paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

En İyi Sensörler Sıralaması

DxOMark, en ciddi,detaylı ve tarafsız makina/sensör/lens testlerini yapan saygın sitelerden.

En iyi 10 sensör sıralamasını şimdilik yorumsuz ( veya az yorumlu ) olarak ekliyorum . Aslında bir çok profesyonel makinayı görüntü kalitesinde geride bırakan D3200 ( ve çok karşı olduğum 24 Mplik sensörü ) veya $42,000'lık 81Mp orta formatları geride bırakan $3000'lık D800 hakkında hakkında söylenecek 1-2 şey var ama şimdilik kalsın .

Listeye 5 makina ile Nikon hakim gözükür ( DxOMark'ın , Canon'la bir alıp veremediği mi var diye düşünmüyor değil insan ).

En iyi APS-C sensör performansını da Pentax K5 yakalamış.





#paperman' tarafından 30.06.2012 08:07:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Haziran 2012, 07:14 - İp: 96.***.**5.17
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

iso başarısı olayı da tamaman hikaye bence yazılımsal algoritmayla yapılmaya çalışılan hiçbir zaman net ve gerçek sonuçlar vermeyen iso başarısı iso 800 ün üzeri tamamen yazılımsal algoritmadır şuanda ve netlik hak getiredir iso başarısı sanal olarak bozuk pixel desarjlarını sağ soldakiler tamamlamak ve gerçek anlamda 16 mp zannedilen görüntüyü 2-3 mp indirgemekten ibarettir , iso başarısı az denilen makinalar yazılımsal müdaheleyi daha az tuttukları için renkli bozuk pixel desarjları daha görülebilir haldedir..
Siz hiç d7000 in veya pentax k5 in gerçek ham dosyalrını gördünüzmü BAKIN RAW DOSYALARI demiyorum raw dosyaları bile oynanmış dosyalardır ... gerçek ham dosyaları görseniz iso nedir anlardınız. onun için olympusun iso başarısı düşük yok nikonun yüksek bence bunlar fantazi ... katıltığım bir nokta var yalnız ccd sesörler iso konusunda biraz daha sıkıntılı ama ışık iyi olduğunda cmos sensörlerde ccd den çok daha kötü... pentax k20 k10 d kullanıcılarının forumlarına girerseniz en çok tartışılan konulardan birinin sony sensörlü k5 in k20 ve k10 kadar net olmadığı konusu olduğunu görürsünüz... bunun nedeni bence pixel sayısı arttıkça aratan gren sorunu için yazılıma yuklenilmesi ben su andaki makinelerde yazan 100 iso rakamınada inamıyorum sonuçta bu rakam ışığa duyarlı diyotların hassasiyeti ni artırmaktan ibaret buna ister 100 de ister 200 iso dersiniz diyot ışık duyarlılığının kaç isoya karşılık gelmesi gerektiğinin uluslararası eşik değer kiriteri yok .. yani demek istediği şuanki sony sensörlerde geçmişte kullanılan 100 iso ya eşdeğer olark gördğümüz aslında 250 iso ve bu makinada 100 iso olarak görülüp yazılımla halledilmeye çalışılıyor.. Bu durumcanondada farklı değil. AMA ben sonynin sensörlerinin canondan daha başarısız olduğunu düşünüyorum . HATTA VE HATTA olympusun kullandığı matsuhita sensörlerden de başarısız olduğunu düşünüyorum .. Sen de kim oluyorsun ahkam kesiyorsun diyebilirsiniz AMA ZURNANIN SON DELİĞİ olarak benim fikrim BU!!! HERşey müşteriye yönelik pazarlama iso başarısı falan artmış değil netlikten feragat etmenin adı iso başarısı bence...
Belki konuyla alakası yok ama olympus optikleri bence nikondan çok daha iyi ikisinide kullandım. İkisinde kullandığım optikler ucuz seri ama olympus optikleri objektifleri çok daha daha kaliteliydi buna canonda dahil......
Dediğim gibi ben bir otorite değilim ama kullandığım ve gördğüm makinaları kıyaslayabilecek kadar durumun farkındayım.. marka fanatiğide olamadım hayatta hiçbir zaman...


