netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

adnan abi elinize ve ağzınıza sağlık..
en güvenilir test ve inceleme sitesi olarak bildiğimiz dpreview sitesinin ben artık yanlı olduğunu düşünüyorum.demekki canon ve nikon dışındaki makinalar buradaki incemelerde pek itibar görmüyor ve göremeyecek.
sony ve pentax bu pazarda çok güzel işlere imza atacak. rekabet ortamı biz tüketicilere yarayacak.

 

Tarih: 13 Ocak 2007, 14:15 - İp: 88.***.**5.236
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan bu fotoğrafları çekerken bende ordaydım. En azından kit objektif kullanıldığına ben şahidim. Kendimde aynı çekimleri yaptım. Hatta makineyi kurcalama imkanı bulmadan çekime başladım. Bu na rağmen sonuçlar çok iyi.
Ben bu basın toplantısına kendi sitem (www.fotoseli.com) adına katıldım. Yukarıdaki fotoğrafların tamamen tarafsız olduğunu bilmenizi isterim.

 

Tarih: 13 Ocak 2007, 14:21 - İp: 212.***.**0.50
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Tolga açıklaman için teşekkür ederim.

Arkadaşlar Tolganın da katıldığı bu tanıtım gecesinde Hürriyet,Sabah gazeteleri,CNN Türk,NTVMSNBC gibi şuan ismini unuttuğum diğer basın görevlileri,Ünlü fotoğraf sanatçıları,Fotoğrafçılık üstüne kitap yazmış insanlar gibi yaklaşık 20-25 kişinin olduğu bir ortamda bu fotoğraflar çekildi.
Gelen konuklar sırası ile K10D yi 18-55mm. ve 50-200mm. lik kit lensleri kullanarak inceleme fotoğrafları çekti.
Bazı konuklar fotoğrafların kalitesini hemen oradaki bilgisayarda kontrol ederken kimileride benim gibi yanlarında getirdikleri flaş disklere çektikleri fotoğrafları kopyalayıp götürdü.

Demek istediğim fotoğraflar 20-25 tarafsız kişinin yanında kit lensleri ile çekildi.

cfiliz Dpreview deki yazıyı gördüm ,bir mahsuru yok.
Ama oradaki insanlar 18-55 ve 50-200mm. lik lenslerin Türkiye de kit içinde alınabildiğini bilmiyorlar sanırım.

Kıvanç fotoğraf kalitesi konusunda ben K10D yi çok beğendim.
Fotoğrafların yayınlanmasında bazı şartlar konulduğu için daha büyük yükleme şansım yok.Ama fotoğrafları İlker e (dadanagast a) orijinal raw ve jpeg olarak gönderdim.
Fotoğraflardan yine söylediğimiz kısıtlamalar nedeniyle daha büyük boylarının yayınlamıyacağında emin olduğum Cüneyt beye de (Ocaklılar) gönderdim.

İlker fotoğrafları detaylı bir şekilde inceledikten sonra aşağıdaki yorumu yaptı.

"gercekten muthisler..30d'den d200'den daha ustun kesinlikle.. 5d kadar yok ama
uzak da degil.."

şeklinde bir yorum geldi.Bu İlker in değerlendirmesi.

Ocaklılar dan henüz yorum gelmedi.Sanırım fotoğrafları yüklediğim linkten indirmeye uğraşıyordur.Fotoğrafları o da incelediğinde sonuçları yine buradan size aktaracaktır.

Fotoğrafların orijinallerini bu arkadaşlarla paylaşmamın sebebi onların bilgi ve değerlendirmelerini ben dahil sitedeki diğer arkadaşlarımızın da güvenilir ve doğru olacağından emin olmamız.

 

Tarih: 13 Ocak 2007, 14:46 - İp: 81.***.**9.114
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan bey bende kendi çapımda elimdekilerle yardımcı olmaya çalışayım.
Benim K10D + Sigma 17-70 ile kardeşimin K100D + Pentax 18-55 makina ve lenslerle ufak bi karşılaştırma yaptım.

Fotoğraflar
f/5.6
iso:100
enstantene:lenslere göre farklılık gösterdi
tripod + 2 saniye gecikmeli olarak çekildi.

Not:Sigma 17-70'in kalitesi fotoğrafta görünenden biraz daha fazla aslında, bunu fotoları makinaya yükledikten sonra farkettim ama işin yoğunluğundan dolayı tekrar aynı ortamı hazırlamaya vaktim olmadı. ama en azından biraz fikir verir diye düşünüp siteye upload ettim.




 

Tarih: 13 Ocak 2007, 15:59 - İp: 85.***.**4.249
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan, sana göndermiş olduğum mailde yazdıklarımı buraya da ekliyorum:

-----
Sevgili Adnan,

Ben bu sıralar bir kaç RAW Editör programımın deneme sürümlerini inceliyorum. Bunların şu anda benim açımdan en gözde olanları Adobe Lightroom ve RAW Developer. RAW Developer'ın PC versiyonu yok, sadece Macintosh için geliştirilmiş bir program.

Adobe Lihtroom, Pentax'ın RAW'ını tanımadı. RAW Developer ise tanıdı. Bu nedenle Pentax'ın RAW dosyalarını onunla açabildim, hatta JPEG'e bile çevirdim. RAW Developer'ın her kamera ve model için kendi içinde hazır çevirme ayarları var. İstersen müdahale edebiliyorsun, istersen olduğu gibi bırakabiliyorsun. Bu programı yazanlar, her kameranın RAW bilgilerini inceliyorlar ve o RAW bilgisi için öngördükleri en optimum ayarları programa ilave ediyorlar.

