paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

En İyi Sensörler Sıralaması

DxOMark, en ciddi,detaylı ve tarafsız makina/sensör/lens testlerini yapan saygın sitelerden.

En iyi 10 sensör sıralamasını şimdilik yorumsuz ( veya az yorumlu ) olarak ekliyorum . Aslında bir çok profesyonel makinayı görüntü kalitesinde geride bırakan D3200 ( ve çok karşı olduğum 24 Mplik sensörü ) veya $42,000'lık 81Mp orta formatları geride bırakan $3000'lık D800 hakkında hakkında söylenecek 1-2 şey var ama şimdilik kalsın .

Listeye 5 makina ile Nikon hakim gözükür ( DxOMark'ın , Canon'la bir alıp veremediği mi var diye düşünmüyor değil insan ).

En iyi APS-C sensör performansını da Pentax K5 yakalamış.





#paperman' tarafından 30.06.2012 08:07:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Haziran 2012, 07:14 - İp: 96.***.**5.17
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Dxo'da istediğin lensi istediğin sensör üzerinde değerlendirmen mümkün. Bu seçim sana ait. Yukarıdaki tablodakiler hangi lensle göremiyorsun diye, siteyi "kullanılan lensleri belirtmiyor" diye suçlamak, sonuçlarına inanmamak mantıklı değil.

Yukarıdaki tabloyu yayınlayacak biri olsam gidip Canonları kötü lensle, Nikonları iyi lensle seçmek gibi bir aptallık yapmam. Biri alır, en iyi L lensi, koyar en iyi 1Dnin üzerine - beni rezil eder , ne biçim tablo yapmışsın der.

Senin o işi yapman 1-2 dakikanı almaz mesela - ben olsam yapardım , 2 sayfa site ile ilgili şüphe belirteceğime .

İlk 10-15 lenslik listede Canon yoksa, ya lens ya sensör - biri yetersizmiş diye düşünebilecekken, bir siteyi Nikon tarafından desteklenmekle suçlamak niye ? Nkon destekli bu site, o zaman nasıl f1.4 lensler aslında digital sensörlerde f1.4 değil, f1.7/f1.8'e eşit - Nikon sizi kandırıyor diyebiliyor ?

Hala bilimsel bir veri yok , yerine 1 araba laf/düşünce/tahmin/hikaye var.

Lens alırken,testlere ister bak ister bakma. Bakarsan beklentilerinin ne olması gerektiği konusunda fikrin olur.

Eşe dosta sorarım dersen - Puskas'a dikkat. O hala pixel yoğunluğunu hesaplayamadığından, 36 Mplik D800'ü APS-C makinalardan daha küçük pixele sahip olduğunu sanıyor . " Aman sakın almayın ha , çok fena titrer o makina " diyor. .

 

Tarih: 16 Haziran 2012, 23:56 - İp: 96.***.**5.17
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

paperman senin saçmalıklarınla zaman kaybetmek istemediğim için cevap yazmadım.. Çünkü bu iş uzar gider. Herkesinde kafası karışır.

Ortada bir gerçek varki; sürekli birşeylere bahane buluyorsun ama bu sefer bence fena çuvalladın. Seni ikna etmek deveye hendek atlatmaktan daha zor. Gidip 10 tane makine getiriyorsun içinde Canon yok. Şu an herşeyi bir kenara koy buna KARGALAR BİLE GÜLER Senin için üzgünüm ama durum böyle.

Bir sonraki molan 2 hafta sürebilir.

36mp konusunda git nikonrumorsları veya benzer forumları oku cevabını alacaksın sana burada dil dökmek boşuna çünkü yine inkâr mekanizman devreye girecek Aynı hikayeleri anlatıp duracaksın açıkçası benim karnım tok artık

Sanırım yeterince net olabildim.



 

Tarih: 17 Haziran 2012, 00:12 - İp: 78.***.**5.25
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Puskas, hala hesaplayamadın mı şu D800'ün pixel yoğunluğunun daha düşük olduğunu 7D'den ?? Sen dedin ya , hangisinin yoğunluğu daha sık olursa o titrer diye ?