B arada sony yide beğenmiyorum paperman ama keşke NIKON D7000 DEDE AYNA OLMASAYDIDA BEN 2 YIL İÇİNDE 12. KEZ SENSÖRÜ YAĞ SIÇRAYAN MEKANİZMA NEDENİYLE TEMİZLEMİYOR OLSAYDIM böyle mekanizma koyacağına NIKON AYNA KOYMASIN DAHA İYİ bu arada muzaffer ALi bey e de neden zaman zaman bazı fotograflarında YENİ ALDIĞI NIKON D7000 İ( -14 )FOCUS FINE TUNE DUZELTMESİYLE kullandığını sordum AMA henüz cevap alamadım!!!! 2 yıl sonra NIKON D7000 deki gelişmeleri görmek adına!!!! eksi 2/3 deki ışık patlamaları bilemiyorum ...nikon d7000 de sizce yeni ürünlerde bir gelişme olmuşmu!!! yanlış anlamayın size yönelik eleştiri olsun diye değil sadece sorun varsa vardır..

bazen objektif olmak gerekir gibi geliyor bence..



#buzlucam' tarafından 15.06.2012 21:40:10 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Haziran 2012, 21:12 - İp: 78.***.**4.33
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Ercan hocam OMD5 gövde olarak 999 dolar, 12-50 f/2.8 lens ile 1299, 12-42 lens ile 1100 dolar ABD satış fiyatı.
Ancak şimdi baktım 12-50 lens ile kit fiyatı 100 dolar artmış 1399 dolar olmuş.

Bu alet harika bir makinaya benziyor. Tabii ucuz nikon kompaklar kadar iyi olması beklenemez o ayrı !!



Buzlucam boşver, o sitenin ciddiye alınabilecek hiç bir tarafı yok...

 

Tarih: 15 Haziran 2012, 21:47 - İp: 85.***.**7.158
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Vakit buldum; önce yazamadıklarımı şimdi yazayım .

Önce Turk'un " ne yani APS-C Nikonlar, Hasselblad 50MP'den iyi mi" sorusuna cevap. Açıklama DxOMark'ın kendi sitesinden - orta format makinaların neden kendi testlerinde düşük performanslı çıktığının açıklaması . İngilizcesi olan detaylata girebilir.

TIKLAYIN

Tercümeyle uğraşmayacağım ama önce de dediğim gibi 3 ayrı ( portre/ aksiyon/ manzara ) yönden değerlendirme sonucu. Aksiyon fotoğrafları orta formata uygun değil , az ışık fotoğrafları da öyle . MF makinalar minimum ISO'da ( ISO 50 ) stüdyo kullanım için optimize edilmişler malum - dinamik aralıkları/renk derinliği hepsinden iyi . Sonuçta testlerde bir standardizasyoun olması gerekiyor - onun da piyasanın belki %99.5'una uyacak APS-C / FF kriterlerinden olması normal.

Sunulan kıyaslamada aradan orta format makinaları çıkarırsanız , bu sefer Nikonlar ilk 5'e yerleşiyor.

Şimdi gelelim şu " DSLR'ler testlerde değerlendirilemez , deneyerek anlaşılır " klişesine . Geçiniz Allahaşkına... Burada makinanın gövdesini, ergonomisini, sağlamlığı değil çözünürlüğünü/keskinliğini/dinamik aralığını/renk derinliğini tartışıyoruz ( hangisini alsam, genel anlamda hangisi iyidir'i değil )

1400 pixel ekranda neyi göreceksiniz , büyük boy bastırsanız neyi göreceksiniz . Tüm makinaların belki ilk %90-95'lık performansları aynı - aradaki %3luk, %5'lik farkları "taşın suyunu çıkaran" testler dışında görmeniz mümkün değil.

