bedirhan
bedirhan (üye)
İstanbul / Amatör

İlginç...

Yaklaşık bir aydır forum sayfalarını bişeyler öğrenebilmek adına okuyorum.Pek çok şeyi okudum.Aklımdaki bazı sorulara cevaplar buldum.
Forum un her sayfasında belirli kişiler yanıt yazıyor.Bu kişiler her konuda fikir sahibiler belliki bilgililer.Ama benim aklıma takılan bişeyler var.X şahısları yüzlerce konu açmış yüzlerce cevap vermiş ama bu çok bilen arkadaşlarımızın galeride hiç mi hiç FOTOĞRAFLARI yok....SANATÇI kıskançlığı gereği fotoğraflarını paylaşmıyorlar yada bu klavyeleri objektiflerinden daha sağlam.....
Sizler ne dersiniz???

#bedirhan' tarafından 28.07.2005 22:03:13 tarihinde düzenlendi.


#bedirhan' tarafından 28.07.2005 22:03:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Temmuz 2005, 17:37 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Bedirhan bey,
"Sence bir gıda mühendisi aynı zamanda iyi bir aşçı da olmak zorunda mı? " soruma halen yanıt vermediniz

 

Tarih: 28 Temmuz 2005, 23:45 - İp: yok
bedirhan
bedirhan (üye)
İstanbul / Amatör

O sorunuza benim yerime yanıt verildiği için sustum.Sadece yanıt verildiği içinde deyil susmam sorunun mantıksızlığı size yanıt vermememi engelledi.
Ama sizide kontrolsüz yazmaya itmeyecekse bu konuda yazayım.
Elbette ki gıda mühendisi iyi bir ahçı olmak zorunda değil.Lakin bu gıda mühendisi soğan soyanlara. patates doğrayanlaraş bulaşık yıkayanlara da arada bir de olsa yenilebilir yutulabilir nitelikte bişeyler yapabileceğini göstermelidir diye düşünüyorum.
sadece soğanı ince kıyarsanız, patatesin kabuğunu kalın doğramazsanız aman tuzunu baharatını eksik etmeyin gibi talimatlar vermekle kalırsa inandırıcılığı azalır.
Bilmem sizin üslubunuzla anlatabildim mi?
Kimseyi hedef alarak o başlığı açmadım(Zaten yanlış yere açmışım).Ama bana çok kaba davranıldı.Bu üslübla yazılmaya devam edilirse ben de gereken yanıt gecikmeyecektir.

 

Tarih: 28 Temmuz 2005, 23:59 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

peki bedirhan bey kardeşim benim "sazan" olduğum kanısına nerden vardın?

 

Tarih: 29 Temmuz 2005, 00:16 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

once huzunlusel vatandasa yazayim..



forumda soyle yazdin: "arkadaşar Dadanagastın ne kadar çok konuştuğu konusunda haklılığımı çıkaran bır resım yayınlayacağım galeri bolumunde

dıkkatle takıp edınız"



ne resimi gondereceksin be kardesim????? resim diyorsun, boyama kitabinda mi karaladin birseyler dedik, hemen uslubumuzu bozmamamiz yolunda tepki aldik senden... bak sen.. uslubu bozan sensin.. iki gun oncesinden bana kisissel bir mesaj atip (ki mesaji aynen bana yazdigin gibi gosterdim herkese) neden bu kadar cok konusuyorsun gibi ahlaksizca bir cikista bulunuyorsun sonra da forumda devam ediyorsun.. sonra bir de ben aslinda saygisiz oluyorum ha.. saygisiz olan sensin..

halen daha bir resim yollamaktan falan bahsediyorsun; ne resimi yollayacaksin be kardesim???? gizli fotograflarimi falan mi cektin bir yerde??? sen kimsin ki benimle dalga gecme hakkini kendinde goruyorsun..

merak etme yazilarin tamamini okuyanlar kimin ne oldugunu cok iyi gorurler..

hadi bu yazdigim son mesaj da olmayacak sozu de vereyim sana; bana bu sekilde yazmaya devam edersen ben de aynen hakkimi savunmaya devam ederim..

hem nereden turuyorsunuz be kardesim; nereden bu cikismalar, yok 1100 mesaj gondermis ama galeride fotografi yokmus.. bak sen.. hangi mantikla hareket ediyorsunuz.. sen de cikmis, neden bu kadar konusuyorsun diye cikisiyorsun, sana mi dustu tasasi, sana ne ula istedigim kadar konusurum, sana hesap verecek degilim!!!!!!!!!!!!