Sen, RAW'dan JPEG'e çevirirken sharpness uyguladığını zaten yazmışsın. Ben ise aynı RAW'lardan, RD programının Pentax K10D için uygun gördüğü ayarlara dokunmadan JPEG'e çevirdim. Sonuçlar seninkiler kadar keskin olmadı ama renk tonları açısından benim göz zevkime göre ten renklerinde daha başarılı sonuçlar elde ettim gibi geldi bana.

Bu JPEG örneklerini bir yere upload ediyorum sana bu mesajı yazarken, upload bitince linkini vereceğim.

RAW konusunu şimdilik bir taraf bırakırsak (ki, daha sonra bu konuya tekrar değineceğim) Pentax K10D'nin fotoğraf kalitesi için benim söyleyeceğim tek bir şey olacak:

"Bundan iyisi, Şam'da kayısı!"

Teknik verilerine ilk baktığımda zaten beim tahminim de bu yöndeydi, yanılmamışım.

Ben diğer makinelerin çektikleriyle karşılaştırma olanağı pek bulamadım, zaten fotoğraflar, aynı şartlarda çekilmedikten sonra benim için pek bir anlamı olmaz. Ama şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki, şu anda piyasada olan hiç bir makine, kendi kit lensiyle böylesine başarılı sonuçlar veremez. (bu arada, laf aramızda ama +3 keskinlik biraz göz boyuyor, benim default ayarlarda çevirdiğim JPEG'lere bakarsan)

Gerek senin RAW'dan çevirdiğin gerekse RAW+JPEG'deki JPEG'lere bakıldığında makinenin JPEG'e çevirmede çok fazla bir kalite kaybı olmadığı hem gözle görülüyor, hem de dosya boyutlarından belli oluyor zaten. Ama tenk renk tonlarında hafif bir uyumsuzluk var gibi. Benim kanımca K10D'nin RAW datasında bir sorun yok, sorun kendi RAW çeviricisinde olabilir, bunu neden söylüyorum, çünkü aynı RAW dosyasından RAW Developer'ın çeviridği JPEG'lere bakıldığında ten renkleri sanki daha bir uyumlu görünüyor. Tabi bu benim izlenimim, bir de sen bak. Makineler ile verilen çeviriciler genelde pek başarılı olmuyorlar.

Bu arada, BRIGHT çekim modu bence çok başarılı bir mod, ten renkleri ve canlılık olarak çok hoş göründü gözüme. Ama sanırım RAW çekim için geçerli değildir, yanılıyor olabilirim.





Görüşmek üzere, kolay gelsin.
-----


#ocaklilar' tarafından 13.01.2007 16:20:34 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Ocak 2007, 16:14 - İp: 88.***.**9.194
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Cüneyt çok teşekkürler.
Raw işleme programlarının fotoğrafa etkileri farklı olabilir.Açıkçası bende K10D nin raw ları en iyi hangi programda işlenir onu araştırıyorum.
Pentax ın kendi yazılımında her türlü ayar seçeneği olmasına rağmen bu ayarların fotoğrafa etki düzeyi çok sınırlı.
K10D daha çok yeni bir makina olduğu için yazılımların bir kısmı henüz raw larını tanımıyor.Kısa bir zaman sonra update lerle bu sorun da çözülür.

Evet makinanın fotoğraf kalitesi hem raw da hemde Jpeg te çok iyi.Üstelik senin de belirttiğin gibi bunların kit lensle çekilmiş olmasıda ayrı bir konu.

Bence K10D nin bu başarılı performansının altında 22 bit'lik raw konvertörü var.
Çünkü A100,D80,D200 de benzer sensörü kullanıyor ama farklılık sadece A/D konvertörden miş gibi.

Arkadaşları aydınlatıcı görüşlerin için tekrar teşekkürler.

 

Tarih: 13 Ocak 2007, 17:12 - İp: 81.***.**9.114
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

acemi38 sigmanın lensi az daha keskin görünüyor.K10D ile K100D fotoğraflarında beyaz dengesi farklı görünüyor.
Bu çekimi yapabilmen için fokus point noktasını tam merkezdeki olarak seçip spot ölçümde çekersen daha iyi sonuç alırsın.

 

Tarih: 13 Ocak 2007, 17:30 - İp: 81.***.**9.114
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Kıvanç hasselblad konusu şu.Fotoğrafları jpeg olarak Windows da açıp izlediğinde 39mp. lik hasselblad ın fotoğrafları bile flu görünüyor demiştim.Fotoğrafların kalitesini görmek için uygun fotoğraf izleme programlarından kullanmak gerek.Yoksa K10D nin performansını Windows Viewer gösteremiyor.

 

Tarih: 13 Ocak 2007, 17:36 - İp: 81.***.**9.114
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar arkadaslar..

k10d'nin ornek fotograflarini inceledim.. gercekten inanilmazlar.. hatta o kadar inanilmazlar ki, ben de su anda k10d almayi dusunmeye basladim..:D
...
hasselblad h2d gibi kalitesi yok kesinlikle.. canon 5d kadar da degil benim gordugum kadariyla.. ama surasi bir gercek ki, giris seviyesi ve d200, 30d gibi orta sinif dslr makinelerin verdigi kaliteden ustte..
bunu raw fotograflarina bakarak rahatlikla soyleyebilirim..
jpeg'lerin kalitesi de soylendigi gibi degil kesinlikle.. gayet iyiler..
k10d, ozellikleriyle ve fiyatinin uygunluguyla tam 4/4'luk bir kamera..

 

Tarih: 13 Ocak 2007, 17:58 - İp: 86.***.**0.120
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

K10D en makineymiş, İlkeri bile geri getirmeyei başardıya, kesin alınır.

 

Tarih: 13 Ocak 2007, 18:05 - İp: 212.***.**0.50