paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

En İyi Sensörler Sıralaması

DxOMark, en ciddi,detaylı ve tarafsız makina/sensör/lens testlerini yapan saygın sitelerden.

En iyi 10 sensör sıralamasını şimdilik yorumsuz ( veya az yorumlu ) olarak ekliyorum . Aslında bir çok profesyonel makinayı görüntü kalitesinde geride bırakan D3200 ( ve çok karşı olduğum 24 Mplik sensörü ) veya $42,000'lık 81Mp orta formatları geride bırakan $3000'lık D800 hakkında hakkında söylenecek 1-2 şey var ama şimdilik kalsın .

Listeye 5 makina ile Nikon hakim gözükür ( DxOMark'ın , Canon'la bir alıp veremediği mi var diye düşünmüyor değil insan ).

En iyi APS-C sensör performansını da Pentax K5 yakalamış.





#paperman' tarafından 30.06.2012 08:07:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Haziran 2012, 07:14 - İp: 96.***.**5.17
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

fdemirhan

Bu konuya mesaj yazan arkadaşların ne adını ne yaşını bilmiyorum. Herkese görünen rumuzu ile hitap ediyorum. Mesaj yazanların tümüde aynı şekilde rumuzla birbirlerine hitab ediyor.
Bunda da bir tuhaflık görmüyorum. Çünkü burada tartışılan şey kişiler, isimler, yaşları vs. değil.
Rumuzun sahibi 15 yaşındada olabilir, 85 yaşındada.
İnsanların sadece rumuzları ile yer alabildiği sanal ortamlarda, farklı konularda görüş alışverişinde bulunan insanların bir süre sonra senli benli hitaba yönelmeleri, birbirlerini aşağıladıkları anlamına gelmez.

Ayrıca dijital fotoğrafçılık fuarında netfoto standında tanışıp, Fdiker ile birlikte 3 lü olarak senli benli epey sohbet etmişliğimizde vardır.
Sanal ortamda bu şekilde bir uyarıda bulunabileceğinizi tahmin etseydim, fuarda aynı uyarıyı ben size, sizden çok daha önce yüzünüze yapardım...



#turk' tarafından 17.06.2012 02:33:19 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 01:56 - İp: 88.***.**0.23
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Fatih Demirhan'ın örneği ilginç; Photozone'da kendisinin dediğini destekliyor.

Konuyu daha da ilgiç yapan, eklenen linkte olduğu gibi yapılan itirazlar ve buna DxO'nun cevabı. Testler yeniden yapılmış, aynı sonuçlar alınmış - hata olmadığı belirtilmiş. Açıklama olarak da, ilk versiyonun daha homojen keskinlik verdiğini söyler DxO . En azından duyarlı ve eleştiriye açık olduklarını görüyoruz. Kasıtlı olarak Canon'u kötü gösterecek bir çaba içinde olduklarına inanmak zor. Ölçüm metodları - ki asıl işleri bu dijital ölçüm sistemlerinin pazarlaması - belki hatalı, belki diğerlerinden farklı.

Meraktan bir de Dpreview ne demiş bakayım dedim - başka test sitesi bulamadığım için . Dpreview, 70-200mm II 'yi , ilk versiyonundan daha keskin bulduğunu belirtmekle beraber aşağıdaki - biraz Dxo'yu destekleyen yorumu - eklemiş.

" However it must be noted that our test sample clearly displayed some asymmetry in the optics at close focus distances, with the right side of the frame becoming visibly softer than the left - something which may not be representative of the design as a whole. "

Ellerindeki örnekte asimetri olduğu ve kadrajın sağ tarafının, sol tarafından gözle görülür şekilde daha yumuşak olduğu belirtilmiş. Biliyoruz ki Dxo'nun açıklaması da keskinliğin homojen olmaması konusunda.

Dxo haklı imiş demek doğru değil ama değerlendirmelerinde bir doğruluk payı " olma ihtimali" var demek mümkün.

Kasıtlı Canon'u kötüleme olacağına inanmıyorum.

#paperman' tarafından 17.06.2012 03:11:13 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 03:08 - İp: 96.***.**5.17
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

paperman

Hocam ben artık bu forum konusuna bir daha yazmak istemiyorum. Konunun tadı iyice kaçtı.