......



ben seni benim gibi biri olarak gormuyorum bedirhan kardes.. hem de basindan beri.. cunku ben senin gibi bir konu acip da forumda bu kadar emegi gecen insanlara saldirmazdim.. sen kendinde nasil bir hak goruyorsun ki, cok mesaj gonderenlere klavyeniz objektiflerinizden daha saglam herhalde gibi bir yorum yapma curetinde bulunuyorsun???? sana ne milletin klavyesinin veya objektifinin guclu olup olmamasidan???

galeri bolumundeki fotograflarina baktim; gordugum kadariyla senin objektifin de klavyen de gucsuz.. sonra kalkip bilgiclik tasliyorsun kimin objektifi guclu kimin klavyesi guclu diye.. ozur diliyorum, en cok mesaj gonderen ben oldugumdan forumda dediklerini direk olarak ustume aliniyorum.. zaten daha sonradan sazan benzetmelerinle ve yaz sicaginda doya doya gulucukler atmanla bunun dogru oldugunu da gorebildim..

hem sen kim oluyorsun da klavyeyi bogazima kadar ittirebileceksin; keske sansimiz olsaydi da karsilikli deneseydik ne olacagini..
.. konuyu yanlis yere yazdim diye ozur diliyorsun ama acmadan once neden dusunemiyorsun acaba, cok mu zor? demek konuyu acarken fazla dusunmeden yazdin.. ozur dilemesi gereken biri varsa o da sensin..

.. hem nedir bu tesbit etmeler falan.. bir de nacizane deyip uste cikmaya calisiyorsun.. ha bak masum oldun.. bravo valla..
bosver sen benim dediklerimi de gulmeye devam et.. inan ben de su anda gulmekten kiriliyorum..

 

Tarih: 29 Temmuz 2005, 02:00 - İp: yok
bedirhan
bedirhan (üye)
İstanbul / Amatör

burkay bey...
Öncelikle seviyeli üslubunuzu koruduğunuz için teşekkürler.Sizin yazdıklarınızdan benim gibi pek çok site sakini oldukça faydalanmıştır diye düşünüyorum.Çok kısa bir süre önce üyesi olduğum bu sitede inanın düne kadar her şeyi kimin yazdığına bakmadan okuyordum.Bazı alaycı ifadelerden (sizin değil) rahatsızlık duyunca bu başlığı açtım.Siz ve diğer şahıs geldiniz.Yazdıklarım benim düşüncelerimdi.
Sizlerin yerinde olsam vereceğim yanıt: Ben biz herneyse fotoğraf göndermiyorum.Bu benim tercihim gibi olsaydı yayınlasanız konu sessiz bir şekilde kapanırdı.
Ama bu başlık altında yazılanları okursanız benim savunma refleksimin neden aktifleştiğini daha açık seçik görürsünüz.
Elbette fotğraf göndermek veya göndermemek sizin tercihiniz...Çok şey hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz ancak bu size insanlarla alay etme hakkını vermez.Siz derken şahsınızı kastedmiyorum.Sözüm öyle davrananlara...
İyi günler hoşçakalın
Not: sazan konusuna gelince sizde arada kaynadınız.Kusura bakmayın artık...

#bedirhan' tarafından 29.07.2005 13:26:22 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Temmuz 2005, 13:23 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar bedirhana hak vermemek elde değil aslında konuşulan şeyler ne olduğu kadar nasıl konuşulduğuda onemlidir. ben bir kıtapcıyım 10.000 i askın kıtap stoğum var ve bunlerı birbirinden ayıran en onemli seylerdeb biride Uslupları "sözde sihir vardır" (hadis) sizın onu nasıl kullandığınız onemliii.
ben yazdıklarımdan dolayı müsterih olduğum ıcın daha fazla savunma yada saldırı (bunu arkadaşlar ne olarak algılarsa algılasınlar tercıh) da bulunmıyacağım.
herkese Bol fotoğraflı gunler.

bedirhancım mailine bakarmısın

 

Tarih: 29 Temmuz 2005, 13:54 - İp: yok
tiktak
tiktak (üye)
Adana / Meraklı

ne oldu dadanagast ,sen derdin bana agresif olma diye (centurıonla atışırken) relax ol lütfen
bedirhan doğru söylüyor ayrıca.buradaki birçok üye kendini duayen sanıyor.göndersinlerde fotoğrafta görelim bakalım ne çekmişler.bu yazdıklarımı lütfen üzerine alınma.senin foto bilgine saygım var.
adamlar birkaç şey ezberlemişler,süslü kelimelerle yoğurup işi götürmeye çalışıyorlar.ammaaaa takke düşüyor kel görünmeye başladı...anlayan anladı...






