paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

En İyi Sensörler Sıralaması

DxOMark, en ciddi,detaylı ve tarafsız makina/sensör/lens testlerini yapan saygın sitelerden.

En iyi 10 sensör sıralamasını şimdilik yorumsuz ( veya az yorumlu ) olarak ekliyorum . Aslında bir çok profesyonel makinayı görüntü kalitesinde geride bırakan D3200 ( ve çok karşı olduğum 24 Mplik sensörü ) veya $42,000'lık 81Mp orta formatları geride bırakan $3000'lık D800 hakkında hakkında söylenecek 1-2 şey var ama şimdilik kalsın .

Listeye 5 makina ile Nikon hakim gözükür ( DxOMark'ın , Canon'la bir alıp veremediği mi var diye düşünmüyor değil insan ).

En iyi APS-C sensör performansını da Pentax K5 yakalamış.





#paperman' tarafından 30.06.2012 08:07:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Haziran 2012, 07:14 - İp: 96.***.**5.17
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Yok zaten germe peşinde değilim. Orta yol derken sizi kastetmedim. Yanlış anladınız sanırım. Neyse Herkese İyi Pazarlar !

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 16:23 - İp: 78.***.**5.135
mehmet1977
mehmet1977 (üye)
İstanbul / Amatör

Bu sitede son zamanlarda kaba konuşan, atıp tutan, sadece satın alma bölümünde ahkam kesen bir grup türedi.

Bir taraftan da aklı başında sandığımız adamlar bunların gazına gelip provokatif konular açmaya başladı.
hayırdır ?

 

Tarih: 18 Haziran 2012, 01:17 - İp: 149.***.**5.222
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Onların gazına geldiğimiz doğru değil ama forumlara biraz hareket gelsin, biraz farklı konular tartışılsın diye arasıra "hassas" topikler açtığımız doğru.

Bu konuları açarken, mizahi 1-2 cümle + gülme ikonu filan eklememiz maalesef işi gücü tartışmak olan kişiler için bir şey fark etmiyor . Farklı görüşler veya gerçekler olabileceğini düşünmek bile istemiyor, saldırıya geçiyorlar. Kulaktan dolma , yanlış bildikleri şeyler yüzüne vurulunca sinirleniyorlar.

Hiç bir zaman da demiyorlar ki Nikon D7000'i yerden yere vuran ve almayın diyen, D3200'ün 24 Mp'lik sensörüne laf eden, J1/V1 gibi makinaları Nikon'un en büyük fiyaskosudur diye dalga geçen de aynı adam.

Bu aralar Nikon'un gerçekten çok iyi iş yaptığına inandığım doğru - son çıkardığı makinalar ve çıkaracak gibi gözüktüğü $1500 civarına bir full frame makina büyük ilerlemeler.

Canon'un eskiden çok iyi sandığım bir modeli ile ilgili burada kullanan bir arkadaş sayesinde epey gözlemim oldu. Fotoğrafçı için önemli 1-2 yönden aslında zayıf bir makina olduğunu gördüm. Bunları da forumda belirttim/tartıştım.

Yine de Canon'u eleştirdiğim topik adedi, Nikon'u eleştirdiklerimden azdır

 

Tarih: 18 Haziran 2012, 01:59 - İp: 96.***.**5.17
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

ALLAH'tan kibar biri geldi de neyin ne olduğunu öğrendik git işine ya... tam tartışma bitiyor bu tip sürtüşmelerden zevk alan biri gelip dengesiz laflar ediyor yine başa dönülüyor KENDİNİDE akil kişi zannediyor.. gazina gelmek gibi hoş olmayan laflar insanlar neyin ne olduğunu bilmiyormu! sen mi öğreteceksin..
Yok yok bu forumlara yazı yazmak artık insanı germeye başladı .... Uzak durmak lazım...

#buzlucam' tarafından 18.06.2012 11:01:12 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Haziran 2012, 09:35 - İp: 88.***.**7.19
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

yok bu site giderek geriyor insanı ne bu ya...

 

Tarih: 18 Haziran 2012, 11:31 - İp: 88.***.**7.19
alibasarir
alibasarir (üye)
İstanbul / Amatör

Ben tartışmalardan uzak durayım .

bu başlığa yazmamın nedeni sayın buzlucam isimli arkadaşımızın nikon d7000 hakkındaki tespitleridir .
ben tam iki defa nikon d7000 aldım ,ilk aldığımda makina türkiyeye daha yeni yeni giriş yapmıştı ,yaşadığım hot pixel sorunu üzerine birde back focus sorunu eklenmişti maalesef , sonunda makinayı iade ettim ve elimdeki nikon lensleride satarak canon 60d aldım ,bir müddet canonla yola devam ettim ,ancak yıllarca nikon kullandığım için canona bir türlü alışamadım ,sonrasında d90'a dönüş yapacakken nikon d7000 kullanan bir kaç tanıdığımın " d7000'lerdeki sorunlar çözülmüş biz kullanıyoruz bir problem görmedik " sözleri üzerine bundan yaklaşık altı ay önce ikinci defa nikon d7000 aldım , evet hot pixel sorunu yoktu ama maalesef focus sorunu vardı ,çektiğim fotografların yarısında netlik istenilen düzeyde kesinlikle değildi , misal on tane fotograf çekiyorsam beş tanesinde netlik sorunları vardı , hatta bir çok nikon lenslerlede denedim değişen bir şey olmadı , sonunda makinayı elden çıkardım ve şu an d90 ile devam ediyorum ve çok memnunum ..demek istediğim nikon d7000'lerdeki hot pixel sorununu yazılım ile halletti ,ancak maalesef focus sorununu görmezden geliyor ve bu problem için gereğini yapmadı ..piyasada halen focus sorunlu makinalar dolaşıyor ve insanlar bir şekilde durumu idare etmeye çalışıyorlar ..inanın malzeme satan bir tanıdığım bile tam dört tane d7000 kullandı ve üçünde focus sorunu yaşadı ..tamam bende bizzat şahidim sorunsuz d7000'ler elbette var ama sorunlu makinalarıda unutmamak lazım ..açıkçası nikonun bu konudaki vurdumduymazlığı tüketiciye karşı yapılmış bir haksızlıktır ...