#turk' tarafından 17.06.2012 12:35:28 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 03:58 - İp: 85.***.**8.162
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Konunun tadını kaçırmak için elinizden geleni yapacaksınız, sonra bu işin tadı kaçtı diyeceksiniz.

FDemirhan da Dxo değerlerine karşı çıktı - tavrı siz ikinizinki ile aynı mı? Puskas bakıyorum başka topiklerde de herkesle kapışmakla meşgul. Katılma amacı zaten tartışma çıkarmak sanki ...

Adam gibi konuşalım, bilgi alışverişinde bulunalım diyoruz - daha en başından hakaret dolu tavırlara giriyorsunuz.

Sonra " Hocam, bu işin tadı kaçtı " . Kaçar tabi - kaçırmamak için çaba göstermezseniz ...

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 05:08 - İp: 96.***.**5.17
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

paperman, işin tadını kaçıran, milletin huzurunu bozan senden başkası da değil. Kalkmış baştan sona Nikon olan bir liste getirip buna bilimsel veri diyorsun. Hiçbir iddaayı da kabul etmiyorsun. O yüzden seninle teknik konularda tartışmak bana anlamsız geliyor. Sen her pikseli kafanda aynı boyutuyla yaşıyorsun sanırım. Her makinedeki piksel büyüklüğü farklıdır. Hâlâ hesaplayamadı, başka topiklerde kapışıyor deyip, olayın boyutunu kişisel meseleye çeviriyorsun. Açıkçası bu davranışlar yaşına da yakışmıyor. Benim yazdıklarımı kabul etmediğin için ben size gidin araştırın dedim. Getir bakalım deyip, demagoji yapıyorsun.

Puskas bakıyorum başka topiklerde de herkesle kapışmakla meşgul. Katılma amacı zaten tartışma çıkarmak sanki ...

Sanada forum polisleri gelip, direk hakaret ederse sende gereken cevabı verirsin sanırım? Bunun tartışma başlatmakla uzaktan yakından ilgisi yok.

Biri de çıkıp, sadece hakaret edip kaçıyor. Komik gerçekten ! Kimin haklı, kimin haksız olduğunu herkes görüyor.

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 10:51 - İp: 78.***.**5.135
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

paperman

Karşılıklı yazışmalarımızda hiç bir zaman konunun tadını kaçıracak diyaloglara girmedim.

Senin saçma sapan görüşlerine itiraz tavrımı madem beğenmiyordun, bunu sayfalardır yazışırken daha önce belirtebilirdin. Bunu söylemek savunduğun konuların saçmalığı ortaya çıkıncamı aklına geldi.

Bir önceki mesajımdan yaptığın alıntıdan sonra "hocam" ifadesinin genel bir hitab şekli olarak kullanıldığını, bilgili, aklı başında, öğretici kişi anlamında kullanılmadığını belirtmek isterim...