Onlarca test parametresi var ; bunların testlerde hepsinin aynı olması lazım. Siz alıp bir D7000 ile çekip , sonra bir de 60D ile çekip , aradaki farkı mı göreceksiniz ??

Sitede APS-C'den, FF'ye geçen deneyimli fotoğrafçılar var. Bakalım onlar ayırt edebiliyorlar mı aradaki farkı sırf çektiklerine bakarak.

Bu forumda izah etmem 4 sayfa aldı spot pozlama konusunu. Yazan Canon kullanıcılarının hiçbirinin makinasının seçili AF noktasında GERÇEK anlamda spot pozlama yapmadığını BİLMEDİĞİ ortaya çıktı . Nokta ölçüm yaptıklarını sandıkları makina aslında o nokta civarından matrix ölçüm yapıyormuş. Beyaz düğmeden aldıklarını sandıkları ölçüm aslında çoğunlukla lacivert gömleği kapsıyormuş. Ben şimdi bu kullanıcının yorumuna mı inanacağım , test sitesinin ( veya kullanım klavuzunun) dediğine mi ?

Ne derseniz deyin, bilime güveneceksiniz - RAKAMLARDA hata olmaz. Siz baktığınızda istediğinizi görürsünüz. ( Sabah bakarsanız farklı, akşam bakarsanız farklı görürsünüz ). Optik testlerde ise %50 kontrastta 2748 çizgi diyorsa, o lens / o sensor o keskinliktedir - bunun tartışması olmaz .

D3200'ün, D5000/D5100'ün sensörü testlerde benim kullanım özellikleri/gövde yapısı giriş seviyelerinden kat kat üstün D300'ümden iyi çıkıyorsa, öyledir . Benim, "yok abi ben D300 ile daha iyi çekiyorum " diye iddia etmem komik olur.

Marka fanatiği olsam Nikon D7000 almayın/sorunlu diye forumlarda ilk yazan ben olmazdım ( konu Buzlucam'ın da katkılarıyla 30 sayfa sürdü ), yeni çıkan V1/J1 'lerle Nikon'un en büyük fiyaskosu diye dalga geçmezdim. Kullandığım markadır - rakiplerinden daha iyi olduğuna/kullanıcıya daha çok şey sunduğuna inanırım - o yüzden almışım zaten. Neden öyle düşündüğümü bir iki topikte belirttim - tekrar girmeyelim .

Her Nikon modelinin, her Canon'dan iyi olduğunu da söylemem . Burada zaten bu topikte makinaları bir bütün olarak değil , görüntü kalitesi olarak tartışıyoruz . Nikon D3200'ün sensörü, benim makinamdan daha iyi olabilir ama bana 2 tane D3200 verseniz , 4 yaşındaki D300'ümü değişmem. ( Ama biri gelip Canon 7D verirse, oturur kara kara düşünürüm . Nerede kaldı bizim fanatiklik )

Özetle bilim ne derse, o'dur. Önce de yazdım. Bu testleri yapmış başka site bulun - oturup karşılaştıralım. Şişirme var mı / kayırma var mı görelim . Rakamlar konuşssun.

Testi yapanın herhangi bir ölçüm tablosu/grafik/değer sunmadan fikir belirttiği yazıları/siteleri geçelim lütfen ...

edit : Şunu ekleyeyim . Testlerde sensörünün iyi çıkmış olması, o makina bir bütün olarak iyi demek değil. Sadece sensör testi sonucuna bakarak makina alınmaz - çok daha önemli kriterler ( ergonomi/kullanım kolaylığı/sağlamlık vs ) var. Alınan görüntünün %95'i zaten aynı.

İş lenslerde farklı; bir lensin değerlendirmesini testlerden iyi gözünüzle yapamazsınız. Rakamlar size neyin iyi, neyin kötü olduğunu gösterir.

