ekrem74
ekrem74 (üye)
Konya / Meraklı

Teşekkür Ve Bir Talep



Merhaba !

Ben siteye henüz yeni üye oldum.Gerçekten de fotoğraf sanatçılarının pek güzel fotoğrafları ile karşılaştım.Öncelikle bu hoş fotoğrafları bizimle paylaştıkları için fotoğraf sanatçısı dostlara teşekkür etmek isterim. Fotoğraf üzerine meraklı olanları aynı zamanda nitelikli konuları ile yetiştiren ''netfotograf'' sitesine emekleri geçen tüm idareci ve üye arkadaşlara da ayrıca minnetimi ifade etmek isterim.

Bu fotoğraf sitesinde sanatkarlarımız tarafından paylaşılmış olan birbirinden güzel fotoğrafların, 5846 Sayılı Kanun gerekçe gösterilerek kopyalanmasının engellenmesini ise anlayamadığımı belirtmek durumundayım.Öyle sanıyorum ki sanatçılarımız , eserlerini bu sitede yayımlarken sitenin üyelerince bu fotoğrafların görülmesini ve kaydedilmesini zaten zımnen kabul ettiklerini, bunu uygun görmeselerdi fotoğraflarını bu sitede yayımlamak istemeyeceklerini düşünüyorum. Ayrıca, gerçekten 5846 Sayılı Kanun'un hükümlerine göre bir eserin kopyalanması yasaklanmamaktadır. Sadece kopyalanmış bir eserin sahibinden habersiz veya izinsiz 3.kişilerce ya da kitlelerle paylaşılması, paylaşıma açılması hukuki ve cezai müeyyidelere tabi tutulmaktadır. Şu halde , ''netfotograf'' sitesinin üyesi olmakla diğer kullanıcılara göre ayrıcalıklı bir duruma gelmiş ben veya benim gibi fotoğraf sanatına alaka duyan insanların, sanatçılarımızın nazarlara sundukları nadide fotoğraflarını kendi arşivlerimizde saklayabilmenin mutluluğunu sitenin birer üyesi olmamız nedeniyle yaşamamız gerektiği kanaatindeyim.

Sitedeki fotoğrafları bahsettiğim sebeplerle , sanatkarlarımızın da izinleriyle arşivime kaydetmek istiyorum.Yönetici arkadaşların , sözünü ettiğim gerekçelerimi değerlendirerek talebim gereğince bir uygulama ortaya koymalarını saygıyla arz ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Tarih: 27 Ekim 2008, 02:27 - İp: 88.***.**7.89
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

İnternete açtığınız fotoğraf olsun diğer video klip şarkı olsun hepsinin tam anlamıyla korunması beklenemez. Bu ayrı konu..
gelelim sitedeki fotoğrafların kopyalanmasına alınmasına kullanılmasına..
bence buradaki fotoğraflar pek işe yaramaz. hepsinin çözünürlüğü düşürülmüş boyutu düşürülmüş dpisi 72 olmuş 96 olmuş vs. gibi..
ancak webde kullanırsınız yada ne bileyim heryerde kullanılırda kaliteli olmaz. Bence şöyle yapabilirsin.
beğendiğin fotoğrafı eğer para kazanacağın bir işte kullanacaksan sahibine bunu söyle sana elinde varsa yüksek çözünürlüklü olanı versin.
e sende sanatçıya istediği para varsa onu takdim edersin olur biter. Bence sadace arşiv içinse kimse bişey demez. Ama samimi olalım ve kimin fotosunu alacaksak bi zahmet haber verelim. kimse size olmaz dmez. sadece yüksek çözünürlüklü versiyonunda ufak meblağ olabilir. Bencede olması gereken bu.. Çünkü o fotoyu çekme zahmetinde bulunmuş..
Çoğu insanın uğraşıpta yapamadığını o yapmış.. Fotoğrafı çekmiş..
Belki böyle olursa herkes heveslenir ve fotoğrafa ilgide artar.
Kimbilir..
sağlıcakla kalın..

 

Tarih: 27 Ekim 2008, 16:23 - İp: 88.***.**1.130
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili hocam çok masumane iyi niyetli bir istek sizin ki..Ancak ne yazık herkes sizin gibi davranmıyor..

Başımdan geçen bir olay..

Sitemde gezi notları ve foto hikayeler şeklimnde bazı çalışmlarımı yayınlıyorum.:Arkadaşın biri bıradan kopya etmiş olduğu gibi kendi sitesine koymuş..Altına da ne benim adımı ne de sitemden alındığını belirtmiş..Doğprusu ilk bakan kişi bu çalışmanın ona ait olduğunu sanacak şekilde bir yaklaşım..

Ve bir başka benzer bir olay..

Bir online haber sitesi yapmış olduğu haberin içine benim fotoğraflarımdan brni isimsiz benden habersiz olarak koymuşç..Tabi tesadüfen farkettik..hayırdır noluyo dedik .a pardon dedilre..Yani bu hoş mu sence?

Yani senin benim emeğimi iç ederek dolaylı yoldan da olsa menfaat elde etmek..

İşte bu tür davranışlar ne yazık insanın bu yaklaşımınıza olumsuz cevap vermesine neden oluyor..

layın diğer boyutlarına girmiyorum

 

Tarih: 27 Ekim 2008, 19:34 - İp: 88.***.**8.54
oldman
oldman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sormadan, haber vermeden olurmu hiç.... Kopyalanamaması Netfotograf ın en guzel ozelliğidir..
Saygılarımla...

 

Tarih: 28 Ekim 2008, 08:02 - İp: 89.***.**2.20
  • 1