İzah edersen sevinirim şu NR'de yazanları - ben pek anlayamıyorum da okuduklarımı.

NikonRumorsda bahsedilenler 12Mplik D700'den, 36Mplik D800'e geçenleri ilgilendiriyor - pixeliniz arttı, kusurlar daha kolay gözükür dikkat diye ... Senin gibi ustaların endişe etmesine gerek yok.

@turk, demek Olympus'u lenssiz test etmiş ve sonuçları kafadan atmışlar bu durumda

Lens testi ayrı, sensör testi ayrı. Sensör testini yaparken üzerinde bir lensle sensörün dinamik rangei renk derinliği vs test ediliyor.

Lens testinde ise lens kusurları, aberasyon, distorsiyon, vigneting vs kriterler var . Sonuçta testler farklı.

Makinaya sensör testi yapılmış olması, o lense detaylı lens testinin yapılmış olduğunu göstermiyor .

Neden Olympusları test etmiyorlar diyorsan - demek ki kullanıcı kitlesi yeterli değilmiş diyorum. Bu Olympus'a takılmış olmamız da kötü . Tüm testlerde gözler Olympus'u arıyor.

Neyse, sayemde hayatınızda ilk defa bilimsel verilere bakmaya başladınız - güzel bir şey

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 00:41 - İp: 96.***.**5.17
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Bilimsel veriler

SLens testi ayrı, sensör testi ayrı. Sensör testini yaparken üzerinde bir lensle sensörün dinamik rangei renk derinliği vs test ediliyor.

İşte bende o test yapılan lensi soruyorum. Hangi lensle ?????

Paperman o sitede 6 Olympus lensinin incelemesi var.
Herhangi bir incelemeyi açtığında test edildiği makinaları seçmeye kalktığımızda karşımıza sadece Olympus Pen EPL2 ile test edildiği çıkıyor.
Yani testi yapılan 6 lensten hiç biri Olympus DSLR in üzerinde test edilmemiş.

Peki bu lensler Olympus dslr lere takılıp test edilmediyse, makinaları neyle test ettiler. Sensörün çözünürlülüğünü hangi lensi takarak ölçtüler. Renk ve DR verileri hangi lense göre ???

Aynı fabrikada üretilmiş, birbirinin aynısı 4 makina arasında (Pentax-Samsung) 4 farklı sonuç nasıl çıkıyor ???

Bilim bu incelemenin neresinde ???

Bu siteyi savunan

"en ciddi,detaylı ve tarafsız makina/sensör/lens testlerini yapan saygın sitelerden."

diyen biri olarak bu sorulara senin cevap vermen gerekiyor.
Yok, veremiyorsanda bize bu siteyi savunma artık.

