osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Amerikan Malına Talep Patlaması

Bildiğiniz üzre hepimiz ülkemizdeki satıcıların fiyat politikasından memnun değiliz.Amerikada bilhassa 3 liralık mal,burada 5 liraya satılmakta.İşte bu sebeple azımsanmayacak sayıda kişi,amerikadan garantisiz malı göze alarak getirtiyor.Türkiyede 1500ytl ye satılan malı yabancı sitelerde görüp 1000ytl ye alan insanlar,sıfır makinada sorun olmaz mantığıyla hareket ediyorlar.Arkadaşlar garantili aldığımız bir cihazı kendi hatamızdan kaynaklanan bir sebeple bozarsak,kullanıcı hatası sebebiyle garanti kapsamı dışında kalıyor.Yani bir fotoğraf makinesi yere düşmediği,içine su almadığı vb.iyi bakıldığı müddetçe bozulmaz değilmi?Peki o taktirde yurt dışından gelen makinanın çalışır durumda olması yeterli değilmi?Sonuçta ona iyi bakmak istersek bir sorun olmaz.Bu konuyu tartışalım diyorum.Avantaj ve dezavantajları değerlendirelim.Bu şekilde satın almak isteyen insanlara yol gösterelim.

Tarih: 8 Mart 2006, 00:01 - İp: yok
aliuysal
aliuysal (üye)
Muğla / Amatör

rokomet agzina saglik demekten baska soz bulamiyorum.Kazik ustune kazik yemekten biktik ama uslanmadik.Herseyden gectim ne olacak bu akaryakitin hali.Fotograf gezilerine cikmaya korkar olduk.Yazin marmarise gelen turistler bile inanamiyor bizdeki akaryakit fiyatlarina.

 

Tarih: 17 Mart 2007, 13:23 - İp: 88.***.**8.192
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Madem konu açılmış bizde soralım. Hayyam çarşıdan çeşitli dükkanlardan alınan makineler var. Forumlarda okuyoruz. Bazı arkadaşlar SATICI GARANTİ sinden bahsediyorlar. Bu garanti nedir? Böyle bir durum başına gelen var mı?

Yurtdışından getirme birkaç şekilde oluyor sanırım

Yakınlar sayseinde veya siz yurtdışına çıktığınızda

Belli Türkiyede siteler var. Getirip burada site üzerinde satış yapılıyor

Bazı sitelere ise sipariş veriliyor ve geldiğinde ödeme yapılıyor

Veya Hayyam çarşısı gibi yerlerden alış yapılıyor.

Hangisini tercih ediyorsunuz? veya tercih edilmeli?

Ayrıca yetkili servisler dışında bu işle HAKKIYLA uğraşan profesyonel tamirciler yok mu?


 

Tarih: 17 Mart 2007, 21:38 - İp: 85.***.**3.80
u7110
u7110 (üye)
İzmir / Meraklı

mesaj basligina bakarak ve diger mesajlari okumadan yaziyorum,ben yaklasik olarak 3 yildir bu sekilde makine getirip satiyorum ve kimsedende bir sikayet gelmedi evet bence sirf garanti adi altinda bu kada buyuk farklar verip makine almak cok mantikli degil ozelliklede turkiyedeki servislerin durumun goze alirsak bir cok sikayet sitelerinde gorebiliriz urunun uzerinde sadece cizik var diye garantiyi iptal edenlerden tutunda uyduruk seylere kadar. tonlarca para veren musterilerin neler cektiklerini oralardana gorebilirsiniz,evet bu ustun teknoloji urunleri sert darbe ve suya neme maruz kalmadiklari taktirde size yillarca hizmet verecektir
saygilarimla

 

Tarih: 19 Mart 2007, 08:07 - İp: 81.***.**0.120
hisli
hisli (üye)
Yurtdışı / Amatör

ustun teknoloji`nin artik iki seneden fazla hizmet vermesi gerekmiyor firmalara gore. Ki ben de uretici olsam o sekilde dusunurdum. Adam her 3 ayda yeni model cikartiyor bunlari birilerine satmasi lazim. Aldiginiz urunlar yillarca hizmet etmeyecekler size, kendinizi kandirmayin. sonra bana alti ay once 700$`a muhtelemen en az 100.000 cekimi devirmis Canon EOS 10D`yi ben buna kac para doktum biliyor musun diye satmaya calisan arkadasin durumuna dusersiniz.

 

Tarih: 19 Mart 2007, 15:32 - İp: 195.***.**8.198