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 12:45 - İp: 85.***.**8.162
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Buraya artık birşeyyazmalıyım bilmiyorum AMA SAYIN (Sayın yazıyorum bir alınganlık olmasın) M. FATİH DEMİRHAN bey (fdemirhan) kusura bakmayın rumuzla hitap edilmesinin kötü tarfı nedir anlamadım forum ortamında herkesin profil kaydına bakıp acaba gerçek ismi neydi onu bulayımda önüne Sn harflerini ekleyim diye herseferinde ugraşmak abana abes geliyor kusura bakmayın Turk'UN o yazIsında size yönelik bir ters unsurda görmedim...
Bende çoğunlukla Paperman vs yazıyorum bu o kişiye saygı duymadığımdan değil Rumuz UN BAŞINA Sn. eklemek bana forum ortamlarında son derece gereksiz geliyor önemli olan içerik ve o kişiye genel olarak gösterdiğimiz tavırdır . bELKİDE (Sn) paperman alınıyordur orasını bilemem..Benim Rumuzumun Başına Sn ekleselerde eklemeselerde umurumda değil açıkçası bizde 15 yaşında değiliz saygı bundan ibaret değildir internet aleminde rumuz değiliz tamam yazılar ölçülü olmalı tamam ama yani bu kadar alınganlıkta biraz fazla geliyor bana kusura bakmayın...
Onur (Puskas) sana da bir dost tavsiyesi kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama ister yanlış anla ister doğru yazdığın yazılarda haklılık payın olsa dahi yazıların genelde tek tarflı ve sadece Canon'un iyi olduğu ve bütün makinalardan üstün olduğu Nikon un vs nin kötü olduğu yönünde ve üsluptada bir miktar sıkıntı görüyorum lütfen biraz daha sakin ol ve olaylara daha gerçekçi geniş bir perspektiften bak tekdüze olma ... Hekesin genel olarak sıcak olduğu bir marka olabilir Paperman 'in nikona yakın olması gibi ama her tartışmada diğer markanın ürünleri berbattır gibi bodoslamaya gitmeye gerek te yok ... yoksa canon vs hakkında yazılacak çok seyler var..
birazdaha sakin ve dost ortamında olduğumuzu düşünerek yazmakta fayda var (fotoğraflarını inceledim otorite sayılmam ama fotografların tekniğinin belli bir düzeyin üzerinde olduğu belli bu işten anladığında belli)
Sende kimsin be adam diyebilirsiniz ama dışarıdan gözlemlediğim ve çıkardığım kendi yorumum bu kusura bakmayın.. Forumdaki her teknik tartışmanın giderek kayıp kişisel duzey dokulmesi bir kadermi herkes uslubuna dikkat etmeli bence... Şahsi kişisel hakerete ve tavırlara girmeden..fazlada alıngan olmadan...
BENDEN BUKADAR İSTER OKUYUN İSTER KATILIN İSTER KATILMAYIN ......

not: Forumun bu bölümündeki 5-6 kişi bir araya gelsek bir cafede otursak bibirimize davranımız nasıl olur caba bence hepimiz birbirimize mümkün olduğu kadar kibar davranırız.. ölçülü ve seviyeli bir muhabbet olur .. onun için bu forumdaki seviyeyide belli bir seviyede tutmak gerekir ne kadar sanal olsada...

#buzlucam' tarafından 17.06.2012 14:09:49 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 14:04 - İp: 78.***.**0.239
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Onur (Puskas) sana da bir dost tavsiyesi kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama ister yanlış anla ister doğru yazdığın yazılarda haklılık payın olsa dahi yazıların genelde tek tarflı ve sadece Canon'un iyi olduğu ve bütün makinalardan üstün olduğu Nikon un vs nin kötü olduğu yönünde ve üsluptada bir miktar sıkıntı görüyorum lütfen biraz daha sakin ol ve olaylara daha gerçekçi geniş bir perspektiften bak tekdüze olma ...

buzlucam, bu forumda benim kadar Nikon d5100 tavsiye eden varmı bilmiyorum. Haksızlık yapmak istemem belki vardır. Açıkçası bu işler birazda cesaret işi. Kimse başı ağrısın istemiyor. O yüzden bazı kişiler orta yoldan gitmeyi uygun görüyor. Ama bu hiçbirzaman sağlıklı bir analiz şekli olmaz. Yaş olayına gelince bunlar gereksiz ayrıntılar. Bazılarının atmasyon yazdığı gibi nerden bulduysa artık bilmiyorum. Yirmili yaşlarda değilim..

Birileri bugün konuya bodozlama dalıp, hakaret edip, çıkıyor.. Turk hocam hariç, çoğu insan buna sessiz kalıyor. Endişe verici bir durum bu..



 

Tarih: 17 Haziran 2012, 14:28 - İp: 78.***.**5.135
ozturert
ozturert (üye)
İstanbul / Meraklı

Pek eglenceliymis yahu

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 14:33 - İp: 84.***.**1.146
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

herneyse Puskas bence artık germeye gerek.. Bnim de orta yoldan falan gittiğim yok nikonun d7000 satılarını kusura bakmayın ama turkiye de en çok düşürenlerden birisi benim ben sadece buraya yazmıyorum... kendi hesabıma bir daha nikon alırmıyım büyük konuşmayım ama çok zor ...
herneyse ikide bir ben demeye başladım bu tarzım hoşuma gitmedi ispatlarla uğraşmaya gerek yok burada hepimiz aynı yolun yolcusuyuz bağcıyı dövmeye gerek yok üzüm yemeye bakalım...



#buzlucam' tarafından 17.06.2012 14:42:39 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 14:37 - İp: 78.***.**0.239