Son bir not : Şu forumu canlı tutmak için gösterdiğim çaba takdir edilmeli derim . Böyle konulara girince bakın nasıl hareket geliyor .

#paperman' tarafından 16.06.2012 03:02:36 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Haziran 2012, 02:24 - İp: 96.***.**5.17
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Paperman

Hadi söyle bakalım bu adamlar hangi düzenekte, hangi ışıkta, hangi lensle bu testleri yapıp, çıkan sonuçları birbirleri ile kıyaslıyorlar.
Madem söz konusu siteyi bu kadar ciddiye alıyorsun, sanırım inceleme tekniklerini tam olarak biliyorsun. Bu bilgini bizimle paylaşırsan bizlerde öğrenmiş oluruz.

Benzer şekilde test yapan başka bir site yok.
Çünkü böyle saçma sonuçlara, ön plana çıkartılmaya çalışılan markanın kullanıcıları dışında inanan olmayacağı için yok.

Zamanında Pentax K10, Samsung GX10, Pentax K20 ile Samsung GX20 ler Pentax fabrikalarında üretilen, AD konvertöründen, işlemcisine, dahili foto işleme yazılımları dahi Pentax tarafından üretilmiş, bire bir aynı makinalardı. Samsung un dslr üretim fabrikası yoktu. Hatta serviste kullanılan yedek parçalarının bile ortak olduğu söyleniyordu. Çünkü Samsung arızalarına Pentax servisi destek veriyordu.
Ama gel görki bu site bu makinalara farklı skorlar vermiş.
Bu nasıl oluyor peki. Aynı üretim bandından çıkmış iki makinanın bile skorları birbirini tutmuyorsa bu incelemelere Nikonculardan başka kim inanır.

Ayrıca Lens testlerindeki saçmalığa hiç değinmemişsin.

Dünyanın en iyi 15 objektifi arasında Leica, Canon, Olympus, Tamron, Tokina dan bir tane bile lens olmayacak, en iyi 15 objektifin 10 tanesi Nikon olacak, ayıp olmasın diye de araya bir iki tane Zeiss, Sigma falan koyacaklar.

Geç bunları hocam.











 

Tarih: 16 Haziran 2012, 03:34 - İp: 85.***.**7.158
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

" Hadi söyle bakalım bu adamlar hangi düzenekte, hangi ışıkta, hangi lensle bu testleri yapıp, çıkan sonuçları birbirleri ile kıyaslıyorlar. Madem söz konusu siteyi bu kadar ciddiye alıyorsun, sanırım inceleme tekniklerini tam olarak biliyorsun. Bu bilgini bizimle paylaşırsan bizlerde öğrenmiş oluruz. "

2 tıkta ulaşılabilecek bilgileri bana soruyorsunuz - sanki test metodlarını ezbere bilmem gerekirmiş gibi. DxoMark sitesini tıklarsanız
TIKLAYIN ve oradan "About"a girerseniz, istemediğiniz kadar detay bulabilirsiniz. Lens score/sensor score/in-depth measurements bölümlerinde tüm test metodları yazıyor. Standartlar nedir, kullanılan ışık nedir, MTF testi nedir - ne ararsanız var .

Anlayacağınız diğer siteler gibi 10 tane değişik ISOda çekilmiş fotoğrafın biri tarafından yorumlandığı bir site değil , SADECE RAKAMLARIN ve beraberinde grafiklerin konuştuğu bir site.

Sitenin ilk ses getirişi bundan 2 yıl kadar önce f1.4 lenslerin digital sensörler üzerinde f1.4 olarak çalışmadığı, firmaların gizlice ISO BOOST yaparak ışığı kompanse ettiğini ortaya çıkarması ile oldu . Açtığım topikler arasında bulunabilir.

Bahsettiği firmalar hangisiydi derseniz ? NIKON ve CANON... Nikon'u kollayan bir sitenin yapacağı bir çılgınlık değil gibi gözükür - boyle bir fiyaskoyu/kandırmacayı ortaya çıkarmak.