#turk' tarafından 17.06.2012 01:46:22 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 01:09 - İp: 88.***.**0.23
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Paperman sende okudugunu anlayan bir adamsın ama yazında yazdığın kontaklens olayıda yani komedi lütfen benim yazdığımı iyi oku ben orada kontaklensden mi bahsediyorum olympus için göz ameliyatlarında kullanaılan mikronun yuzde biri sevisyesinde olcumlaer yapan gze müdahelede bulunan 3-4 milyon dolarlık makinelerden bahsediyorum ....10 dolarlık kontaklensten değil kusura bakma ama sende çarpıtıyorsun... AYRIVA OLYMPU FİRMASIDA BABAMIN ogulu değil NIKONDA CANONDA...
NIKON son 3 yıldır makinalarında çok buyuk hatalar yapmıştır bana göre ve kalite kontrolu son 3 yıldır iyi değildir. Ama bundan daha önemlisi GERİ BİLDİRİMLERE KULAĞINI TIKAMIŞ VE HALA PROBLEMLİ MAKİNALARADA EN UFAK BİR URETİM SURECİNMDE İYİLEŞME VEYA SORUNLARI DUZELTECEK BİR GRİRİŞİMDE BULUNMUYOR.. HATADA ISRAR EDİYOR... Şimdi yazabilirsin kaç milar dolarlık şirket 1000 lerce bilim adamı çalışyor bu hataları birtek sizmi görüyorsunuz onlar görmüyormu diye AMA BAZEN ŞİRKETLER OKADAR büyürki bazen burnunun ucundaki sorunu düzeltmek için bir çaba sarfetmek gereğini duymaz bence nikon un yaptığınından bundan farkı yok.. canon 5dmark 3 de çıkan ahatalar yuzunden ilk uretimler geri çağrıldı en za 7-8 tane teknik hata çıktı ama canon hemen hızla bunları giderme cabasına girişti NIKON 3 MAYMUNU OYNUYOR GÖRMÜYOR DUYMUYOR KONUSMUYOR... BUNUN GERİ DÖNÜŞÜNÜ HESAPLIYORMU BİLMİYORUM.. CANONDA babamızın oglu değil sonuçta bir canon makine alsak dünyanın en kusursuz makinası olmayacak... şu marka mükemmeldir hepsini döver şekline dönmeye başladı tartışma bunada gerek yok.. yarın bugün elime bir canon alırım onun beğenmediğim yönlerinide yerden yere vururum..AMA SENİN GİBİ YOK KULLANICI KİTLESİ DÜŞÜK AT ÇÖP SEPETİNE BUNDAN BİR CACIK OLAMAZ DÜZ MANTIĞIYLA GİTMEM.. DÜNYADA 10 TANE SATSAINDA DOĞRU DÜZGÜN MAKİNA OLSUN BENİM KRİTERİM FARKLI... KURA BAKMA AMA NIKONU destekleyen MAŞLI SİTELERDE VAR CANONU DESYTEKLEYEN MAAŞLI KİŞİLERDE mansurov örneğin firmaların reklam için kullandıkları bir zatı muhterem ben mansurovun tek bir makinanın bile su yönü kötü diye bir yazsını görmedim hepsine övgüler düzüyor.. birten canon 5dmark 3 ün ışık alma sorunun yazdı onuda firma zaten makinaları geri çağırmıştı.. ingiliz digital slr phograpy dergisi d7000 i ilk çıktığında test etti göklere çıkardı tammen reklam yazsı bütün dünyada bu makianın focus problemini birtek benmi gördüm hiçbir fotograf dergisinde yayınlamadı hiçbir test yapan site şu şu problemleri
var demedi tom hoganmıydı neydi yok 10 20 tane makinayı test ettim kullanıcılar cahil cüheyla bu makinalarda focus sorunu yok dedi... Boşversenize internet incelmelerini ve dergileri okuyun fikir verir ama hiçbir zaman saf ve yalın gerçekleri göstermez...
mesele marka meselesi değil...
canonuda çok beğendiğimden değil yani... onunda iyi ve kötü makinaları var ama şirket nikondan daha tutarlı..

#buzlucam' tarafından 17.06.2012 01:13:34 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 01:09 - İp: 78.***.**0.239
kamera54
kamera54 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Cahiller içinde kalmış alimlere acıyınız.

Dünyanın yuvarlak olduğunu bile kabul ettiremezsiniz.

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 01:11 - İp: 81.***.**3.207
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Genellikle şu makine bundan iyi türü tartışmaları sevmem ve kimin hangi makineyi alacağı/kullandığı benim ilgi alanıma pek girmez.
DSLR teknik bölümüne açılan bu başlığı okudum, konu tartışma haline dönmüş ve tatsız tonlar almış. Konuyu açan Paperman olmasa ciddiye alıp cevap vermezdim bile.
Sevgili Paperman bir siteden alıntı yapmış, liste ona da biraz tuhaf gelmiş ki (DxOMark'ın , Canon'la bir alıp veremediği mi var diye düşünmüyor değil insan) ibaresini ilave etmiş.
Sizlere iki noktayı hatırlatayım.
1- Bugün bir fotograf sergisine gittim, güzel fotograflar vardı. Hiç bir seyirci fotografların hangi sensörle çekildiği ile ilgilenmedi. Gerçekten de hiç önemi yoktur.
2- 72 dpi gördüğünüz kalibrasyonu şüpheli ekran ile makine değerlendirilmek hatadır. Fotograf makinesinin gerçek ölçütü baskıdır. Ya sergi baskısı, ya da kitap.
Fotografçı için bunlar önemlidir, makine tokuşturmayı sevenler pek baskı filan almazlar. ekranda 1000 kere büyütüp pikselleri bakar dururlar.