arkadaşlar ,canon ,nikon ,pentax ,sony vs gibi firmalar sonuçta bizim babamızın malı değil ,bizler tüketiciyiz ve verdiğimiz paranın karşılığını almak zorundayız ,yani aldığımız ürünün ilk başta hatasız olması gerekir ,eğer hata varsada üreticiler hatayı en kısa sürede çözerek sattığı ürünün hakkını vermek zorundadır ..bizler bu duruma fanatik gözle bakarsak zararı yine bize olur ,dediğim gibi biz tüketiciyiz ve verdiğimiz paranın hakkını almak durumundayız ...

 

Tarih: 18 Haziran 2012, 12:11 - İp: 85.***.**4.84
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Sn Alibaşarır bey açıklamanız için teşekkur ederim...
gerçi şu anda bulunduğumuz forumdaki ana konu nikon d7000 değil ama firmaların özelikle diünya çapında bir firmanın 2.5 senedir çıkardığı üründeki hatalarının bu kadar bariz olmasına rağmen gidermek için ve tüketicisini korumak için malesef hiçbir çaba göstermediğine En iyi örnektir bence ve bir Firma bu anlayışta ise bu firmanın ürünlerine tüketici olark ne kadar güvenebiliriz... Dünya çapında firma yapmaz diyoruz ama 3 senedir aynı hatalarda ısrar ediyor..

 

Tarih: 18 Haziran 2012, 18:56 - İp: 78.***.**9.181
tuskilidi
tuskilidi (üye)
Siirt / Amatör

paperman hocam yine forumda güzel bir konu açmışsınız. ben şahsen açtığınız konuların tartışmaya açık konular olmasından son derece memnunum. umarım en kısa zamanda yine "saygı çerçevesinde fikirlerin tartışıldığı" bir konu daha açarsınız ve biz de faydalanırız orada konuşulanlardan.

 

Tarih: 21 Haziran 2012, 13:27 - İp: 88.***.**8.245
smaler
smaler (üye)
Konya / Reklam Fotoğrafçısı

Yapılan testlerde filmleride test etseler keşke )
Ya neyi merak ediyorum biliyormusunuz;
Sensör büyüklüğü herşeydir diyen bazı kişiler neden daha ucuz olan ve sonsuz piksele sahip filmli makinelerden vazgeçip DX formatta hatta FX formatta dijital makinelere para veriyorlar.

Çünkü bence; dijital makineler fotoğraf kalitesi konusunda en iyi olmasalarda fotoğraf işleme konusunda en iyi makinelerdir.

Bunu şu yüzden merak ediyorum. Bir şey başka bir şeyi asla geçemez diye, o şey sanki fizik kanunuymuşçasına neden iddialarda bulunuyoruz ki?

Aklıma birden şu geldi:
1950 li yıllarda tübitak başkanı demiş ki;
Teknoloji geleceği son noktaya geldi, bundan sonra yeni birşey çıkarılmaz. ))

Şimdi düşününce ne kadar komik geliyor değilmi.

Orta format makineler elbette (alanlarında) en iyi makinelerdir.
Ama ben asla bir orta format makine almam şu durumda. Aşırı şekilde çok zengin olsam düşünmeden D800,D3x yada 5DmarkIII den birini tercih ederdim. Hatta ben Nikonla başladığım ve çok ısındığım için muhtemelen D800 seçerdim.

İnsanların yaptığı şeylerde asırlarca en iyisi budur diyebileceğimiz hiçbir şey yoktur. Çünkü akıl akıldan üstündür.

Yumurtanın sağlığa yararı yada zararı konusunda laboratuvar testlerine güveniyorsak her konuda güvenmeliyiz. Ama güvenmiyorsak hiçbir konuda güvenmemeliyiz. Birine güvenip diğerine güvenmemek hiç normal bir davranış değildir.

Belki biraz düşündürür ve tartışmaları engellerim diye bunları yazdım. Herkese selamlar.

 

Tarih: 24 Haziran 2012, 00:43 - İp: 88.***.**7.151
ozturert
ozturert (üye)
İstanbul / Meraklı

smaler, bir de büyük format var, büyük format kullananlar da orta formata "hikaye" diyor

 

Tarih: 24 Haziran 2012, 01:30 - İp: 84.***.**1.146