Anlayacağınız, uzun zamandır takip ettiğim, rakamlarına inandığım bir site. Aynı zamanda lensleri DEĞİŞİK SENSÖRLER üzerinde deneyen ve bu sebeple değerlendirmelerin daha da önem kazandığı bir site.

Sık sık örneklerini lens topiklerinde veriyorum . Yine bu sitenin testleri sayesinde, fotoğrafçılar alacağı $2,000 lık pro-lenslerin, APS-C sensörler üzerinde $300'lık kit zoomlardan daha keskin olmadığını görebiliyor . Boşuna paralarını pahalı lenslere gömmüyor . Nikon destekli bir firmanın yapacağı şey mi bu ?

" Ayrıca Lens testlerindeki saçmalığa hiç değinmemişsin. Dünyanın en iyi 15 objektifi arasında Leica, Canon, Olympus, Tamron, Tokina dan bir tane bile lens olmayacak, en iyi 15 objektifin 10 tanesi Nikon olacak, ayıp olmasın diye de araya bir iki tane Zeiss, Sigma falan koyacaklar. "

Biraz araştırsan onun da cevabı var.

Leica'nın site tarafından test edilmiş lensi yok. $10,000lık f0.95 lensleri test etmeye - kullanıcı kitlesinin azlığı açısından gerek duymamışlar belli ki. Belki de MF olmaları sebebiyle standart testlere uymuyorlardır - fokus hassasiyeti filan ölçülemiyorsa - ne bileyim varsa öyle bir kriter.

Olympus niye yok sorusunun cevabı da yine test edilmiş doğru dürüst bie lensinin olmaması. Bu arada sormam gerekiyor - Olympus'un ilk 10-15 lens arasında olması mı gerekiyor ? Çok sevdiğim ama son 40 yıldır hiç bir zaman 4. veya 5. marka olmaktan ileri gidememiş bir firma sonuçta . Lensleri de haliyle 4/3 sensörlerde test ediliyor - mucize beklememek lazım.

Tamron/Tokina consumer sınıfı lensler - genelde $400-700 aralığında. Ucuz zoomları ile dünyanın en iyi lensleri arasında da bir iddiaları olacağını sanmam . Yoksa olması mı gerekiyor ??

Bu arada lens testleri - özellikle keskinlik konusu - en basiti . Standardize MTF testleri var - ne çıkarsa , kaç çizgi sayılırsa o.

Diyeceğim , BİLIM / RAKAM harici ne konuşursanız , kullanıcı yorumudur/görüşüdür - bir kulağımdan girer, öbüründen çıkar.

Eşim, ev bugün çok sıcak oldu derse gider termometreye bakarım ; gerçekten yüksekse düşürürüm , yoksa dokunmam .




#paperman' tarafından 16.06.2012 05:28:34 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Haziran 2012, 05:02 - İp: 96.***.**5.17
karsar
karsar (üye)
Artvin / Amatör

Pratikte yenemediği rakibini kağıt üzerinde yendiğini gösterip teselli buluyor hehalde......

 

Tarih: 16 Haziran 2012, 09:32 - İp: 78.***.**0.126
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

veya $42,000'lık 81Mp orta formatları geride bırakan $3000'lık D800 hakkında hakkında söylenecek 1-2 şey var ama şimdilik kalsın

hahaha yok artık. Bu kadarına da pes dedim.. paperman bu kadar bilgilisin bari sen yapma Bu kadarda abartılmazki Hasselblad veya Phazeone gibi makinelerin geçtiği yerdeki bıraktığı iz bile olamayacak makineleri geçti geride bıraktı demek çok komik bir olay 81mp'lik orta format bir makineyi FF ile karlaştırmak Uçakla Arabayı bir tutmak kadar abes..

DxoMark bildiğin Nikon taraftarı bir site.. Canon yerlerde sürünmüş her incelemede.. Nikon hâla kendi sensörünü üretemeyen bir firma. Sensörünü Sony'den almaya devam ediyor..