DXO sitesi anlaşıldığı kadar testlerini yaparken belirsiz kriterler kullanıyor ve 'kriterleri ayarlayarak istediği sonucları elde edebiliyor '.. tarzı eleştirilerle maruz kalıyor. Fotografları basıp baskı üzerinden değerlendirme yaptıklarını sanmıyorum.

Ancak liste bana da tuhaf geldi, nasıl test ettilerse bir tane canon bile yok. Testleri nasıl yapıp hangi kritere ne ağırlık verdiğini bilmiyoruz.

Ben de bildiğim bir şeye baktım. Bu site Canon 70-200 2.8 IS II lensini değerlendirmiş ve bir önceki versiyonla (70-200 2.8 IS) mukayse etmiş. sonuç olarak eski lens yeni lensten daha keskin imiş. Adamların test kriteri bu sonucu veriyor demek !!!. Sizlere bu sonucun saçma sapan olduğunu söyleyebilirim. Bu lenslerle ilgilenen herkes 70-200 2.8 IS II lensin ne olduğunu bilir ve dünyada başka hiç bir sitenin bu sonucu çıkarabileceğini düşünemiyorum.
sonuçlara bakmak isteyenler için http://www.dxomark.com/index.php/News/DxOMark-news/Canon-EF-70-200mm-f-2.8L-IS-II-USM-measurements-and-review
yani bu sitede anlamsız sonuçlar olabiliyormuş.

Bu arada Nikon bu günlerde iyi makineleri peş peşe sıralıyor, bu çok iyi. Canon kullanıcısı olan benim için de iyi. Canon daha iyi bir makine ile cevap vermek zorunda ve verir. Sonra Nikon seviyeyi yükseltir... ve bizlere yarar bu rekabet.
DXO şöyle dedi, Dpreview böyle dedi diye fotograflarınız daha güzel veya kötü olmayacak. Fazla ciddiye almayın test sitelerini, duruma göre her türlü sonucu alırlar.

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 01:13 - İp: 88.***.**0.216
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

fdemirhan söylediklerine aynen katılıyorum.

Ben Canon makina veya lens kullanmadığım için, senin gibi birebir gözlemlerimi yazamıyorum.

Şimdi senin verdiğin örnekten sonra PHOTOZONE sitesndeki bu iki lensin incelemesine baktım. Orada da senin dediğin gibi II. versiyon daha iyi sonuçlar vermiş.
Ayrıca verdiğin linkteki sonucun altına bu lensi kullananlar bütün yorumlarda II. versiyon daha iyi demiş.
İşte bir saçma sonuç daha...

Önceki mesajımda tek tek ve açıkça sorduğum soruların cevabı DXO da yok, dolayısı ile papermanda da yok...

kamera54 yazdığın yazı ile kime gönderme yapıyorsun bilmiyorum ama bu konuya şuana kadar yazılmış en yakışıksız mesaj olmuş.

Konu hakkında bilgin varsa öğrenmek isteriz, yoksa, lütfen kimseyi incitme.

#turk' tarafından 17.06.2012 01:40:08 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 01:24 - İp: 88.***.**0.23
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

sonuçta kimseyi incitmeye olayları sahsi düzeye dökmeye gerek yok herkes birşeyler yazıyor.....

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 01:30 - İp: 78.***.**0.239
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Turk,

Türkiyede ve Türkçe yazışıyoruz. Türk toplum kuralları geçerlidir.
Bu lisanda ve kültürde tanımadığınız kişilere sen diye hitap etmek doğru değildir. Belirli bir yakınlığınız veya yaşça sizden çok küçük olan kişiler dışında, kendinizden aşağı gördüğünüz kişilere karşı bunu ona hissettirmek için 1. tekil şahıs hitabı kullanılır.

Arkadaşınız veya sizden küçük yaşta değilim, internet aleminde bir rumuz da değilim. Mesafenizi korumanızı rica ederim.

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 01:41 - İp: 88.***.**0.216