#tiktak' tarafından 29.07.2005 14:44:42 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Temmuz 2005, 14:39 - İp: yok
bedirhan
bedirhan (üye)
İstanbul / Amatör



#bedirhan' tarafından 29.07.2005 14:47:41 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Temmuz 2005, 14:41 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam tiktak hemserim..
benim bu forumda kaydoldugumdan beridir her zaman tekrarliyorum, artik dilimde tug bitti; ben amatorum, kendimi kesinlikle bir duayen olarak falan gormuyorum.. yanlis anlama, bunu herkese soylemek icin yazdim, lafim sana degil..
fotograf cekme konusunda olan bir yetenek ile fotograf makineleri hakkinda konusabilmek hem bir yerde ayri hususlardir hem de baglantili konulardir.. zaten o baglantisi yuzunden insanlar bu sekilde konular aciyorlar..
fotografci bir kisinin fotograf makinesinden bekledigi farkli bizim gibi amatorlerin beklentileri farkli olabilir.. ama su da var ki bizler de ogreniyoruz.. bizler de arastiriyor ve deniyoruz..
zaten bir makine satin almadan once de iyice arastirip oyle aliyoruz degil mi; butun fotograf sitelerinde yazilanlari okuyoruz falan..
...
bahsettigin arkadaslarin kimler olduklarini bilemiyorum; ben bu konuda cikismamin nedeni "yuzlerce mesaj gonderen" gibi kisileri kapsadigindandi..
ayrica bunun muhakemesi, bu konuda tesbitte bulunan sahislara da dusmez!!!! kim ne sekilde yazarsa yazar; bu forumda 15000 kisinin uye oldugunu unutmayalim lutfen, sen eger ki birisinin bos konustugunu gorursen onun dediklerini kayda almazsin olur biter.. bununla ilgili bir konu acip; aman kimin klavyesi guclu kimin objektifi gibi konusmanin ne yeri var ne de geregi var.. tamamen gereksiz ve olay cikartmak amacli acilmis bir konu bu.. mutlaka bazilari ustlerine alinacaklardir ve tartisma cikacaktir.. ve tartisma cikarsa da ben de o kisilerin yaninda olacagim her zaman; cunku kimsenin bu sekilde tesbitlerde bulunup, gereksiz yerlerde konular acmasina gerek yok.. bilmem yaniliyor muyum?
aslinda kendimi gercekten de bir sazan gibi hissetmeye basladim; cunku ne zamanki buna benzer bir konu acilsa ilk atlayan ben oluyorum genelde.. diger yuzlerce mesaj gonderen uyelerin de birseyler soylemesini isterdim dogrusu..
..ama ne oldu en son; buna benzeyen bir konuda yine bir tartisma cikti; dediklerimi yanlis anlayan suysal arkadasimiz forumu terketti.. benim de terkettigimi dusundu kendisi ve tepki olarak da terketti forumu.. kendisine mesaj atip gel desem de geri gelmedi simdiye kadar.. o yuzden de acayip derecede sinirliyim aslinda; cunku bu insanlar ortaya cikip bizlerin sinirlerini geriyorlar; sacma bir sekilde "neden fotograf gondermiyormusuz" konusunu aciyorlar.. ama kendilerinin fotograflarina baktigimizda aslinda kendilerinin fotografdan anlamadiklarini da goruyoruz.. yanlis anlasilmasin lutfen; cunku acemiler.. hepimiz acemiyiz aslinda.. ama ben sunu ovunerek ve ilgimin yogunlugundan dolayi soyleyebiliyorum ki; ben fotografcilik konusunda cok arastirma yapiyorum, elimden geldigince, farkettigimce yazilan herseyi okumaya gayret gosteriyorum.. forumda; ingiltere'de yasadigimdan dolayi da ingilteredeki kaynaklardan da yardimci olabildigimi dusunuyorum.. bu da kotu birsey olmasa gerek..
ayrica benim kendi fotograf sitem de var; fotograflarim orada.. kesinlikle iyi olduklarini falan iddia etmiyorum, cunku bir amatorum.. ama kendimi gelistirmeye calisiyorum.. (siteme ismimin altinda bulunan dunya sembollu linke tikalayarak ulasabilirsiniz)
sonuc olarak kimsenin kimseyle fotograflarini paylasmasi gibi bir gerekce olamaz.. her fotograf makinesi hakkinda konusanlarin da iyi birer fotografci olmalari gerekmez..
sen ne dusunuyorsun?

 

Tarih: 29 Temmuz 2005, 15:13 - İp: yok
bedirhan
bedirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili arkadaşlarım hiç yorum yapmıyorum.Sizden ricam aşağıdaki linki tıklayın lütfen...

http://bedirhanbedir.tripod.com/dada.htm

sizlerrden yorumlarınızı bekliyorum....

#bedirhan' tarafından 29.07.2005 15:27:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Temmuz 2005, 15:25 - İp: yok