osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!

Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.

Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim

#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mart 2006, 15:08 - İp: yok
dragon1000
dragon1000 (üye)
Trabzon / Amatör

Sayın Pazarbey söylediğiniz şekilde bir özelliği varmı bilmiyorum kullanma kılavuzunda yazmıyor.Söylediğiniz gibi olsa bile çekilen fotoğraları birleştirecek bir program lazım değilmi nasıl birleştireceğiz.

 

Tarih: 30 Mart 2006, 15:50 - İp: 212.***.**9.2
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Akideşler (egece) özgür adamın gönderdiği 512 mb cf ultra 2 kartım geldi. Fotoğraf yazma hızı farketmiyor 640x480 video kaydetmede tamam.
Ama izleme çok yavaş. Onun için cf alacaksanız en az extreme kart alın.Sakın ultra 2 almayın. Test edilmiştir.

 

Tarih: 30 Mart 2006, 18:30 - İp: 85.***.**7.27
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Ben ultra 2 ile extreme 3 arasında pek bir fark olduğunu sanmıyorum.Bunlar sanki pazarlama stratejisi gibi geldi bana.Yine de denemeden emin olunamaz.Gerçi aralarında pek bir fiyat farkı yok ancak emrahçınar arkadaşımızın başına gelenler beni korkuttuğu için yani şu pinlerin yamulma ihtimali yüzünden az olsun öz olsun felsefesi içine girdim.
Param olursa 1GB xD ne ala yoksa 256-512 xD arasında tercih yaparım artık.

Bu arada arkadaşlar benim Şarj aleti-piller-makina üçgeninde
bir sorun var sanırım.Positif bey gönder bakayım dedi ancak emin olmadan da boşuna herkesin vaktinden çalmayayım dedim.
İyice bir şu pilleri inceleyeceğim.Hala sorun devam ederse yada bir gariplik sezersem ozaman İstanbul'a kargo ile yollayacağım.Nedir bu yahu?
Eğer bir sorun yoksa aklıma şu takılıyor,dinleyin sizde de öyle mi oluyor acaba merak ettim?
Pilleri bittiği zaman şarja koyuyorum.İlk aldığımda şarja koydum.Yaklaşık 20 saat sonra baktığımda yeşil ışık yanmıştı ve piller dolmuştur diye alıp kullandım.Biliyordum piller ilk birkaç dolum-boşalım'dan sonra gerçek performansını gösteriyordu.Hadi dedim bu sefer çabuk bitmesi normaldir diye.İkinci sefer şarja taktığımda yaklaşık 37 saat şarjda kaldı ve ben İzmirdeki fujifilm dağıtım'ın teknik servisini aradım.Onlar pillerin büyük bir ihtimalle şarj olmuş olabileceğini,sadece şarj aletinin ışığının takılı kaldığı için kırmızı yanmaya devam ettiğini söylediler.Pilleri makinaya taktım ve yine düşük bir süre kullandım.Tam olarak bu süreyi hesaplamadım ancak çekim yaparken devamlı auto-focus'da tutuyorum.Lcd ekranı mecbur kalmadıkça açık tutmuyorum ve yaklaşık olarak 50-100 kare arasında çekim yapabiliyorum.Sonrasında zaten pillerin nefesi kesiliyor.Birde güneş tutulmasının olduğu gün piller hiçbir uyarı göstermemişti ama hemen bitiverdi.Şöyleki S9500'ün kitapçığında pil bitme uyarısının önce sol üstte yanar vaziyette,sonra bitmek üzere iken ekranın tam ortasında yanıp-sönmeye başladığını belirtiyor.Ben makinamı son kullanmamdan sonra kapatırken pil uyarısı vermemişdi.
Ne hikmetse iki gün sonra kullanmak için dışarı çıktım.Tam açıp güneşe doğrulttum objektifimi ve sol üstte pil bitme uyarısını gösterdi.Neyse iki yada üç kare çekmiştim ki pil ortada yanıp sönmeye başladı ve inanırmısınız makina hemen kapandı.Tarihin tutulması elimden kaçmış oldu.Olsun önemli değil,benim sorunum yeterki makinamda olmasın,inşallah sorun pil-şarj aleti kombinasyonundadır da büyük bir sorun yoktur.Ve de en son şarjımda yani 3. yada 4. şarjım oluyor kendileriilleri 2 saat kadar şarjda tutmama rağmen ışık yine sönmemişti.Teknik servis şarj süresinin 1-1.5 saat sürdüğünü söylemişti bana.Bu da bir soru işareti oluşturdu kafamda.
Ben sizlerin kaç kare fotoğraf çekebildiğinizi merak ediyorum.Hangi marka şarj aletini ve pillerini kaç mah kullandığınızı sorabilirmiyim?