Sony bombalarını yavaş yavaş patlatmaya başladı bile En iyi örneği a77. İmaj kalitesi harika olan bir makine.. Sony hakkında konuşurken biraz dikkatli olmak lazım.

DxoMark, çıkan değerleri yansıtmayıp, rakamlarla/grafiklerle Nikon lehine oynuyor olsa, diğer firmalar çok kolay itiraz edebilir/aksini ispat edebilirler sanırım. Canon gibi bir firma sessiz kalır mı - testlerin aleyhlerine kıvrıltılmasına ?

Nikoncularında yıllardır itiraz ettiği site Dpreview değilmi benmi yanlış biliyorum. O zaman oraya da Nikon itiraz etse ya.. Niye sessiz kalıyor bunca senedir?

 

Tarih: 16 Haziran 2012, 10:32 - İp: 78.***.**4.101
ozturert
ozturert (üye)
İstanbul / Meraklı

"Yazan Canon kullanıcılarının hiçbirinin makinasının seçili AF noktasında GERÇEK anlamda spot pozlama yapmadığını BİLMEDİĞİ ortaya çıktı . Nokta ölçüm yaptıklarını sandıkları makina aslında o nokta civarından matrix ölçüm yapıyormuş."

O basliga ben de yazmistim, "hicbirinin haberi yokmus" lafini uzerime almiyorum. Makinemi herkesten iyi bilirim sukurler olsun . Canonlar'da "nokta etrafinda matrix olcum"u de ilk defa sizden duyuyorum. Matrix olcum Canon'da yok, Nikon'da var. Zaman olursa size Matrix olcumun nasil calistigini anlatirim, dusundugunuz gibi "1005 noktayi olcuyor topluyor ortalama aliyor" seklinde olmuyor, adina "Matrix" denmesinin bir sebebi var.
Bir ara Pentax fanatikleri vardi, simdi Nikoncular cikmis demek ki.

 

Tarih: 16 Haziran 2012, 10:51 - İp: 84.***.**1.146
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Canonlar'da "nokta etrafinda matrix olcum"u de ilk defa sizden duyuyorum. Matrix olcum Canon'da yok, Nikon'da var.

ozturert, zaten Canon'u bilseydi bu şekilde konuşmazdı 2 yıldır dxomark'ı takip ettiği için kafasındaki Canon hep aynı kalmış Açtığı konularda hep Nikon fanatikliği üzerine. Bırakın bilimsel yanını hiçbir mantıklı açıklaması bile yok..

Ama biri gelip Canon 7D verirse, oturur kara kara düşünürüm

paperman sana d800 versinler banada 7d. dağ bayır dolaşalım çekelim bak çok basit bir örnek verdim. Tripod kullanmayacaksın. 36mpde çekim yapacaksın. çekim bittikten sonra pcye yükleyip bakalım kim daha net fotoğraf çekmiş. Emin ol sen elinde bir mercekle bakarsın neresi net bunun diye

36mp lik makineyle elde dolaşıp çekim yaparsan tabiri caizse 7d nal toplatır o orta formatı geçti değin makineye

36mp'de pikseller yoğun ve birbirine çok yakın olduğu için en ufak titremede fotoğrafın netsiz çıkar. Diğer konuda bu konuları çok konuştuk ama senin bilimsel dediğin verileri iyi bilmediğini yada işine gelmediği için üstünü örttüğün çok ortada..



 

Tarih: 16 Haziran 2012, 11:11 - İp: 78.***.**4.101
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

"2 tıkta ulaşılabilecek bilgileri bana soruyorsunuz - sanki test metodlarını ezbere bilmem gerekirmiş gibi. DxoMark sitesini tıklarsanız"

Hani hocam dediğin yerde falanca kameranın ölçümünde falanca objektif kullanıldı diye bir açıklama falan yok.

Tekrar soruyorum, ben orada bununla ilgili bir açıklama göremedim.

