mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Gecikmiş Bir Teşekkür Ve Özür

Bu platformun değerini dile getiriyor olsakta, kurucu ve idarecisi arkadaşımıza yeteri kadar destek olamadığımı/olamadığımızı hatırlatmak istedim..

"Nereden esti" diye soracaksınız tabi.

Beni tanıyan (hatırlayan) arkadaşların bildiği gibi 7 yıl önce fotoğraf stüdyomu kapatmıştım, o günden beri değişik sektörlerde çalıştım. Özel güvenlik, robotik vs.. Son 6-7 ay daha karmaşıktı. Ama işsiz dönemde, eğitim için daha çok zaman olması, kötü durum içerisinde iyi fırsat... Bu eğitimlerden biri, yurdumuz için çok yeni bir mevzu olan "tehlikeli madde güvenliği" idi.. Şanslıyım, ilk sınavı kazanıp "tmgd" (tehlikeli madde güvenliği danışmanı) oldum. Sınava hazırlanırken ve iş ararken, hepimizin yaptığı gibi facebook guruplarını takibe başladım.

Sadece facebook gurubu deyip geçmeyelim, çok fazla üyeye sahip bir gurup, değişik şehirlerde toplantılar düzenliyor ve meslek odası kurulmasından bahsedilen iyi bir görüntü veriyordu..

Az önce, o guruptan atıldığımı farkettim...

Sebebi bilmiyor gibi yapamam.. Gurup kurucusuna "-hayır yanlış düşünüyorsunuz." Diyerek, kendim kaşındım..

İstanbul toplantısı organize edildi. Yağmur çamur derken, ben yoktum tabi.. Kırk arkadaş toplanıp sohet etmiş, muhabbetleri bol olsun, fesat biri olmadığımı, şuradaki üç beş kişiden fazlası bilmez. Burada gıybet ediyor gibi olmıyım.. Toplantı sonrası bir arkadaşım serzenişte bulunmuş; "-9000 kişiydik, 40 kişi mi toplanabildik." Diye...

Konuyu dağıtmamak için güzel bir özellik koymuşlar, bazı internet sayfalarına.. Sadece verilen cevaba yanıt verip, cevabı alt başlık gibi kullanma imkanı oluyor..

Yazdım oraya; "-tmkt nin sitesinde bütün tmgdlerin mail adresleri var, onlara toplu mail gönderilse durum farklı olurmuydu." Bir arkadaş aynı yönde cevap yazdı..

Fakat sayfa yöneticisi "-az olsun öz olsun, yüzlerce kişi olacağı yere elli kişi daha iyi" cevabına, ben cevap yazdım; "-az olsun öz olsun derseniz, meslek odası kurulması gibi bir hedef hayal olur, burada parantez açıp derine inmeli; bazı meslek odaları seçkin insanlar kulübü gibi çalışıyor olabilir, fakat bizim önümüzdeki yol farklıdır ve onun gerekleri yerine getirilmelidir."

Aradan 24 saat geçmeden, guruptan atılmama şaşırmamalı..

Fikrim doğru veya yanlış.. Herşey bir kenara, demokrat davranışlar kolay kazanılmıyor. Bu konuda da, Fikret bey örnek aldığım değerli biridir. Sadece o değil, Cem Örter gibi eski üyeleri de anmak istiyorum. (Sadece onlar değil tabi) .. Kıymetinizi bilemedim, değerli dostlar.... Işığınız bol, kadrajınız geniş, gülümsemeniz daim olsun....

Tarih: 27 Ekim 2015, 22:14 - İp: 85.***.**2.121
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

metecim buranın değeri ileride anlaşılacak... geri dönülecek diye tahmin ediyorum.

 

Tarih: 10 Şubat 2016, 17:18 - İp: 31.***.**8.197
t.y.
t.y. (üye)
Samsun / Meraklı

Oluyor böyle şeyler. Şahsın Kişiliği ile alakalı

 

Tarih: 22 Mart 2016, 11:33 - İp: 212.***.**0.97
  • 1