Evelsi gün pil satan bir mağazaya girdim.Bana kullanmış olduğum 2300mah fuji pillerin hatta 2500-2600mah'lık Gp pillerin işe yaramaz olduklarını söyledi.Elinde sattığı Duracell,Sanyo ve Uniross pillerin işe yarar kalitede olduklarını söyledi.Ben forumları takip edip GP marka pillerin sorunsuz ve uzun ömürlü olduklarını okumuştum.Şu anda kafam çok karışmış durumda.Sevgili Mustafa(Positif) abinin de bu yazıyı okuyup tekrar fikrini söylemesini istiyorum.Hareket doğrultumu o belirleyecek.Şayet bir aksilik olmazsa ben 2.şarj aletimi GP Rapid 2 almayı düşünüyorum.

Herkese saygılar diliyorum.

 

Tarih: 30 Mart 2006, 20:56 - İp: 85.***.**4.123
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

valla geçin bakalım dalganızı bakalım triple x falan şu fotoğraf ekleme işini hala etraflıca bi anlatan olmadı ya helal olsun...dün çanta fotoğraflarını çektikten sonra yahoodaki kişisel bölgeme yükledim.bi özgürs59 demişti sanırım internete yüklemek gerekiyor diye.eeee ben de yahooya yükledim ve yüklediğim fotonun konumunu kopyalayıp aynen dediği gibi forumun yanıtla bölümünün üstündeki 7 ikondan dağ ve güneşli olan kısma tıklayıp yapıştır dedim.dün bu topicte ben kendi bilgisayarımda gördüm fotoları.sadece ben görmüşüm demekk ki nasıl oldu anlamadım,şu an ben de sizin gibi göremiyorum.allah rızası için biri anlatsın artık şu işi.


''Evelsi gün pil satan bir mağazaya girdim.Bana kullanmış olduğum 2300mah fuji pillerin hatta 2500-2600mah'lık Gp pillerin işe yaramaz olduklarını söyledi.Elinde sattığı Duracell,Sanyo ve Uniross pillerin işe yarar kalitede olduklarını söyledi.Ben forumları takip edip GP marka pillerin sorunsuz ve uzun ömürlü olduklarını okumuştum.Şu anda kafam çok karışmış durumda.Sevgili Mustafa(Positif) abinin de bu yazıyı okuyup tekrar fikrini söylemesini istiyorum.Hareket doğrultumu o belirleyecek.Şayet bir aksilik olmazsa ben 2.şarj aletimi GP Rapid 2 almayı düşünüyorum.'


Sevgili Osmanlı benim teknosadan makineyi aldığım gün almış olduğum Gp Rapid 2 şarj aleti ile bir takım 2300 mah bir takım da 2500 mah gp pil cayır cayır çalışmakta ve gerçekten performansları gayet iyi.2300 ve 2500ü bile bile aldım bakayım arasında bir fark var mı diye.aralarındaki varkı ben pek hissetmedim.hemen hemen aynı gibi.o dükkandaki adam elindeki pil markalarını satmak için sana gp yi kötülemiş bence,hep yapılan bişeydir bu heryerde.ben de ankarada canon satan bi yere girmiştim ve arkadaş bana 'napcan gardeşim füjiyi müjiyi (fÜji yalnız dikkatinizi çekerim) al canonu geç demişti.ben de oradan seri adımlarla kaçmıştım yani diyeceğim herkesin sözüne bakma.gp rapid 2 şarj aletinin tek led ışığı var,piller dolarken kırmızı-dolduğunda yeşil yanıyor,2500 mah 4 adet pili yaklaşık 5-6 saatte tam dolduruyor.herhangi bir sıkıntım yok memnunum...fakat kaç kare fotoğraf çekebiliyorsunuz diye sormuşsun bu soruya yanıt veremiyeceğim çünkü hiç saymadım ama en azından bi 300-400 kare çekerim diye tahmin ediyorum.ikinci takım piller de her zaman yanımda hazır olduğu için 1000 poz çekerim sanırım.ama ben lcdyi çok kullanan,çektiğim fotoğrafları videoları çok izleyen biriyim o yüzden az önce yazdığım 300-400 kare sayısına hiç ulaşamadım.hiç oynamazsan sonra bilgisayarda bakarım zaten dersen ve lcdnin yerine evfyi kullanırsan bence kesin 400-500 kare çekersin...herkese kolay gelsin...

pazarbey,kartın performansını beğenmedin sanırım.keşke inat etmeseydin gitti güzelim 512 xd...

