osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Amerikan Malına Talep Patlaması

Bildiğiniz üzre hepimiz ülkemizdeki satıcıların fiyat politikasından memnun değiliz.Amerikada bilhassa 3 liralık mal,burada 5 liraya satılmakta.İşte bu sebeple azımsanmayacak sayıda kişi,amerikadan garantisiz malı göze alarak getirtiyor.Türkiyede 1500ytl ye satılan malı yabancı sitelerde görüp 1000ytl ye alan insanlar,sıfır makinada sorun olmaz mantığıyla hareket ediyorlar.Arkadaşlar garantili aldığımız bir cihazı kendi hatamızdan kaynaklanan bir sebeple bozarsak,kullanıcı hatası sebebiyle garanti kapsamı dışında kalıyor.Yani bir fotoğraf makinesi yere düşmediği,içine su almadığı vb.iyi bakıldığı müddetçe bozulmaz değilmi?Peki o taktirde yurt dışından gelen makinanın çalışır durumda olması yeterli değilmi?Sonuçta ona iyi bakmak istersek bir sorun olmaz.Bu konuyu tartışalım diyorum.Avantaj ve dezavantajları değerlendirelim.Bu şekilde satın almak isteyen insanlara yol gösterelim.

Tarih: 8 Mart 2006, 00:01 - İp: yok
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

canbasri ye sonuna kadar katılıyorum edebiyat yapmanın anlamı yok


yok vergı almıyormus devlet..
aldıgı vergilerle ne yaptıkları ortada bu sistemin... belediyenın...3-5 capulcuya ıhale verıp ne rezıllıkler ama..



hepimizin kardesi veya kızı yasında ki bir cocuk bok cukuruna duserek oldü.

ne oldu konusuluyormu bakın ya su an ıcımızden bırının kızı kardesı olsa sorarım size beylerr...

ne dersiniz?

 

Tarih: 16 Mart 2007, 22:02 - İp: 85.***.**6.107
fufuli
fufuli (üye)
İstanbul / Meraklı



Üyeliği iptal edilmiştir.

 

Tarih: 16 Mart 2007, 22:48 - İp: 85.***.**6.188
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

peki yurt dışı alışverişinde pazarlık şansı oluyormu..!!!!!!çünkü ben bu pazarlık konusuna takıldım bu 2 gündür..meğer bizim ülkemizde sabit bir fiyat yokmuş!!!! internetten alışveriş yaparken sitedeki fiyata güvenmeyecek birde mail veya telefonla girişeceksin pazarlığa..yoksa yersin 150 ytl kazık...bundan sonra yurtdışı alışverişi yapacağım tecrübeli arkadaşların yardımıyla...

 

Tarih: 16 Mart 2007, 22:58 - İp: 88.***.**5.224
mecnun999
mecnun999 (üye)
İstanbul / Amatör

Yeri gelmişken bu konu ile ilgili olarak bildiğim birkaç seyi aktarayım. Dijital fotograf makinlarının ithalinde gümrük vergisi alınmıyor. İthalatcı firmalar sadece %18 Kdv ödüyor. Yani bu ürünler gümrük vergisinden muaf. Dolayısı ile firmalar ithalatta birsürü vergi ödüyor o sebepten yurtdışı fiyatları ile bizdeki fiyatlar arasında bu kadar uçurum var deyip kendimizi kandırmayalım yada kandırılmasına izin vermeyelim.



#mecnun999' tarafından 17.03.2007 13:36:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Mart 2007, 23:21 - İp: 81.***.**6.136
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

imkani olanlara sonuna kadar o imkanlarini kullanip yurtdisindan urun getirtmelerini tavsiye ederim
valla suan icin en dandik markayi bile alsaniz kullanim hatasi vs vs olmadan bozulmasi gercekten buyuk bir sans olur cunku bu urunler seri uretim oldugu icin uretim bandindan cikan diger urunlerden hic bir farki yok sonucta bu urunler fabrikadan cikana kadar yuzlerce kalite kontrol testinden geciyor.. hee olursa gecenlerde oldugu gibi toshiba pillerinin geri cagrilmasi gibi o vardiye saatinde uretilen urunlerin topluca geri cekilmesi gibi bir sey olabilir....sonucta kullandigimiz bu urunler buyuk markalar ve ayipli bir urunlerini almamak icin imajlarini lekelemezler...bazi esnaflarimiz gibi gunu dusunmezler...arkadasimin basina geldi creative zen vision m aldi usa den urun hatali cikinca singapur daki merkez ofisine mail atti adamlar bir saat icinde geri donup izlemesi gereken yollari soyleyip urunu singapura gondermesini sagladilar cebinden sadece singapura kargo parasi cikti donus parasinin creative karsiladi...
fikra::: belediye baskaninin yolsuzluklara karismasindan ve halkin parasini yemesinden sikayetci olan halk ayaklanmis ve belediye baskanini istifaya cagirmis bunun uzerine belediye baskani halktan ileri gelenleri odasina cagirip bir konusma yapmis; biraz daha sabredin bugunler gececek demis nasil olacak diyen halka az kaldi az kuplerim dolmak uzere sikin biraz daha dislerinizi demis beni gonderince ne olacak demis yeni gelen baskan bos kuple gelecek demis

