ccd lerin katmanlı olarak kullanılmasının tek faydasının renklerin byte-renk derinliğine olan olumlu etksi yani resmin çözünürlüğünü etkilemiyorrr.resmin çözünürlüğünü tek katmandaki piksel sayısı etkiliyor o yüzden klasik ccd ler yatayda piksel sayısı artırılarak yapılıyor.yani bir pikselde 1 byte diye düşünürsek bir byte 2 üzeri 8(256) renk oluyor her piksel 1 byte lık renk oluşturuyor foveona göre düşük kalitede ancak piksel sayısı kadar renk oluşuyor klasik pikseller 1 byte iken foveon 3 byte oluyor yani foveonun tek rengi daha kaliteli ve keskin normal ccd o kadar değil yani 3 pikselden yüksek kalitede tek renk oluşuyor renk derinliği kusursuz ama kesinlikle çözünürlük 10 milyon filan değil 3 milyon ilgilenenler için resimli anlatımda mevcutTraditional "Mosaic" sensors

Digital cameras have for years used what is essentially a monochromatic (b&w) image sensor with individual color filters over each photodetector (known as the Bayer pattern and normally in a GRGB pattern). This means that each photodetector can only detect one of either red, green or blue light. Note that the green channel has twice the number of photodetectors as red or blue (this is because the majority of luminance information is carried in the green channel). A demosaic algorithm then combines the color of neighbouring pixels to reproduce the scene color at that pixel location.

Red
4,225 photodetectors Green
8,450 photodetectors Blue
4,225 photodetectors

Output
16,900 pixel locations

Foveon's X3 sensor

Foveon's sensor instead of having a single photodetector at each pixel location has a multi-layered design which has the equivalent of a red, green and blue photodetector at each pixel location. This means that instead of having to interpolate the values of neighbouring pixels the X3 sensor 'sees' full colour at individual pixel locations. This is pretty much the 'holy grail' of digital image sensors, it should mean ultra sharp, detailed images with full color single pixel resolution.

Note that this is a simplified drawing of how the chip works, for more detail see our news article at the time.

Red
16,900 photodetectors Green
16,900 photodetectors Blue
16,900 photodetectors Output
16,900 pixel locations
görüldüğü gibi klasik ccd deüç rengin toplamı 4.225+8500+4.225=16900 çünkü tek katmanda ama foveonda 16900+16900+16900=16900 buradada tek katmandaki esas alınıyor.
yani çözünürlüğü değil renk derinliğini etkiliyor.adresi
http://www.dpreview.com/reviews/sigmasd10/


#gucsav' tarafyndan 03.11.2005 03:57:14 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Kasım 2005, 00:45 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

http://galeri.netfotograf.com/photo.asp?foto=32498F983245DAEF.jpg

Fotoğrafın exif bilgilerini bi inceleyin derim ben. Orada Fotoğrafın boyutları yazıyor. Orta büyüklükte çektiğim bir kare.

 

Tarih: 3 Kasım 2005, 01:47 - İp: yok
gucsav
gucsav (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

fotoğrafınızı inceledim exif bilgilerine baktım.bu makine raw formatta çekiyo ve dosyalar bu makine ile beraber gelen yazılımla açılıyor. dolayısıyla aldığınız çıktı makinenin verdiği değer olacak diye bir şey yok.ya değilse toplamda 10 milyon pikseli olan bir makineden 13.7 mpiksellik bir çıktıyı nasıl açıklayacağınızı merak ediyorum.daha önce bize verdiğiniz dpreviewdeki 17.sayfadada aynı değerler söz konusu idi ve sayın ocaklıların işaret buyurduğu gibi odeğer upload edilerek alınmıştı. size gösterdiğim linkleri incelemenizi özellikle son yazımdaki sayfaya bakmanızı rica ediyorum.foveon ccd nin mantığını çok güzel anlatmış.

 

Tarih: 3 Kasım 2005, 02:14 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

arkadaslar uzatmayin bu kadar yahu.. sonucta 3.43 megapixel bir kamera.. bu heryerde yaziyor zaten.. ama ciktilarinin kalitesi 6 megapixellik gibiymis.. bunun daha farkli bir aciklamasi yok iste..
..
bizler sd 7 modeline bakalim en iyisi, bakalim nasil birsey olacak?.. o zaman da yok 6 megapixel ama x3 gibi birsey derlerse, uzerine gideriz bu konunun..
..............

bence bu konudaki en buyuk olay, pazarbey'in 100 euro'ya 90mm macro objektifi alacagini dusunmesi.. 1000 euro'ya isi bitiriyor ama ben kendisine birsey hatirlatmak isterim:
evdeki hesap carsiya uymaz pazarbey..

 

Tarih: 3 Kasım 2005, 02:30 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

kaça kardeşim 90 mm.

 

Tarih: 3 Kasım 2005, 08:30 - İp: yok
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

arkadaşlar dadanagast çok doğru söylüyor. Ocaklıların gönderdiği linkteki piksel yerleşimiyle foveon'da çözünürlük yatayda ancak 2 katına çıkabilir dikeyde ise hiçbir avantaj sağlayamaz. Biraz beyin cimnastiği yapalım..

Efektif pikel konusunda gücsav'ın aktardığı bilgileride düşünecek olursak bence artık kafa karıştıracak bir mevzu kalmıyor.

Firma diyorsa ki ben interpolasyon yapmadan mosaic tipi sensörlere göre çözünürlüğü 2 kattan daha fazla arttırdım, külliyen palavradır... [>

 

Tarih: 3 Kasım 2005, 11:41 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Görkem hanım (umarım doğrudur)
zaten ben şu anda 5d ve 50d arasındayım.İkisinden biri.

 

Tarih: 3 Kasım 2005, 13:41 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Nikon ve Canon'dan şaşmamak lazım. Kazık yemeye aynen devam etmek lazımla aynı şey. Nasıl bu kadar kesin konuşabiliyorsunuz anlamıyorum. Diğer makineleri hiç elinize alıp çekim yaptınızmı. sonuçlarını gördünüzmü. Leica, hasselblad, mamiya gibi markaları nasıl yabana atarsınız bu lafınızla anlamıyorum. Orta ve large format çekimlerde de mi nikonla canondan şaşmıyacaksınız. mecbur şaşacaksınız. Çünkü iki markanın da orta format makinesi yok. Bugün dünyanın en iyi fotoğrafçıları leica - mamiya gibi markalar kullanırken sizler bu iki markadan şaşmamak lazım diyebiliyorsunuz. Fotoğrafçılığı sadece Nikon ve Canon çerçevesinde düşünen zihniyeti kınıyorum açıkçası. www.fotomuhabiri.com sitesinde dünyaca ünlü fotoğrafçı REZA'nın röportajı ve fotoğrafları var. bi okuyun bakalım adam kimmiş ne kullanıyomuş.

 

Tarih: 3 Kasım 2005, 15:00 - İp: yok