son olarak arkadaşlar bu manuel kullanımı bir an önce öğrenmek istiyorum ama ben mi beceriksizim nedir bir türlü ayarların ortasını bulamadım gitti.ya çok aydınlık çekiyorum ya da çok karanlık..zaten rastgele ayarlıyorum enstantaneyi diyaframı falan,hangi ortamda hangi ayarlar gerekir hiçbir bilgim yok sanırım deneye deneye bulacaz ortasını...

hoşçakalın [>:D

 

Tarih: 30 Mart 2006, 21:57 - İp: 81.***.**5.205
ozgurs59
ozgurs59 (üye)
Adana / Amatör

osmanlı ;
sen boşver o pil satanın söylediklerini, o elindekileri övecek tabi..
ben GP POWERBANK QUİCK 3 ve 2500mah orijinal gp pil kullanıyorum.2500'lük pilleri tam 8 saatte dolduruyor.yeni aldığım için benim piller de tam kapasitelerine ulaşmadılar sanıyorum.ama şu anda bile en az 250 kare çekebiliyorum(ki çoğu flaşlı).

pillerin uyarı vermeden bitmesine gelince,benimkiler de aynı şekilde bitiyor.beytullah abi bu sorunun mah pillerin yapısından kaynaklandığını söylemişti.bence de bunun doğru olma olasılığı çok yüksek.çünkü daha önce kullandığım alkalin pillerde ilk uyarıyı aldıktan sonra yaklaşık 40-50 kare rahatlıkla çekebiliyordum.

benden bu kadar.....

 

Tarih: 30 Mart 2006, 21:57 - İp: 88.***.**4.106
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Emrahçınar ve ozgurs59 arkadaşlarıma teşekkür ederim.İkinize de zahmet oldu.Kafayı yememek mümkün değil.
Emrah kafana takma manuel ayarları o kadar da.Şimdilik enstantane ve diyafram öncelikli modlarda(yarı otomatik) çekimler yap,birde aynı ayarlarda ıso'nun değişimini yaparak çekimler yap.Elin-gözün ayarlara alıştığında manuel'e geçersin.Mesela ben sadece P modunda çekim yapıyorum.Hiç üzme kendini yani tek amatör sen değilsin çoğumuz S9500 ün hakkını tam manasıyla zaten veremiyor.

 

Tarih: 30 Mart 2006, 22:15 - İp: 85.***.**4.123
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar önemli değil benim için kart. Helal olsun özgüradama. [>:D

 

Tarih: 30 Mart 2006, 22:29 - İp: 85.***.**7.27
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

O halde benim fuji şarj kitinde yada makinada var birşey.
Ben pilleri tam dolduracağım.Zaten 256mb xD var bende.Hafıza yetsin diyede 640x480 e alıp başlayacağım arka arkaya çekmeye.Bakalım kaç kare dayanacak.Yine bu denemem de pil başarısız olursa o vakit şarj kitine şehir dışı yolu gözükmüştür.
Sevgili pazarbey,düz sd ile ultr 2 arasında tabi fark vardır.Extreme 3 ile ultra 2 kullanan birkaç kişi bunların karta yazma hızlarında bir fark hissedemedik demişlerdi forumlarda.Bende bu okuduklarımdan yola çıkarak yazdım yazımı.Emin değilim yani.Yanlış yapmış olmayayım.

 

Tarih: 30 Mart 2006, 22:41 - İp: 85.***.**4.123
dragon1000
dragon1000 (üye)
Trabzon / Amatör

sayın osmanlı ben GB 2600 Mah lık pilleri kullanıyorum şarj cihazım ATABA AT 998 en yüksek çözünürlükte flashlı ve flashlı olarak LCD açık 600 civarı fotoğraf çekiyorum pillerin 4 üncü şarjı benim kullandığım ataba şarj cihazında DISCHARGE diye bir düğme var onun ile pilleri şarja taktığımda pilleri tamamen boşaltıyorum ondan sonra şarj ediyorum.

 

Tarih: 30 Mart 2006, 23:35 - İp: 85.***.**3.86
ozgurs59
ozgurs59 (üye)
Adana / Amatör

şu 9500 kardeşliğinden biraz da ben faydalanayım yaw;

şimdi arkadaşlar sormak istediğim şey : netlik tuşunu bir türlü çalştıramadım (bastığımızda görüntünün ortasını büyüterek netliği daha iyi anlamamızı sağlayan tuş) makineyi ilk aldığımda rasgele olmuştu ama şimdi olmuyor nedense, birşeyleri yanlış yapıyorum heralde.kullanım kılavuzunu da okudum ama olmuyor ?

 

Tarih: 30 Mart 2006, 23:40 - İp: 88.***.**4.106