 

Tarih: 16 Mart 2007, 23:26 - İp: 88.***.**3.123
alpefe
alpefe (üye)
İzmir / Amatör

Selamlar bu konuyu oldukça merak ediyordum . Tecrübeli arkadaşlardan internet üzerinden , nereden kaç para lık mal aldıklarını ve gelmesi için neler yaptıklarını gümrükle ilgili problem olup olmadığını zahmet olmazsa ayrıntılı yazarlarsa benim gibi acamilere çok yardımcı olabilirler. hele bir de izmirden olursa tadından yenmez heralde. SAYGILAR

 

Tarih: 16 Mart 2007, 23:33 - İp: 88.***.**3.82
aliuysal
aliuysal (üye)
Muğla / Amatör

selam alpefe,

gumruk konusu cok bilinmiyenli denkleme benziyor.memur nasil yorumlarsa sen ona uymak zorunda kaliyorsun.Yurtdisindan makine alan arkadaslarin ben internet uzerinden siparis verdiklerini sanmiyorum.Bircogu akrabasina siparis veriyor ve elden teslim aliyor.Normal postayla gumruge takilma ihtimali cok yuksek.Bak sana bir olay anlatayim.Marmariste deri ticareti yapiyorum ve garantili satis yapiyoruz.Yurtdisindaki bir musterim deri montunu bir kavgada yirttirmis ve tamir icin bana geri yolladi.Deri mont gumruge takilmis.Ben koliyi gumruk memurunun yaninda actim ve durumu izah ettim,ayrica montun yirtiginida gosterdim ama nafile.Yirtik bir mont icin 100 ytl gumruk vergisi odedim.Son tavsiyem gumruk riskini hic aklindan cikarma.

 

Tarih: 16 Mart 2007, 23:46 - İp: 88.***.**8.192
alpefe
alpefe (üye)
İzmir / Amatör

benim yurt dışında yakınım yok giden gelen de yok
bütün hayallerim suya düştü öpülmeye devam

 

Tarih: 17 Mart 2007, 11:01 - İp: 85.***.**3.205
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

tanıdıgın olmasa da opulmeye gerek yok, amerikada akrabalarım olmasına ragmen son 3 dslr mi hayyam veya aracılar vasıtasıyla aldım hic birinde de sorun cıkmadı sukur..

en son fiyatlara bir ornek vermek gerekirse 5D turkiyede
spot 2550-2600 usd ye, garantilisi ise 6500 ytl ye satılıyordu..

ne diyelim Allah erkayaların eline dusurmesin..

 

Tarih: 17 Mart 2007, 11:14 - İp: 88.***.**1.211
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Birkaç kişi değinmiş ama yinede tam anlayamadım..
Bir malın yurtdışındaki fiyatı ile türkiyedeki fiyatı neden farklı olur ki?
Türkiyedeki garantili faturalı ürünler nasıl bir (haklı) sebeple pahalı olur ki..?
üretici firma "x" malını 1000 dolara pazarlama ağındaki toptancı firmaya veriyor.. son perakendeci ise çeşitli işletme maliyetleri ve kar ile bunu örneğin 1100 dolara son kullanıcıya satıyor.. aynı "x" malı türkiyede 1800 dolardan son kullanıcıya satıyor.. bu firma daha çok mu kâr etmek istiyor.. 1100 dolara satılırken büyük üretici firma, büyük toptancı ve perakendeci bundan para kazanırken türkiyedeki perakendeci parayı hamuduylamı götürüyor.. yoksa bu farkın büyük çoğunluğu vergileremi gidiyor.. o gelişmiş ülkelerdeki defterdarlık-maliye bakanlığı-hükümet "x" malına daha az vergi oranıyla daha gelişmiş haldeyken biz daha çok vergiyle neden o ülkenin daha gerisinde gelişmişiz..
perakendeci parayı hamuduyla götürüyor
bürokratlar ve yöneticiler vergiyi hamuduyla toplur ve bu toplanmış vergileri ya kötü yöneticilikleriyle çarcur ediyor yada şahsi menfaatleri için kullanıyor..
bizlerde bunlara tüm bu manzara karşısında halen prim veriyoruz..
cihaz alıyor kar marjlarını destekliyoruz, oy veriyoruz başa getirtiyoruz.. hiç birinin diğerinden farkı yokki..
"x" malının daha gelişmiş ülkelerdeki fiyatının ülkemizden düşük olmasını memleket meselesi haline getirmeme kızdınız mı?
en başta sormuştum kızdıysanız siz cevaplayınız.. hangi haklı sebeple daha pahalı.. hem gelir düzeyimiz düşük hem maliyetimiz yüksek.. eğer yorumuma kızdıysanız gösteriniz bir haklı sebep..
seçimler yaklaşıyor.. burada siyasi tartışma açmak istemem ama yıllardır böyle yönetilmiş ülkenin birbirinden farkı olmayan hiç bir yöneticisine prim vermeye niyetim yok..
zamanınızı aldım kusruma bakmayın..

 

Tarih: 17 Mart 2007, 12:02 - İp: 88.***.**6.166