HANGİ MAKİNANIN HANGİ TESTİNDE, HANGİ OBJEKTİF KULLANILMIŞ, NOİSE İ AZ GÖSTERMEK İÇİN POZLAMA TELAFİSİ VB. DÜMENLER VARMI ?

HER OBJEKTİFİN HER SENSÖRÜN IŞIĞA TEPKİSİ FARKLI DALGA BOYUNDAKİ IŞIKLARDA FARKLI OLABİLİR, BU DÜZENEKTEKİ IŞIK BİR FİRMAYA AVANTAJ SAĞLIYACAK ŞEKİLDEMİ SEÇİLMİŞTİR,

DXO YAZILIMI HANGİ SONUCU HANGİ KATSAYILARLA ÇARPIYOR, BU KATSAYILAR EŞİT RAKAMLARMI, ÖRNEĞİN NİKONLARA UYGULANAN KATSAYI İLE DİĞER FİRMALARA UYGULANAN KATSAYI AYNIMIDIR,

BU KATSAYI MERCİMEK KADAR KÜÇÜK SENSÖRLÜ KOMPAK SINIFI BİR NİKON NUN, HASSELİN, LEAF İN PHASE ONE NIN ORTA FORMAT VEYA CANON NUN FF MAKİNALARINI, OLYMPUSUN APSC SENSÖRLÜ MAKİNALARINI NASIL AYNI KEFEYE KOYUPTA DAHA YÜKSEK PUANLI ÇIKARTIYOR,

DAHA ÖNCE VERDİĞİM ÖRNEKTEKİ GİBİ, AYNI ÜRETİM BANTINDAN ÇIKMIŞ, BİREBİR AYNI OLAN PENTAX İLE SAMSUNG DSLR LER NEDEN AYNI SONUCU VERMİYOR, BUNLAR HESAP HATASIMI ?

NİKON D90 SENSÖRÜ BU KATSAYILARLAMI CANON 5D MARK II NİN SENSÖRÜNDEN DAHA YÜKSEK PUANLI ÇIKTI,
D90, MARK II DEN DAHA AZMI NOSİE ÜRETİYORDU, DAHA FAZLAMI ÇÖZÜNÜRLÜLÜK VERİYORDU, PİKSELLERİ DAHA ÇOK MU IŞIK TOPLUYORDU, MADEM ÖYLEYDİ NEDEN 5 GÜN SONRA SONUÇLAR DEĞİŞTİRİLDİ,
SONUÇLARIN DEĞİŞTİRİLMESİNDE ACABA NİKONUN (bizim makinaları bu kadarda iyi çıkarmaya çalışmayın, D90 kim 5D Mark II kim, bizi kayıracanız diye komik duruma düşmeyin, sonuçları düzeltin, MarkII nin D90 nı geçmesini sağlayın) GİBİ BİR UYARISI OLMUŞMUDUR, BU YÜZDEN Mİ SONUÇLAR 5 GÜN SONRA DEĞİŞTİRİLMİŞTİR....

Evet hocam ben yukarıda iri harflerle yazdığım soruların cevabına dediğin gibi 2 tıkla ulaşamadım. Sen ulaştıysan bize bu cevapları gösterebilirmisin.

Adam oraya yazmış, raylı bir düzenekte tüm dalga boylarında, sensöre yeterli ışığın gelmesini sağlayacak mesafade eşit ışık, özel hazırlanmış DXO yazılımı falan filan.
Alın işte sonuç, Nikonlar süperler, diğer bütüün makinalar fos, herkes Nikon alsın. Oldu, gözlerim doldu...

Şaka gibi bir site ya, sende hala bize bu siteyi savunuyorsun Nikon fanatikliğini zirveye taşımakta bayrağı eline aldın, tek başına koşturuyosun, yapma bunu antipatik görünüyorsun.




#turk' tarafından 16.06.2012 12:42:17 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Haziran 2012, 12:35 - İp: 78.***.**0.188