nick
nick (üye)
Kayseri / Meraklı

Canon 350d Mi Nikon D50 Mi?

Merhabalar ben Canon 350d ile Nikon D50 arasında kararsız kalıyorum. Nikon'un ele daha iyi oturduğunu bizzat deneyerek gördüm, Canon'un da yapılan araştırmalarda sensör kalitesinin dha iyi olduğu söyleniyor. Ben makinemi tele objektif ile kullanmayı düşünüyorum ve 350d'ye tele objektif takınca zaten küçük olan gevde dahada küçülüp kullanım zorluğu doğuru mu acaba diye düşünüyorum.

Birde vizörden bakınca digital göstergeler nikonda daha belirgin göründü gözüme, vizör hidefleyiciside nikon'un daha belirgin gibi. Ben Dslr konusnda pek bir bilgiye sahip değilim ama forumda yazılanların büyük bir çoğunluğunu okudum. Tam olarak benim sorunumu karşılayan bir tahta olamadığı için bunu açıyorum.

Bu arada ben body olarak soruyorum, kit lensleri almayı pek düşünmüyorum.

İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 22 Ekim 2005, 13:46 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

Tahmin ettiğim gibi çıktı mojo.. Sorunu halletmiş olmana sevindim.

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 20:33 - İp: yok
ba
ba (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

selam nick,
bir kaç yerde belirttim...nikon'nun tek bir dezavantajı var bana göre, o da CF kartı yerine SD kartı kullanmasıdır...
eğer bunun senin için sorun olmadığını söylüyorsan, hiç düşünmeden nikon al derim...
burda, almanya da fiyatı inanılmaz düştü.. 650 euro kit alabilirsin..

 

nick
nick (üye)
Kayseri / Meraklı

Emek verip bilgilerini paylaşma nezaketi gösteren herkese teşekkür ederim.

 

Tarih: 25 Ekim 2005, 16:41 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Birinci Sorum Dadanagasta Tele lensdekı MP lik fark ne gibi dezavantaj oluşturu Nikon için..
Ikıncı sorum Adosero ya...
Nikon un sensorlerinin Daha amatör olduğunu soylemişsiniz ve anladığım kadarı ile iyi Sonuç almak için iyi lensler kullanmak gerekıyor...oyle mı...
Bu arada Dun Karfo Karacasulu ya gittim(nikon Turkıye Dağıtıcısı) Slr almak istediğimi ve mumkunse makılararını ıncelemek istediğimi soyledim D50 yi inceledim ve ınanın bir Kompak a gore ınanılmaz hızlı ve zevklıler...netlemeleri harika...Ustelik İso 1600 de bile bir sorun yok...

 

Tarih: 25 Ekim 2005, 17:26 - İp: yok
adosero
adosero (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 350d'nin sensoru Nikon d50'nin sensorune gore daha secici ki bu da iyi lensler kullanmayi gerektiriyor. Bu durumu en net yari pro ve pro makinelerde gorebiliriz. Linki bulabilirsem gondermeye calisacagim, Canon'un Japonya'daki resmi sitelerinden birinde 5d'nin sample fotolari vardi. Bir dag manzarasi resmi, 17-40L ile cekilmis. 9 MB falan dosya buyuklugu. 17-40L, L serisinin zayif halkasi olarak bilinir. Bizler icin belki mukemmeldir ama diger L serisi lensler kadar (altini ciziyorum goreceli olarak) iyi degildir. Bu lensle dahi kenarlar bulanik diyebilecegimiz kadar flu idi. Hatta bircok forumda bunun Canon'un ciddi hatasi oldugu falan soylendi. Bu lensle bu fotonun cekilip siteye konmamasi falan..Neyse diyecegim odur ki 17-40L dahi boylesine bir sensorde yetersiz kaldi..

 

Tarih: 25 Ekim 2005, 18:55 - İp: yok
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

adosero sensör seçiciliği konusunda bir itirazım olacak.


Lens netice itibariyle yüzeyine gelen ışığı kırmaya yarıyor. Giriş ışık, çıkış ise sensörün yüzeyine göre boyutlandırılmış ışık. Işığı kırarken kaynağın doğallığını ne kadar bozduğuna istenmeyen bozukluklara ne kadar neden olduğuna bakarak lensin kalitesi hakkında yorum yapabiliriz.

Şimdi, ilk olarak 2 makine ile kullanılan lenslerin mükemmel olduğunu varsayalım. Her iki sensör üzerine de sanki lensten kaynaklı hiçbir bozulma yokmuşçasına bir ışık düşsün. Bu durumda her iki makineden de kaliteli fotograflar bekleriz değil mi?

İkinci olarak İki makineyede aynı hatayı aynı ölçüde yapan özdeş lensler takıldığını varsayalım. Bu da ışık lens
çıkışında zaten bozulmuş demek oluyor.

Senin yaptığın önermeye göre Canon'un sensörü daha seçici olduğu için bozulmuş resmi düzeltemiyor. Nikon'un sensörü ise bozuk resmi düzeltiyor

Ben konunun uzmanı değilim ama, bu önerme benim mantığıma ters geliyor. 17-40L'yi Nikon'a takabilsek muhtemelen sensörden işlemciye giden bilgi içeriği çok yakın olacaktır. Bence sensörün bozuk resmi düzeltmesi imkansız. Sonuçta sensör resmi alıp resim işlemcisine göndermekle sorumlu bir devre elemanı. Resmin düzelmesinin tek bir yolu var o da dadanagast üstadın belirttiği gibi Nikon yazılımının resim üzerinde bazı resim işleme algoritmalarını kullandıktan sonra JPEG'e sıkıştırması.

Fakat ben bu durumun Canon için bir dezavantaj oluşturduğunu düşünmüyorum. Sonuçta bu kadar teknolojik bir makine alan birisi bilgisayarda RAW dosya üzerine çalışmaktan büyük keyif duyacaktır.

Bu konuda hatalı düşünüyor olabilirim. Yorumlarınızı bekliyorum...Ben Nikon'cu ya da Canon'cu değilim. Aslında şu aralar EOS350D ve D70s arasında seçim yapmaya çalışıyorum. Kısmetse birini almayı kafaya koydum.

Bu arada Eos350D/NikonD70s için lens fiyatları çok mu farklı? Burada yazılanları okuyunca EOS350D alırsam lense bayağı yatırım yapmam gerekecekmiş gibi bir izlenime kapılıyorum

Aynı sorum D70s için de geçerli. Anladığım kadarıyla her iki makinenin kit lensleri pek iyi değil ve alırsam bir süre sonra değiştirmek isteyeceğim.

 

Tarih: 26 Ekim 2005, 08:09 - İp: yok
uslu
uslu (üye)
Kahramanmaraş / Meraklı

Adoseronun da dediği gibi, yeri gelmişken ben de bir ızdırabımı dile getireyim. Forumda pekçok yerde geçtiği için yeni bir başlık açmak istemedim. Dört tane makinayı dönüp dönüp inceliyorum, fakat bir türlü karar veremiyorum. Ben de canoncu ve nikoncu değilim. Sadece fotoğraf çekince vizörde gördüğüm nesneyi aynı netlik ve güzellikte elimde görmek istiyorum. İncelediğim makinalar Nikon D70s, Nikon D50, Canon EOS 20D ve Canon EOS 350D... Allah aşkına arkadaşlar yol gösterin. Mesela nikonlarda 100 iso olmayışı düşündürüyor, iso 200den başlıyor... Biri cmos diğeri ccd kullanmış, v.s. İkisinin de birbirrlerine göre üstün gelen tarafları var... Sözün kısası bir karar verebilsem de alsam rahatlayacağım, selamlar...

 

Tarih: 26 Ekim 2005, 09:14 - İp: yok
gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

Bu 350D - Nikon maclarini lig usulü yapalim artik isterseniz. Forumda kimbilir kacinci kez ayni konuda yaziyoruz yine.

Herkesi ihtiyaci, yetenegi, cekim yaptigi ortamlar, bir DSLR üzerindeki hakimiyeti farkli oldugu icin BU SORULARIN CEVABI YOOOK.

D50 de iyi, D70 de iyi, 350D de iyi. 350D'deki netleme konusundaki önceki mesajlardan birindeki goruse de katilmam cok zor. Nikon kullanmadan ahkam kesmem. Ama default, yani makineyi ilk actiginizdaki sartlarla, zaman icinde ogrenip uyguladiklariniz coook farkli. 350D netlemeyi 3 ana metotla ve herbirinde uygulanabilecek alt seceneklerle yapiyor. Uygun secimi yapip netlemeyeme gibi bir sey yok. Netliyor, hem de simsek gibi netliyor. Netleme sorunuyla titremeyi karistirmayalim mesela. AI SERVO modunda netleme noktasi kacirmayi netleme sorunu saymayalim mesela. Sadece aklima gelen ornekler.

Kendi testini yapanlara da selam. Ama isi bu olanlarin vardigindan farkli sonuclara variyorsaniz test sartlarinizi tekrar gozden gecirmeli.

 

Tarih: 26 Ekim 2005, 18:54 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Gürcan selam..Haklısın aynı konu ve aynı makınalar uzerine yazmak bazen sıkıcı oluyo ama yeni başlayanlar bu forumları Takip ederek ancak meseleye hakım olabiliyorlar..Yoksa D50 ilk çıktığı gunlerde bi forum açılp daha sonra Kimse bir şey soylemese...Forum Biraz sessiz kalır..

 

Tarih: 27 Ekim 2005, 12:12 - İp: yok
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Yapalım Gurcan, gerekirse şampiyonlar ligi de yapalım...

Nikon mu Canon mu iyi gibi bir sorunun yanıtının olmadığına ben de katılıyorum. Zaten böyle bir yanıt olsaydı herkes aynı markayı almaz mıydı? Fakat konu açıldıkça Nikon ve Canon sahipleri makinelerinde memnun oldukları ve olmadıkları konuları açıklığa kavuşturuyor.. Bu yüzden bu tip sorular fena da olmuyor. (Özellikle benim gibi kararsızlar için) Mesela sen makinenin sahibi olarak 350D'deki netleme olayını çok güzel anlatmışsın. Kimsenin aklında bu konuda soru işareti kalmayacak artık.

Nette bu makineler hakkında birçok inceleme var. Fakat bu incelemeleri yapan kişiler genellikle objektif davranamıyor ve duygusal yaklaşımlarda bulunuyorlar. Sadece forumda gerçek kullanıcıların fikirlerini öğrenme şansımız oluyor. Tecrübelerini aktaranlara teşekkürler

Yeri gelmişken ben de bir mevzu açayım. 350D'nin farklı marka lenslerle çalışırken yüksek yüzdeyle hata mesajı üretebildiğini duydum. Bunun doğruluğu var mıdır? D50/D70s'lerin bu konuda problemsiz olduğu söyleniyor, doğru mudur? Ayrıca orjinal lens alınmak istendiğinde aynı kalitede Nikkor lenslerin Canon lenslere göre daha uygun fiyatta olduğu da söyleniyor. Ne dersiniz? Buna benzer problemler yaşadınız mı?

görüşmek üzere...[>:D

 

Tarih: 28 Ekim 2005, 06:47 - İp: yok